Ulasan Bittrex: Gambaran Keseluruhan Pertukaran Lengkap

Sekiranya anda berada di ruang cryptocurrency untuk jangka masa yang panjang, anda pasti pernah mendengar pertukaran Bittrex atau “Trex”.

Pertukaran yang berpusat di AS ini telah mengembangkan nama untuk dirinya sendiri memandangkan jumlah syiling yang mereka senaraikan di buku mereka. Sebenarnya, ada beberapa syiling yang hanya boleh anda dapatkan di bursa seperti Bittrex.

Tetapi adakah semuanya dibuat? Adakah terdapat alternatif yang lebih baru?

Dalam ulasan Bittrex ini, kami akan memberikan semua yang anda perlu ketahui mengenai pertukaran dan reputasi mereka. Kami juga akan memberi anda beberapa petua teratas untuk memanfaatkan sepenuhnya perdagangan anda.

Gambaran Keseluruhan Bittrex

Bittrex Inc. ditubuhkan pada tahun 2014 dan berpusat di Seattle, Washington State. Ia adalah pertukaran kecil hingga pertengahan berdasarkan jumlah dagangan 24 jam mereka yang melebihi $ 46 juta. Ini meletakkan mereka di kedudukan 40 dalam kedudukan pertukaran.

Bittrex diasaskan oleh empat pakar keselamatan siber. Mereka adalah Bill Shihara (CEO), Richie Lai (CIO) dan Rami Kawach (CTO). Mereka semua mempunyai latar belakang yang sama setelah bekerja dalam keselamatan rangkaian di syarikat seperti Amazon, Blackberry dan Microsoft.

Walaupun Bittrex Inc. adalah syarikat yang berpusat di AS, mereka baru-baru ini memperluas operasi mereka dengan cabang antarabangsa. Ini berpusat di Malta dan secara rasmi dipanggil Bittrex Malta. Semua peniaga yang berpusat di luar Amerika Syarikat akan diarahkan ke international.bittrex.com.

Pertukaran antarabangsa hampir sama dengan pertukaran Bittrex.com kerana menggunakan platform dan teknologi yang sama. Ini hanya supaya Bittrex dapat menyegmentasikan dan mengatur pedagang antarabangsa mereka dengan berkesan di sebuah syarikat Eropah.

Sehingga baru-baru ini Bittrex hanyalah pertukaran crypto-to-crypto. Namun, mereka baru-baru ini mendapat sejumlah lesen perbankan yang memungkinkan mereka mengambil dana fiat dan memproses pengeluaran fiat. Ini dapat memberi mereka kelebihan berbanding beberapa pertukaran yang lebih besar yang tidak mempunyai fungsi ini.

Adakah Bittrex Selamat?

Salah satu soalan terpenting yang boleh ditanyakan oleh mana-mana pedagang cryptocurrency adalah sama ada pertukaran itu selamat dan terjamin. Sesungguhnya, sejarah baru-baru ini dipenuhi dengan sejumlah peretasan pertukaran berprofil tinggi.


Tidak seperti beberapa pertukaran lama yang lain di ruang tersebut, Bittrex tidak mengalami pelanggaran. Sesungguhnya, hakikat bahawa ketiga-tiga pengasas adalah pakar keselamatan siber adalah kelebihan yang besar untuk pertukaran ini.

Mari kita perhatikan lebih dekat beberapa prosedur dan protokol keselamatan yang lebih khusus di Bittrex.

Keselamatan Pertukaran

Di pihak pengurusan syiling pertukaran, Bittrex mendakwa bahawa mereka mengendalikan apa yang disebut “strategi dompet pelbagai peringkat elastik”. Ini pada dasarnya mengatur bagaimana mereka mengakses syiling mereka dan memindahkannya dari dompet sejuk ke panas.

Mereka juga menyatakan bahawa sebahagian besar syiling mereka disimpan dalam simpanan sejuk. Ini adalah salah satu syarat terpenting untuk keselamatan pertukaran cryptocurrency. Penyimpanan sejuk adalah amalan menyimpan duit syiling dalam persekitaran “udara-celah” di mana mereka tidak dapat diakses.

Apabila pertukaran perlu mengakses duit syiling yang disimpan dengan sejuk ini, mereka mungkin memerlukan pengesahan pelbagai tandatangan dan itu akan dipindahkan ke dompet “panas” bursa. Ini adalah dompet yang disambungkan ke pelayan dan memproses deposit / pengeluaran.

Keselamatan Komunikasi

Pemeriksaan SSL di Laman web

Periksa domain dan SSL Sah

Seperti biasa dengan kebanyakan laman web hari ini, Bittrex menggunakan enkripsi SSL penuh di domain mereka. Ini bermaksud bahawa semua maklumat yang anda kirimkan dari penyemak imbas anda harus bebas dari gangguan.

Ini juga merupakan kaedah yang baik untuk anda memberitahu sama ada anda berada di laman web pancingan data. Sekiranya sijil SSL untuk laman web ini tidak sah, kemungkinan penggodam cuba mengumpulkan maklumat anda.

Anda ingin memastikan bahawa anda mengakses laman web ini secara langsung (jangan mengikuti pautan dari laman web lain). Pastikan anda mempunyai gembok hijau di penyemak imbas anda dan anda sedang aktif bittrex.com atau antarabangsa.bittrex.com.

Keselamatan Pengguna

Sebilangan besar kes pencurian dan pancingan data berlaku kerana kesalahan pengguna. Itulah sebabnya pertukaran melaksanakan sejumlah prosedur untuk mencegah vektor serangan tertentu.

Oleh itu, perkara pertama yang anda mahu lakukan semasa anda membuat akaun adalah dengan membolehkan pengesahan dua faktor. Ini akan berfungsi sebagai pintu masuk tambahan sekiranya seseorang mendapat kata laluan akaun anda.

Menyiapkan 2FA Bittrex

Langkah-langkah untuk menyediakan 2FA di Bittrex. Imej Sumber

Bittrex 2FA menggunakan aplikasi pengesah Google yang boleh anda muat turun dari Apple iStore atau Google Play. Anda akan mengimbas kod QR, mengesahkan pengesahan di bursa dan dalam e-mel yang mereka kirim.

Kawal Kekunci Anda &# 128273 ;:Walaupun seberapa selamat Bittrex, anda ingin memastikan bahawa anda tidak meninggalkan sejumlah besar syiling di bursa. Anda tidak boleh yakin 100% bahawa tidak akan berlaku pelanggaran.

Yuran Bittrex

Mengenai bayaran, Bittrex telah memilih untuk menggunakan bayaran tetap untuk semua urus niaga mereka. Ini mudah 0.25% yuran yang dikenakan untuk semua pasangan. Ini agak sesuai dengan pertukaran lain seperti Bitstamp dll.

Walaupun kadar harga tetap mudah difahami, ia merugikan pengguna yang berniaga dalam jumlah besar dan boleh menjadi pembuat pasaran. Model “pembuat-pengambil” adalah sesuatu yang pertukaran lain seperti BitMEX gunakan.

Model ini akan memberi insentif kepada peniaga yang menambah kecairan pada buku pesanan dengan had pesanan. Kita hanya boleh menganggap bahawa Bittrex tidak memerlukan lebihan kecairan ini. Walau bagaimanapun, anda tidak akan mendapat faedah yuran sekiranya anda melakukan perdagangan besar yang membuat kecairan untuk pertukaran.

Kemas kini Potensi &# 128184 ;: Bittrex mungkin memperkenalkan dinamik pembuat pembuat buku pesanan mereka pada tahun 2019. Ini diumumkan ketika mereka melancarkan baru mesin perdagangan untuk platform mereka. Jadi, tonton ruangan ini …

Bayaran Deposit / Pengeluaran

Sekiranya anda membiayai akaun anda dalam cryptocurrency, Bittrex tidak akan mengenakan sebarang bayaran kepada anda. Walau bagaimanapun, jika anda mengeluarkan crypto dari dompet Bittrex anda, mereka akan mengenakan bayaran yang setimpal dengan rangkaian atau yuran “pelombong”.

Dalam kes pendanaan fiat, nampaknya Bittrex tidak akan mengenakan sebarang bayaran. Satu-satunya yuran yang mungkin anda hadapi adalah yuran yang mungkin dikenakan oleh bank atau bank perantaraan anda untuk mengarahkan dana.

Perlindungan Duit Syiling

Salah satu kelebihan terkuat Bittrex berbanding beberapa bursa lain adalah jumlah cryptocurrency yang boleh anda jual. Sebenarnya, mereka mungkin merupakan salah satu pertukaran teratas dalam hal sokongan duit syiling.

Ini lebih menarik apabila anda memikirkan hakikat bahawa mereka sekarang telah memperkenalkan pembiayaan fiat. Ini bermaksud bahawa mereka mungkin satu-satunya pertukaran yang anda boleh menukar mata wang fiat dengan mudah menjadi pelbagai altcoin kecil yang berbeza.

Terlepas dari semua senarai, mereka juga telah mencipta empat pasaran yang berbeza untuk beberapa koin. Sebagai contoh, mereka mempunyai pasaran BTC yang mempunyai lebih dari 220 syiling yang boleh anda jual. Mereka juga memiliki pasar Tether (USDT), pasar ETH dan pasar fiat USD yang baru diperkenalkan.

Fiat memasangkan Bittrex.com

Senarai Pasangan Fiat di Bittrex

Seperti yang anda lihat di atas, ini adalah pilihan yang agak berbeza. Mereka mempunyai gabungan beberapa syiling topi besar dengan beberapa ukuran cap sederhana yang berada di bawah 20 teratas di CMC.

Lebih Banyak Syiling &# 128091 ;: Walaupun Bittrex mempunyai sejumlah syiling yang cukup luas yang dapat anda jual, ada pertukaran lain yang mempunyai pilihan yang lebih besar. Ini termasuk seperti Binance yang mempunyai lebih dari 300 syiling yang berbeza serta jumlah yang lebih banyak.

Walaupun senang melihat sebilangan besar duit syiling yang tersenarai di buku mereka, ini tidak bermaksud semua syiling ini diciptakan sama. Sebilangan daripadanya mempunyai kelantangan yang sangat tipis dan karenanya cukup cair, jadi perhatikan hal ini sebelum membuat pesanan.

Pendaftaran Bittrex

Oleh itu, anda ingin mencuba Bittrex?

Anda perlu membuat akaun dan mendaftar di bursa mereka. Anda boleh pergi ke halaman pendaftaran mereka dan anda akan diberikan borang berikut.

Borang Pendaftaran Bittrex

Borang pendaftaran Bittrex

Setelah anda mendaftar dan membuat akaun anda, anda perlu mengesahkan pendaftaran dengan mengikuti pautan yang mereka hantar ke e-mel anda. Setelah mengesahkan akaun anda, anda perlu memberi mereka beberapa maklumat asas mengenai diri anda.

Ini termasuk maklumat seperti maklumat peribadi anda serta tempat tinggal dll. Ini diperlukan kerana mereka perlu mengesahkan identiti pengguna untuk mengaktifkan sepenuhnya akaun.

KYC dan Pengesahan

Walaupun akaun tanpa nama boleh menjadi kerahsiaan pengguna, mereka dilihat dengan banyak keraguan oleh pengawal selia antarabangsa. Memandangkan Bittrex kini berusaha untuk berkembang, mereka telah memutuskan untuk menghapuskan semua akaun tanpa nama.

Ini bermaksud bahawa jika anda ingin memulakan perdagangan di Bittrex, anda harus menyelesaikan pemeriksaan KYC dan AML wajib mereka. Untuk tahap pengesahan asas, anda perlu memberikan salinan beberapa borang pengenalan diri yang dikeluarkan oleh kerajaan.

Bittrex menggunakan sistem pengesahan pihak ketiga yang disebut NetVerify. Mereka akan meminta anda memuat naik ID anda dan juga mengambil gambar untuk memastikan bahawa ID itu memang anda. Pastikan bahawa semasa anda menyerahkan ID anda, anda akan mendapat dokumen lengkap dan tidak memotong bahagian gambar apa pun.

Arahan Pengesahan Bittrex.com

Arahan untuk Pengesahan di Bursa

Dengan mengandaikan bahawa dokumennya sangat jelas dan gambar diri anda diambil dengan baik maka anda boleh mengharapkan pengesahan dalam beberapa jam. Perisian NetVerify adalah automatik sehingga harus mempercepat proses untuk anda.

Walau bagaimanapun, ini hanyalah garis panduan.

Sepanjang jangka tahun 2017, pengesahan memerlukan masa beberapa hari. Ini mungkin disebabkan oleh kemasukan pengguna baru yang mereka dapatkan. Sebenarnya, ada masa di mana mereka benar-benar harus menghentikan pengguna baru kerana kemasukan.

Namun, memandangkan Bittrex telah meningkatkan jumlah sokongan mereka dan juga penurunan permintaan perdagangan, masa pengesahan akan menurun. Oleh itu, jangka masa menunggu selama 2-3 jam mungkin sesuai dengan jangkaan anda. Contohnya, ada ini pos reddit di mana kebanyakan pengguna mengesahkan pengesahan yang sangat cepat.

Akaun Korporat

Sekiranya anda mempunyai syarikat yang berurusan dengan cryptocurrency secara berkala, maka anda mungkin ingin mempertimbangkan akaun korporat. Akaun ini mempunyai had yang jauh lebih sedikit dan mempunyai kadar yang lebih baik, perkhidmatan pelanggan dan tidak ada batasan.

Walau bagaimanapun, untuk mendapatkan akses ke tahap akaun ini, anda harus menyelesaikan pemeriksaan KYC korporat mereka. Ini memerlukan lebih banyak kertas kerja dan bolak-balik daripada semasa membuat akaun peribadi anda sendiri.

Mereka memerlukan maklumat seperti artikel penggabungan, pengesahan alamat perniagaan dan juga nombor cukai. Mereka juga akan meminta semua orang dengan pegangan saham lebih dari 25% dalam syarikat untuk menyelesaikan KYC “orang penting”. Pengesahan korporat boleh memakan masa hingga seminggu.

Ini hanya beberapa syarat untuk membuka akaun syarikat. Sekiranya ini adalah sesuatu yang sangat sesuai dengan keperluan syarikat anda, maka anda boleh meminta akaun korporat melalui borang ini.

Pembiayaan / Pengeluaran

Setelah anda menyelesaikan pengesahan, anda sudah bersedia untuk membiayai akaun anda dan mula berniaga. Kaedah termudah dan tercepat untuk melakukan ini mungkin melalui pembiayaan crypto.

Catatan ✍️: Sebelum membiayai akaun anda dengan sebarang crypto, pastikan semua dompet di Bittrex berfungsi sepenuhnya. Anda dapat melihatnya di halaman status pasaran mereka

Sebagai contoh untuk membiayai akaun anda dengan Bitcoin, anda akan menavigasi ke bahagian “dompet” di tajuk. Ini akan membawa anda ke gambaran keseluruhan dompet akaun anda. Anda perlu memilih anak panah hijau (lihat di bawah) yang merupakan jalan pintas untuk membiayai akaun anda.

Deposit / Pengeluaran Bittrex

Akses mudah ke deposit / pengeluaran dari Bittrex Wallet

Ini kemudian akan memberi anda kotak yang akan memberi anda peluang untuk menghasilkan alamat deposit di bursa. Ini adalah alamat yang boleh anda gunakan untuk menghantar dana luaran. Setelah anda memproses transaksi, diperlukan kira-kira satu jam atau lebih untuk dana tiba (bergantung pada permintaan blockchain).

Ketika mengeluarkan wang anda, anda akan mengikuti proses yang serupa. Anda akan menekan anak panah ke atas yang hendak ditarik dan kemudian anda akan ditunjukkan dengan kotak di bawah. Bayaran transaksi yang mereka nyatakan adalah yuran penambang yang diperlukan untuk rangkaian.

Permintaan Pengeluaran Bittrex

Borang permintaan pengeluaran di BittrexAmaran ⚠️:Sekiranya anda menarik balik Ethereum untuk digunakan di crowdsale, pindahkan dahulu ke dompet lain di bawah kawalan anda. Ini kerana alamat yang akan digunakan ICO untuk atribusi token mereka adalah alamat pertukaran dan Bittrex telah menyatakan bahawa mereka akan tidak mempercayai ini.

Bayaran Fiat

Memandangkan Bittrex kini mempunyai fungsi fiat, anda kini mempunyai pilihan untuk membuat pembayaran dan mengeluarkan dalam USD atau setara. Ini terbuka untuk orang atau syarikat yang berpusat di luar AS atau di salah satu negeri yang memenuhi syarat (kini 31 negeri layak)

Ini bukan sesuatu yang menjadi standard dan anda harus meminta agar fungsi ini ditambahkan ke akaun anda. Untuk melakukan ini, anda perlu menyelesaikannya borang ini. Mereka menanyakan beberapa soalan tambahan untuk memastikan tuntutan perdagangan fiat anda. Ini perlu diselesaikan untuk akaun korporat dan peribadi.

Dari segi had untuk pemindahan, anda mempunyai perkara berikut:

  • Akaun Peribadi: Anda mempunyai deposit minimum $ 1,000 dan minimum pengeluaran $ 50. Tidak ada had maksimum untuk transaksi ini.
  • Akaun Korporat: Tidak ada had yang dikenakan pada urus niaga korporat. Walau bagaimanapun, jika anda mengeluarkan dana lebih dari $ 10 juta dari Bittrex maka anda harus menghantar e-mel [email protected] terlebih dahulu untuk mengesahkannya.

Dalam kedua kes ini, mereka akan memberikan maklumat akaun bank mereka setelah anda mengisi borang permintaan akaun fiat.

Platform Dagangan Bittrex

Mari beralih ke salah satu aspek terpenting di Bittrex. Itulah platform perdagangan dan mesin pencocokan mereka.

Platform dagangan ditingkatkan pada tahun 2018 dan antara muka yang lebih mesra pengguna diperkenalkan. Mesin perdagangan / pencocokan Bittrex juga dibuat khusus dan mampu menangani beban yang besar sambil menyesuaikan perdagangan dalam milisaat.

Apabila melihat platform perdagangan, ia memang cukup mengagumkan dari pandangan pertama. Antara muka pengguna baru mudah difahami dan semuanya disusun dengan baik. Anda juga boleh beralih antara pasar yang berbeza dengan betul di bar alat kiri.

Antara muka perdagangan utama diberikan di bawah. Di bahagian atas anda mempunyai carta harga dan carta kedalaman. Kedua-duanya tidak dapat dilihat dan anda perlu beralih antara mereka untuk saling melihat antara satu sama lain. Di bawah ini, anda mempunyai buku pesanan berserta borang pesanan.

Platform Dagangan Bittrex

Antara muka pengguna platform perdagangan Bittrex

Anda perlu menatal ke bawah sedikit lagi jika anda ingin mendapatkan pesanan sebelumnya dan juga semua pesanan terbuka anda. Di kanan atas platform, anda mempunyai akses mudah ke dompet anda, pasaran lain dan juga tetapan akaun am anda.

Burung Hantu Malam &# 129417 ;: Sekiranya anda lebih suka melihat platform dalam “mod gelap”, ini dapat diganti dengan mudah di kanan atas platform anda. Satu klik berulang-alik akan mengubah skema warna UI.

Sesuatu yang sangat kami gemari mengenai platform Bittrex adalah fungsi grafik mereka. Terdapat banyak kajian, petunjuk dan alat. Tidak seperti pertukaran lain, mereka telah mengembangkannya sendiri dan mereka tidak menggunakan pakej charting pihak ketiga seperti TradingView dll.

Oleh itu, alat perdagangan yang anda miliki di Bittrex sangat bagus untuk individu yang suka menggunakan analisis teknikal untuk memberitahu perdagangan mereka dan tidak mahu beralih ke penyedia luaran.

Anda juga boleh beralih dari carta harga ke carta kecairan pasaran. Ini berguna untuk pedagang teknikal kerana anda dapat mengetahui sentimen kenaikkan / penurunan harga di pasaran. Ini boleh ditukar di kiri atas bahagian carta pasaran.

Pada Februari 2019, Bittrex melancarkan pelbagai kemas kini untuk mesin perdagangan dan padanan mereka. Kesannya adalah untuk meningkatkan kelajuan urus niaga. Pasukan Bittrex mendakwa bahawa ia dapat melaksanakan pesanan ini sudah 20 kali lebih cepat daripada binaan asalnya.

Fakta Menyeronokkan &# 129299 ;: Bittrex mempunyai kadar uptime 99.95% yang hampir tidak pernah didengar di antara pertukaran lain

Jenis Pesanan

Semasa anda melakukan perdagangan di Bittrex, anda mempunyai pelbagai jenis pesanan. Ini adalah standard yang cukup pada pertukaran oleh kebanyakan langkah. Berikut adalah beberapa contoh pesanan yang boleh anda buat:

Borang Pesanan Bittrex

Borang Pesanan Bittrex

  • Perintah Had: Ini adalah pesanan lalai yang akan dibuat dan ini pada dasarnya meletakkan pesanan pada tahap yang telah ditentukan.
  • Had Berhenti (Bersyarat): Ini adalah pesanan yang akan dibuat berdasarkan syarat tertentu yang dipenuhi. Sebagai contoh, anda boleh meletakkan syarat untuk pesanan dibuat sekiranya harganya berada di atas atau di bawah tahap tertentu. Ini juga membolehkan anda meletakkan kedudukan berhenti dengan berkesan di mana anda dapat menetapkan harga “Pencetus” agar pesanan berhenti dikirimkan. Perkara ini tidak akan dilakukan sehingga syarat pesanan ini dipenuhi.

Pesanan Pasaran ❓: Anda akan melihat bahawa tidak ada pilihan “pesanan pasaran” di Bittrex yang sememangnya cukup mengejutkan. Walau bagaimanapun, anda boleh membuatnya dengan mudah. Anda akan membuat jual / beli pada tawaran / tawaran dan memilih parameter pesanan Segera atau Batal.

Semasa membuat pesanan had, anda juga harus memilih berapa lama pesanan anda akan kekal. Ini disebut sebagai “masa berlaku”. Terdapat dua pilihan mengenai perkara ini:

  • Baik ‘Sehingga Dibatalkan: Ini adalah pesanan lalai dan ia akan terus disiarkan sehingga anda membatalkannya. Oleh itu, setelah anda membuat pesanan ini, anda boleh meninggalkannya dan pesanan tersebut akan kekal dalam buku pesanan untuk jangka masa yang panjang.
  • Segera atau Batal: Segera atau batal adalah nama lain untuk mengisi atau membunuh. Dengan kata lain, jika pesanan ini tidak diisi pada saat anda meletakkannya, pesanan tersebut akan dibatalkan.

Oleh itu, walaupun ini memberi anda tahap penguasaan pesanan anda, borang pesanan Bittrex jauh lebih canggih daripada beberapa pesaingnya yang lain. Ini bagaimanapun boleh berubah berdasarkan pendedahan dalam peta jalan teknologi 2019 pasukan.

Aplikasi Bittrex

Walaupun platform perdagangan Bittrex cukup maju, ia tidak menawarkan apa-apa lagi dengan cara aplikasi mudah alih atau klien desktop. Ini agak malang kerana membiarkan mereka tidak menguntungkan beberapa pertukaran lain yang berlaku.

Terdapat aplikasi lain yang boleh dimuat turun di App store dan Google play store. Ini menggunakan kunci API Bittrex supaya anda dapat berdagang di peranti mudah alih anda dengan aplikasi pihak ketiga mereka.

Aplikasi Pihak Ketiga

Ringkasan aplikasi berkaitan Bittrex pihak ketiga. Sumber: Kedai mainan

Kami tentu saja, berhati-hati terhadap perkara ini.

Anda tidak boleh mengetahui sama ada aplikasi ini selamat. Memandangkan anda memberikan mereka akses menulis ke antara muka API, mereka dapat dengan mudah mencuri kunci API anda dan menggunakannya untuk menjalankan skema pam dan dump di bursa.

Sokongan pengguna

Sokongan pelanggan adalah keperluan yang sangat penting bagi kami ketika kami melihat pertukaran. Sokongan pelanggan yang perlahan dan tidak responsif adalah sesuatu yang akan dialami oleh kebanyakan peniaga cryptocurrency pada satu ketika.

Untuk sokongan Bittrex, hanya ada tiga kaedah langsung yang boleh anda gunakan ketika berurusan dengan meja sokongan mereka. Mereka melalui tiket sokongan, e-mel langsung atau melalui fungsi sembang dalam talian 24/7.

Sokongan Tiket di Bittrex

Contoh tiket Sokongan di Bittrex

Malangnya, mereka tidak mempunyai nombor sokongan telefon. Ini mungkin membuat mereka sedikit merugikan beberapa pertukaran lain seperti Coinbase dan Bitstamp yang telah memperkenalkan nombor sokongan telefon.

Maklum balas mengenai masa sokongan berbeza-beza. Semasa bull bull 2017 mereka mengambil masa berhari-hari untuk kembali kepada pengguna. Namun, kerana keadaan telah tenang dan mereka telah mengembangkan pasukan mereka, masa menunggu telah menurun secara mendadak.

Dari segi platform lain untuk mendapatkan sokongan mereka, mereka nampaknya agak aktif dalam mereka subreddit tidak rasmi. Mereka juga mempunyai Twitter akaun yang boleh anda tweet sekiranya anda mempunyai pertanyaan segera.

Petua Perkhidmatan Lebih Cepat &# 128222 ;: Masuk akal untuk membuat tiket dan kemudian mendapatkan nombor tiket itu. Anda kemudian harus pergi ke subreddit dan membangkitkan masalah yang anda hadapi di sana. Ejen harus menghubungi anda dan berusaha mengatasi masalah anda.

API Bittrex

Bagi pedagang yang suka mengembangkan algoritma perdagangan dan kripto bot mereka sendiri, Bittrex API akan berada tepat di lorong anda. Mereka mempunyai REST API lengkap serta WebSocket API untuk permintaan umum yang lebih rutin mengenai pesanan pasaran, harga dll.

Sekiranya anda ingin mengembangkan skrip perdagangan anda sendiri, anda perlu mendapatkan kunci API anda. Anda hanya boleh menghasilkan kunci API setelah anda mengaktifkan pengesahan dua faktor pada akaun anda. Sekiranya anda telah melakukan ini, anda boleh pergi ke bahagian “Kekunci API” di platform.

Di sini, anda boleh menghasilkan kunci anda. Anda perlu memutuskan kebenaran apa yang ingin anda lampirkan pada kunci ini. Sekiranya anda hanya akan berniaga dan tidak menarik diri secara automatik, maka anda mungkin mahu mematikan fungsi pengeluaran. Ini juga dapat membantu sekiranya berlaku pelanggaran kunci API anda.

API Bittrex.com

Penciptaan kunci API Bittrex

Anda juga boleh mengehadkan ukuran perdagangan pada API. Hal ini dapat dilakukan dengan berhati-hati sekiranya bot anda mengeluarkan pesanan yang tidak masuk akal akibat bug dalam kod tersebut.

Terdapat batasan tertentu yang anda ada dengan API. Contohnya, anda dibenarkan mempunyai sehingga 500 pesanan terbuka di akaun anda dan anda terhad kepada 200,000 pesanan sehari. Dari segi had kadar, anda dibenarkan maksimum 60 panggilan API setiap minit. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai API di dalamnya dokumen rasmi atau di Bittrex API GitHub.

Bittrex lwn Kraken

Salah satu pesaing yang paling relevan untuk Bittrex di AS ialah pertukaran Kraken. Ini adalah pertukaran yang cukup mapan yang dilancarkan setahun sebelum Bittrex dan berpusat di San Francisco, California.

Kraken serupa dengan Bittrex dalam banyak hal memandangkan mereka menawarkan dana Fiat, bahawa mereka memiliki banyak syiling dan mereka tidak pernah mengalami pelanggaran keselamatan. Mari kita perhatikan lebih dekat pertukaran ini dalam perbandingan berdampingan.

  Bittrex Kraken
Ditubuhkan 2014 2013
Terletak Seattle San Francisco
Kaedah Beli / Deposit Crypto, USD dan EUR Crypto, CAD, EUR (SEPA wire), GBP
Pasangan Crypto yang ada Lebih 20 Lebih 250
Platform Dagangan Teknologi Hak Milik Canggih Carta Paparan Dagangan Pihak Ketiga
Sokongan pengguna Sistem Sokongan Tiket, E-mel, Sembang Langsung E-mel, Borang Perhubungan, Nombor Sokongan
Masa Pengesahan 3-4 jam 1-3 hari
Yuran Perdagangan 0.25% 0% – 0.26% (model pembuat pembuat)
Bayaran Pembiayaan Percuma untuk semua pembiayaan (tidak termasuk yuran antara bank) Percuma untuk SEPA EUR, Yuran $ 10 untuk USD dan CAD, Percuma untuk Crypto
Perdagangan Margin Tiada 10 pasangan berbeza sehingga leverage 5x
Perdagangan OTC Tiada “Kolam gelap” untuk blok besar

Seperti yang anda lihat, beg ini adalah beg campuran yang berkaitan dengan faedah relatif pertukaran. Walaupun Bittrex mempunyai banyak lagi syiling yang boleh anda beli, Kraken menawarkan perdagangan margin hingga 5x pada sekurang-kurangnya 10 pasangan yang berbeza.

Walaupun Kraken mempunyai yuran perdagangan yang lebih rendah (terutama untuk pembuat pasaran), Bittrex mempunyai deposit dan pengeluaran fiat percuma. Sudah tentu, ini bergantung kepada jenis mata wang yang anda ingin membiayai kerana Kraken mempunyai pasangan perdagangan GBP dan CAD juga.

Fungsi pembuatan peta Kraken mungkin tidak begitu maju seperti di Bittrex, ia mempunyai meja perdagangan OTC yang cukup mapan yang membolehkan pelabur institusi dan ikan paus crypto untuk mengelakkan pergerakan pasaran dengan pesanan besar mereka.

Pada akhirnya, ia akan memenuhi keperluan perdagangan peribadi anda sendiri. Tidak ada yang menghalang anda daripada mempunyai akaun di kedua-duanya. Sekiranya anda mahukan lebih banyak maklumat, anda boleh membaca ulasan Kraken kami secara mendalam.

Apa yang Kami Tidak Suka

Walaupun Bittrex telah mengembangkan platform pertukaran dan perdagangan yang cukup canggih, ada beberapa perkara yang kami fikir memerlukan peningkatan.

Pertama, sementara pilihan pembiayaan Fiat adalah cara yang baik untuk sebilangan besar pedagang untuk mula menggunakan bursa, ia cukup melibatkan penyediaannya. Anda harus melalui beberapa langkah sebelum akaun anda diaktifkan untuk perdagangan fiat. Mereka harus lebih mudah diikuti.

Kami juga berpendapat bahawa malangnya Bittrex tidak mempunyai aplikasi mudah alih atau pelanggan PC. Walaupun mereka mempunyai platform berasaskan web yang maju, terdapat sebilangan besar peniaga yang ingin mengakses akaun mereka ketika berada di luar meja.

Walaupun bayaran Bittrex mudah difahami dan agak rendah, mereka tidak mendorong peniaga untuk memberikan kecairan dengan menjadi pembuat pasaran. Ini bermaksud bahawa beberapa pertukaran lain mungkin mempunyai yuran yang lebih rendah daripada Bittrex apabila peniaga menyediakan kemudahan mudah tunai jenis ini.

Terakhir, pengesahan dan syarat KYC boleh menjadi masalah bagi beberapa peniaga. Banyak peniaga masih merasa tidak selesa memberikan dokumen peribadi yang luas ke bursa terpusat. Walau bagaimanapun, ini mungkin merupakan faktor penentu sekarang kerana kebanyakan pertukaran biasanya memerlukan pengesahan identiti.

Kesimpulannya

Bittrex mungkin merupakan salah satu pertukaran cryptocurrency yang lebih maju di pasaran sekarang. Kami menyukai kenyataan bahawa pertukaran itu berpusat di AS dan mempunyai beberapa protokol yang paling selamat untuk memastikan penggodam tetap berhati-hati.

Terdapat pelbagai aset cryptocurrency yang digabungkan dengan pilihan dana fiat yang membolehkan peniaga memanfaatkan platform perdagangan mereka yang sangat maju.

Walaupun ada beberapa perkara yang kami rasa perlu diperbaiki, semuanya dapat diselesaikan tepat pada waktunya. Bittrex baru sahaja melancarkan fungsi pembiayaan fiat dan sedang sibuk mengujinya sebelum dilancarkan sepenuhnya.

Jadi, adakah pertukaran untuk anda?

Sekiranya anda mencari pertukaran berasaskan AS yang mapan dengan lebih daripada 240 syiling yang disenaraikan, protokol keselamatan yang kuat dan pilihan dana fiat maka Bittrex adalah calon yang kuat.

Imej Pilihan melalui Bittrex

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map