Hva er ByteBall? Kryptovaluta uten blokkering

Byteball er et interessant prosjekt som mange i Bitcoin-samfunnet kanskje har hørt om nylig. Dette er fordi ByteBall-myntene ble distribuert til Bitcoin-innehavere i løpet av 2017 i forhold til hvor mye de holdt.

Noe annet som er spennende med ByteBall er at det ikke bruker en blockchain. Den bruker en revolusjonerende ny teknologi kalt en Directed Acylic Graph eller “DAG”. Mange har sett på dette som en flott måte å overvinne blockchain-vekstsmerter.

Det er også en rekke unike funksjoner i ByteBall-prosjektet. For eksempel kan du sende betingede betalinger, sikre mot usikre hendelser, delta i spådomsmarkeder og P2P-spill. Alt dette er basert på smart kontraktsteknologi.

La oss grave dypere inn i prosjektet og se hvorfor du kanskje vil HODL dine luftdroppede mynter.

Oversikt over ByteBall

ByteBall-logo

Kilde: byteball.org

Prosjektet startet reisen i slutten av 2014 da den russiske teknologen, Anton Churyumov, lette etter måter å løse problemer som han så eksisterte på Bitcoin blockchain. Dermed ble ByteBall født og den ble lansert rundt julen 2016.

De viktigste fordelene med ByteBall-kontrakten kommer fra det faktum at man er i stand til å designe spesifikke smarte kontrakter som vil bli validert blant alle nodene i nettverket. Reglene som er kodet inn i kontrakten er uforanderlige, noe som betyr at de ikke kan endres.

Når mange tenker på disse kontraktene, tenker de på Ethereum. Selv om de er relativt like, er Ethereum-smarte kontrakter mye kraftigere og fleksible ettersom de bruker det proprietære språket, Soliditet..

Likevel, det ByteBall-utviklerne har gitt opp når det gjelder funksjonalitet, har de gjort opp for i enkelhet. Målet med Anton var å la ikke-utviklere enkelt lage disse smarte kontraktene. Denne smarte kontraktsenkelen betyr også at det er sannsynlig at mindre kodingsfeil som for eksempel Parity-lommebokfrysingen vil oppstå.

Så hva slags funksjonalitet er tilgjengelig for brukerne av ByteBall? Nedenfor er en liste over potensielle applikasjoner, samt noen enkle eksempler.

Risikofrie betalinger

Eksempel på risikofri betaling

Eksempel på risikofri betaling. Kilde: byteball.org

En av ulempene med en Bitcoin-betaling er at når den først er betalt, er det ingen måte å få den tilbake. Derfor, hvis du trenger å foreta en betaling basert på at visse betingelser er oppfylt, må du bruke en eller annen form for en sperretjeneste.

Med ByteBall har du imidlertid muligheten til å lage enkle betingede betalinger som bare bekrefter de endelige transaksjonene når disse har gått gjennom. I tekniske termer vil du “binde” betalingen til en bestemt tilstand.

Hvis vilkårene ikke er oppfylt av den andre parten, sendes bytene dine tilbake til lommeboken. Dette gjøres på en direkte peer-to-peer-måte, og det er ingen mellomledd. Du kan lese de nøyaktige kravene i Byteball-applikasjonen. Dette er serien av IF / AND / OR-forhold.

Du kan derfor strukturere din egen escrow-smarte kontrakt som vil betale mottakeren når noen andre har bekreftet at vilkåret er oppfylt og først etter at en viss periode har gått.

ByteBall-teamet ser også på muligheten for å inkludere kontrakter som refererer til utenfor hendelser i disse betalingene. Disse eksterne partiene kalles orakler, og de blir allerede en viktig del av andre smarte kontraktøkosystemer.

Forsikring

Vi har alle vært i de situasjonene da en uheldig hendelse har påvirket oss økonomisk. Selv om mange mennesker kan tegne forsikring på disse hendelsene, er det ikke helt klart å kreve pengene tilbake så man kan tro.

Ville det ikke være ideelt hvis det var en løsning der en kodelinje rett og slett ville lønne seg hvis den negative hendelsen skulle inntreffe? Dette er nøyaktig hva ByteBall enkle kontraktsforsikring kan hjelpe deg med å utvikle.

Du kan strukturere en forsikringsavtale i koden til ByteBall der noen som tegnet forsikring vil få pengene overført til dem fra utstederen dersom vilkåret er oppfylt. Du kan enten kjøpe denne forsikringen fra noen andre, eller du kan selge den til dem.

Disse forsikringssmarte kontraktene er de som mest sannsynlig vil tjene på oracle-teknologien. Gitt at forsikringshendelser stort sett er eksterne, kan disse oraklene mate informasjon om hendelsen til den smarte kontrakten.

Et enkelt eksempel på dette kan være en avlyst flytur. Når noen kjøper en flyforsikring, kan den være strukturert som en kontrakt som betaler dem i tilfelle flyet av en eller annen grunn blir kansellert. Orakelet kan i dette tilfellet være en ekstern tracker for flyinformasjon.

Dette vil automatisk sende informasjonen til smartkontrakten slik at den kan utføres i det øyeblikket flyet er kansellert. Det er utvilsomt mange andre eksempler man kan tenke seg.

Prediksjon & Å satse

Eksempel på sportsspill på ByteBall

Eksempel på et sportsspill. Kilde: byteball.org

Når man satser eller spår, er utbetalingen av disse generelt betinget. Du vil få utbetalt et visst beløp som er basert på resultatet av en ekstern hendelse.

I tilfelle P2P-spill kan du inngå en smart kontraktavtale med noen andre om et bestemt sportsarrangement. Basert på utfallet av dette arrangementet, vil vinneren da motta betalingen fra taperen som definert av kontraktsreglene.

Du kan også bruke P2P smart kontrakt for å satse på bevegelsen til en bestemt pris. For eksempel i dette eksempel hvor du vil satse på prisen på Bitcoin. Dette kan for eksempel brukes til å sikre en nåværende posisjon.

I eksemplet som er gitt, vil innsatsen være en binær. Det vil være en vinner og en taper som vil bli bestemt etter hendelsen av koden i smartkontrakten. I likhet med flyeksemplet ovenfor, vil oraklet gi informasjon om prisen til kontrakten.

Identitetsstyring

Mens en av de viktigste motivasjonene bak kryptovalutaer var at den skulle være anonym, har ByteBall-utviklerne gitt brukerne muligheten til å lagre ID-en i lommeboken og bestemme nøyaktig hvem de skal dele denne informasjonen med.

Dette kan være et interessant forslag for de menneskene som trenger å bevise hvem de er i et stort sett anonymt økosystem. Et av de mest utbredte eksemplene på dette er KYC-kravene som bedriftene må påta seg når de fullfører en ICO.

Tidligere i år hadde ByteBall inngikk samarbeid med Jumio for å verifisere identiteten til personen som opprettet en bestemt ByteBall-adresse. Dette vil uten tvil gjøre prosessen så mye enklere.

ByteBall-teknologi

Som nevnt har ByteBall gjort unna forestillingen om en blockchain og Proof-of-Work (POW) gruvedrift og i stedet valgt DAG datalagringsteknologi. Dette har noen fordeler i forhold til tradisjonelle blockchain-baserte kryptokurver.

Dette er alle omriss i detalj i ByteBall’s hvitt papir. Nedenfor er noen av de unike brukstilfellene for ByteBall-nettverket.

DAG Datalagring

Når det gjelder Bitcoin-blokkjeden, er alle blokkene koblet i en lang kjede siden begynnelsen av generasjonen Bitcoin-blokk. Gruvearbeidere vil ha gjort PoW for å legge til nye blokker i denne kjeden. Dette skjer omtrent hvert 10. minutt på grunn av protokollens art.

Blockchain Eksempel

Eksempel på Bitcoin Blockchain. Kilde: Fortune.com

Denne begrensningen som er plassert på blokkopprettelse er en av årsakene til at transaksjonstider og gebyrer kan øke i tider med overbelastning i nettverket. ByteBall fjerner dette ved å bruke en helt annen datastruktur. Nedenfor er et bilde av en DAG.

Eksempel på DAG Datastructure

Regissert Acylic Graph Eksempel. Kilde: Fortune.com

Som du kan se, er alle transaksjonene i DAG kryptografisk knyttet til hverandre. Andre transaksjoner vil bli lagt til på toppen av deg når de blir lagt inn. Fordelen med dette er at alle nodene i nettverket (brukere) vil bidra til å bekrefte transaksjonene.

Ikke bare betyr dette at betalinger kan bekreftes raskere, men det betyr også at nettverket holdes tilstrekkelig desentralisert. Et av de andre problemene som mange ser med Bitcoin, er de store sentraliserte gruvebassengene som kan true nettverket.

Fordelene med DAGs er ganske klare, og det er en rekke andre mynter som bruker teknologien, inkludert IOTA og Nano. I tilfelle av IOTA kalles dette “Tangle”.

For å redusere søppelpost i nettverket, bruker ByteBall transaksjonsvitner som tar et gebyr på 1 byte per byte data som er lagret på DAG.

Usporbare Bytes

ByteBall har også en annen innebygd kryptovaluta som er designet spesielt for anonymitet. Disse kalles Blackbytes som har mye mer tilbud enn standard byte-tokens. De brukes spesielt til private transaksjoner.

Disse Blackbytes kan sendes mellom to forskjellige parter som kommuniserer via kryptert melding. DAG vil registrere at den forrige eieren av Blackbytes ikke lenger er i besittelse av den, men den registrerer ikke mottakeren av de nye Blackbytes.

Dette har en rekke fordeler i forhold til Bitcoin, ettersom alle transaksjoner i Bitcoin-nettverket er lagret på blockchain og kan spores. Dette er en av grunnene til at så mange brukere går til privatlivetsbevisste mynter.

Andre eiendeler & Atomic Exchange

En annen funksjon i BlackBytes-nettverket er at brukere kan definere sine egne unike valutaer. Dette kan gjøres ved å blande de forskjellige andre egenskapene til ByteBall-nettverket. For eksempel kan en finansinstitusjon bruke ByteBall-nettverket til å definere sin egen eiendel, for eksempel et lån.

De vil kreve at det utføres en rekke KYC-sjekker gjennom applikasjonen som en del av den smarte kontrakten som ligger til grunn for låneeffekten. Dette er en av grunnene til at Anton bestemte seg for å inkludere KYC-funksjonaliteten. Det ville tillate ByteBall å enkelt brukes som for denne typen institusjoner.

ByteBall-nettverket har også muligheten til å fullføre en atomutveksling. Disse tillater i hovedsak at en transaksjon skjer øyeblikkelig i begge ender. Hvis de ikke utføres samtidig, skjer ikke transaksjonen i det hele tatt.

Hvor å få Bytes?

Distribusjonen av ByteBall Bytes (GBYTE) til Bitcoin-holdere skjedde enten i den første lanseringen 25. desember 2016 eller gjennom en serie på 10 ytterligere distribusjoner i 2017. Dette betyr at omtrent 65% av den totale forsyningen allerede ble distribuert..

Du kan imidlertid fortsatt kjøpe Bytes på en rekke børser med BTC. For tiden er Bytes tilgjengelig på børser, inkludert Bittrex, Cryptopia Exchange, Changelly og noen få andre. Den komplette listen over børser er tilgjengelig på ByteBall-nettstedet.

Byteball-bytteliste

Børs for å kjøpe Bytes (GBYTE). Kilde: byteball.org

Det er ikke så mye volum på disse børsene for øyeblikket med totalt daglig volum på Bittrex på omtrent $ 614 000 dollar. Derfor bør du være forsiktig når du skriver inn din kjøpsordre, ettersom du ikke vil ha en negativ innvirkning på prisen.

Når du har kjøpt Bytes, betyr god praksis for kryptovaluta at du vil trekke dem ut av børsen. Det er her ByteBall-lommeboken kommer inn i bildet. Du kan laste den ned fra offesiell nettside og den er tilgjengelig på en rekke operativsystemer for PCer og Mac-maskiner. Det finnes også mobilversjoner for Android og iOS.

ByteBall-utsikter

Mens ByteBall fremdeles er en relativt ny kryptovaluta sammenlignet med slike som Bitcoin, er den ganske etablert sammenlignet med alle de andre myntene og tokensene som har kommet på markedet de siste to årene..

Derfor har det ikke vært så mye sus rundt ByteBall som det har vært for andre nyere og “varmere” tokens. Dette skyldes muligens prosjektets art. Utviklerne ønsket å lage en kryptovaluta som var teknisk overlegen, med markedsføring som et sekundært mål.

For det formål virker det som om de virkelig har nådd det målet. Mens DAG-teknologi fremdeles skal testes i full skala, kan det teoretisk være et mye mer skalerbart alternativ til tradisjonelle blokkjeder..

Uansett er ByteBall et unikt prosjekt med et entusiastisk samfunn og et sterkt team bak. Det vil være interessant å se hvordan det utvikler seg gjennom året.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me