Ulasan Switchere: Gambaran Keseluruhan Pertukaran Lengkap

Switchere adalah perkhidmatan pertukaran cryptocurrency yang agak baru yang membolehkan anda dengan cepat membeli crypto dengan kad anda.

Sebenarnya, ini adalah salah satu titik penjualan utama mereka. Mereka memberi pedagang gerbang bukan kustodian yang mudah untuk membeli cryptocurrency – secara telus dan tanpa banyak rigmarole biasa yang diperlukan di bursa lain.

Namun, bolehkah anda mempercayai pertukaran baru itu?

Dalam tinjauan Switchere ini saya akan berusaha menjawabnya. Saya juga akan memberikan beberapa petua teratas yang perlu anda pertimbangkan semasa menggunakan perkhidmatan mereka.

Gambaran Keseluruhan Switchere

Seperti disebutkan, Switchere adalah pertukaran yang relatif baru yang dimulai tahun ini. Mereka berpusat di Tallinn, Estonia.

Ini adalah titik penting kerana Estonia terkenal sebagai salah satu negara yang berpandangan maju di Eropah dalam hal teknologi blockchain dan cryptocurrency.

Inti di sebalik penawaran Switchere adalah fokus pada kesederhanaan. Mereka ingin mengembangkan gerbang fiat sederhana yang dapat digunakan oleh mereka yang masih baru dalam pasaran cryptocurrency.

Ini adalah pertukaran bukan kustodian yang bermaksud bahawa mereka tidak menyimpan duit syiling anda. Anda akan membeli crypto tepat di platform mereka dan kemudian mereka akan menghantar hak ini ke alamat dompet luar talian yang anda berikan kepada mereka.

Dalam liputan negara, Switchere menerima kad dari kebanyakan negara Eropah. Namun, mereka mempunyai senarai panjang negara yang tidak mereka terima. Beberapa yang paling terkenal adalah Amerika Syarikat dan Kanada. Pastikan anda mengetahui sama ada kad anda diterima.

Adakah Switchere Selamat?

Ini mungkin salah satu soalan terpenting yang akan kami tanyakan mengenai pertukaran baru. Pertukaran cryptocurrency tidak mempunyai rekod terbaik dalam hal keselamatan pengguna.

Oleh itu, ada beberapa faktor yang harus kita perhatikan sebelum kita mempertimbangkan untuk menggunakan pertukaran baru – ini terdiri dari peraturan hingga komunikasi dan menggunakan keamanan.

Mari kita lihat beberapa perkara yang harus kita lakukan?

Peraturan

Sesuatu yang saya anggap cukup meyakinkan mengenai pertukaran Switchere adalah bahawa mereka dikawal sepenuhnya oleh pihak berkuasa Estonia – beberapa yang paling terkenal di Eropah.

Terdapat dua lesen yang dimiliki oleh pertukaran dari pengawal selia ini. Ini adalah lesen penyedia “Virtual Wallet Service” mereka dan juga lesen “Virtual Currency Exchange” mereka.

Peraturan Switchere

Dua lesen peraturan yang dikeluarkan oleh Pihak Berkuasa Estonia. Imej Sumber

Jadi, apa maksud lesen ini?

Mereka menunjukkan bahawa pihak berkuasa Estonia menganggap Switchere sebagai pertukaran yang baik. Lebih-lebih lagi, dengan memohon lesen ini bermakna syarikat dan semua pengarahnya harus menyelesaikan KYC yang luas.

Perlu juga diperhatikan bahawa mempunyai kerangka peraturan untuk pertukaran cryptocurrency itu sendiri adalah konsep yang cukup baru. Oleh itu, inilah sebab mengapa kita menganggap Estonia berfikiran maju.

Keselamatan Pertukaran

Sekarang, memandangkan Switchere adalah pertukaran bukan kustodian, anda tidak perlu bimbang dari perspektif penyimpanan syiling daripada yang anda lakukan untuk beberapa pertukaran terpusat yang besar.

Namun, sesuatu yang harus mereka pertimbangkan adalah keselamatan mereka dalam hal komunikasi. Seperti yang mungkin anda perhatikan, Switchere mempunyai enkripsi SSL dan TLS penuh di laman web mereka.

Ini bermaksud bahawa semua komunikasi dalam talian anda dengan mereka benar-benar peribadi dan disulitkan dengan hash SHA 256. Ini juga bermaksud bahawa penggodam tidak dapat mencuri maklumat anda dalam serangan “lelaki di tengah”.

Pada ketika ini, anda ingin memastikan bahawa jika anda berkunjung ke Switchere, anda dapat melihat kunci selamat di penyemak imbas anda. Ini tidak boleh dipalsukan dan mungkin merupakan salah satu kaedah terbaik untuk mengesan percubaan pancingan data.

Switchere SSL

Sijil Switchere SSL

Kemudian, mengenai keselamatan kad, Switchere menggunakan protokol selamat 3D. Ini mungkin salah satu lapisan keselamatan yang paling terkenal dan selamat yang menyokong pembayaran kad dalam talian.

Keselamatan Pengguna

Sudah tentu, keselamatan sering bermula dengan pengguna. Sekiranya kami tidak memberikan maklumat yang mereka perlukan kepada penggodam maka itu adalah langkah pertama dalam barisan pertahanan.

Oleh itu, Switchere mempunyai sejumlah keselamatan dan alat sisi pengguna yang dapat membantu melindungi akaun anda dengan lebih jauh. Sebagai contoh, mereka menawarkan 2FA untuk pengguna yang telah membuat akaun.

Switchere 2FA

Menyiapkan 2FA di Papan Pemuka Switchere

Ini bermaksud bahawa anda harus membenarkan log masuk dengan peranti mudah alih setiap kali sebelum anda log masuk. Walau bagaimanapun, penggodam yang mempunyai akses ke kata laluan anda tidak akan dapat log masuk.

Mendapat 2FA &# 128242 ;: Switchere menggunakan Google aplikasi pengesah. Ini cukup mudah untuk disediakan dan tersedia di iOS dan Android.

Satu lagi ciri cantik yang dimiliki Switchere yang belum pernah kita lihat di bursa lain adalah kemampuan untuk menetapkan log keluar automatik pada akaun anda. Oleh itu, jika anda mahu akaun anda keluar dengan cepat untuk keselamatan, anda boleh menetapkannya seperti ini.

Sebagai alternatif, jika anda ingin terus log masuk selama mungkin, anda boleh melanjutkan masa ini. Walaupun begitu, kami mengesyorkan agar tidak berlaku terutamanya jika anda pernah menggunakan PC bersama.

Sokongan Syiling

Pada masa ini, hanya ada tiga syiling yang boleh anda beli di Switchere. Ini adalah Litecoin (LTC), Bitcoin (BTC) dan Ethereum (ETH). Sudah tentu, ini agak terhad jika dibandingkan dengan pertukaran lain.

Namun, yang harus anda pertimbangkan adalah mereka beroperasi lebih banyak sebagai pertukaran “Fiat gateway” yang sederhana. Pada dasarnya, mereka dapat memberikan cara mudah bagi anda untuk mendapatkan akses ke crypto dengan mata wang fiat anda.

Setelah anda mempunyai Bitcoin di dompet luar talian anda yang telah dibeli di Switchere, anda boleh menghantarnya ke pertukaran cryptocurrency besar lain seperti Binance. Di sini anda boleh membeli pelbagai syiling yang lebih besar.

Bayaran Switchere

Sesuatu yang harus anda perhatikan adalah bahawa Switchere tidak mendedahkan yuran mereka di bursa. Walau bagaimanapun, harga yang anda nyatakan semasa anda hendak membeli sudah bersih.

Ketelusan mereka adalah salah satu titik penjualan utama mereka – apa yang anda lihat adalah apa yang anda dapat. Oleh itu, semasa kami ingin membeli 100 EUR Bitcoin Switchere menawarkan kami 0,01299 BTC sebagai pertukaran untuk itu.

Petikan Switchere

Harga 100 EUR dalam BTC

Ini menunjukkan kadar pertukaran BTC € 7,698 untuk satu Bitcoin. Pada masa ini, Bitcoin diperdagangkan dengan harga € 6,658 di bursa yang disenaraikan di Coin Market Cap – premium 15% pada kadar pertukaran pasaran.

Aset Tidak Menentu &# 128200 ;: Penting juga untuk diperhatikan bahawa walaupun ini adalah petikan yang diberikan oleh Switchere kepada anda, ia dapat berubah sehingga pembayaran dibersihkan.

Sudah tentu, ada kemungkinan bayaran yang dikenakan untuk pemprosesan kad kredit dengan Pemproses Pembayaran mereka. Namun, pertukaran lain yang kami lihat hanya mempunyai bayaran maksimum pada kad hingga 6%.

Oleh itu, walaupun kami peminat ketelusan yang disertakan dengan model yuran mereka, nampaknya model harga mereka perlu dilihat sekali lagi dan mungkin dapat disesuaikan.

Pengesahan

Salah satu kelebihan utama Switchere adalah anda tidak perlu membuat akaun atau mendapatkan pengesahan untuk mendapatkan maklumat mengenai crypto.

Untuk pembelian di bawah € 100, anda boleh terus melakukan pembayaran dan semua yang perlu anda berikan ialah alamat e-mel dan alamat Bitcoin luar talian peribadi anda.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin membuat pembelian cryptocurrency yang lebih besar, anda perlu mengesahkan diri anda sedikit lagi. Terdapat empat tahap pengesahan yang terdapat di Switchere.

Tahap Pengesahan Switchere

Empat Tahap Pengesahan di Switchere

  • E-mel & Pengesahan Telefon: Setelah anda mengesahkan alamat e-mel anda dengan pautan yang dihantar serta mengesahkan telefon anda dengan pesanan teks, anda akan dibersihkan di tingkat 2. Di sini anda boleh membeli hingga € 500 setiap masa
  • Identiti & Kad bank: Sekiranya anda ingin membeli Bitcoin hingga € 1,000, anda perlu mengesahkan identiti dan kad bank anda. Ini biasanya memerlukan anda menghantar salinan dokumen pengenalan diri anda serta bahagian depan dan belakang kad bank anda.
  • Alamat Disahkan: Setelah anda mengesahkan alamat anda, anda akan dapat membuat pembelian sehingga € 5,000. Ini biasanya memerlukan anda mengirimkan beberapa dokumen seperti bil utiliti atau penyata bank dengan alamat anda di atasnya.
  • Bukti pendapatan: Sekiranya anda dapat memberikan bukti pendapatan anda, mereka akan mengeluarkan semua had untuk anda. Bukti ini biasanya berupa slip gaji atau kontrak pekerjaan

Pengesahan ini mesti diperiksa secara manual oleh pasukan di Switchere. Walau bagaimanapun, sokongan pelanggan mereka pada umumnya cukup pantas (titik saya akan menyentuh di bawah) Oleh itu, pengesahan anda dapat dilakukan dengan cepat.

Pertukaran Switchere

Mari bergerak ke platform utama Switchere. Sesuatu yang benar-benar menarik perhatian kami adalah kesederhanaan reka bentuknya dan mudah untuk menavigasi UI.

Walaupun dibandingkan dengan beberapa pertukaran bukan kustodian lain seperti Shapeshift atau Changelly, antara muka Swithchere adalah lebih mudah dan senang digunakan bagi mereka yang baru menggunakan kripto.

Di laman utama utama anda mempunyai borang pesanan ringkas anda di mana anda boleh memilih jumlah yang anda ingin beli. Ini kemudian akan memindahkan anda ke pintu masuk pembayaran di mana anda dapat memasukkan butiran kad anda.

UI Switchere

Antara Muka Pengguna di Switchere Exchange

Sekiranya anda memilih untuk membuat akaun maka anda mempunyai pilihan tambahan di papan pemuka anda. Anda boleh mengemas kini pilihan anda dengan mudah, mengatur keselamatan anda, memerhatikan transaksi sebelumnya dan memantau pengesahan anda.

Walaupun anda hanya mempertimbangkan pembelian kecil, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk membuat akaun. Anda tidak perlu memberikan maklumat KYC anda untuk pembelian kecil ini tetapi mempunyai akaun bermakna anda mempunyai rekod semua transaksi anda.

Cara Membeli di Switchere

Dengan andaian bahawa anda berpuas hati dengan Switchere dan ingin membeli beberapa crypto maka prosesnya sangat mudah. Pertama, anda perlu tahu berapa banyak yang anda ingin beli.

Sekiranya anda akan membuat pembelian dengan harga kurang dari € 100 maka anda tidak perlu mengesahkan apa-apa. Anda boleh memasukkan jumlah yang ingin anda beli dalam borang pesanan. Ini kemudian akan menunjukkan berapa banyak yang akhirnya anda akan dapat dalam Bitcoin.

Cara Membeli Switchere

Langkah 1: Pilih Jumlah yang Akan Dibeli

Setelah selesai, anda boleh mengklik “Beli Bitcoin”. Ini kemudian akan membawa anda ke layar seterusnya di mana mereka akan meminta alamat e-mel anda dan juga alamat Bitcoin luar talian anda. Ini adalah alamat di mana dana anda akan segera dihantar.

Catatan ✍️: Alamat Bitcoin luaran anda boleh disediakan melalui mana-mana dompet luar talian walaupun jika anda ingin menjadi lebih selamat, anda harus mempertimbangkan peranti perkakasan seperti lejar atau trezor.

Cara Membeli Switchere 2

Langkah 2: Sahkan alamat BTC anda & E-mel

Anda akan melihat jumlah akhir yang akan anda perolehi dalam Bitcoin. Anda boleh menerima syarat dan kemudian beralih ke peringkat seterusnya yang merupakan peringkat pembayaran. Ini adalah gerbang pemprosesan pembayaran di mana anda perlu menyerahkan butiran kad kredit anda.

Cara Membeli Switchere 3

Langkah 3: Buat Pembayaran di Gateway

Seperti yang dinyatakan di atas, maklumat kad kredit anda selamat di halaman ini. Perhatikan bahawa masa untuk membuat pembayaran adalah terhad kepada 10 minit (untuk keselamatan tambahan). Oleh itu, anda harus mencuba dan menghantar pembayaran sebelum masa ini berlalu dan anda log keluar.

Sekiranya kad anda diterima oleh pemproses pembayaran dan transaksi selesai, Bitcoin akan dihantar ke alamat anda secara automatik.

Malangnya, urus niaga tidak akan berlaku sebaliknya. Ini bukan seperti pertukaran tradisional di mana anda boleh menjual duit syiling anda juga. Anda hanya boleh membeli crypto melalui Switchere.

Sokongan pengguna

Titik jualan lain yang sangat kuat dari Switchere adalah fungsi sokongan mereka. Kami benar-benar terkejut dengan seberapa cepat mereka menjawab soalan – sesuatu pertukaran lain perlu diperbaiki.

Sokongan ini juga tersedia 24/7 sehingga anda boleh mendapatkan bantuan tidak kira pukul berapa anda akan melakukan pembelian Bitcoin anda. Mungkin cara terpantas untuk menghubungi mereka adalah melalui fungsi sembang dalam talian.

Kami melakukannya pada hari Sabtu petang dan segera dibantu oleh Yunus. Dia juga cukup arif mengenai perkhidmatan itu dan dapat menjawab soalan kami dengan tepat.

Sembang Langsung dengan Yunus

Sembang Langsung dengan Yunus

Sudah tentu, ada kaedah lain dengan mana anda dapat menghubungi pasukan. Anda boleh menghantar e-mel kepada mereka di [email protected]. Syukurlah, mereka juga memberikan nombor telefon (pertukaran jarang berlaku). Anda boleh memberi mereka cincin +3726104250.

Petua Teratas &# 128175 ;: Satu panggilan terakhir untuk sokongan mereka adalah melalui saluran sosial mereka. Mereka boleh dihubungi melalui pejabat mereka Twitter atau Facebook.

Program rujukan

Perkara lain yang sangat kami sukai mengenai Switchere adalah program rujukan mereka. Ini adalah beberapa yang paling murah hati yang telah kita lihat di ruang crypto dan boleh menjadi cara yang baik bagi pengguna untuk mendapatkan pendapatan tambahan.

Sekiranya anda merujuk orang ke pertukaran Switchere maka anda akan memperoleh sehingga 80% daripada bayaran yang dihasilkan oleh pengguna ini. Lebih-lebih lagi, jika pengguna ini pergi dan merujuk orang lain, anda akan mendapat 10% komisen pengguna tersebut.

Langkah Mudah beralih

Langkah Mudah Diperlukan untuk Mula Merujuk

Terdapat sejumlah faedah yang diperoleh dari program rujukan Switchere. Ini termasuk yang berikut:

  • Suruhanjaya Seumur Hidup: Ini bermaksud bahawa anda akan dibayar untuk semua komisen yang dibawa oleh rujukan anda sepanjang masa mereka berada di sana
  • Kuki 90 Hari: Ini bermaksud bahawa jika salah satu rujukan anda mengunjungi pautan anda tetapi tidak melakukan pembelian dengan segera, kuki anda akan kekal di penyemak imbas mereka selama 90 hari. Jadi, jika mereka kembali membuat pembelian pada bila-bila masa selepas itu, ia tetap akan dikira.
  • Bayaran Bila-bila masa: Tidak ada yang lebih mengecewakan daripada menunggu pembayaran. Switchere akan membolehkan anda meminta penarikan pada bila-bila masa yang anda mahukan. Anda tidak perlu menunggu pembayaran berjadual.

Perkara lain yang disediakan oleh Switchere adalah sepanduk dan bahan iklan lain. Ini akan membolehkan anda mempromosikan perkhidmatan mereka dengan mudah di saluran media sosial anda atau di laman web tertentu.

Petua Teratas ✍️: Penting untuk anda membaca denda di Syarat & Syarat. Terdapat beberapa sekatan yang perlu anda perhatikan.

Kawasan untuk Penambahbaikan

Sekarang, ada banyak perkara yang sangat kami sukai mengenai pertukaran Switchere. Namun, kami akan menjadi tidak bertanggungjawab sekiranya kami tidak menyenaraikan beberapa perkara yang tidak kami gemari.

Pertama, anda mempunyai sokongan duit syiling yang terhad. Dalam persekitaran pertukaran hari ini, hanya mempunyai tiga aset cryptocurrency yang boleh anda beli agak terhad. Terdapat rancangan untuk menambahkan lebih banyak sokongan, jadi kami akan memerhatikannya.

Kedua, harga Bitcoin yang kami sebutkan nampaknya terlalu tinggi. Kami memahami bahawa mereka adalah perkhidmatan baru dan mempunyai perbelanjaan PSP dll, tetapi premium pada kadar pasaran melebihi persaingan.

Akhirnya, akan lebih baik jika mereka memasukkan aplikasi mudah alih dalam waktu dekat. Ini adalah hari di mana majoriti pengguna dalam perjalanan dan lebih suka kemudahan telefon bimbit.

Kesimpulannya

Secara keseluruhannya, kami cukup gembira dengan Switchere. Mereka telah membina salah satu pertukaran bukan kustodian dalam talian yang paling mudah yang pernah kita lihat di pasaran.

Lebih-lebih lagi, memandangkan ini adalah pertukaran bukan kustodian, anda tidak akan menghadapi risiko syiling anda. Ini adalah sesuatu yang tidak boleh dikatakan mengenai beberapa pertukaran terpusat yang besar.

Kami juga menyukai kenyataan bahawa mereka diatur sepenuhnya di Eropah oleh agensi Estonia. Ini bermaksud bahawa anda boleh memastikan bahawa mereka diperiksa sepenuhnya dan mendapat pengawasan sepenuhnya oleh agensi masing-masing.

Akhirnya, sokongan pelanggan yang pantas dan juga program rujukan yang baik adalah ciri hebat lain yang menjadikan Switchere menonjol untuk kita.

Ya, ada beberapa perkara yang perlu diusahakan dan diperbaiki. Walau bagaimanapun, mereka masih merupakan pertukaran baru dan lebih senang menerima maklum balas itu. Ini adalah sesuatu yang disebutkan oleh sokongan pelanggan kepada kami ketika kami membangkitkan masalah dengan mereka.

Jadi, adakah Switchere pertukaran untuk anda?

Jika anda mahukan pertukaran terpusat yang maju dengan banyak pasangan perdagangan dan fungsi, mungkin tidak. Walau bagaimanapun, jika anda mahukan cara cepat dan tidak menyakitkan untuk menggunakan crypto, maka perlu dipertimbangkan.

Imej Pilihan melalui Switchere

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me