Ulasan Huobi Exchange: Panduan Pemula Lengkap

Dalam tinjauan Huobi ini, kita akan melihat salah satu pertukaran cryptocurrency paling terkenal dengan akar di China.

Pertukaran telah berkembang dengan pesat sejak itu dan merupakan salah satu platform untuk para pedagang mendapatkan beberapa Altcoin yang paling menjanjikan.

Soalan yang paling penting adalah adakah ia boleh dipercayai?

Kami akan berusaha untuk menjawabnya dengan menyelami pertukaran dan memberi anda semua yang perlu anda ketahui. Kami akan melihat liputan aset, sokongan, yuran, platform, sokongan dan pelbagai faktor lain untuk anda pertimbangkan.

Kami juga akan memberi anda gambaran umum tentang bagaimana memanfaatkan sepenuhnya platform Huobi sekiranya anda memilih untuk menggunakan pertukaran tersebut. Dengan itu, mari kita masuk.

Tinjauan Huobi

Pertukaran Huobi.pro adalah anak syarikat kumpulan global Huobi. Yang terakhir ini ditubuhkan pada tahun 2013 oleh Leon Li dan merupakan salah satu pertukaran cryptocurrency terbesar di China. Kumpulan Huobi mempunyai ibu pejabatnya di Singapura dan bermula dengan hanya 10 pekerja.

Sejak penubuhannya, pertukaran telah berkembang seiring dengan kenaikan pasaran. Mereka telah meningkatkan jumlahnya untuk menjadi pertukaran cryptocurrency terbesar ke-4 di dunia dan telah mendirikan pejabat di Jepun, Hong Kong, China Daratan dan Korea. Mereka telah meningkat menjadi lebih daripada 1,000 pekerja.

Huobi Global juga mendirikan pejabat di AS kerana mereka menjangkakan pelancaran cabang perdagangan AS mereka. Ini akan menjadi bahagian pertukaran AS yang hanya akan melayani pelanggan AS. Ini akan dilancarkan pada bulan Julai 2018.

Walaupun ini hanyalah pejabat Huobi, mereka mendakwa mereka mempunyai pedagang yang berasal dari lebih 130 negara di seluruh dunia yang menggunakan platform mereka.

Huobi Global sebagai syarikat induk juga telah memasuki beberapa usaha perniagaan lain dalam bidang cryptocurreny. Ini termasuk usaha seperti Perlombongan, pengembangan dan juga pelaburan dalam startup berasaskan blockchain.

Apa yang jelas menunjukkan bahawa Huobi adalah pertukaran cryptocurrency yang cukup maju dan mapan. Anda boleh merasa berdagang sedikit lebih selesa dengan mereka daripada yang lain di bursa lain dengan jumlah yang lebih sedikit.

Yuran Huobi

Walaupun ukuran pertukaran dan jangkauan adalah pertimbangan penting bagi peniaga, kriteria yang paling penting adalah mengenai kesan pada dompet mereka. Bayaran pertukaran kadangkala boleh membuat atau mematahkan pengalaman dan keuntungan peniaga.

Untuk itu, bayaran Huobi nampaknya paling berpatutan dan mudah di pasaran. Mereka beroperasi dengan cara yang serupa dengan sejumlah pertukaran lain kerana mereka mempunyai jadual bayaran pembuat / pengambil.

Apa maksudnya ini dengan tepat?

Cukup ketika anda seorang pembuat, anda menambahkan kecairan pada buku pesanan Huobi. Ini berlaku apabila anda membuat pesanan had yang berada di bawah harga terakhir untuk pembelian dan di atas harga terakhir untuk jualan.

Sebaliknya, apabila anda membuat pesanan dan segera dipadankan, anda akan “mengeluarkan” kecairan dari buku-buku Huobi dan ini bermakna anda adalah pengambil. Anda perlu membayar yuran pengambil untuk melakukannya. Bayaran ini akan dipotong dari jumlah yang anda jual untuk BTC.

Bayaran sendiri cukup sederhana iaitu 0.2% secara keseluruhan untuk semua aset untuk kedua-dua pembuat dan yuran pengambil. Ini sebenarnya agak rendah apabila anda membandingkannya dengan nilai seperti Bitstamp pada 0.25% atau di Coinbase yang mempunyai yuran pada 1.49%.

VIP Diskaun Yuran Huobi

VIP Diskaun Bayaran Pertukaran Huobi

Lebih-lebih lagi, Huobi menawarkan potongan yuran untuk peniaga yang merupakan sebahagian daripada kumpulan perdagangan VIP mereka. Sebagai contoh, jika anda ahli kumpulan perdagangan VIP tahap pertama, anda akan mendapat potongan 10% dari yuran anda. Ini turun hingga 50% bagi mereka yang berada di tahap VIP5.

Bayaran Pengeluaran

Huobi juga menerapkan apa yang mereka sebut sebagai “pengeluaran wang”. Walau bagaimanapun, yang sebenarnya hanyalah yuran rangkaian cryptocurrency atau “fee mining”. Ini telah ditentukan oleh Huobi tetapi seseorang berharap ia akan samar-samar mengesan kos perlombongan sebenar.

Untuk memberi anda petunjuk kasar mengenai yuran ini, berikut adalah bayaran pengeluaran (setiap permintaan) dari beberapa 10 syiling teratas dalam cap pasaran.

  • Bitcoin: 0.001- 0.001
  • Ethereum: 0.01
  • XRP: 0.1
  • Tunai Bitcoin: 0.0001
  • EOS: 0.5
  • Litecoin: 0.001
  • Tether: 20

Perlindungan Aset Crypto

Perkara lain yang terkenal Huobi adalah pelbagai aset cryptocurrency yang mereka tawarkan. Mereka nampaknya memiliki majoriti syiling dalam 10 pasaran teratas yang diharapkan seolah-olah mereka tidak mempunyai Stellar (XLM) dan Cardano (ADA). Mengapa syiling ini tidak disertakan cukup mengejutkan.

Walau bagaimanapun, mereka mempunyai sekurang-kurangnya 50 syiling lain yang boleh anda jual di bursa. Sebenarnya, untuk sebilangan besar syiling ini, Huoubi membentuk sebahagian besar jumlahnya. Ini bermaksud bahawa mereka mempunyai beberapa buku pesanan yang benar-benar sihat dan anda akan mendapat kecairan paling banyak di bursa.

Mereka juga mempunyai kemudahan halaman gambaran keseluruhan di mana mereka membawa anda melalui setiap duit syiling dengan penerangan duit syiling yang cukup teliti. Mereka juga memberi anda pelbagai pautan ke projek yang dimaksudkan.

Had Pengeluaran Huobi

Huobi adalah salah satu pertukaran yang boleh anda gunakan tanpa menyerahkan dokumen KYC untuk menjalankan akaun. Namun, ini bermaksud bahawa mereka akan membataskan jumlah yang anda dibenarkan untuk menarik balik dalam jangka masa / masa.

Kami sebenarnya agak terkejut dengan had pengeluaran Huobi kerana mereka benar-benar ketat. Berikut adalah had pengeluaran setiap masa dan sehari untuk 5 syiling teratas dalam pasaran. Anda dapat melihat senarai penuh duit syiling dan harganya di sini.

Syiling Min Setiap Masa Maksimum Masa Maksimum Sehari
BTC 0.01 0.1 0.1
ETH 0.01 2.5 2.5
XRP 20 2,500 2,500
BCH 0.01 0.6 0.6
LTC 0.1 5 5

Oleh itu, jika anda tidak disahkan, anda hanya boleh mengeluarkan sehingga 0.1 BTC satu kali dalam sehari. Pada harga semasa ini menunjukkan bahawa pengguna hanya dapat mengeluarkan $ 600 sehari yang sangat terhad bagi mereka yang ingin berniaga dengan jumlah syiling yang lebih besar.

Oleh itu, jika anda berpendapat bahawa ini boleh menjadi masalah bagi anda, maka ada dua pilihan. Salah satunya ialah anda dapat mengesahkan akaun anda dengan memenuhi syarat wajib KYC. Yang lain ialah anda boleh menggunakan pertukaran seperti Binance yang mempunyai had pengeluaran hingga 2 BTC dalam jangka waktu 24 jam atau HitBTC yang tidak mempunyai had.

Masuk / Singup Huobi

Sekiranya anda ingin membuat akaun dan mula berniaga di Huobi, anda harus pergi ke halaman pendaftaran mereka. Huobi hanya memerlukan alamat e-mel yang berfungsi untuk membuat akaun anda terlebih dahulu. Anda boleh melihat borang pendaftaran di bawah.

Borang Pendaftaran Huobi

Borang Pendaftaran di Huobi

Kami merasa agak pelik bahawa untuk akaun tanpa nama awal bahawa mereka memerlukan kewarganegaraan anda kerana pertukaran lain tidak memerlukan ini. Walau bagaimanapun, jika anda akan membuat pengesahan, ini tidak menjadi masalah pada akhirnya.

Setelah anda melengkapkan borang, mereka akan menghantar e-mel kepada anda dengan kod pengesahan yang perlu anda gunakan untuk log masuk. Kemudian Huobi mempunyai panduan pemula yang sangat membantu yang akan membawa anda melalui semua perkara di platform.

Mereka akan menyoroti setiap ciri pertukaran dan kemudian memberi anda gambaran ringkas mengenai apa sebenarnya. Kami tidak melihat sesuatu seperti ini di bursa lain dan mendapati ia sangat menyegarkan bagi peniaga-peniaga yang masih berusaha mendapatkan kaki mereka.

Pengesahan Huobi

Sekiranya anda memilih untuk mengesahkan akaun Huobi anda dan had pengeluaran anda meningkat secara drastik, maka anda harus melengkapkan beberapa KYC. Untuk melakukan ini, mereka memerlukan beberapa pengenalan diri.

Ini dilakukan oleh pertukaran untuk mencegah ancaman pengubahan wang haram dan mulai menjadi kebiasaan dengan sejumlah pertukaran memerlukannya sebagai wajib. Walaupun pengguna cryptocurrency secara semula jadi peka terhadap privasi, seseorang tidak dapat melihat cara mudah untuk menyelesaikannya.

Namun, memandangkan ukuran dan ruang lingkup Huobi, tidak mungkin mereka dapat melakukan sesuatu yang sembrono dengan dokumen peribadi anda. Oleh itu, anda mungkin cukup selamat dari perspektif dokumentasi identiti semasa menghantar ID anda ke Huobi.

Pengesahan ID Huobi

Pengesahan ID di Huobi

Setelah anda menyerahkan pengesahan anda ke Huobi, mereka harus meminta seseorang untuk memeriksa dokumen anda secara manual. Ini bermakna sekurang-kurangnya 24 jam diperlukan untuk mengesahkan dokumen. Ini sejajar dengan pertukaran yang lain dan juga yang dituntut oleh peniaga lain dalam forum dalam talian.

Platform Dagangan

Setelah anda mempunyai akaun, salah satu aspek terpenting dalam pengalaman perdagangan anda adalah platform pertukaran Huobi. Sangat sukar bagi pertukaran untuk mendapatkan keseimbangan yang baik antara platform yang sangat maju yang masih agak mudah digunakan untuk pemula.

Kami berpendapat bahawa Huobi dapat mencapainya dengan cukup baik.

Apa yang anda akan perhatikan semasa pertama kali masuk ialah anda boleh memilih tiga platform perdagangan yang berbeza antara pasaran Huobi OTC, pertukaran standard dan pertukaran perdagangan margin. Pengguna juga boleh memilih platform HADAX di mana pengundian berlangsung untuk senarai duit syiling.

Sekiranya anda hanya ingin membeli / menjual cryptocurrency maka anda boleh memilih pertukaran pro Huobi. Ini adalah pertukaran cryptocurrency biasa vanilla biasa di mana anda boleh membuat pesanan dan perdagangan syiling berdasarkan baki di dompet anda.

Melihat tangkapan skrin pertukaran di bawah, nampaknya ia mempunyai semua yang anda perlukan dari platform perdagangan. Seperti yang anda lihat, ia mempunyai semua pasar di sebelah kiri. Di sini anda boleh beralih antara duit syiling yang ingin anda jual.

Tangkapan Skrin Pertukaran Huobi

Tangkapan Skrin Pertukaran Huobi

Di bawah carta anda mempunyai semua buku pesanan dan dinding beli / jual. Anda juga mempunyai perincian semua pesanan yang baru dibuat serta pesanan yang mungkin anda miliki di buku. Seperti halaman gambaran keseluruhan duit syiling mereka, anda juga dapat melihat pecahan duit syiling dan juga pautan berguna di bahagian bawah pertukaran.

Dari segi carta perdagangan itu sendiri, ini adalah Carta Paparan Perdagangan. Ini adalah teknologi pihak ketiga tetapi merupakan yang terbaik di pasaran. Anda mempunyai semua alat standard yang anda perlukan sebagai penganalisis teknikal atau peniaga harian.

Dari segi UI, ada juga pilihan untuk menukar mata wang yang menunjukkan semua baki anda dan juga warna UI. Mereka memiliki warna gelap (seperti dalam tangkapan layar) atau cahaya.

Perdagangan Margin Huobi

Bagi pedagang yang suka berdagang di margin, maka Huobi mempunyai platform tersendiri untuk anda lakukan begitu sahaja. Ini berbeza dengan pertukaran lain yang hanya akan mempunyai borang pesanan margin pada platform pertukaran crypto standard.

Untuk mengakses platform margin, anda hanya akan memilih tab “Margin” di tajuk dan ini akan membukanya. Seperti yang anda lihat, ia kelihatan sama seperti pertukaran standard dengan satu-satunya tambahan adalah widget pengurusan margin sedikit di atas borang pesanan.

Untuk berdagang dengan margin, anda harus terlebih dahulu memastikan bahawa anda mempunyai dana margin sebagai jaminan untuk perdagangan. Anda boleh memindahkannya dengan memilih pautan “transfer in” di widget baki anda tepat di bawah carta anda.

Transfer Margin Masuk

Transfer Margin Masuk

Setelah anda melakukan ini, anda sekarang boleh mengeluarkan duit syiling dengan “pinjaman”. Anda akan pergi ke bahagian pengurusan margin di bursa. Di sini anda boleh mengambil pinjaman dan menyelesaikan yang lain serta memantau semua kedudukan margin anda.

Alat Pengurusan Margin

Pengurusan Margin di Huobi

Dari segi leverage yang anda berhak di bursa Huobi, ini berbeza bagi setiap duit syiling. Tetapi, untuk tujuan petunjuk leverage pada BTC adalah 3X. Ini lebih rendah daripada leverage yang terdapat di bursa lain. Sebagai contoh, kadar leverage adalah 5X di Kraken dan hingga 100X pada leverage di Bitmex.

Walau bagaimanapun, ia masih merupakan kaedah yang agak menarik bagi anda untuk meningkatkan pulangan dengan wang pinjaman. Sebaik sahaja anda mengambil pinjaman, anda akan dikenakan faedah pada kedudukan yang belum dijelaskan. Kadar pinjaman harian USDT adalah 0.1% dan kadar pinjaman harian BCH, ETH, LTC, ETC, DASH, XRP, EOS, OMG, ZEC adalah 0.02%.

Sebelum anda dapat mengambil kedudukan margin, anda perlu memastikan bahawa anda mempunyai jumlah margin yang betul dalam akaun anda. Ini adalah margin awal yang mereka perlukan dan dikira sebagai:

Margin Permulaan = (Baki Boleh Dagangan) * (Pelbagai Pinjaman – 1) – Jumlah Nilai Dipinjam

Sekiranya anda akan berdagang dengan margin, anda perlu mengetahui risikonya. Seperti yang anda tahu, leverage adalah pedang bermata dua dan anda perlu menggunakannya dengan bijak. Pasaran boleh melawan anda dan kedudukan anda boleh dibubarkan.

Perdagangan OTC Huobi

Bagi peniaga yang ingin berdagang sesama mereka dengan Over the Counter (perdagangan OTC) maka mereka boleh menggunakan fungsi perdagangan OTC di Huobi. Ini boleh diakses di tajuk platform perdagangan.

Ini adalah seperti pertukaran bitcoin versi bitcoin tempatan. Di sini anda dapat menemui peniaga yang ingin berdagang dengan anda berdasarkan parameter tertentu seperti pilihan pembayaran, mata wang dan jumlahnya. Huobi tidak bertindak sebagai pembuat pasaran terpusat dan anda boleh mengatur urus niaga pertukaran.

Contohnya, semasa melihat pembeli yang berminat untuk membeli USDT dengan pound (GBP) saya mendapat ringkasan berikut. Seperti yang anda lihat ada seseorang yang ingin membeli 1 USDT dengan harga 0,85.

Platform Dagangan Huobi OTC

Perdagangan OTC Huobi

Sekiranya anda ingin memperdagangkan sejumlah besar cryptocurrency maka anda boleh membuat pesanan untuk perdagangan blok. Ini pada hakikatnya hanyalah perdagangan OTC yang jauh lebih besar dan pesanan tunggal yang biasanya terlalu besar bagi kebanyakan peniaga OTC biasa.

Oleh itu, sekiranya anda menggunakan platform Huobi OTC?

Nah, semasa kami log masuk hanya ada 2 iklan yang berjalan untuk USDT. Tidak ada pesanan lain yang dilakukan di pasaran OTC. Ini menunjukkan bahawa terdapat sedikit minat dan kecairan. Ia juga seolah-olah peniaga tempatan dan pembeli OTC lebih bersedia menggunakan platform lain.

Reputasi pertukaran OTC seperti Bitcoins Tempatan, Monero Tempatan dan Tunai Bitcoin Tempatan mencukupi untuk kebanyakan pengguna.

Aplikasi Mudah Alih Huobi

Aplikasi mudah alih Huobi sangat sesuai untuk peniaga yang ingin berniaga semasa mereka dalam perjalanan dan tidak mempunyai akses ke komputer mereka.

Ini tersedia di iOS serta peranti Android. Kami memutuskan untuk melihat aplikasi untuk mengetahui bagaimana fungsinya lebih baik dan apa yang difikirkan oleh pengguna lain mengenai mereka.

Aplikasi Huobi tidak diragukan lagi dengan baik dan mudah dinavigasi. Ia mempunyai fungsi yang hampir sama dengan platform web. Anehnya, anda juga boleh melakukan pengesahan dan pendaftaran terus di telefon bimbit itu sendiri.

Aplikasi Perdagangan Mudah Alih Huobi

Aplikasi Perdagangan Bergerak Huobi di iStore

Oleh itu, walaupun tidak ada masalah yang jelas yang kami hadapi dengan aplikasi Huobi, kami cuba memahami apa yang dikatakan oleh pengguna lain. Terdapat tiga ulasan positif di app store yang semuanya baru-baru ini. Mereka juga kelihatan serupa, jadi kita mesti membuat kesimpulan sendiri.

Sayangnya kami tidak dapat mengetahui idea orang tentang aplikasi di Google Play Store. Ini kerana ia tidak disenaraikan di play store dan pengguna harus memuat turun fail apk. Kami fikir Huobi lebih sesuai untuk menyenaraikan fail-fail ini di gedung permainan.

Sokongan pengguna

Walaupun sokongan pelanggan sering diabaikan, ia mungkin merupakan salah satu pertimbangan yang paling penting ketika memilih pertukaran cryptocurrency yang ingin anda jual.

Bercakap dari pengalaman, tidak ada yang lebih mengecewakan daripada menunggu hari untuk mendapatkan tiket yang dijawab atau harus mengejar pasukan sokongan pelanggan di reddit dan platform lain.

Untuk itu, kami cukup terkejut dengan sokongan pelanggan Huobi. Huobi juga merupakan salah satu pertukaran pertama yang dapat melaksanakan perkhidmatan pelanggan 24/7 dan dapat memberikan perkhidmatan ini dengan peningkatan staf sokongan mereka yang besar.

Fungsi Chat Huobi

Fungsi Chat Huobi

Terdapat dua cara untuk menghubungi staf sokongan Huobi. Salah satunya adalah melalui aplikasi sembang yang tersedia tepat di platform. Anda hanya perlu menekan “hubungi kami” dan mereka akan membuka fungsi sembang.

Sebagai alternatif, jika anda lebih suka berurusan dengan mereka melalui e-mel, maka anda boleh menghubungi mereka di [email protected] Semasa menghubungi mereka, pastikan bahawa anda menggunakan alamat e-mel yang didaftarkan dengan bursa dan anda memasukkan ID pengguna yang sesuai dengannya.

Sudah tentu, jika anda mengemukakan soalan umum, kemungkinan besar ada yang menanyakannya sebelumnya. Mereka mempunyai cukup komprehensif Bahagian Soalan Lazim di mana mereka mempunyai gambaran umum dan panduan yang luas yang boleh anda baca.

Program Rujukan Huobi

Sekiranya anda telah menggunakan platform Huobi dan bertukar dan mempunyai pengalaman yang menyenangkan maka anda dapat memperoleh komisen untuk rakan-rakan yang anda rujuk di platform tersebut.

Ini adalah melalui program Huobi Jemput. Cukup sederhana ketika anda merujuk pedagang ke platform Huobi, anda akan diberi bayaran 30% sebagai wang tunai setelah peniaga yang anda rujuk tempat perdagangan. Ini adalah program rujukan yang lebih baik daripada yang lain di mana anda hanya akan mendapat komisen tetap.

Dana tersebut dibayar kepada anda dalam bentuk USDT atau “mata”. Program jemputan Huobi menyimpan senarai berjalan semua pedagang yang telah merujuk pelanggan dan mereka mengekalkan papan pemimpin di halaman jemputan. Seperti yang anda lihat, skema rujukan ini boleh menjadi lumayan.

Skim Rujukan Huobi

Skim Rujukan Huobi

Namun, ada peluang untuk program jemputan Huobi dan itu adalah bahawa tempoh pengembalian wang adalah terhad. Anda hanya berhak mendapat cashback selama 3 bulan dari tarikh pendaftaran. Oleh itu, anda harus memastikan bahawa peniaga yang anda rujuk perdagangan setelah mereka mendaftar dan dalam jumlah yang mencukupi.

Yang perlu diperhatikan ialah yuran ini hanya dikenakan pada yuran yang diperoleh Huobi dari perdagangan pelanggan dan bukan dari yuran lain yang berkaitan dengan akaun seperti bayaran deposit.

Laman Web Huobi & API REST

Sekiranya anda adalah salah seorang peniaga yang suka membuat kod bot perdagangan mereka sendiri, anda pasti ingin menggunakan soket web Huobi atau REST API.

Sebelum anda dapat memulakan perdagangan menggunakan API Huobi, anda perlu menghasilkan kunci API. Ini boleh dilakukan di bahagian pengurusan API Huobi anda. Anda juga perlu mengikat kunci API ke alamat IP. Ini dilakukan untuk memastikan bahawa tiada siapa yang mempunyai akses tanpa kebenaran ke akaun anda melalui kunci.

Penting juga untuk diperhatikan bahawa anda tidak boleh memberikan kunci API anda kepada orang lain kerana ini akan menjejaskan akaun anda dan membolehkan mereka memanipulasi harga di bursa..

Membuat Kunci API Anda

Anda pergi ke bahagian pengurusan API di akaun anda. Di sini anda disajikan dengan borang di mana Huobi meminta alamat IP yang ingin anda ikatkan. Anda boleh mengikatnya ke beberapa alamat tetapi Huobi mencadangkan agar anda menggunakan maksimum 4 untuk keselamatan.

Membuat Kunci API di Huobi

Penciptaan Kunci API Huobi

Anda kemudian perlu mengesahkan pembuatan kunci API dengan kod yang mereka kirimkan ke e-mel anda. Setelah selesai, anda akan diberi kunci dan API dibuat. Anda boleh mengeditnya selepas itu serta membuat kunci baru jika anda mahu.

Sekiranya anda hanya ingin menarik data pasaran, maka anda akan menggunakan API websocket Huobi yang mudah. Sekiranya anda juga mahukan bot juga menempatkan perdagangan di akaun anda, maka anda ingin menggunakan REST API. Dokumentasi untuk kedua-duanya boleh didapati di Huobi API Github.

Keselamatan Huobi

Ketika datang ke pertukaran terpusat, salah satu risiko yang paling meluas adalah risiko peretasan pertukaran. Banyak pertukaran telah menjadi mangsa dengan contoh yang paling menyakitkan adalah Mt Gox.

Setelah itu, Huobi adalah pertukaran yang selamat?

Hingga kini, mereka tidak mengalami sebarang masalah. Ini sebenarnya agak kaki bahkan beberapa bursa paling mapan sekarang menjadi mangsa termasuk Poloniex dan Bitstamp Exchange. Huobi meletakkan ini sebagai pengalaman mereka sebagai pertukaran (lebih dari 5 tahun).

Mereka mendakwa bahawa mereka mempunyai kawalan keselamatan dan risiko tertinggi yang telah dikembangkan oleh orang-orang seperti Goldman Sachs. Mereka juga telah mengembangkan struktur pertukaran yang terdesentralisasi yang dapat mengurangi dampak serangan Dedicated Denial of Service (DDoS) terhadap infrastruktur mereka.

Namun, perkara lain yang kami dapati cukup menarik adalah dana Perlindungan Pengguna Huobi yang dilancarkan awal tahun ini.

Dana Perlindungan Pengguna

Walaupun melindungi daripada ancaman peretasan atau kerugian adalah penting, Huobi telah melangkah lebih jauh dengan membuat dana yang akan melindungi mereka yang terkena dampak dari kerugian sekiranya mereka berlaku.

Menurut Ini jawatan sederhana, pertukaran akan menggunakan 20% dari pendapatan bersih yang mereka hasilkan dari perdagangan dan menggunakannya untuk membeli kembali Token Huobi. Ini akan dimasukkan ke dalam dana Perlindungan Pengguna Huobi. Ia berkata:

HT di dalam dana perlindungan akan digunakan semata-mata untuk tujuan keselamatan dan untuk pampasan pengguna sekiranya berlaku kecurian atau pelanggaran keselamatan

Ini juga muncul di atas pengumuman yang baru dibahas mengenai Hutan Simpan Huobi. Pertukaran mengatakan bahawa mereka akan menyimpan 20,000 Bitcoin dalam simpanan ini untuk insurans sekiranya terdapat pelanggaran dari penggodam atau dana yang hilang.

Keselamatan Pengguna Huobi

Terakhir, terdapat juga sejumlah prosedur keselamatan yang dilakukan Huobi untuk memastikan pengguna dilindungi secara individu dari penggodam dan pelanggaran akaun.

Sebagai contoh, mereka mempunyai pengesahan dua faktor standard yang akan menjadi sandaran sekiranya penggodam atau phisher dapat mendapatkan kata laluan anda. Ini tidak dilakukan secara lalai, jadi kami mengesyorkan agar anda mengaktifkannya apabila anda mempunyai akaun.

Sudah tentu, walaupun anda mengambil langkah berjaga-jaga ini, anda harus mengelakkan meninggalkan sejumlah besar syiling di mana-mana pertukaran. Anda harus menggunakan penyimpanan sejuk di dompet perkakasan untuk sebahagian besar syiling anda.

Apa yang Kami Tidak Suka

Walaupun Huobi merupakan pertaruhan yang selamat pada beberapa metrik, ada beberapa perkara yang tidak kami sukai dan fikir ia dapat diperbaiki.

Pertama, had pengeluaran pada bursa yang tidak disahkan sangat ketat. Mereka begitu ketat sehingga tidak ada pedagang yang ingin tetap tidak dikenali akan menggunakan pertukaran mereka.

Kami tahu bahawa peraturan agak membimbangkan pertukaran hari ini, tetapi ada pertukaran lain yang mempunyai had yang lebih tinggi dan masih dapat tetap berada di atas ketika datang ke KYC. Adakah ini akan berubah dalam masa terdekat sukar untuk dinyatakan.

Kami juga lebih suka jika Huobi memberikan tahap leverage yang lebih besar bagi mereka yang ingin berdagang dengan margin. Mereka bersaing dengan pertukaran seperti Bitmex dan broker seperti IQ Option yang mempunyai leverage 100X dan 20X dengan hormat.

Akhir sekali, kami ingin melihat mereka menambah beberapa syiling yang lebih jelas dalam top 10 pasaran yang telah mereka kecualikan. Sukar bagi kita untuk memahami mengapa mereka mengeluarkan duit syiling seperti Stellar dan Cardano ketika mereka diperdagangkan secara meluas di bursa lain.

Kesimpulannya

Tinjauan pertukaran Huobi ini telah mengesahkan kepada kami bahawa Huobi sememangnya pertukaran cryptocurrency yang boleh dipercayai dan berkesan. Ada sebab bahawa mereka telah berjaya dan mengembangkan operasi mereka.

Kami mendapati platformnya sangat cekap, baik dan baik dan mesra pemula. Ia juga mempunyai banyak alat yang mungkin berguna bagi peniaga dan penganalisis teknikal.

Ia juga cukup mengagumkan kerana Huobi telah menyediakan dana simpanan yang akan bertindak sebagai insurans sekiranya berlaku peretasan atau pelanggaran yang tidak dijangka. Ini adalah sesuatu yang harus dilakukan oleh pertukaran, dan sebenarnya.

Walaupun ada ruang untuk perbaikan seperti yang disebutkan, ini relatif kecil dan tidak boleh mengganggu Anda menggunakan pertukaran. Lebih-lebih lagi, Huobi hanya akan bertambah baik ketika mengembangkan operasinya ke seluruh dunia termasuk di Amerika Syarikat.

Ringkasnya, pertukaran yang mapan dengan reputasi yang kuat dan pengalaman perdagangan yang lancar.

Gambar Pilihan melalui Huobi.pro

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me