Hva er Ethereum?

Ethereum er for tiden den nest mest verdifulle kryptovalutaen etter markedsverdi. Det har blitt den viktigste kryptovalutaen for investorer å ha i porteføljen sin.

Det er blitt sagt av en rekke mennesker at Ethereum i stor grad kan endre måten vi tenker på klientservermodell. Mange hevder at det har potensial til å revolusjonere måten vi tenker på all virksomhet.

Ethereum har også blitt de-facto kryptovaluta for folk å dra nytte av ICO. Folk bruker Ethereum-nettverket og tokens for å tilby sine egne tokens til allmennheten.

Likevel, hva er Ethereum og hvordan er det forskjellig fra Bitcoin?

Hva er egentlig Ethereum??

Enkelt sagt, Ethereum er programvare som kjører på et distribuert nettverk av datamaskiner som sikrer at mindre programmer (kalt smarte kontrakter) blir replikert og utført over hele nettverket. Gitt den desentraliserte naturen til Ethereum, er det ingen sentral server eller et koordineringssystem. Det langsiktige målet for Ethereum-nettverket er å lage en stor desentralisert virtuell maskin.

I likhet med Bitcoin bruker Ethereum blockchain-konsepter for å validere, lagre og replikere transaksjonsdata på tvers av alle nettverksnodene. Det strekker seg utover dette enkle konseptet ved å inkludere beregningen av smarte kontraktkoder i nettverket.

Derfor, mens Bitcoin ser ut til å lagre data om de registrerte transaksjonene på nettverket, tar Ethereum det et skritt videre ved å inkludere beregningen av smarte kontraktprogrammer i nettverket.

Ethereum forklart

Likheter med Bitcoin

Før vi kan fordype oss i den underliggende teknologien som gjør Ether unik, hjelper det å ta et skritt tilbake og se på hva Bitcoin og Ethereum har felles.

Blockchain-teknologi

I likhet med Bitcoin har Ethereum en blockchain som består av alle transaksjonsblokker tidligere. Inne i disse blokkene har vi informasjon om transaksjonene som fant sted. På en lignende måte som Bitcoin blir disse blokkene “utvunnet” av deltakere i nettverket. Tilkoblingen av en hvilken som helst Ethereum-blokk er også knyttet til alle tidligere blokker med en hash-verdi. Disse ble opprettet av en algoritme av tidligere hashes og danner dermed en ikke-brytbar autentisert kjede.

Bevis for arbeidsgruvedrift

Når det gjelder gruvedrift og validering av disse blokkene, brukes en POW-algoritme (Proof of Work). Med andre ord prøver gruvearbeidere å løse kompliserte beregningsproblemer ved hjelp av elektrisitet og maskinvare. Dette er “arbeids” -delen av POW-protokollen. Ethereum-protokollen bruker en utfordring kalt Etash, som gjør det mindre enkelt for gruvearbeidere å bruke Application Specific Integrated Circuits (ASICS). Dette betyr at gruvearbeidere med mindre avansert teknologi fortsatt kan konkurrere i gruvedrift av Ethereum-nettverket. ASIC er en av de uheldige bivirkningene av sentralisert Bitcoin-gruvedrift.

Offentlige og tillatelser

I likhet med Bitcoin er Ethereum åpen kildekode, og alle kan laste ned og skrive litt programvare og kjøre den på nettverket. De kan også utføre gruveoppgaver ved å validere transaksjoner og kjøre smarte kontrakter på tvers av nettverket. Det er ikke noe krav å “bli med” i noe nettverk og gi informasjonen din til det.

Ethereum-valutaen

Ethereum har også sin egen kryptovaluta. Disse kalles Ether “Tokens” (ETH). Disse kan kjøpes og byttes mot andre kryptovalutaer og FIAT-penger gjennom en rekke børser. Hvis du bare ville beholde og handle med valutaen, kan du bruke et antall lommeboklienter som lagrer Etheren din akkurat som Bitcoin..

Forskjeller til Bitcoin

Selv om Ethereum deler mange vanlige disipliner med Bitcoin, er det mange flere tekniske forskjeller som gjør det ganske unikt. Faktisk var den underliggende ideen bak Ethereum å lage en stor og desentralisert virtuell maskin, mens hovedformålet bak Bitcoin var å være en digital valuta.

Grenser for blokkstørrelse

Måten Bitcoin og Ethereums blokkstørrelsesgrenser beregnes på, er ganske annerledes. Mens Bitcoin har en definert en blokkstørrelsesgrense på 1 MB, er Ethereum-blokkstørrelsen basert på beregningskompleksiteten til smarte kontrakter. Dette er kjent som “gass” -grensen per blokk som ikke er homogen på tvers av blokker. Maksimal blokkstørrelse på Ethereum-nettverket er omtrent 1,5 m gass.

En gassgrense er satt på plass for å legge til en kostnad for å kjøre smarte kontrakter. Det bekjemper også problemet med “transaksjons spam”. Når du foretar en standardtransaksjon, er gassen som kreves omtrent 21 000. Derfor kan du plassere rundt 70 transaksjoner innen en blokk. I hver Bitcoin-blokk kan du få ca 1500-2000 transaksjoner per blokk.

Kortere blokkeringstid

Når det gjelder tiden det tar å lage en blokk, tar Ethereum omtrent 14 sekunder. Dette er markant kortere enn de 10 minuttene som for øyeblikket kreves for Bitcoin-blokker. Derfor kan transaksjoner fullføres på mye kortere tid på Ethereum blockchain.

Utførelse av smarte kontrakter

Som nevnt er Ethereum kodet med et mye mer avansert skriptspråk. Denne koden er det smarte kontrakter er bygget på og er lettere for utviklere å forstå. Disse kontraktene kjøres deretter over hele Ethereum-nettverket eller på den “virtuelle maskinen”.

Det er også viktig å påpeke at Ethereum-smarte kontrakter er “fullstendig”. Hva dette betyr er at i teorien kan enhver beregning fullføres på nettverket uansett kompleksitet.

Forsyning, vekst og gruvedrift

Dette er en annen grunnleggende forskjell mellom Ethereum og Bitcoin, og det er relatert til veksten i tilbudet av tokens. Bitcoin ble hardkodet slik at generering av BTC-token vil halvere hvert fjerde år. Gruvearbeidere på Bitcoin-nettverket får 12,5 BTC for hver blokk som utvinnes. Dette betyr at bare 21m Bitcoin noen gang vil bli utvunnet totalt. ETH vil derimot fremdeles produseres med et konstant antall ETH per år.

ETH er forskjellig fra Bitcon ved at de første tokens ble utstedt i et crowdfunding-salg. I industrispråket kalles dette en “pre mine” og tidlige investorer får ETH i bytte for sine investeringer. I publikumssalget Ethereum ble $ 15 millioner samlet inn, så det ble utstedt omtrent 72 millioner ETH.

Når det gjelder vekst i tilbudet, er det ganske mange kilder til tilleggsforsyning. Først er det den nåværende blokkbelønningen for gruvearbeideren, og denne er satt til 5 ETH per blokk utvunnet. Med dagens priser vil dette bety at det utvinnes omtrent 18m ETH hvert år.

Imidlertid må man også ta hensyn til belønningen for “onkel” -blokker (forklart nedenfor). Hvis de blir referert til av senere blokker, er belønningen til gruvearbeideren som refererer til bare 4,375 ETH (litt mindre enn fullblokkbelønning). Dette kalles “onkelbelønningen”.

Det er en ekstra forsyningskilde for ETH, om enn en mer marginal. Det er onkelens referansepris. Dette er belønningen som blir gitt til en gruvearbeider som refererer til en onkel et skritt senere i blockchain. Den nåværende onkelreferansebelønningen er omtrent 0,15 ETH. Det er bare maksimalt to onkler i Ethereum-protokollen.

Med Bitcoin, i tillegg til Bitcoin som er opptjent for å fjerne blokken, vil gruvearbeideren også få transaksjonsgebyrene for transaksjonene i blokken. På en lignende måte, når en gruvearbeider tømmer en blokk i Ethereum-nettverket, vil de også tjene gassen. Det er også viktig å merke seg at disse transaksjonsgebyrene eller Bensin ikke tilføyer noe forsyning til nettverket, ettersom de allerede er utvunnet og eksisterer i dagens free float.

Onkler mot foreldreløse barn

Med Bitcoin, når en gruvearbeider fullfører en blokk som er gyldig, men som kommer etter en tidligere fullført blokk, kalles dette “foreldreløs” blokk. Disse legges ikke til hovedkjeden og kastes. Gitt at det blir opprettet mange flere blokker på Ethereum-nettverket, er sjansene for at gyldige blokker blir opprettet som bare savner muligheten for å bli lagt til hovedkjeden, mye høyere.

Dette skyldes at det opprettes omtrent 250 blokker på Ethereum-nettverket per time sammenlignet med bare 6 i Bitcoin-nettverket. I Ethereum kalles disse blokkene som ikke er en del av hovedkjeden “Onkler”. Selv om de ikke blir lagt til hovedkjeden, blir gruverne fortsatt belønnet for å skape dem. Dette er en lavere belønning enn for en hovedkjedeblokk.

Det er også en belønning for blokker som refererer til Onkler ovenfor, men dette er mye mindre. Dette er gjort for å stimulere gruvearbeidere til å forlate blokker som er utenfor hovedkjeden.

Adresser kontoer

Med Bitcoin lagrer du pengene dine i en lommebok. Lommeboken din blir identifisert på nettverket av din adresse. Dette er det som brukes til å identifisere lommeboken din på nettverket. Med Ethereum kalles disse kontoer. Det er to typer Ethereum-kontoer.

  • Eksterne eide kontoer (EOAer): Disse kontoene lagrer bare ETH og er som en Bitcoin-adresse. På en lignende måte vil du foreta en betaling ved å signere transaksjonen med din private nøkkel og overføre den til nettverket.
  • Kontoer som lagrer ETH og er vert for smarte kontrakter: Disse kontoene vil også ha smarte kontrakter i tillegg til å ha ETH. Disse smarte kontraktene kjøres og initieres bare når noen sender ETH til adressen.

Ethereum Wallet Client

Desentraliserte applikasjoner

En av de viktigste brukssakene for Ethereum-protokollen er for opprettelse av desentraliserte applikasjoner eller “Dapps”. Dapps er distribuerte, gjennomsiktige, elastiske og insentiverte applikasjoner som mange hevder kan revolusjonere måten teknologien fungerer på..

Disse desentraliserte applikasjonene vil kjøre på Ethereum-nettverket med alle nettverksnoder som deltar i kjøringen av applikasjonen. Disse applikasjonsutviklerne vil skaffe penger ved å tilby sine individuelle tokens til markedet for ETH. Disse kalles ICO-er eller første mynttilbud.

Fremtiden for potensielle Dapps er så enorm og revolusjonerende at vi vil dekke den hver for seg.

Potensielle endringer i Ethereum

Ethereum er fortsatt en relativt ny teknologi, og som sådan er det mange endringer som utviklerne ønsker å implementere. For tiden er noen av de viktigste oppdateringene som kan være rundt hjørnet Metropolis harde gaffel.

Dette tar sikte på å gjøre en rekke ting som justeringer av mengden bensin som trengs i nettverket. Det er også implementeringer av beskyttelse mot kvanteberegningsangrep. Dessuten vil en “vanskelighetsbombe” for gruvedrift bli inkludert i hardgaffelen. Dette er det første trinnet i å flytte fra PoW mining til Proof of Stake Mining (POS). Ethereum-utviklerne vil til slutt flytte til en PoS-protokoll kalt Casper.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me