Bitcoin Mempool: Beginners Guide & Transaction Hacks

I denne guiden vil jeg løse mysteriene til ett aspekt av Bitcoin – minnepoolen, eller som det er mer kjent, mempool.

Hvis du noen gang har fullført en Bitcoin-transaksjon, og det ser ut til å ta en evighet å gå gjennom, har du kommet inn i Bitcoin-mempoolen. I tider når Bitcoin-nettverket ser mye bruk, er det folk som har måttet vente timer, og i noen tilfeller dager, for å få en transaksjon bekreftet.

Dette skjer når størrelsen på mempoolen blir usedvanlig stor. Faktisk vil utvekslingsstøtteoperatører ofte bruke mempool som en grunn til forsinkede uttak. De vil fortelle deg at mempool har spikret i størrelse, og bekreftelser, og dermed uttak, tar lenger tid enn normalt.

I dette innlegget vil jeg gi deg alt du trenger å vite om Bitcoin Mempool. Jeg vil også gi deg noen gode tips for å øke hastigheten på transaksjonen.

Bitcoin Mempool

Som jeg nevnte tidligere er ordet ‘mempool’ en forkortet form for Memory Pool. Det er et sted der data lagres for å avvente behandling. Når det gjelder Bitcoin mempool, er dataene som lagres transaksjonsdataene til Bitcoin-nettverket. På grunn av dette vil du noen ganger høre mempoolen referert til som transaksjonsmassen.

Bitcoin mempool er der alle ventende transaksjoner venter på å bli plukket opp av gruvearbeidere, som vil validere dem og legge dem til neste blokk i blockchain.

Bitcoin Mempool størrelse

Bitcoin Mempool det siste året

Mens mempool er knyttet til blockchain, er det ikke en del av blockchain. Mempool er ikke et sted. Snarere har hver Bitcoin-node sin egen mempool, og hver mempool har sin egen minnekapasitet. Disse nodene drives av Bitcoin-gruvearbeidere og Bitcoin-brukere som velger å kjøre en full node på datamaskinen for å bidra til å desentralisere og sikre nettverket..

La oss nå lære hvordan transaksjoner kommer inn i mempool i utgangspunktet, og hvordan de kommer ut av mempool og lagres i en blokk på blockchain.

Før Mempool

Før noe skjer må noen iverksette en transaksjon. Dette er når en Bitcoin-lommebok åpnes og en bruker angir en destinasjonsadresse og beløpet som skal sendes, og deretter klikker du på sendeknappen. En Bitcoin-transaksjon er nettopp startet.

Som vi alle vet, vil ikke denne transaksjonen sende Bitcoin umiddelbart til mottakerens lommebokadresse. I stedet sendes transaksjonen til andre noder i nettverket. Denne sendingen skjer når transaksjonen signeres med avsenderens private nøkler, og ikke-brukte utganger er valgt for å konstruere transaksjonen.

Det er også utført en serie kontroller som jeg ikke vil gå i detalj om her. Når disse kontrollene er fullført, blir transaksjonen lagt til mempool av ubekreftede Bitcoin-transaksjoner.

Hva skjer i Mempool?

Transaksjonen din ankommer mempool og blir med i tusenvis og titusenvis av andre transaksjoner som venter på bekreftelse i mempool.

Bekreftelsene kommer fra gruvearbeidere. Hver transaksjon på Bitcoin-blockchain trenger minst én bekreftelse før den når mottakeradressen. Det er fordi denne første bekreftelsen pakker transaksjonen i en blokk, og den blir uutslettelig lagt til blockchain.

Bitcoin Transaction Mempool

Livssyklus med Bitcoin-transaksjon med Mempool. Bilde Kilde

Bare fordi transaksjonen din er i mempool, betyr det ikke at en gruvearbeider må hente den og bekrefte den. Og hvis den ikke blir plukket opp i lang tid, kan den bli kansellert og returnert til deg fra mempool. For tiden er utløpet av transaksjoner fra mempool satt til to uker.

Det betyr at enhver transaksjon som blir værende i mempool i mer enn 2 uker, vil få pengene tilbake til avsenderen. Dette utløpet ble på plass for å hindre at mempoolen ble oppblåst av ubekreftede transaksjoner.

Så hva er det som gjør at noen transaksjoner kan bekreftes innen ti minutter, mens andre kan ende opp med å bli returnert til avsenderen etter å ha sittet i mempool i to uker? Det er noen få faktorer, men det er to som er viktigst for å bestemme hvor raskt en transaksjon blir hentet fra mempool og bekreftet.

Bitcoin-transaksjonsgebyrer

Jeg er sikker på at du er klar over at det er et transaksjonsgebyr for hver Bitcoin-transaksjon. Avgiften fastsettes av avsenderen, og de fleste lommebøker lar deg endre transaksjonsgebyret du er villig til å betale. Vanligvis er transaksjonsgebyret lite, så du merker det nesten ikke. Transaksjonsgebyret er et ekstra insentiv som blir taklet på gruvebelønningen (for tiden 12,5 BTC) som utbetales når en gruvearbeider finner en blokk.

Estimert Bitcoin-transaksjon

Anslått gebyr og transaksjonstid i Bitcoin Fee Calculator

Fordi det er tusenvis av transaksjoner i en blokk, legger disse små transaksjonsgebyrene opp. Akkurat som du kan angi transaksjonsgebyret, kan gruvearbeidere velge hvilke transaksjoner som skal bekreftes.

Og selvfølgelig velger de de med de høyeste transaksjonsgebyrene. Det betyr at når mempoolen er ekstremt full, kan det hende at du ikke får en transaksjon med et lite gebyr. Og det bringer oss til den andre grunnen til forsinkede transaksjoner.

Bitcoin Mempool størrelse

Etter at en blokk er validert, fjernes alle transaksjonene den inneholder fra mempool. Det er nødvendig for å skape plass i mempool for nye innkommende transaksjoner. Når en blokk er bekreftet, ser du en nedgang i mempoolen.

Størrelsen på mempool svinger konstant etter hvert som transaksjoner bekreftes og nye transaksjoner plasseres i mempool. Noen ganger blir mempoolen mindre, og noen ganger blir den større. Husk at en blokk opprettes hvert tiende minutt, og hver blokk kan bare inneholde et begrenset antall transaksjoner.

Mempool transaksjonsstørrelse

Mempool basert på transaksjonsstørrelse de siste 30 dagene. Bilde via Jochen-Hoenicke

Det er imidlertid ingen grense for hvor mange transaksjoner som kan sendes til mempool. Dette betyr at det noen ganger kommer flere nye transaksjoner til mempool enn det transaksjoner blir bekreftet og fjernet. Og når dette skjer, er det forsinkelser i transaksjoner som blir bekreftet.

Det er også en grense for antall ubekreftede transaksjoner som kan lagres, som bestemmes av antall noder i Bitcoin-nettverket. Fordi det er en grense for tilgjengelig minne, er mempool programmert til å sette et minimumsgebyr når det når en angitt størrelsesgrense.

Alle transaksjoner med et gebyr lavere enn dette minimumet fjernes fra mempoolen, og bare nye transaksjoner med et stort nok gebyr blir akseptert i mempoolen.

Fremskynde transaksjonen

Nå som du har en god forståelse av hva Bitcoin-mempoolen er og hvordan den fungerer, hjelper det å se på noen få metoder du kan bruke for å øke hastigheten på transaksjonen og unngå den fryktede “ubekreftede” statusen.

Nedenfor er noen av de bestilte trinnene du kan ta for å få en raskere transaksjon.

1. Bruk SegWit Wallets

Segregated Witness (SegWit) er en relativt ny oppgradering til Bitcoin-nettverket som hjelper med å frigjøre plass i Bitcoin-blokker. I hovedsak, når du sender en SegWit-aktivert transaksjon, fjernes alle dataene som er relatert til signaturen fra transaksjonen.

SegWit ble aktivert i Bitcoin-nettverket 23. august 2017, og siden den gang er det en rekke lommebøker som har støtte for den nye transaksjonstypen. Disse inkluderer slike som Electrum, Ledger, Samourai og mange andre.

Dette er noe du må velge når du først setter opp lommeboken. Du får muligheten til å enten gå for SegWit eller “Legacy”.

2. Velg et høyere gebyr

Som nevnt ovenfor vil avgiften du velger for transaksjonen, påvirke hastigheten den blir plukket opp av gruvearbeiderne. Derfor betyr et høyere gebyr det er mer sannsynlig å bli hentet tidlig.

Bitcoin Transaction Electrum

Velge et transaksjonsgebyr i Electrum Bitcoin Wallet

Selvfølgelig vil du ikke betale en unødvendig høy avgift hvis det kreves en lavere for ønsket tidsramme. De fleste lommebøker vil gi deg en indikasjon på hvor mange blokker det vil ta før transaksjonen skal forplantes på et fast gebyr. Dette vil tillate deg å estimere tiden det tar.

Pro Tips?: Det er en rekke avgiftskalkulatorer som vil gi deg en indikasjon på gebyret som må påføres og hvor mange minutter det tar.

3. Tid transaksjonene nøye

Bitcoin-mempoolen og de ubekreftede transaksjonene knyttet til den endrer seg stadig. Derfor, hvis transaksjonen ikke haster, kan du vente til mempoolen krymper ned og deretter starte transaksjonen.

Det er en rekke nettsteder som du kan bruke til å spore mempool samt antall ubekreftede transaksjoner. Du kan sjekke ut Blockchain.com for mempool-størrelsen, eller du kan hoppe over til BTC.com for antall ubekreftede transaksjoner.

Hvor lang tid det vil ta før de ubekreftede transaksjonene blir ryddet og mempoolen å dø, er veldig vanskelig å si. Det er mange faktorer som kan påvirke dette, så du må bestemme om du vil presse på eller holde ut.

4. Bruk en transaksjonsakselerator

Hvis du sender en transaksjon og tilfeldigvis setter seg fast fordi avgiften var for lav, kan du alltid benytte deg av en Bitcoin-transaksjonsakselerator. Disse tjenestene leveres av gruvearbeiderne og lar brukerne be operatørene om å “presse” transaksjonen gjennom.

Pro Tips?: ViaBTC tilbyr en gratis transaksjon akselerasjonstjeneste. Selv om prioritering ikke er garantert, kan det være verdt å prøve i begynnelsen.

Hvis du vil sørge for at transaksjonen blir presset gjennom, kan du bruke de betalte tjenestene. Dette er garanterte tjenester og brukerens transaksjon blir prioritert.

Konklusjon

Mempool er et beholdningsområde for transaksjoner da de venter på at gruvearbeidere skal bekrefte dem og legge dem til en blokk. I noen tilfeller kan mempoolen bli for overfylt, noe som kan føre til forsinkelser i transaksjonsbekreftelse og høyere avgifter.

Å vite nøyaktig hva Bitcoin mempool er, er selvfølgelig bare det første trinnet. Når du har forstått nøyaktig hvordan det fungerer og hvordan det påvirker transaksjonen, kan du finjustere disse transaksjonene for å få mest mulig ut av pengene (les “satoshier”).

Når det er sagt, kan rollen som en oppblåst mempool vil ha på langsomme transaksjoner til slutt bli en saga blott.

Dette er på grunn av skaleringsløsninger utenfor kjeden som Lightning Network. Det er mange Lightning-betalingskanaler som har åpnet seg og tar belastningen på Bitcoin-blockchain. Det vil være interessant å se hvordan størrelsen på Mempool utvikler seg når Lightning-adopsjonen tar fart.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me