Ulasan Coinbase Pro: Gambaran Keseluruhan Pertukaran Lengkap

Coinbase Pro (dahulunya GDAX) adalah platform perdagangan cryptocurrency maju yang dimiliki dan dikendalikan oleh Coinbase.

Selain dari pilihan duit syiling yang jauh lebih luas, peniaga di platform ini dapat berdagang dengan sistem yang lebih canggih. Coinbase Pro beroperasi seperti “pertukaran” yang lebih tradisional dengan buku pesanan sebenar dan kecairan pasaran.

Namun, adakah ia sangat berbaloi?

Dalam ulasan Coinbase Pro ini, kami akan memberi anda semua yang perlu anda ketahui mengenai pertukaran ini. Kami juga akan memberi anda beberapa petua terbaik untuk memanfaatkan platform perdagangan dengan sepenuhnya.

Gambaran keseluruhan

Seperti disebutkan, Coinbase Pro dulu disebut “GDAX” dan merupakan platform perdagangan lanjutan yang dikendalikan oleh Coinbase. Pada tahun 2018, pertukaran itu dijenamakan semula menjadi “Coinbase Pro”.

Coinbase terkenal kepada hampir semua pedagang cryptocurrency di dunia dan merupakan salah satu pertukaran awal. Mereka membuka buku mereka ke pasaran pada bulan Jun 2013 dan baru berkembang sejak itu.

Berpusat di San Francisco, Coinbase mempunyai lebih dari 20 juta pengguna yang telah memperdagangkan lebih dari $ 150bn sejak bursa dibuka. Mereka juga telah berkembang ke banyak negara di seluruh dunia dan mempunyai kemudahan mata wang fiat di AS, UK dan EU.

Coinbase Pro dibina untuk memanfaatkan pasaran perdagangan crypto-to-crypto yang besar dan menguntungkan. Peniaga boleh memperdagangkan sejumlah duit syiling yang berbeza dengan menggunakan buku pesanan pasaran. Ini berbeza dengan Coinbase di mana anda membeli secara langsung dari bursa sebagai pembuat pasaran.

Walaupun mempunyai platform yang lebih maju, Coinbase Pro menggunakan infrastruktur teknologi dan kepakaran yang sama dengan Coinbase.

Perkara ini sesuai dengan soalan seterusnya …

Adakah Coinbase Pro Selamat?

Coinbase Pro mempunyai prosedur keselamatan yang sama seperti yang berlaku di Coinbase. Ini bermaksud bahawa pedagang mendapat keuntungan dari pengalaman bertahun-tahun dari pembangun yang menjalankan sistem keselamatan yang diuji dalam pertempuran.

Keselamatan Coinbase Pro

Ini juga bermaksud bahawa Coinbase Pro mempunyai banyak pengawasan peraturan yang sama dengan Coinbase. Mari kita perhatikan lebih dekat semua ini.

Keselamatan Syiling

Coinbase Pro menjalankan polisi penyimpanan sejuk untuk sebahagian besar syiling yang mereka pegang. Lebih dari 98% daripada semua duit syiling di Coinbase Pro disimpan dalam dompet luar talian yang “terputus udara” terputus dari internet.

Adakah kamu tahu ❓: Coinbase adalah pakar dalam penyimpanan Coin memandangkan pengoperasian Coinbase Custody, sebuah perkhidmatan jagaan duit syiling peringkat institusi.

Mereka juga menggunakan dompet pelbagai tanda tangan. Ini bermaksud bahawa duit syiling hanya boleh diambil dari peti sejuk jika sebilangan individu yang berbeza dalam organisasi membenarkan transaksi tersebut.

Insurans FDIC

Perkara lain yang dimiliki Coinbase Pro yang tidak terdapat di banyak bursa lain adalah Insurans FDIC pada akaun USD mereka. Ini adalah sesuatu yang biasanya dimiliki oleh bank untuk melindungi pelanggan mereka.

Insurans FDIC bermaksud bahawa peniaga dengan baki USD di bawah $ 250,000 diinsuranskan secara federal oleh kerajaan AS. Sekiranya Coinbase Pro berada di bawah maka anda akan dibayar oleh kerajaan AS untuk baki.

Keselamatan Pengguna

Terdapat juga sejumlah prosedur keselamatan yang harus mereka lindungi untuk melindungi akaun individu. Pertama, anda mempunyai pengesahan dua faktor yang diperlukan secara lalai pada akaun anda. Ini akan melindungi anda daripada pancingan data.

Terdapat dua kaedah yang boleh anda gunakan untuk pengesahan dua faktor dan ini adalah melalui pengesahan SMS atau melalui pengesahan Google aplikasi pengesah. Kami mengesyorkan yang terakhir memandangkan risiko yang ditimbulkan oleh pertukaran sim.

Coinbase Pro 2FA

Aplikasi Coinbase Pro 2FA dan Authenticator

Di sisi dompet, Coinbase Pro juga membolehkan anda melabelkan alamat cryptocurrency anda secara putih. Ini bermakna anda hanya boleh menarik diri ke alamat cryptocurrency yang telah diluluskan sebelumnya.

Perlindungan Aset

Secara keseluruhan, terdapat 12 syiling berbeza yang boleh anda beli. Ini termasuk penawaran Coinbase standard Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash dan Ethereum Classic.

Berikut adalah beberapa syiling tambahan di Coinbase Pro dengan perdagangan penuh diaktifkan:

 • Riak (XRP)
 • Stellar Lumens (XLM)
 • Token Perhatian Asas (BAT)
 • Zcash (ZEC)
 • Augur (REP)
 • 0x (ZRX)

Terdapat juga sebilangan altcoin kecil lain yang boleh anda jual tetapi mungkin ada sekatan pada jenis perdagangan yang boleh anda lakukan (Hadkan pesanan sahaja). Anda dapat melihat status langsung semua pasaran di pasar mereka halaman pasaran.

Status Pasaran Coinbase Pro

Tinjauan Status Pasaran di Coinbase Pro

Terdapat juga sejumlah pasaran yang berbeza untuk semua syiling yang disenaraikan di atas. Contohnya, anda mempunyai pasaran fiat standard USD, EUR dan GBP. Kemudian, anda juga mempunyai duit syiling yang disilangkan dengan BTC dan duit syiling lain yang telah diseberang dengan USDC, Coinbase’s stablecoin.

Petua Pro: ✔️ USDC disatukan ke dolar 1: 1. Ini menjadikannya calon yang ideal untuk “Hodl” keuntungan anda.

Yuran Pro Coinbase

Satu perbezaan utama antara Coinbase dan Coinbase Pro adalah struktur yuran perdagangan.

Coinbase Pro mengendalikan model bayaran pembuat-pengambil. Ini bermaksud bahawa akan ada dua kadar yang bergantung pada sama ada anda membuat kecairan di bursa atau sama ada anda mengeluarkan mudah tunai dari buku mereka.

Catatan: ✍️Semasa membuat pesanan “pasar”, Anda akan menjadi “pengambil”. Pesanan had kebanyakannya adalah pesanan “pembuat”. Lihat butiran pesanan di bawah

Oleh kerana Coinbase Pro ingin memberi insentif kepada peniaga mereka untuk membuat mudah tunai pada buku-buku tersebut, yuran pembuatnya lebih rendah daripada biaya pengambil. Terdapat juga yuran berbeza yang dikenakan berdasarkan jumlah yang telah anda jual. Berikut adalah jadual bayaran yang dipermudahkan:

Isipadu 30 Hari Yuran Pengambil Bayaran Pembuat
Sehingga $ 100k 0.25% 0.15%
$ 100k – $ 1 juta 0.20% 0.10%
$ 1 juta – $ 10 juta 0.18% 0,08%
$ 10 juta – $ 50 juta 0.15% 0.05%
$ 50 juta – $ 100 juta 0.10% 0.00%

Seperti yang anda lihat, semakin banyak jumlah yang anda jual, semakin rendah yuran yang dikenakan. Jumlah di atas dikira berdasarkan jumlah dagangan USD 30 hari sebelumnya secara berterusan.

Sekiranya anda ingin melihat yuran yang telah anda bayar untuk transaksi anda, anda boleh melihatnya di papan pemuka akaun anda. Anda akan pergi ke bahagian “Pesanan Saya” di mana anda akan mendapat pesanan sebelumnya dan juga apa yang anda bayar.

Perkara lain yang kami dapati adalah kemampuan untuk anda membuat pernyataan dengan cepat mengenai semua perdagangan anda yang lalu. Ini dilakukan di bahagian profil akaun anda dan dokumen-dokumen ini dapat digunakan untuk tujuan pentadbiran seperti cukai dll.

Pembiayaan / Pengeluaran

Apabila berkaitan dengan pembiayaan / pengeluaran dari akaun anda, maka anda akan membayar yuran yang sama yang dikenakan di bursa utama Coinbase.

Contohnya, semasa membiayai melalui kad kredit, anda dikenakan bayaran 3.99%. Pembiayaan melalui wayar adalah percuma tetapi pengeluaran melalui kawat akan dikenakan bayaran £ 1 untuk akaun bank GBP dan € 1 pada akaun EUR.

Sudah tentu, ketika berkaitan dengan pengeluaran cryptocurrency, anda perlu membayar yuran rangkaian atau “penambang”. Ini benar-benar tidak penting.

Negara Pro Coinbase

Coinbase Pro boleh didapati di kebanyakan wilayah di mana Coinbase berada. Ini bermaksud bahawa mereka memiliki jangkauan yang cukup luas dan terbuka untuk sebilangan orang.

Pertama, bagi mereka yang berada di Amerika Syarikat, UK dan sebahagian besar EU, anda akan mendapat akses penuh ke pasangan perdagangan fiat di bursa. Anda juga mempunyai akses ke semua pasaran crypto-to-crypto.

Catatan: ✍️Terdapat satu keadaan di mana Coinbase Pro tidak dilesenkan untuk menyediakan perkhidmatan mereka dan yang ada di Hawaii

Sekiranya anda tidak berada di salah satu kawasan di atas, anda masih boleh mengakses semua pasangan crypto-ke-crypto. Ini termasuk yang berikut:

 • Argentina
 • Australia
 • Brazil
 • Kanada
 • Cili
 • Colombia
 • Hong Kong
 • India
 • Indonesia
 • Mexico
 • New Zealand
 • Peru
 • Filipina
 • Singapura
 • Korea Selatan

Sudah tentu, ketika membiayai akaun anda dengan fiat, ini hanya tersedia untuk AS, UK dan EU. Mereka yang berada di Singapura, Kanada dan Australia boleh membeli Bitcoin dengan kad kredit sahaja. Anda boleh melihat lebih banyak lagi di bahagian Pembiayaan / Pengeluaran kami di bawah.

Perlu dinyatakan bahawa Coinbase Pro hanya untuk akaun individu. Sekiranya anda mempunyai keperluan perdagangan peringkat syarikat atau institusi maka anda boleh memanfaatkannya Coinbase Prime. Ini memberi anda akses ke kumpulan kecairan yang sama dengan Coinbase Pro tetapi dengan perkhidmatan yang jauh lebih baik.

Pendaftaran Coinbase Pro

Sekiranya anda sudah mempunyai akaun Coinbase, maka mendaftar untuk Coinbase Pro cukup mudah. Yang mesti anda buat hanyalah log masuk dengan kelayakan Coinbase anda dan anda sudah bersedia untuk berniaga.

Walau bagaimanapun, jika anda belum mendaftar dengan Coinbase, maka anda harus melakukan ini sebelum anda dapat berdagang di Coinbase Pro. Ini bermaksud bahawa anda harus menyelesaikan langkah pengesahan dan pematuhan mereka.

Pendaftaran Coinbase Pro

Borang Pendaftaran Coinbase Pro

Ini memerlukan anda menghantar bukti identiti dan bukti alamat kepada mereka. Yang pertama boleh seperti salinan pasport / lesen memandu sedangkan yang kedua boleh menjadi penyata bank atau bil utiliti.

Rahsia Privasi &# 128374; ️: Coinbase Pro adalah pertukaran KYC penuh. Lihat Binance jika anda ingin memulakan dengan akaun tanpa nama

Coinbase Pro juga meminta anda mengambil gambar diri yang memegang kad pengenalan. Ini akan membolehkan mereka mengesahkan bahawa anda memang pemegang dokumen yang ingin anda kirimkan.

Dalam kebanyakan kes, mereka dapat mengesahkan dokumen dan selfie menggunakan teknologi pengecaman wajah yang bermaksud bahawa ia dapat dilakukan dengan segera. Walau bagaimanapun, pengesahan mungkin mengambil masa lebih lama jika memerlukan lebih banyak maklumat daripada anda.

Platform Pro Coinbase

Salah satu sebab utama yang disebut “Pro” adalah kerana platform perdagangan.

Platform ini kelihatan sama sekali berbeza dengan platform yang ada di Coinbase tetapi akan cukup dikenali oleh pedagang yang telah menggunakan pertukaran lain seperti Kraken atau Bitstamp.

Walaupun begitu, platform ini cukup baik dan intuitif untuk peniaga pemula. Ia juga mempunyai banyak ciri yang diharapkan oleh peniaga cryptocurrency maju.

Platform Pro Coinbase

Antaramuka Dagangan Coinbase ProUntuk Burung Hantu Malam &# 129417 ;: Anda boleh menukar skema warna antara muka perdagangan di kanan bawah skrin

Mari kita perhatikan lebih dekat setiap segmen antara muka perdagangan utama ini dengan lebih dekat.

Borang pesanan ada di sebelah kiri. Di sinilah anda akan membuat pesanan dan menghantarnya ke buku pesanan pertukaran. Terdapat sebilangan parameter pesanan yang akan kami bahas di bawah.

Di sebelahnya, anda mempunyai buku pesanan itu sendiri. Ini memberi anda gambaran keseluruhan semua pesanan beli / jual yang ada di bursa Coinbase Pro dan juga penyebaran antara keduanya. Apabila anda membuat pesanan, anda akan melihatnya dihantar ke buku-buku ini.

Carta harga berada di bahagian atas di tengah. Ini mempunyai fungsi yang cukup asas dan anda boleh mengubah ukuran centang, ukuran carta dan juga meletakkan dua petunjuk purata bergerak yang berbeza (EMA12 atau EMA26).

Malangnya bagi penganalisis teknikal crypto berpengalaman, tidak ada kajian, alat carta atau petunjuk teknikal lain yang boleh anda gunakan pada carta ini.

Petua Pedagang Teratas &# 128175 ;: Mengapa tidak digunakan Pandangan Perdagangan untuk melakukan charting anda dan kemudian berdagang di Coinbase Pro?

Melangkah ke bawah, di bawah carta anda dinding jual / beli. Ini digunakan untuk menentukan kedalaman buku pesanan dan siapa yang mengawal pasaran antara lembu dan beruang. Anda juga boleh memperbesar carta ini untuk mendapatkan lebih banyak pandangan.

Di bawah ini, anda mempunyai pesanan terkini yang telah dilaksanakan atau masih dalam siaran. Di sebelah kanan ini, anda mempunyai semua pesanan yang baru dilaksanakan di pasaran.

Apa yang berlaku jika anda ingin menukar pasaran yang anda jual?

Menukar Pasaran CoinbasePro

Pertukaran Antara Pasar

Di sebelah kiri platform, anda mempunyai menu lungsur di mana anda boleh beralih antara pasaran yang berbeza. Dalam menu lungsur, anda juga boleh mencari pasangan yang diinginkan dan ia akan disaring.

Penempatan Pesanan

Terdapat banyak fungsi pesanan yang berpatutan di Coinbase Pro.

Borang pesanan terletak dengan mudah di sebelah kiri antara muka perdagangan. Perkara pertama yang perlu anda tentukan adalah sama ada anda akan membeli atau menjual. Kemudian anda akan memilih jumlah yang ingin anda jual.

Borang Pesanan CoinbasePro

Jenis pesanan yang berbeza dalam bentuk pesanan

Sekarang anda mempunyai asas-asas pesanan yang disusun, anda harus memutuskan bagaimana anda mahu pesanan itu dibuat. Terdapat tiga jenis pesanan di Coinbase Pro dan penting untuk mengetahui maksud setiap perkara ini:

 • Pesanan Pasaran: Ini adalah pesanan yang diletakkan di peringkat pasaran dan dilaksanakan dengan segera. Ia akan ditempatkan pada “tawaran” terendah jika membeli atau pada “tawaran” tertinggi jika menjual
 • Perintah Had: Ini adalah pesanan yang diletakkan pada tahap yang jauh dari tahap pasaran semasa pada harga yang telah ditentukan. Ini mungkin berada di atas harga pasaran jika menjual atau di bawah harga jika membeli.
 • Hentikan Pesanan: Ini pada dasarnya adalah dua pesanan pasaran yang berlawanan yang ditempatkan pada masa yang sama. Salah satunya adalah untuk membeli / menjual dan yang lain akan berhenti dari kedudukannya. Ini adalah alat pengurusan risiko yang berkesan yang melindungi kedudukan anda sekiranya berlaku risiko penurunan.

Petua Pedagang Teratas &# 128175 ;: Jamin diri anda pembuat harga dengan pesanan had anda dengan memilih pesanan “Poskan Sahaja”

Sebagai tambahan kepada pesanan di atas, anda juga mempunyai pilihan yang lebih maju mengenai bagaimana “kehidupan pesanan” pesanan pasaran. Ini adalah parameter berikut:

 • Baik Sehingga Dibatalkan (GTC): Ini adalah pesanan yang akan tetap dibuka sehingga ia dilaksanakan atau dibatalkan oleh anda. Sekiranya tidak berlaku, buku itu akan kekal dalam buku selamanya
 • Waktu Sehingga Baik: Ini adalah pesanan pasaran yang akan tetap terbuka tetapi hanya untuk jangka masa yang ditentukan. Di Coinbase Pro, anda boleh menetapkannya menjadi satu minit, satu jam atau satu hari
 • Segera atau Batal (IOC): Dengan pesanan ini, ia akan segera melaksanakan semua atau sebahagian pesanan dan akan membatalkan bahagian yang belum diisi. Ini bermaksud pesanan jenis ini memungkinkan untuk “mengisi separa”
 • Isi atau Bunuh (FOK): Dengan jenis pesanan ini, keseluruhan kedudukan harus dilaksanakan dengan harga tertentu. Sekiranya ini tidak dapat berlaku maka pesanan dibatalkan. Ini berbeza dengan pesanan IOC kerana tidak membenarkan pengisian separa

Oleh itu, jika anda hanya ingin membeli sejumlah Bitcoin pada harga tertentu, anda harus membuat pesanan FOK. Sekiranya anda lebih fleksibel terhadap jumlah yang akan dilaksanakan maka anda boleh mempertimbangkan GTC atau GTT. Kami sebenarnya tidak dapat melihat keperluan untuk pesanan IOC pada masa ini.

Deposit / Pengeluaran

Membiayai akaun anda semudah seperti di pertukaran Coinbase biasa.

Untuk melakukannya di Coinbase Pro, anda boleh pergi ke bahagian “Dompet Saya”. Ini akan memberi anda gambaran keseluruhan semua deposit / pengeluaran sebelumnya yang telah anda lakukan di akaun tersebut.

Anda akan memilih jenis pembiayaan yang ingin anda lakukan. Dengan andaian bahawa ini adalah dalam Bitcoin maka anda akan memukul dompet Bitcoin anda. Kemudian anda akan memilih “Deposit” dan ini akan menghasilkan alamat Bitcoin.

Deposit Bitcoin

Membuat Deposit Bitcoin di Coinbase Pro

Sekiranya anda mempunyai dana di akaun Coinbase maka anda juga boleh memindahkannya dari dompet yang anda simpan di sana. Ini seketika kerana Coinbase hanya memindahkan baki dari satu akaun ke akaun yang lain.

Petua Berguna &# 128076 ;: Sekiranya pembiayaan dari dompet luaran, Coinbase Pro memerlukan 6 pengesahan Bitcoin. Gunakan penjelajah blok bitcoin untuk mengesan transaksi

Sekiranya anda akan mengeluarkan dana, prosesnya sama mudahnya. Anda perlu memasukkan alamat dompet baru atau menggunakan salah satu alamat sebelumnya di buku alamat anda. Anda juga boleh memindahkan dengan cepat kembali ke dompet Coinbase anda jika anda memerlukannya di sana.

Kami menggunakan Bitcoin sebagai contoh tetapi Coinbase Pro mempunyai fungsi pembiayaan / pengeluaran untuk semua syiling yang mereka senaraikan di bursa. Prosesnya sama seperti contoh Bitcoin yang dijelaskan di atas.

Penting juga untuk diperhatikan bahawa Coinbase Pro mempunyai had pengeluaran sebagai lalai pada akaun anda. Jumlah ini ditetapkan pada $ 10,000 untuk kebanyakan akaun. Sekiranya anda ingin menambahkannya, anda perlu mengemukakan permintaan.

Dalam permintaan ini, Coinbase Pro akan memerlukan lebih banyak maklumat mengenai mengapa anda membuat permintaan tersebut dan juga pautan ke Linkedin anda. Mereka juga meminta penyata bank untuk mempercepat permintaan anda. Kami mendapati perkara ini agak membebankan dan mengganggu tetapi anda mungkin kurang diganggu olehnya.

Pembiayaan / Pengeluaran Fiat

Sekiranya anda ingin menghantar USD, GBP atau EUR, anda boleh menggunakan banyak pilihan yang mereka ada untuk pembiayaan fiat di Coinbase Pro.

Seperti pembiayaan Bitcoin, anda akan pergi ke bahagian Dompet anda dan anda akan memilih mata wang yang anda ingin dana. Dalam kes kami, kami akan mencari dana dalam GBP. Ini akan menghasilkan bentuk di bawah:

Deposit Fiat

Deposit mata wang Fiat Coinbase Pro

Ini akan menghasilkan maklumat akaun bank yang anda perlukan untuk membiayai dengan bank anda sendiri. Anda juga harus memastikan bahawa anda menggunakan pengecam unik ketika membiayai kerana ini akan membolehkan Coinbase Pro mengesan transaksi anda.

Catatan ✍️: Anda hanya boleh menghantar wang dari akaun atas nama anda. Tidak ada pemindahan pihak ketiga yang dibenarkan

Setelah anda membuat pembayaran, masa yang diambil akan bergantung pada lokasi bank anda dan lain-lain. Biasanya semestinya dalam 1-2 hari bekerja.

Pengeluaran fiat ke akaun bank hanya dapat dilakukan setelah anda menghubungkan akaun bank anda ke Coinbase Pro.

Anda akan pergi ke bahagian “Perbankan” di profil akaun anda. Di sini anda akan melihat akaun semasa yang telah anda pautkan ke akaun anda. Sekiranya anda ingin menambahkannya, anda akan mengklik “Pautkan Akaun Baru”.

Pautkan Coinbase Akaun Bank

Menghubungkan Akaun Bank di Coinbase

Maklumat di atas diperlukan untuk akaun UK dan EUR. Juga perhatikan bahawa seperti halnya pendanaan, anda hanya dapat mengeluarkan dana ke dalam akaun atas nama anda. Menghubungkan akaun anda biasanya dapat dilakukan dengan serta-merta dengan andaian bahawa maklumat yang betul telah diberikan.

Sekiranya bank anda tidak dapat dihubungkan dengan cara ini, Coinbase akan meminta anda melengkapkan pengesahan deposit. Mereka akan mengirimkan kod pendek dalam deposit kecil ke bank anda yang perlu anda gunakan untuk mengesahkan.

Sokongan pengguna

Sokongan pelanggan di Coinbase Pro tidak luar biasa tetapi sesuai dengan kebanyakan pertukaran lain.

Terdapat sebilangan kaedah yang boleh anda gunakan untuk mendapatkannya. Mungkin pertaruhan terbaik anda adalah melalui sistem sokongan tiket mereka. Ini boleh diakses terus dari papan pemuka dalam talian anda.

Di penjuru kanan sebelah atas, anda akan mempunyai nama anda. Anda boleh meletakkannya di atasnya dan ia akan menunjukkan pilihan papan pemuka anda. Di sini anda boleh mengklik “hubungi kami” dan ia akan memunculkan keseluruhan borang hubungan.

Berapa lama masa yang diperlukan bergantung pada jenis permintaan dan kerumitan kes anda. Sekiranya anda masih dalam fasa pengesahan maka ini memerlukan sedikit masa terutamanya jika dokumen anda perlu diperiksa secara manual.

Petua Teratas✔️: Cobalah untuk membuat permintaan anda sebisa mungkin dengan semua maklumat yang diperlukan. Ini dapat mempercepat permintaan

Sekiranya anda masih tidak bernasib baik melalui sistem sokongan tiket ini maka mereka mempunyai saluran telefon khusus. Anda boleh menghubungi mereka di +1 888 908-7930 jika anda berada di AS / antarabangsa atau anda boleh menggunakan 0808 168 4635 jika anda berada di UK.

Sudah tentu, jika anda memilih untuk tidak berurusan dengan mereka melalui kaedah ini, maka anda sentiasa dapat memanfaatkan sumber pelanggan mereka. Ini mempunyai banyak FAQ dan maklumat lain yang dapat membantu menyelesaikan pertanyaan anda.

API Pro Coinbase

Bagi para pembangun di luar sana, Coinbase Pro mempunyai API yang cukup mantap. API akan membolehkan anda membuat kod bot dan algoritma anda sendiri untuk memperdagangkan pasaran 24/7/365.

Pertama, anda mempunyai API soket web yang membolehkan anda membaca data pasaran. Kemudian anda mempunyai API FIX (Pertukaran Maklumat Kewangan) di mana anda boleh membuat permintaan pesanan. Akhirnya, anda mempunyai REST API yang akan mempunyai semua alat pengurusan akaun. Anda boleh membaca API dokumen di sini.

Sekiranya anda ingin mula menggunakan API maka anda harus mendapatkan kunci API anda. Ini dapat dihasilkan dari dalam papan pemuka akaun anda. Anda akan menekan “Kunci API Baru” di kanan atas skrin.

Hasilkan CBPro Kunci API

Menjana Kunci API Anda

Setelah ini selesai, anda harus memilih jenis kebenaran yang anda mahukan kunci tersebut. Anda juga perlu memilih frasa laluan dan sama ada anda mahu mengikat API ke alamat IP tertentu. Kunci anda kemudian akan dihasilkan dengan rentetan “Rahsia”.

Mengambil nota ✍️: Rahsia hanya akan dihasilkan sekali. Pastikan anda menuliskannya dan simpan di tempat yang selamat dan selamat.

Setelah anda mempunyai kunci, kunci tersebut akan disenaraikan di bahagian API anda. Anda kini boleh mengambilnya dan menggunakannya di bot anda yang berinteraksi dengan Coinbase Pro API.

Apa yang Kami Tidak Suka

Tidak ada kajian Coinbase Pro yang akan lengkap tanpa melihat beberapa perkara yang kami fikir memerlukan peningkatan.

Pertama, walaupun liputan aset lebih luas daripada platform Coinbase biasa, ia masih agak terhad jika dibandingkan dengan pertukaran lain. Terdapat beberapa syiling penting dalam 20 teratas yang tidak disertakan seperti Monero (XMR), DASH, Cardano atau Neo.

Petua Teratas✔️: Sekiranya anda memerlukan lebih banyak syiling, anda selalu dapat mempertimbangkan Bittrex, pertukaran lain yang berpusat di AS.

Begitu juga, sementara platform perdagangan lebih maju daripada yang tradisional, ada beberapa tempat yang menurut kami kurang berfungsi. Ini terutama berlaku ketika membuat charting di platform. Mereka sekurang-kurangnya harus mengintegrasikan perisian tradingview.

Tidak ada aplikasi Coinbase Pro dan jika anda ingin menukar duit syiling di telefon anda, anda harus menggunakan penyemak imbas mudah alih. Satu-satunya aplikasi yang tersedia dari Coinbase adalah pertukaran standard mereka. Ini jauh dari ideal dan Coinbase Pro memerlukan aplikasinya sendiri.

Akhirnya, Coinbase Pro mempunyai semua syarat KYC yang ketat yang anda miliki seperti pertukaran utama Coinbase. Ini bermaksud bahawa mungkin tidak sesuai untuk pedagang yang menghargai privasi dan lebih suka berdagang di bursa tanpa nama.

Kesimpulannya

Ringkasnya, tinjauan Coinbase Pro kami mendapati pertukaran ini cukup mesra pengguna sementara masih mempunyai platform perdagangan yang agak maju.

Lebih-lebih lagi, pengguna ini mempunyai akses ke pelbagai syiling yang lebih besar sambil tetap mendapat manfaat dari kepakaran dan keselamatan yang diberikan oleh orang-orang di pertukaran Coinbase utama.

Sudah tentu, ada beberapa perkara yang menurut kami memerlukan penambahbaikan tetapi ini agak mudah dilaksanakan dan mungkin akan datang dengan masa.

Oleh itu, sekiranya anda mempertimbangkan Coinbase Pro?

Kami menganjurkan anda untuk membuat kajian anda sendiri tetapi jika anda mencari Exchange yang ringkas namun kuat yang selamat dan boleh dipercayai maka ia mungkin sesuai untuk anda.

Gambar Pilihan melalui Coinbase Pro

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me