Hva er Ripple XRP?

Hvis man trodde at forståelse av Bitcoin og andre kryptovalutaer var komplisert, så er Ripple sikker på å utfordre din oppfatning av avansert blockchain-teknologi.

Så hva er egentlig Ripple og hvor er det på vei?

For å kunne svare på det spørsmålet, må vi først legge bakken med noen grunnleggende egenskaper som gjør det til noe helt annet enn Bitcoin. Visst, det er også en digital valuta, men det er også en betalingsprotokoll.

Det er en underliggende åpen kildekodeinfrastruktur som tar sikte på å lette bevegelsen av penger. Det er distribuert og sanntids betalingsprotokoll for alt av pengeverdi. For å forstå Ripple best, hjelper det å ta en titt på en forretningsmodell som har vært i drift i årevis.

Dette er pengeoverføringsindustrien.

Likheter mellom krusning og en remitter

Når noen tenker på pengeoverføringer utenlands, er Western Union sannsynligvis et av de mest bemerkelsesverdige selskapene i feltet. De har blitt brukt av expats globalt i en årrekke.

Det som er mest praktisk med dette selskapet er den relativt desentraliserte karakteren av driften. I motsetning til en rask betaling med tradisjonelle banker, når du betaler i en Western Union-filial, forlater ikke pengene dine den filialen.

La oss for eksempel anta at du vil sende noe til en pårørende i et annet land. Du vil komme inn i din lokale Western Union og gi dem kontanter og fortelle dem hvor mottakeren bor. Du vil også gi dem deres fulle navn.

Din filial vil da fortelle filialen der mottakeren befinner seg, at personen måtte betales. Når personen var betalt, ville det være en uformell avtale om at din lokale Western Union skyldte den andre. Det vil enten bli avgjort i fremtiden eller bli utlignet med andre betalinger.

Det er også viktig å merke seg at dette iboende er basert på tillit. Du stoler på din lokale filial, vennen din stoler på at hans og grenene må stole på hverandre også.

Selv om det er en virkelig ny måte å tenke på det, er dette det generelle begrepet Ripple. Likevel er det mye mer som kan tenkes med denne protokollen.

En distribuert protokoll

Ripple tar sikte på å være et betalingssystem der hvem som helst kan overføre noe av verdi over hele verden raskt og med minimale avgifter. Ripple-protokollens art har som mål å dirigere en betaling fra ett individ til et annet på den billigste måten.

Hovedforskjellen mellom Ripple-protokollen og eksemplet på pengeoverføreren ovenfor er at de to agentene i Ripple-nettverket ikke egentlig trenger å stole på hverandre for å fullføre transaksjonen.

Ripple-protokollen tillater de to agentene å finne en tredjepart som stoler på dem begge for å fullføre transaksjonen. Dette trenger faktisk ikke bare være en agent, det kan være en kjede av agenter som stoler på hverandre.

Protokollen vil søke i hele desentraliserte Ripple-nettverket for å prøve å etablere en tillitskjede som kan brukes i denne spesielle transaksjonen.

Det som virkelig er fascinerende med konseptet er at alt man tilskriver verdi til kan overføres.

For eksempel kan dette omfatte fysiske eiendeler som varer. Det er ingen begrensninger på hva som kan overføres så lenge begge agenter som er koblet til Ripple-nettverket er villige til å bytte disse varene.

Skriv inn XRP

Ripple token (XRP) er et digitalt aktivum som brukes i nettverket som et transaksjonsgebyr. Kostnaden for disse transaksjonene er omtrent 0,00001 XRP. Når dette er betalt, blir disse ødelagt av nettverket for å skape en kostnad og forhindre spamming av transaksjoner i hovedboken..

Geniet med XRP er at det også muliggjør tilrettelegging av en transaksjon selv om det ikke er noen tillitskjede mellom deltakerne..

I eksemplet ovenfor med overføringsoperatøren, hvis Ripple-nettverket ikke kan etablere denne tillitskjeden, kan XRP-tokens brukes i bytte. Betalingsportalen vil gi en pris for transaksjonen i XRP.

Selv om det å fungere som en siste utvekslings valuta er et av formålene med XRP-token, er det en rekke andre fordeler som gjør transaksjonen med XRP så mye mer effektiv.

XRP-transaksjoner vil gjøre opp på mindre enn 4 sekunder. Derfor, når den sendes på nettverket, endres eierskapet til eiendelen nesten øyeblikkelig. Dette er i motsetning til Bitcoin-transaksjoner som har en tendens til å ta noen timer for tiden. Du kan se en sammenligning i bildet nedenfor av transaksjoner per sekund.

Ringtransaksjoner per time

Dessuten, fordi Ripple er et digitalt aktivum med bestemte verifiserbare egenskaper, kan det ikke bli “forfalsket” i noen grad. Dette betyr at det er en iboende tillit til Ripple-nettverket. Det var også bare 100 milliarder XRP som noen gang ble opprettet. I henhold til Ripple Protocol kan ikke mer XRP produseres eller “utvinnes”.

Toppen av isfjellet

Potensialet for Ripple å få betydelig innvirkning på naturen til det globale finansielle systemet kan ikke undervurderes.

For eksempel er et konsept som Ripple prøver å forstyrre, “Nostro Banks”. Dette er i hovedsak bankkontoer som holdes av andre banker i fremmed valuta. De holdes der for å lette betalinger i utenlandsk valuta.

Ripple ser på dette som en bortkastet ressurs som de vil frigjøre. De tar sikte på å være en global markedsplass for disse kontoene, slik at bankene og valutadeltakerne kan tilby denne “float” for bruk av andre.

Det vil også tillate at pengene sendes fra en lokal leverandør, noe som betyr at internasjonale virksomheter ikke trenger å håndtere kostbare og langsomme SWIFT-betalinger..

Ripple har også som mål å riste opp det største markedet i verden, det for valutamarkedet. Med over $ 5 billioner dollar som blir inngått hver dag, er dette virkelig et verdifullt mål.

Ripple som jobber med betalingsprosessorer

De sikter mot å oppnå dette med opprettelsen av XRP-betalingskanalen. Dette var kunngjorde nylig av selskapet da de ga ut en rekke nye funksjoner som forbedrer Ledger og XRP Interledger Protocol.

Dette vil gjøre det mulig for transaksjonsgjennomstrømning å øke til titusenvis av transaksjoner per sekund, noe som bringer eventuell skalerbarhet til nivået på Visa. Dette vil tillate folk å sende penger over landegrensene så raskt de klarer å sveipe et kredittkort.

Ripple har også begynt å lage en rekke viktige forhold til selskaper som banker og pengeoverføringsselskaper. Disse spillerne blir stadig mer klar over det enorme potensialet i blockchain.

Det som gjør Ripple så forskjellig fra andre kryptovalutaer som Bitcoin, er at den ikke tar sikte på å skape en helt desentralisert verden der banker og finansinstitusjoner ikke er nødvendig.

Utviklerne bak Ripple forstår at finansinstitusjoner og regjeringer alltid vil være en del av livet vårt. Imidlertid ønsker de å samarbeide med globale institusjoner for å gjøre virksomheten så smidig, uanstrengt og rask som mulig.

Kjøper XRP

Som den tredje mest verdifulle kryptovalutaen er Ripple XRP nå tilgjengelig på en rekke forskjellige kryptovaluta-børser for kjøp. For eksempel kan du få det på Kraken-børsen som en fiat-gateway hvor du kan kjøpe tokens med USD.

Du kan også handle XRP som et derivat av Future eller CFD-produkt. Dette lar deg handle token med innflytelse som kan forbedre avkastning og tap. Hvis du skulle handle det som en fremtid, kan du bruke XRP Futures på Bitmex-børsen. Alternativt, hvis du ønsker å bruke et CFD-produkt, kan du bruke en megler som IQ Option.

Når du har fått tak i noen XRP, må du finne de mest passende lagringsalternativene. Selv om det er bra å legge igjen en liten mengde XRP på børsen, vil beste praksis for kryptovaluta få deg til å lagre de fleste myntene dine offline.

Lagring av XRP

Det er mange Ripple XRP-lagringsalternativer som er tilgjengelige for deg. Det kanskje sikreste alternativet er å benytte seg av en kryptovaluta-maskinvarepung som Ledger Nano. Dette vil tillate deg å lagre tokens og enkelt sende / motta dem uten å utsette dine private nøkler for internett eller ditt lokale PC-miljø.

Sannsynligvis er en av de mest rudimentære lagringsalternativene gjennom bruk av en Ripple-papirlommebok. Med dette vil du generere en Ripple XRP-adresse som du deretter kan sende tokens til. Du må skrive ned den private nøkkelen og den offentlige adressen. Når du har sendt tokens til adressen, må du bruke din private nøkkel i en hvilken som helst Ripple-klient for å sende tokens igjen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me