Crypto Margin Trading: Komplett guide til utnyttelse

Kryptomarginhandel er kanskje ikke for alle.

Imidlertid er de som er i stand til å bruke hvis de er effektive og i en risikokontrollert måte kan øke avkastningen for et bestemt kapitalbeløp. Det gir dem muligheten til å handle på lånte penger.

Det er også en fin måte for handelsmenn å ikke bare se lenge på den aktuelle eiendelen, men også å selge den kort.

I dette innlegget vil vi gi deg alt du trenger å vite om kryptomarginhandel. Vi vil også gi deg noen viktige tips og tips, samt se på noen av de beste stedene å handle på margin.

Hva er marginhandel?

Marginhandel er egentlig praksis med å handle med penger som er lånt. Du handler med “leverage” da marginen (sikkerhet) du legger ned for handelen vanligvis bare er en brøkdel av det nødvendige beløpet.

Gitt at dette er en gjeldsposisjon, er du i stand til å øke fortjenesten (og tapene) fra en gitt bevegelse i prisen på eiendelen. Dette er grunnen til at marginhandel ofte kan betraktes som en tveegget sverd.

Selvfølgelig, med tanke på at du ved lån av margin låner penger, vil det være gebyrer involvert. Dette er rentesatser eller “overnattingsrenter” som brukes på det totale beløpet du har utestående.

Praktisk eksempel

La oss anta at du vil handle litt Bitcoin på margin. Den aktuelle børsen vil ha maksimal innflytelse (eller minimumsmargin) som kreves for at du skal kunne ta stillingen. La oss anta at minemargin er 20%.

Dette betyr at hvis du ønsker å ta en posisjon i Bitcoin, må du legge ned 20% av beløpet til den forestillingen om handelen. Så hvis din posisjon er i 10BTC, må du legge ned 2BTC som sikkerhet eller margin.

Dette betyr også at giringen på posisjonen er 5X. Utnyttelse er et mål på hvor mye din posisjon vil reagere på bevegelsen i den underliggende eiendelen. Så i dette eksemplet, hvis prisen på Bitcoin beveger seg med 1%, vil posisjonen din bevege seg med c. 5% (prosent tilnærming).

Marginhandel kryptoeksempel

Eksempel på marginhandel på lager. Bilde via Interaktive meglere

Du kan nå se hvorfor marginhandel kan være lukrativ og samtidig risikabel. Noen børser og meglerfirmaer gjør at giringen kan gå opp til 10 – 100 ganger. En godt plassert handel kan enten gi deg en veldig lønnsom avkastning eller helt utslette kapitalen din.

For å unngå sistnevnte utfall, vil noen meglerforetak kreve det som kalles “Vedlikeholdsmargin“. Dette er minstekrav som kreves holdt på marginkontoen når handelen er åpnet. Hvis posisjonen faller under dette, vil den næringsdrivende få et marginkall fra megleren.

Fordeler & Ulemper med marginhandel

Det er ganske mange fordeler som følger med marginhandel som er allment avtalt:

  • Større retur: Dette er selvfølgelig en åpenbar en. Marginhandel lar deg utnytte, noe som betyr at avkastningen din er X ganger større enn uten (der “X” er giringsnivået).
  • Kan forkorte eiendelen: Marginhandel lar deg også kortslå den aktuelle eiendelen, noe som betyr at du også kan dra nytte av prisfall.
  • Strukturerte handler: Når det kombineres med forskjellige grader av gearing og kjøp / salg, gir marginhandel investoren muligheten til å plassere mer strukturerte handler. De kan i hovedsak utvikle strategier som ser ganske ut som opsjonstransaksjoner.

Som de fleste kanskje vet, betyr økende avkastning i kryptovalutamarkedene også økende risiko. Handel på margin kommer ikke uten ulempene:

  • Større tap: Som vi sa, er gearing et tveegget sverd. Sikker på at du kan øke avkastningen på oppsiden av X, men du kan også forstørre tapene dine. Hvis du ikke har strukturer for risikostyring, kan du raskt tømme kapitalen.
  • Finansieringskostnad: Selv om du har et syn på retningen på eiendelen og handelen til slutt går den veien, er du fortsatt i fare for en marginkalling og en avvikling. Dette er fordi med gearing ofte et lite trekk i motsatt retning kan føre til at posisjonen din blir ringt eller stengt. Selvfølgelig, gitt at du låner penger for å plassere handelen, må du betale renter på disse midlene. Dette er overføringshastigheten som brukes på stillingen. Hvis du har en veldig stor posisjon, og du holder denne åpen i lengre tid, kan den få fortjeneste.

Nøkkelen til å sette pris på med marginhandel er at det er risiko og at disse risikoen kan være betydelig hvis du ikke har en strategi.

Imidlertid vil de mest vellykkede marginhandlerne være enige om at så lenge du er i stand til å håndtere disse risikoene mest mulig, kan du lykkes med det. Dette er noe vi vil berøre litt mer nedenfor i noen av Margin Trading Top Tips.

Børs av kryptomargin

Så du har nå bestemt deg for at du vil prøve deg på noen marginhandel. Det neste viktigste trinnet er at du finner en plattform som passer best for dine individuelle behov. Dette er viktig fordi margin- og futuresprodukter som tilbys av disse børsene kan være vidt forskjellige.

I listen nedenfor ser vi på noen av de mest kjente handelsplattformene for kryptomargin. Det er viktig å påpeke at disse på ingen måte er uttømmende, og det kan være andre børser som tilbyr lignende produkter. Sørg for å gjøre undersøkelser før du begynner å bruke tjenestene til slike børser / meglere.

BitMEX

BitMEX er kanskje en av de mest kjente derivatene og marginhandelsplattformene som for tiden er på markedet. De har eksistert siden 2014, opererer utenfor Hong Kong og er registrert i Seychellene.

Produktene som tilbys på BitMEX er Futures-instrumenter. Disse kan betraktes som analoge med spotmarginhandel, med forskjellen at du handler et instrument som vil bli avgjort og stengt en gang i fremtiden mot en fremtidig pris..

BitMEX har en spotprisversjon av futureskontrakten, og dette er deres “evigvarende bytte“.

Eksempel på handel med BitMEX-marginer

BitMEX futures handelsplattform

Dette er egentlig en rullende futureskontrakt som ikke har en utløpspris. Det vil bli markert-til-marked hver dag basert på bevegelsen i prisen på den underliggende eiendelen og vil aldri bli avsluttet.

Når det gjelder gearingstallene på BitMEX, er de ganske høye. For eksempel, på deres fremste BTC-futurekontrakt, er minimumsbeløpet du er pålagt å legge ned, 1% av den tenkte. Dette innebærer en 100-giring av den underliggende eiendelen.

Når posisjonen din er åpnet, har BitMEX en mer detaljert beregning for vedlikeholdsmargin. Du vil ikke motta marginanrop fra BitMEX, men de vil trekke på midlene dine, eller i tilfelle utarming av fondet vil de avvikle din posisjon.

BitMEX har også en rekke andre kryptovaluta-eiendeler. I tabellen nedenfor har vi en liste over myntene som tilbys på BitMEX, samt margin og handelsavgift.

Mynt Min margin Takeavgift Maker Rabatt Oppgjørsgebyr
Bitcoin 1% 0,0750% (0,0250%) 0,0500%
Ethereum 2% 0,2500% (0,0500%) NA
Litecoin 3% 0,2500% (0,0500%) NA
Bitcoin kontanter 5% 0,2500% (0,0500%) NA
Cardano 5% 0,2500% (0,0500%) NA
Ripple 5% 0,2500% (0,0500%) NA

Det er også en rekke andre ting du bør vurdere når du handler på BitMEX. Du har mange flere alternativer rundt handelsfunksjonalitet og risikostyring. Hvis du ønsket en komplett oversikt, anbefales det at du sjekker ut den omfattende BitMEX-gjennomgangen.

Deribit

Deribit er en annen Bitcoin-derivatbørs som har eksistert siden 2016. De har base i Amsterdam i Nederland.

Som BitMEX tilbyr Deribit også disse futureskontraktene på prisen på Bitcoin. Deribit er imidlertid en av de eneste fullt operasjonelle kryptoopsjoner. De gir et marked for en rekke forskjellige opsjonsinstrumenter på Bitcoin.

Vi vil ikke gå for mye inn på alternativene her. Dette er fordi selv om korte opsjoner krever konteringsmargin, er opsjoner ikke egentlig marginhandelsinstrumenter. Du kan lese vår omfattende guide til kryptoalternativer hvis du vil ha mer informasjon.

Deribit Margin Trading

Deribit-plattform med bestillingsbøker for evigvarende kontrakt

I likhet med BitMEX har Deribit også minimum 1% margin på sine viktigste Bitcoin-futures. Det er viktig å merke seg at denne 1% marginen ikke er konstant og vil justeres med en faktor på 0,5% for hver 100BTC-størrelse i posisjonen.

Imidlertid, i motsetning til BitMEX, viser Deribit sin vedlikeholdsmargin. Dette er forhåndsdefinert og er 0,55% og skaleres også i henhold til størrelsen på posisjonen.

Noe annet som Deribit har på marginsiden som ikke tilbys på andre børser, er det de kaller “porteføljemargin”. Dette er en interessant funksjon som gjør det mulig for handelsmenn å kompensere for marginbehov for bestemte handler basert på posisjoner de har i andre.

Hvis du vil lese mer om porteføljemargin, deres opsjonsinstrumenter eller mer om deres avanserte plattform, kan du lese vår komplette oversikt over Deribit.

Kraken

De av dere som har vært i Bitcoin-markedet en stund vil uten tvil ha hørt om Kraken. De er kanskje en av de eldste Bitcoin-børsene som ble lansert i 2011. Kraken er basert i San Francisco i USA.

De er best kjent for å være en fysisk kryptobørs, selv om de har begynt å tilby tjenester som ligner på marginhandel. De lar brukerne låne penger for å ta posisjoner i bestemte mynter.

I motsetning til BitMEX og Deribit er disse marginkravene egentlig ganske tamme. Minimumsmarginen du kan legge ut er 20% av Notional, noe som innebærer en innflytelse på 5X. Likevel kan du fortsatt forkorte kryptoaktiva ved å selge med lånte midler.

Disse gearingsgrensene samt den totale lånerammen vil variere avhengig av hvilket par du handler, samt hvilket kontonivå du har blitt bekreftet opp til. Hvis du ønsket å få mer informasjon om dette, så sjekk ut deres marginlånsgrenser.

Når det gjelder gebyrer, vil du bli belastet et standardgebyr for å åpne stillingen, samt et gebyr for å rulle over stillingen hver 4. time. Åpningsgebyret og overføringsgebyret er det samme og er 0,01% for basestillingene XBT og USDT og 0,02% for alle de andre kryptovalutaene.

Hvis du var interessert i mer informasjon om deres handelsplattform samt deres muligheter for fysisk kryptovalutahandel, kan du lese vår Kraken-utvekslingsanmeldelse.

Huobi Pro

I likhet med Kraken er Huobi faktisk en fysisk Bitcoin-børs som nå tilbyr kryptomarginhandel. Huobi lanserte sine tjenester i 2013 i Kina og har nå hovedkontor i Singapore. De har nå også åpnet et datterselskap i USA.

I likhet med BitMEX har gjort med deres evige fremtid, har Huobi opprettet sin egen form for finansielle derivater og marginprodukter. Dette er Huobi DM og den har nylig blitt lansert som en egen utvekslingstjeneste.

Huobi DM kontrakt plattform

Huobi DM-handelsgrensesnitt med kvartalsvise kontrakter

Som et evig fremtidig eller spredt spillprodukt, er Huobi DM et instrument som vil gi deg eksponert overfor den underliggende eiendelen. Imidlertid, i motsetning til de evige futureskontraktene, har disse utløpsdatoer og kan avgjøres ukentlig, hver uke og kvartalsvis.

Når det gjelder den innflytelsen du har lov til å gå opp til med disse kontraktene, tilbyr de 1X, 5X, 10X og 20X. Så, med maksimal innflytelse på 20X de er ikke så høye som BitMEX eller Deribit, men er større enn på Kraken.

Huobi vil også operere en vedlikeholdsmargin. Dette brukes som en indikator for å vurdere risikoen for at posisjonen beveger seg for raskt til tapsgivende for Huobi. Nedenfor er en enkel formel som viser hvordan den beregnes på børsen.

MMR = (Aksjebalanse / brukt margin) * 100% – Justeringsfaktor

Marginkallingskoeffisienten eller “Adjustment Factor” vil variere avhengig av risikoen for posisjonen og det enkelte instrumentet. Når vedlikeholdsmargen faller under 0, vil Huobi initialisere en avvikling av stillingen din.

Det er mye mer med Huobi enn marginhandel, og de har en mengde andre produkter. Vi kommer ikke inn på noen av detaljene her, men du kan få mer informasjon i vår Huobi Exchange-gjennomgang.

Poloniex

En annen børs som tilbyr utlånstjenester til sine handelsmenn, er den av Poloniex. De er en amerikansk basert børs som ble lansert i 2014. De har også vært i nyhetene nylig da de ble kjøpt opp av Circle Financial.

Ikke bare kan du låne penger for å handle på margin i Poloniex, men du kan også velge å være på den andre siden som den som tilbyr midler opp. Med andre ord, du kan være marginalverandør og tjene gebyrene som følger med noen som låner krypto fra deg.

Når det gjelder gearingsgrensene, er disse det laveste tilbudet blant børsene for tiden. For eksempel er det maksimale som de tillater på BTC 2,5X som innebærer en startmargin på 40%.

Poloniex-utlån på bytte

BTC utlånsplattform på Poloniex-børs

Det som er verdt å påpeke er at i motsetning til BitMEX, Huobi og Deribit krever Poloniex full KYC før du kan begynne å handle med dem. Selv om dette kanskje ikke er en avtalsbryter for noen handelsmenn, er det mange andre som verdsetter deres privatliv og ikke føler seg komfortable med å dele dette.

Det er ytterligere dårlige nyheter for Poloniex-handelsmennene som er basert i USA. De har bare nylig sluttet å tilby deres BTC-utlån og marginfunksjoner for disse handelsmennene.

Dette er sannsynligvis på grunn av reglene som er satt i kraft etter kjøp av Circle. Imidlertid bør dette alternativet fortsatt være tilgjengelig for de handelsmennene som er basert i andre jurisdiksjoner.

Bortsett fra de uheldige nyhetene for amerikanske handelsmenn og lave gearingsnivåer, er Poloniex en ganske avansert børs med stor myntdekning. Hvis du ønsker mer informasjon om deres plattform og handelsprodukter, kan du lese vår Poloniex-gjennomgang.

Topptips for marginhandel

Hvis du har bestemt deg for at du vil gå videre til handel på margin, må du sørge for at du vet hva du bruker beste praksis for risikostyring når du handler. Her er noen profesjonelle tips du kan bruke for å få mest mulig ut av marginhandelen:

  • Start liten: Det er ingen grunn til å hoppe inn med 50 – 100X gearing når du først begynner å handle. Du må lette på det med lavere gearingsnivåer som ikke har så mye uttaksrisiko. Hvis du blir utslettet og avviklet i en svært utnyttet posisjon, vil det sannsynligvis påvirke tilliten din negativt fremover.
  • Unngå overdreven utnyttelse: Når du henger sammen med punktet ovenfor, er det ikke noen gang behov for å gå over 50X innflytelse på noen av disse børsene. Faktisk har det vært studier gjort som har vist at bruk av overdreven gearing på eiendeler som Bitcoin er mindre optimalt og kan føre til for tidlig avvikling. Husk at selv om en handel går i retning av at du håpet kortsiktige svingninger med stor innflytelse raskt kunne sparke deg ut av handelen.
  • Bruk stopptap: I tilfelle en handel ender med å gå i motsatt retning, må du ha tilstrekkelige stopptap på plass. Alle disse børsene som er oppført ovenfor har stop loss-funksjonalitet i bestillingene sine, og det er egentlig ingen unnskyldning for ikke å bruke dem. Hvis du bruker teknisk analyse for å informere handelen din, bør du plassere disse stoppene på nivåer som indikerer en reversering av trenden. Noen børser har stopptap satt til garantert som standard. Noen krever at du betaler mer for privilegiet (som vi anbefaler)
  • Invester bare det du har råd til: Denne er ganske åpenbar, men er fortsatt ofte oversett, spesielt for de nyere handelsmennene. Du bør ha en definert mengde midler som du ønsker å satse på en børs, en handelsstrategi og til og med en bestemt handel. Aldri jage tap og ikke la følelsene komme i veien for marginhandel.

Mange av disse tipsene vil selvfølgelig forholde seg til kryptovalutahandel generelt. Det handler også om å vite hva du vet, vite hva du ikke gjør og lære hva du ikke vet. Hvis du har en generell respekt for marginhandel, bør du ha det bra.

Konklusjon

Marginhandel med kryptovaluta er en fin måte for deg å gi avkastning på midler som ikke er dine egne. Dette er faktisk hva bankene gjør når du setter inn pengene dine på kontoene deres. De bruker midlene til å generere høyere avkastning for sin egen lomme.

Selvfølgelig er du ikke en bank, og bankene støttes av myndighetene.

Dette betyr imidlertid ikke at økonomien til den ikke skal gjelde. Så lenge du har en passende kryptohandelsstrategi og har de riktige risikostyringsprotokollene på plass, kan marginhandel være et attraktivt alternativ.

Det sier seg selvfølgelig at du alltid skal Gjør din egen forskning (DYOR). Dette gjelder spesielt for kryptomarginprodukter med høyt utnyttelse.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me