Hva er Tether (USDT)? Oversikt over den kontroversielle Stablecoin

Det er en viss ironi i Tether …

Det er en stabil mynt som når som helst kan snappe. Kryptovalutahandlere trenger stabilitet. Helvete, alle trenger litt stabilitet – spesielt de av oss i alle ting Bitcoin og blockchain.

Tradisjonelt vil vi se etter stabilitet i Fiat-valutaer som USD eller EURO. Imidlertid tilbyr ikke alle børser handel i fiat-par. Kravene til KYC, AML og andre lover som er nødvendige for en utveksling for å koble krypto med stabil fiat er rett og slett for skremmende for mange børser og umulig for små..

Men handelsmenn trenger en stabil butikk med verdi. Å ri altcoin-bølger er utfordrende, da det er uten å bekymre deg for at hovedmynten din (det være seg BTC, ETH, etc) også stiger og faller mens du planlegger din neste handel.

Men der det er en vilje … det er en måte.

Stabile mynter, et stiftbehov

Vi trenger stabilitet. I kryptoverdenen, hvor den store sjefen (Bitcoin) kan stige og falle med 20% på en enkelt dag – vi trenger en stabil, trygg havn. Årsakene er tredelt:

Bruk som valuta

Enten du reiser, sender betalinger over landegrensene, eller til og med venter på transaksjoner over blockchain for å bekrefte – vi trenger et mål for stabilitet i en valuta.

En stabil mynt vil sikre at verdien av pengene du sender til noen vil være den samme når den kommer. Tradere og investorer er spesielt interessert i dette.

Handel

Myriade kryptohandlere der ute prøver å kjøre en lambo en dag. De prøver å oppnå dette ved å bytte ut en mynt mot en annen, handle (forhåpentligvis opp) til de klemmer skinnrattet på drømmebilen sin.

I mellomtiden trenger de imidlertid en trygg garasje for å parkere den nåværende pisken. Det ville være mildt sagt skuffende hvis de hadde jobbet seg opp til en Maserati – bare for å se den forvandle seg til en Ford Pinto. Ved å parkere rikdommen, så liten som den måtte være, i en stabil mynt i løpet av ‘ikke-handelsmessige timer’ klarer de å holde den trygg.

Masseadopsjon Den “hellige gral” av Crypto

Forbes nevner at når publikum først ser at kryptovalutaer kan være stabile, vil de være langt mer ivrige etter å bruke dem – som valutaer. Siden Bitcoins begynnelse har drømmen om anarkister og entusiaster vært masseadopsjon: en verden av økonomisk frihet der vi har kontroll over våre egne penger.

Crypto Mass Adoption Chasm

Kryssing av “kløften” mot kryptomasseadopsjon. Kilde: Hackernoon

Kanskje stabile mynter kan føre oss til dette fyret av håp. Tross alt har ikke publikum adoptert Bitcoin masse fordi de vet at det ikke er stabilt. Den gjennomsnittlige Joe vil ikke kjøpe en øl for 0,02 bitcoin den ene dagen og deretter neste dag kjøpe den samme ølen for 2 bitcoin. Men en stabil mynt ville holde verdien og gi samme sikkerhet som fiat, og dermed føre til masseadopsjon.

Hva er Tether?

Tether, eller som det er kjent under tickeren “USDT”, er en av de aller første stabile myntene. Hvert Tether-token (USDT) skal være “bundet” til en amerikansk dollar – og dermed tilby et stabilt sted for handelsmenn å parkere pengene sine når de avslutter en handel med BTC, ETH eller andre sammenkoblede kryptovalutaer.

USDT, eller Tether Limited, ble unnfanget i januar 2012. Den gang refererte papiret til det som Mastercoin. Navnet ble endret til Realcoin da det ble publisert i 2014. Og i januar 2015 ble det lansert som Tether av Bitfinex – en av de største behemotene i kryptobørsvirksomheten..

Tether-logo

Bilde via Tether.to

I følge Coinmarketcap – det er for øyeblikket den 7. mest omsettede mynten – og den desidert mest stabile mynten. Ingen overraskelse, heller, siden den tilbys av dusinvis av de absolutt største børsene, samt utallige middelstore børser.

Takket være dette kan investorer og handelsmenn sende USDT mellom børser, seg imellom, og selvfølgelig handle mellom kryptopar lettere. USDT Med denne typen fremdrift fortsetter den sin dominans – til tross for flere angående ‘hikke’ de siste årene …

Men hvordan fungerer tether?

Forfatter David Gerard ble sitert av Wall Street Journal ordtak:

Tether er en slags sentralbank for kryptohandel … [ennå] de oppfører seg ikke som du forventer at en ansvarlig, fornuftig finansinstitusjon gjør.

I likhet med en sentralbank, skriver Tether ut myntene sine. Deretter selger de disse myntene. I teorien kan alle som eier et beløp av Tether sende det til Tether Limited og motta tilsvarende i kontanter. Tether finnes på blokkjeder ved hjelp av Omni Protocol – en protokoll spesielt utviklet for Tether Limited.

Disse protokollene består av programvare med åpen kildekode (på Github) som bruker blockchain-teknologi til å utstede og løse inn disse spesifikke Tether-myntene. Tether limited hevder videre at USDT er “100% støttet av faktiske fiatvaluta eiendeler i reservekontoen vår.”

Og når noen godtar Tether Limiteds ‘servicevilkår’, kan de innløse Tethers til en konverteringsfrekvens på 1 tether USDT tilsvarer 1 USD.

Det ironiske er imidlertid at selv om du teoretisk kan løse inn USDT for kaldt harde USD – kan du ikke gjøre det hvis du er amerikansk statsborger. Fra januar 2018 har Tether Limited “besluttet å slutte å betjene amerikanske individuelle og bedriftskunder … med mindre de er kvalifiserte kontraktsdeltakere (” ECP “).”

Hvordan Tether USDT fungerer

Oversikt over Tether Stablecoin. Bilde via Holy Transaction

Dette er, som du kanskje forestiller deg, noe angående. En sentralbank, særlig en som tilsvarer verdens mest stabile valuta, ville være under stor mistanke om den bare skrev ut penger til bruk av andre selskaper – men ikke aksepterte dem i sin egen filial.

Det er som om du kan bruke penger på å kjøpe dagligvarer, betale for bensin og gå på kino – men hvis du prøvde å sette inn penger i banken din, lot de deg ikke.

Situasjoner som disse berettiger videre etterforskning …

Hvem som er bak tether?

Tether Limited drives av 3 personer: JL Van Der Velde, Giancarlo Devasini og Stuart Hoegner. Selskapet er basert i Hong Kong.

Som vi lærte tidligere, ble Tether opprinnelig unnfanget og kalt Mastercoin og Realcoin. Det slet opprinnelig med å ta av, som mange andre mynter. Fra januar 2017 og fortsetter i det neste halvannet året vokste imidlertid antall tettere trykt av ‘sentralbanken av Tether’ fra $ 10 millioner USD til nesten $ 2,8 milliarder USD.

Ytterligere undersøkelser viser at Tether i februar 2018 utgjorde omtrent 10% av bitcoinvolumet. Mot slutten av sommeren 2018 utgjorde den nesten 80% av bitcoinvolumet over hele verden.

Denne overraskende statistikken er mulig på grunn av ett faktum: CEO for Tether, Van Der Velde, er også administrerende direktør for en av de største børsene i verden: Bitfinex. Bitfinex, som også har hovedkontor i Hong Kong, tilbyr handel på hundrevis av mynter, hvorav mange er parret med USDT. Og siden Bitfinex verken har hovedkontor i USA eller tilbyr sine tjenester til amerikanske borgere, er den eneste stabile mynten disse handelsmennene kan løpe til … Tether.

Dette partnerskapet har uten tvil vært ganske fruktbart for begge selskapene. Men når en person står bak to titaniske enheter i bransjen … oppstår det visse fristelser.

Tether Fordeler og ulemper

Hvorvidt du bestemmer deg for å bruke Tether som din valgte stal, vil avhenge av dine personlige preferanser og risikotoleranse. Du må også vurdere de spesifikke fordelene / ulempene med stablecoin.

Tether Fordeler og ulemper

Fordeler og ulemper med Tether. Bilde via Cryptomaniaks

La oss se litt nærmere på disse.

Fordeler

 • Lengste etablerte stabile mynt: Si hva du vil, men det er noe å si for erfaring. Mange bedrifter liker å publisere annonser og legge ut plakater som heter “Etablert 1955” eller “Familiedrevet siden 1920” eller “50 års fortreffelighet.” Folk finner komfort og trygghet i en virksomhet med røtter. Tross alt, hvis noe går i stykker – hvorfor fikse det? Og hva er det bedre å annonsere lengden enn en stabil mynt. Tether har forvitret et par boom og bust sykluser. Det slet forbi noen få hack. Det er bevist seg, i utgangspunktet som en havn gjennom stormene.
 • Mye brukt på utallige børser: En fordel med sin lange historie og toppforbindelser er den virale omfanget USDT sprer seg i. USDT er tilgjengelig på store og mellomstore børser, til og med visse små. Dette gir handelsmenn på alle erfaringsnivåer et kjent fotfeste, en god garasje, for å parkere sparepengene sine i løpet av den ustabile kretsen av bom og byste..
 • Nylig utgitt av revisjoner hjelper åpenhet: Tether Limited fortsetter å vokse og utvikle seg som et selskap. På grunn av at flere høylydte stemmer forkynte selskapet i fjor på grunn av manglende åpenhet, vanskelig kundeservice og generell kundeforsømmelse – synes Tether å ha tatt skritt mot å gjenoppbygge tilliten til kundene. En av de nyeste funksjonene er periodisk frigjøring av regnskapet. Ved å gjøre dette har selskapet som mål å vise at hver USDT faktisk er støttet av en reell USD i sine kontoer.

Ulemper

 • Påstander om å bruke Tether for å manipulere BTC-prisen: Det faktum at konsernsjefen i Tether er den samme mannen som kjører Bitfinex, har fått mange til å lure på om det kan være noe samarbeid på gang. En spesielt ivrig etterforskningsjournalist ser ut til å ha avdekket bevis “som viser at en enhet vaskes med 24 000 BTC, eller på det tidspunktet over 20% av alle Bitcoins som holdes på Bitfinex.” Dette er ingen liten del av løs forandring. Det er heller ikke arbeidet til en kjedelig handelsmann. Et slikt oppsett krever utrolig kapital og forbindelser. Røttene til dette problemet rammer også titusenvis av mennesker. Når volum og pris kunstig manipuleres slik … lider hele markedet.
 • Implodert i oktober 2018: Det mest ironiske med Tether-mynten er dens tøffe grep om å være en stabil mynt. Verdiforslaget er enkelt: stol på oss for å holde pengene dine stabile. Likevel i Oktober 2018 en ny runde med dypt angående beskyldninger dukket opp: USDT ble ikke støttet tilbake USD, ingen banker ville inngå partnerskap med Tether og mer. Dette kulminerte i et virtuelt “run on the bank.” Handlere og normale langsiktige HODLere begynte å selge sine USDT-er for Bitcoin. Prisen på denne ‘stabile’ mynten falt raskt til 0,88 cent på dollaren.
 • Tether har blitt hacket før og mistet $ 31 millioner: Selv om det er sant at utallige børser har blitt hacket for titalls millioner dollar – problemet med Tether blir hacket er at det igjen undergraves dets verdiproposisjon. Når et selskap selger seg selv som stabilitet, sikkerhet og ansvarlighet – er det siste kundene vil høre at kontoene deres ble hacket og de hardt opptjente pengene stjålet. Dessverre har Tether blitt hacket et par ganger.

Alternativer

Frykt ikke. Så lenge de er lambos (og drømmer om lambos), vil det være garasjer (og stabile mynter). Kryptovaluta-sfæren utvides, raskt som alltid. Selv om prisene har falt kraftig, har folks entreprenørånd og lidenskap for blockchain økt. Alternative stabile mynter eksisterer nå. Vi har vårt valg av garasje:

Tether Alternativer

Alternative stablecoins: TrueUSD, USDC, DAI, GUSD og PAX

 • Ekte USD: Et prosjekt ledet av TrustToken, et team av mennesker som har erfaring med blockchain og kryptografi. De har ikke en sentral enhet som Tether, men setter heller tillit til en gruppe tredjepartsfirmaer for å sikre 1-til-1-pinnen TUSD til USD. TUSD-prisen har holdt seg stabil til 0,02 cent på dollaren.
 • USDC: USDC stablecoin er utstedt av Center Consortium. Dette er et samarbeid mellom Circle financial og Coinbase, begge store navn i blockchain og cryptocurrency-rommet. De bruker en mekanisme med mange prosjekter på ett nettverk for å sikre pinnen. Hvert prosjekt og firma i nettverket er pålagt å opprettholde sine egne reserver. I tillegg må disse reservene offentliggjøres transparent.
 • DAI: DAI er den første desentraliserte stabile mynten som ble lansert av MakerDao-teamet. De krever at brukerne deres kjøper og garanterer en tilsvarende mengde Ethereum for å holde pinnen stabil. Brukere kan også satse myntene sine og dermed bli stimulert til å tjene eller selge basert på prisaksjon.
 • GUSD: Gemini Dollar (GUSD) er utstedt av den velkjente Gemini-børsen. I likhet med Tether er dette en fullstendig Fiat-støttet stablecoin med amerikanske dollar i kontoer. Imidlertid, i motsetning til Tether, har det gjennom sine eierandeler i State Street bank beholdt et pass-through-forsikringsprodukt for å gi FDIC-forsikring innenfor bestemte grenser..
 • PAX: PAX-token er utstedt av Paxos Standard, et New York-basert tillitselskap. Det støttes også av amerikanske dollar på en bankkonto, men er også regulert og godkjent av New York State Department of Financial Services. De er av den oppfatning at de som et kvalifisert depotforetak kan tilby større beskyttelse til eierne.

Alle disse stabile myntene har sine egne unike egenskaper, fordeler og ulemper. Men med tanke på påstandene som ble fremsatt mot Tether, og siden stabile mynter ikke kommer til å øke i verdi over tid, anbefales det ikke å holde USDT i lang tid – det er faktisk en av 25 vanlige feil som kryptovalutainvestorer gjør ifølge CryptoManiaks.

Tross alt er “en unse forebygging verdt et pund kur”, som Benjamin Franklin vil si. Å identifisere og unngå feil fjerner din vei til riktig valg. Og riktig garasje gjør hele forskjellen.

Kjøpe USDT og andre stabile mynter

USDT er blant de 10 beste kryptovalutaene etter markedsverdi. Det er den mest populære stabile mynten og er ganske flytende på en rekke børser. For eksempel kan du kjøpe den på HitBTC, Huobi og Binance, for ikke å nevne Bitforex.

Dette er USDTs største styrke. Alle andre alternative stabile mynter er på mindre børser, selv om de absolutt fortsatt kan kjøpes. Tross alt er det bra å diversifisere porteføljen din, selv når det gjelder stabile mynter.

For eksempel kan du registrere deg på Binance og Buy USDT og USDC og Digix. Fordelen med Binance er deres overflod av altcoins. På grunn av dette trenger de flere stabile mynter. Ved å registrere deg kan du velge garasje. Pokker, du kan til og med parkere i alle tre.

Binance AST

Registrer deg på Binance og kjøp AST-tokens

Du kan også bruke Coinbase for å kjøpe USDC. Dette er en mammutbørs og er en av de største i USD og i utlandet. Siden USDT ikke tillater amerikanske borgere å bruke Tether, er det nest beste alternativet USDC, tilgjengelig på Coinbase.

Hvorfor ikke bruke både USDC og USDT?

Ved å registrere deg på HitBTC, vil du ha muligheter til å lagre formuen din i både USDT, USDC og utallige altcoins.

Konklusjon

Kryptoverdenen trenger en stabil mynt. Kryptohandlere trenger en stabil mynt for å parkere sin formue. Grenseoverskridende kryptoverføringer trenger en stabil mynt for å sikre riktig verdioverføring. Vanlige mennesker kan også ha nytte av en stabil mynt (spesielt folk som bor i land som Venezuela hvor deres fiat-valuta selv imploderer.) I sannhet ville alle i blockchain, fra nybegynnere til eksperter, ha stor nytte av stabile mynter – når de viser seg å være en av katalysatorene for masseadopsjon.

Når det er sagt, er Tether (USDT) kanskje ikke den beste løsningen. Det er blitt hacket, manipulert og sentralisert.

Alternativer eksisterer: Ekte USD og USDC (brukt av Coinbase), som opprettholder stabilitet gjennom reserver; DAI og AAA Reserve som opprettholder stabilitet på ikke-tradisjonelle måter. Likevel er disse prosjektene uprøvd ennå. Kanskje er da løsningen å fortsette å eksperimentere med disse nye stabile myntene.

Nå, hvilken modige sjel vil trappe opp først?

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me