Omfattende guide til PoS Mining: Hva du trenger å vite

Gruvedrift i kryptovaluta er prosessen med å sikre og verifisere transaksjoner (kalt blokker) langs blockchain. Cryptocurrency mining (også kalt crypto-mining); bidrar til å opprettholde nettverkssikkerhet ved å sikre at bare gyldige blokker blir registrert på den digitale hovedboken.

Deltakere i en gruveprosess blir belønnet for å vie ressurser og tid til å løse beregningsalgoritmer.

Mining med kryptovaluta kan gjøres i enten Proof of Work (PoW) eller Proof of Stake (PoS), avhengig av mynten.

I denne artikkelen undersøker vi hva Proof of Stake er, hvordan det fungerer og hvilke mynter som for tiden bruker denne metoden.

Hva er bevis på innsatsen?

Proof of Stake er en konsensusalgoritme der nye blokker sikres av validatorer før de legges til i blockchain. Som bevis på stake mining-algoritmen kan en person (node) delta i gruveprosessen ved å “stake” en gitt mengde mynter for å få lov til å validere en ny transaksjon.

PoS er et deterministisk konsept som ganske enkelt sier at et individ bare er i stand til å bryte eller validere nye blokker som tilsvarer antall mynter de har i sin innsatskonto..

Det innebærer at jo flere mynter du har, jo høyere gruvekraft, det vil si jo flere mynter du har i lommeboken, jo flere transaksjoner kan du validere for å tjene blokkbelønninger.

Hvordan fungerer Proof-of-Stake?

PoS innsats

Bilde via Fotolia

I Bevis for algoritme for konsensus, gruvearbeidere (kalt validatorer, delegater eller forfalskere) blir valgt eller stemt på tilfeldig av innehavere av den innfødte mynten i nettverket.

Når du har en gitt mengde mynter i lommeboken din for staking, kvalifiserer datamaskinen din til å være en node. For at en node skal bli valgt som en av stakerne, må de ha deponert en viss mengde mynter i en bundet lommebok.

De valgte validatorene satser deretter den nødvendige mengden mynter ved hjelp av de spesielle stablene. Noden vil smi eller opprette nye blokker proporsjonalt med antall mynter i lommeboken. For eksempel, hvis du har 1% av alle myntene, kan du “gruve” 1% av de nye blokkene.

Ulike mynter bruker en rekke PoS-systemer, men de fungerer alle ved å hjelpe til med å verifisere transaksjoner og sikre nettverket. Validatorer blir belønnet med belønninger i tillegg til en andel av transaksjonsgebyrene samlet per blokk.

Hva med bevis på stavpooling?

Det er mulig å samle midler for å delta i innsatsen og tjene fortjeneste på mynter som har svært høye innsatsbeløp. Det er to måter å gjøre dette på. Du kan gi myntene dine til en annen bruker som vil satse og deretter dele overskudd med deg.

Dette skal selvfølgelig være med en pålitelig person som er kjent for deg. Den andre metoden er å bli med i et innsatsbasseng. Her får du bli med noen av de største eierne.

Fordeler med et PoS-konsensussystem

  • Bevis for innsats konsensusmekanisme krever ikke spesialisert og kostbar maskinvare for å kjøre. Du trenger bare en internettforbindelse og et funksjonelt datamaskinkonfigurasjon.
  • Alle som har nok mynter til å satse, kan validere transaksjoner på nettverket.
  • Investeringer i et PoS-system svekkes ikke over tid som det som skjer med ASIC og annen gruvedrift. En validators opprinnelige innsats kan bare påvirkes av prissvingninger og handelskurser.
  • Proof of Stake er mer energieffektiv og miljøvennlig enn Proof of Work angående strømforbruk.
  • Redusert trussel om 51% angrep.

Selv om PoS-konsensusalgoritmen faktisk høres bra ut, er det en ulempe, og det er at desentralisering ikke er fullt mulig.

Dette er fordi staking fortsatt kan monopoliseres, være noen av nodene i nettverket. De som har flest mynter, kan effektivt kontrollere det meste av gruvedriften.

Mest lønnsomme POS-mynter

Når du investerer i en Proof-of-Stake-mynt, har du den ekstra fordelen ikke bare av den mulige verdsettelsen av mynten, men også av avkastningen ved mulig innsats..

Men hvilke er de beste PoS-myntene å investere i for tiden. Nedenfor er noen du kanskje vil vurdere.

NEO

NEO er en desentralisert blockchain-plattform som søker å utvikle en smart økonomi ved hjelp av kryptovaluta og blockchain-teknologi. NEOs bevis på stavealgoritme bruker delegert bysantinsk feiltoleranse (dBFT).

Deltakere på NEO-plattformen kan satse myntene sine for å tjene en belønning i form av “GAS”. Når du satser med NEO-gassen, er alt du trenger å ha NEO-myntene i NEON-lommeboken.

Du får en årlig belønning verdt 5,5% på alle myntene du satser. Det beste med NEO-innsatsen er at du ikke trenger å være online hele tiden.

Lisk

Lisk (LSK) bruker en form for innsats kalt delegert Proof of Stake konsensusalgoritme. For å delta i å sikre og verifisere transaksjoner på Lisk-plattformen, må du ha nok LSK og være en av de 101 beste delegatene.

En delegat er en konto som andre LSK-innehavere har stemt på for å fullføre transaksjonsblokker. Delegater velges gjennom avstemning på rullerende basis. Du blir belønnet med LSK for å generere nye blokker og sikre blockchain.

Stratis

Stratis (STRAT) er en blockchain-basert kryptovaluta-plattform bygget i C # -koden. Tokenmynten STRAT brukes når du genererer nye transaksjonsblokker ved bruk av konsensusmekanismen Proof of Stake.

Innsatsen gjøres ved hjelp av Stratis Desktop Wallet. Når du satser dine STRAT-mynter, tjener du en årlig rente på 5,1%. Dette kommer i tillegg til blokkbelønningene og transaksjonsgebyrene som deles av spillere. Les mer om det her.

PIVX

PIVX står for Private Instant Verified Transaction. PIVX er en personvernorientert blockchain-basert kryptokurrency. Det forkaste DASH i 2016 og implementerte beviset for stake konsensus algoritme fullt ut.

Kryptoen har ikke et minimum eller maksimalt innsatsbeløp, noe som betyr at selv de med minst PIVX, fortsatt kan delta og tjene belønninger.

Staking er aktivert ved hjelp av PIVX Desktop Wallet.

For å kjøre en masternode og derfor tjene mer i belønning, må du ha 10.000 PIVX. Fra disse får du en årlig tilnærming av 5% avkastning på investeringen (ROI).

OkCash

OkCash var lansert i 2014. Det er en kryptokurrency som er egnet for mikrotransaksjoner og bruker beviset for konsensusmekanisme for å sikre og verifisere transaksjoner på nettverket.

OkCash gir den beste avkastningen. For å delta overfører en bruker OK-mynter til en spesiell lommebok. De obligerte myntene vil bli brukt til å verifisere transaksjoner mens de tjener belønninger i form av OkCash.

Å satse på OkCash-nettverket vil gi deg en årlig avkastning på 10% av verdien av innsatsen din. OkCash er en mynt med lav barriere fordi den ikke har noen tak på beløpet du kan satse.

NAV-mynt

NAV Coin er en kryptovaluta bygget på Bitcoins kode. Det er en Proof of Stake-mynt som har utpekt seg som en dobbel blockchain som er egnet for private transaksjoner.

Du kan tjene opptil 5% avkastning på toppen av innsatsen din. Å satse med NAV, den opprinnelige mynten, gjøres på NAV Coin Desktop-lommeboken. Som med OkCash har NAV Coin ingen hetter på deg som du kan satse på.

Sammendrag

Cryptocurrency mining er en måte å få kryptomynter i omløp. Bevis for innsats er lik POW i denne forbindelse. Imidlertid, ettersom desentralisering og billigere transaksjoner blir viktigere, kan bruken av PoS hjelpe ved å redusere maskinvarekostnadene og strømbehovet.

Derfor har vi Ethereum som implementerer sin Casper-protokoll som vil se at den går fra et Proof of Work-system til et bevis på innsatsmekanismen. Når det gjør det, vil det være en av de beste på grunn av popularitet og markedsverdi.

Andre kryptovalutaer du kan satse for å tjene belønninger er NXT, PeerCoin, Stellar og Bitshares.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me