Hva er Dash Cryptocurrency

Når det gjelder kryptokurver, var en av de opprinnelige fordelene som mange mennesker spionerte, at den var desentralisert. Det var ikke en person eller enhet som kontrollerte den. Nettverket var spredt over en hel rekke noder, og utviklingen ble gjort i åpen kildekode-natur.

Selv om desentraliserte nettverk blir sett på som en måte å fjerne kontroll fra sentraliserte krefter, kommer det ganske mange ulemper. Dette har nylig blitt vist på Bitcoin-nettverket. Det er det perfekte eksemplet på hvor teori og praksis spiller ut.

Tanken bak Bitcoin var at den ville bli styrt av alle nodene. Tanken var at alle viktige beslutninger om utvikling av nettverket ville være basert på hele samfunnet. Resultatet har vært en lang og utvidet intern kamp om den beste måten å utvide nettverket og skalere transaksjoner.

Ettersom Bitcoin-debatten har raste og forskjellige mennesker har prøvd å tjene sine egne interesser, har trengsel i nettverket og kostnadene som transaksjoner foregår fortsatt å vokse. Vi har også hatt ganske mange hardgafler og kjedesplitt i Bitcoin-nettverket.

Videre har det hele tiden vært bekymring for at selv om Bitcoin er “desentralisert”, kan gruvearbeiderne som kontrollerer et flertall av gruvekraften til slutt komme til et stadium der de kan overmanne flertallet av nettverket med en 51% angrep.

Hvordan Dash prøver å løse dette

Dash Cryptocurrency BetalingerBindestrek har prøvd å løse dette problemet med opprettelsen av to nivåer nettverk eller et “2-lags node” system. På dette systemet har vi muligheten for et desentralisert stemmesystem. Dette eksisterer i blockchain-nettverket, og bare deltakerne som har investert 1000 Dash i prosessen kan delta i det.

En av hovedårsakene til at det er dette stemmesystemet er at de partiene som har stilt tokens kan ta del i avgjørelser om hvordan det månedlige finansieringssystemet fungerer. Dette desentraliserte månedlige finansieringssystemet er innebygd i protokollen og kommer fra ingen person eller enhet.

Denne puljen av månedlig finansiering kan brukes til ethvert formål som deltakerne finner passende. Det vil alltid være tilgjengelig, og derfor trenger Dash-organisasjonen ikke å stole på ekstern finansiering. Det er styring av delte midler av flertallet og for flertallet.

Hvis du ønsker å jobbe med et prosjekt i Dash-nettverket som du tror vil være til fordel for økosystemet på sikt, er alt du trenger å gjøre å overbevise andre deltakere om å “stemme” på prosjektet ditt. Hvis den har flest stemmer, blir Dash-protokollen automatisk utformet for å fordele midlene til adressen du har gitt for prosjektet.

Åpenbart må disse prosjektene være fullstendig gjennomsiktige og virkelig overbevisende for å få andre deltakere til å tro at det er verdig finansieringen..

De månedlige midlene til prosjektet kommer også fra nyopprettede blokker. Dette betyr at de fremdeles er begrenset av den definerte inflasjonsveksten i nettverket. Det er en rekke forskjellige bruksområder for fondene, men vanligvis vil det være for kjerneutvikling, lommebøker og programvareutvikling.

Eksponentiell finansiering

Geniet bak denne finansieringsmassen for utvikling er at når verdien av valutaen øker, gjør også verdien i bassenget det. Dette vil bety at det vil være flere midler tilgjengelig for å utvikle systemet, noe som gjør det mer etterspurt og dermed øke prisen ytterligere.

Denne syklusen med finansiering, etterspørsel og økende pris skaper et positivt insentiv for utviklingsteamet og de som stemmer på nettverket. Det oppfordrer dem til å tenke på løsninger som vil forbedre protokollen ved å øke hastigheten på nettverket og dermed ytterligere øke etterspørselen. Resultatet er en eksponentiell syklus som skaper verdi.

Det fraråder også alle slags dårlige skuespillere å prøve å utnytte systemet for egen vinning. Hvis de gjorde noe som skulle undergrave tilliten til dash-protokollen, ville dette bety at deres 1000 Dash som de hadde investert, ville risikere å redusere verdien. Dette strider også mot de fleste sentraliserte styringssystemene der avgjørelser tatt av de øverst kan komme seg selv på bekostning av andre.

Private og raske transaksjoner

Bortsett fra protokollene som håndterer egenfinansiering på nettverket, er hovedmålet med Dash å fungere effektivt som et digitalt kontanter (derav navnet). Videre var det viktig for masseadopsjonen av Dash at transaksjonene kan fullføres raskt og til relativt lavere kostnader. På samme måte ønsket Dash-protokollen å prøve å innlemme muligheten for å anonymisere transaksjonene.

Dash-nettverket er i stand til å gjøre dette med to innovasjoner, Instant X og Darksend Mixing

Øyeblikkelige X-transaksjoner

Hovedmålet med Instant X-transaksjoner er å løse noe som er kjent i Bitcoin, fullblokker. Når det er fulle blokker på nettverket, vil blokkbekreftelsestiden øke. På samme måte, når du har overbelastning i Bitcoin-nettverket, blir det upraktisk å sende veldig små transaksjoner.

Imidlertid kan Instant X-transaksjoner behandle opptil 8 bekreftelser i løpet av sekunder. Instant X bruker den andre tier “masternode” -protokoll for å gi øyeblikkelig konsensus i nettverket. Gitt at disse transaksjonene kan tømmes på så kort tid, er det en god løsning for salgstransaksjoner.

Anta for eksempel at du ønsket å kjøpe en kopp kaffe. Du kan sende Dash umiddelbart, og leverandøren vil motta det på få sekunder. De kan da bestemme hvilken Fiat-valuta de vil motta den i butikken eller å beholde den i Dash. Dette betyr at de kan sikre seg enhver volatilitet og usikkerhet i prisen der i butikken.

Darksend Mixing

Utvilsomt velger valget av navnet på denne typen transaksjoner det til å lyde ondskapsfullt og mer for mørkets rike. Dette er virkelig uheldig fordi det ikke bare er de med dårlige intensjoner som ønsker å skjule informasjonen om transaksjonene sine. Det er mange mennesker som ikke ønsker at transaksjonshistorikken deres skal være offentlig tilgjengelig. Hvis noen med dårlige intensjoner vet størrelsen på lommeboken din, blir du faktisk et hovedmål.

Darksend-miksingen på Dash-miksingen gjør nettopp det, den blander myntene dine på blockchain. Du kan velge å dele opp en større betaling slik at det ser ut som om det var en samling mindre betalinger. Det er viktig å påpeke at dette ikke helt er en privat kryptovaluta som Zcash eller Monero.

Imidlertid, når noen gjør en analyse av transaksjonene på Dash-blockchain, er alt de ser en blanding av mindre mynter som strømmer inn i lommeboken din. De kan ikke se hvor mye mynter du eier og har brukt. Nøyaktig hvordan Darksend-transaksjonene fungerer, presenteres i bildet nedenfor. Disse ble utviklet da Dash opprinnelig ble kalt “Darkcoin”. Navnet ble endret av åpenbare grunner.

Darksend BildebeskrivelseBilde Kilde

Dash Two Tiered Node System

Den eneste måten Dash-systemet kan fungere i henhold til denne desentraliserte selvfinansieringsprotokollen, er å bruke et to-lags nodesystem. Det andre nivået eller “Masternode” -nettverket er det som gjør det mulig for Dash å inkludere alle disse innovasjonene.

  • Første nivå: Dette er nivået som mest replikerer det for Bitcoin og andre blokkjeder. På dette nivået er det ingen mulighet til å stemme og vil fungere mye som en vanlig kryptovaluta-lommebok. Imidlertid er innenfor dette nivået funksjonalitet som Instant X-transaksjoner og Darksend-miksing. Disse har blitt innebygd i Dash-nettverket og har vært veletablerte fordeler på dette første nivået.
  • Andre nivå: Det andre nivået er kjent som “Masternodes”. Dette er klientlommebøkene som inneholder 1000 Dash i den adressen, og disse har blitt låst som sikkerhet. Disse vil tillate bidragsyteren å stemme på beslutningene i nettverket. Det er mange planer for Masternode-nettverket, men det brukes for øyeblikket med stor innflytelse for Darksend-miksingen og Instant X som vi diskuterte ovenfor. Disse masternodene er også i stand til å stemme på viktige beslutninger som påvirker budsjettet til Dash-prosjektet, samt hvor de selvgenererte midlene blir sendt. Bortsett fra å kunne ta del i viktige beslutninger for nettverket, vil du også gi en fordeling av Dash for beløpet du har stilt. I skrivende stund er belønningen for tiden 12% avkastning.

Interessante Dash-prosjekter

Gitt at Dash kan tildeles til alle prosjekter som kan være til fordel for nettverket, er det allerede noen veldig interessante utviklinger underveis. En av dem er Dash Evolution som er en protokoll som er bygget på toppen av det andre nivå nettverket.

Dash-evolusjon vil også omfatte sosial infrastruktur der brukernavn kan registreres, direktemeldinger som brukes med vennelister, samt generering av øyeblikkelig adresse og i betalingsforespørsler. Hovedmålet med det vil være å gjøre betalinger via Dash enkle og tilgjengelige selv for de som ikke nødvendigvis er teknologisk kunnskapsrike.

Bekymringspunkter

Selv om Dash høres ut som om det er en sterk konkurrent til Bitcoin, er det en rekke mennesker som ikke ser det slik. Dette kan faktisk være grunnen til at antall transaksjoner på Dash Network fortsatt er ganske begrenset. Det er heller ikke nok selgere som godtar Dash som betalingsmiddel.

Et av de mest omstridte punktene kan være hele ideen til masternodene til å begynne med. Foreløpig er de i hendene på en liten gruppe mennesker som ikke er kjent for mange brukere. Dette bringer frykten til et sentralisert organ tilbake, noe som er grunnen til at Bitcoin klarte å blomstre.

Videre er det nå en annen digital valuta som tar sikte på å bli de facto digital betalingsmiddel, og det er Bitcoin kontanter. Bitcoin kontanter er et resultat av splittelsen i Bitoin-kjeden i august 2017 da en gruppe utviklere ønsket å oppgradere til en mynt som ville gi større blokkstørrelser. Derfor har brukerne en mynt som har alle fordelene med en desentralisert kryptovaluta uten de fulle blokkene som plaget Bitcoin.

Hvor kan man kjøpe & Oppbevar DASH

Hvis du har bestemt deg for at du vil kjøpe DASH, må du gå videre til en av børsene der den er oppført. Gitt populariteten til DASH, er det mange forskjellige børser hvor du kan kjøpe dem. Noen av de mest populære inkluderer slike som Binance, BitHump og Bittrex.

Disse børsene vil kreve at du først kjøper annen kryptovaluta og sender den til dem for å bytte mot DASH. Du kan imidlertid bruke en sentral som Kraken, som er en “Fiat Gateway”. Dette betyr at du kan sende dem din fiat-valuta og kjøpe DASH direkte med disse midlene.

Når du har DASH, vil du finne et sikkert sted å lagre det. Å legge igjen en stor mengde mynter på en børs er ikke et lurt grep med tanke på risikoen som er forbundet med slike hendelser som store børshacker eller bedrageri. Du er kanskje best egnet til å skaffe deg en hardware-lommebok og holde myntene dine i et frakoblet miljø. Vi har dekket en omfattende liste over noen av de beste DASH-lommebøkene for å lagre myntene dine sikkert.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me