Hva er NEO (Antshares)?

Du har kanskje hørt ganske mye om “Kinas Ethereuem” og hvordan et interessant nytt symbol ble brukt i kinesiske ICO-er. Du har kanskje også vært interessert i den ekstreme volatiliteten som NEO har vist nylig. Likevel, hva er NEO nøyaktig og hva ble det utviklet for?

NEO, som tidligere ble kalt Antshares, ble lansert i 2014. Det ble grunnlagt av et individ kalt Da Hongfei og Erik Zhang i Beijing, Kina. I 2016 opprettet teamet bak Antshares Onchain som var ment å tilby blockchain-løsninger.

I juni 2017 bestemte Antshares seg for å merke selskapet og kalle det for NEOs smarte kontraktøkonomi. De har mange viktige partnere, inkludert crowdfunding-plattformen WINGS og Microsoft.

Inspirasjonen bak NEO

Det er en grunn til at NEO sammenlignes med Ethereum. Det er fordi den ble utviklet med samme formål i tankene. Utviklerne ønsket en desentralisert plattform som andre applikasjoner kunne bygges av. Disse “Dapps” eller desentraliserte applikasjonene er hele ideen bak Ethereum.

NEO er også viktig av en annen grunn. Det er den første open source og desentraliserte kryptovalutaen som er utviklet og lansert i Kina. De liker å se seg selv som et distribuert nettverk for den smarte økonomien. De gir et rammeverk for digitalisering av virkelige eiendeler og gjør dem tilgjengelige for alle.

På lignende måte som Ethereum, bruker NEO smarte kontrakter som kjøres på den virtuelle NEO-maskinen. De planlegger å til slutt frigjøre visjonen om “Smart Economy”, som mange har betegnet som en forbedret visjon for smarte kontrakter.

Bygg konsensus

En annen blockchain-operasjon som NEO implementerer, er Delegated Byzantine Fault Tolerance (dBFT). Dette er egentlig en konsensusbyggingsmetode som har bedre sikkerhet for blokkjeder. Andre tiltak som har brukt denne teknologien inkluderer Hyperledger og Steller. Disse bokføringsnodene når konsensus via delegert avstemning. Det må være 2/3 flertall for å bli enige om blockchainens nåværende tilstand.

Medstifter av Antshares, Erik Iz, uttalte at denne formen for konsensusbygging var en av de mest effektive de har kommet over etter å ha studert blockchain i årevis. Han hevdet at det sørget for raske transaksjoner og eliminerer insentivet for eventuelle angrepsvektorer. Det er også en enkelt blockchain-versjon som er tilstede som ikke har noen risiko for gafler. Selv med brute force computing eller en stor mengde mynter, er det ingen måte for en angriper å endre blockchain.

DAO Type Fund

Som vi alle vet, hadde Ethereum en desentralisert autonom organisasjon som samlet inn midler i fjor. Det er sannsynligvis best kjent for den enorme hackingen som førte til kollapsen. NEO prøver å utvikle en vellykket versjon av seg selv, og prøver et lignende fond.

Det smarte fondet vil bli kalt “Nest Fund” og vil bruke NEO smart contract-teknologien. Målet med Nest Fund vil være å eliminere problemer som høye terskler og lav effektivitet. I stedet for å sende en søknad om å trekke seg fra en eller annen organisasjon, kan enkeltpersoner bare avslutte ved å utføre smarte kontrakter. Videre ville det være helt demokratisk, og hvem som helst kunne bli med uansett investeringsbeløp.

En titt på NEO-tokens

NEO poletterSom med Etheruem er det to tokens med NEO, GAS og NEO. NEO-tokens brukes til blokkering, nettverksadministrasjon og konsensuskrav. Det er 100 millioner NEO-tokens som alle ble forhåndsutvintet med opprettelsen av genese-blokken. En interessant særegenhet om NEO-token er at den minste enheten er 1. Du kan ikke ha brøker av en NEO.

Disse NEO-tokens gir innehaveren stemmerett. For tiden er det rundt 50 millioner NEO som er i omløp som ble auksjonert bort i løpet av crowdfunding-stadiet. De resterende 50 millioner tokens holdes av stiftelsen og vil bli brukt av utviklingsteamet til å vokse ut NEO. Når det gjelder NEO-tilvekst, vil dette være begrenset til 15m tokens.

GAS er det som brukes for å drive smarte kontrakter på NEO-økosystemet. Det er en totalforsyning på ca 11m GAS med en total sirkulasjon på ca 8.5m. GAS genereres også når en ny blokk utvinnes. Det vil også være en generell reduksjon i GAS-belønningen per blokk med 1 GAS per år. Denne reduksjonen i belønning og tilsvarende tilbud vil fortsette til belønningen er 1 GAS per blokk.

Den totale begrensede forsyningen med GAS-tokens er 100 millioner, og dette vil nås om 22 år til gjeldende priser. GAS vil bli fordelt i en andel som tilsvarer det totale beløpet av NEO-beholdninger.

NEO Dapps

NEO har en universal Lightweight Virtual Machine (NeoVM) som har en rekke fordeler for utviklerne. Den har høy samtidighet, sikkerhet og skalerbarhet. En annen fordel med NeoVM er at den er kompatibel med en rekke kjente kodingspråk inkludert C ++ og Java. Med Etheruem må utviklere lære det offisielle språket, Soliditet.

NEO benytter seg også av interessante datavitenskapelige modeller for å løse lignende problemer som Ethereum. For eksempel inneholder NEO samtidighet og skjæring. Du kan se en grafisk fremstilling av den virtuelle maskinen nedenfor.

NEO Virtual Machine eksempel

Kilde: NEO

NEO-utsikter

Som med Ethereum, er det en rekke brukssaker for NEO fra smarte kontrakter til digitale identiteter og digitaliserte eiendeler. Dette er løftet som mange ser når de vurderer en investering i NEO.

Imidlertid er det en rekke begrensninger som kan bremse den globale adopsjonen av NEO. Gitt at NEO var et helt hjemmelaget kinesisk initiativ, er det foreløpig ikke så mye materiale tilgjengelig på engelsk. Dette har faktisk begrenset rekkevidden hvor tokenet kan handles.

Ettersom mer engelsk støtte blir lagt til, er det imidlertid mest sannsynlig at flere børser vil legge til NEO på sine plattformer. Dette kan faktisk føre til større adopsjon i vestlige markeder med NEO for tiden den 8. største kryptovalutaen i verden ifølge myntmarkedskap.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me