0Chain Review (ZCN): op blockchain gebaseerde cloudopslag

0Chain, uitgesproken als ‘zero chain’, is een snelle, schaalbare blockchain zonder toestemming die functioneert als een gegevensopslagnetwerk dat gericht is op gegevensprivacy en gegevensbescherming. Een interessante wending in 0Chain is dat het in tegenstelling tot andere gegevensopslagplatforms de gegevens niet op de blockchain opslaat.

Dit, samen met de manier waarop 0Chain de werklast verdeelt voor het opslaan van blokken en het bereiken van consensus, levert een lichtgewicht netwerk op met hogere transactiesnelheden. Als dit allemaal interessant klinkt, dan kan dat bekijk onze video dat gaat dieper in, of graaft gewoon hieronder terwijl we de details achter 0Chain onderzoeken.

Ongeveer 0Chain

Het succes van cryptocurrencies heeft ongetwijfeld geleid tot een paradigmaverschuiving naar tokenisatie. Naarmate de dagen verstrijken, lanceren steeds meer ondernemingen eigen tokens. Bijgevolg is de behoefte aan een effectief en schaalbaar protocol om web- en IoT-toepassingen te besturen ongekend hoog. Door een gedecentraliseerde cloud met nulbeoordeling te bieden, is 0Chain een betaalbare, snelle en oneindig veel schaalbare blockchain gemaakt voor het internet der dingen en webapplicaties.

0Chain-logo

0Chain voor gegevensprivacy en -beveiliging. Afbeelding via 0chain.net

De ingebouwde self-forking stelt de componenttoepassingen in staat om hun behoeften onafhankelijk in afzonderlijke ketens aan te passen zonder de geloofwaardigheid van de grotere blockchain aan te tasten. In tegenstelling tot conventionele cloud-abonnementsmodellen, moeten DApps binnen de 0Chain tokenhouders zijn om toegang te krijgen tot de blockchain. Daarom is het in wezen een schaalbare cloud, die in waarde zal groeien naarmate meer digitale apps zich inschrijven voor het programma.

Problemen aangepakt door 0Chain

Zoals we allemaal goed weten, is blockchain-technologie al een enorm voordeel geweest, maar verre van perfect. Er zijn verschillende problemen die moeten worden aangepakt om blockchain-netwerken nuttig te maken voor zakelijke gebruikers of voor de massa mensen. 0Chain pakt veel van deze problemen op zijn eigen unieke manier aan.

Schaalbaarheid

Schaalbaarheid is een probleem dat door de meeste blockchain-projecten wordt aangepakt en momenteel kunnen blockchain-applicaties niet voldoende worden geschaald om ze bruikbaar te maken voor grote groepen. Bovendien worden de kosten van consensus over grotere netwerken steeds duurder. Totdat dit probleem is opgelost, is blockchain-technologie niet haalbaar voor het internet der dingen, of voor elk systeem dat microtransacties vereist.

0Chain schaalbaarheid

Er zijn geen grenzen aan hoe ver 0Chain kan schalen. Afbeelding via 0Chain.net

0Chain lost schaalbaarheidsproblemen op twee manieren op. Een daarvan is door gegevens buiten de keten op te slaan, waardoor congestieproblemen worden vermeden die kunnen optreden als er te veel gegevens worden opgeslagen en geopend vanuit de blockchain. Bovendien scheidt 0Chain deze gegevensopslag van de taken om consensus te bereiken en van blokopslag. U kunt meer leren van de Whitepaper kettingopslag.

Energieafval

De traditionele proof-of-work-consensus die door Bitcoin en vele andere blockchains wordt gebruikt om consensus te bereiken en nieuwe blocks te creëren, is zeer energie-intensief. Dit maakt het proces ook erg duur en neigt ertoe de mijnbouwactiviteiten te centraliseren, aangezien gespecialiseerde apparatuur vereist is om aan de mijnbouw deel te nemen. Deze centralisatie druist in tegen de principes van decentralisatie, die een van de hoekstenen zijn van blockchain-technologie.

Consensusmethoden voor mijnbouw

PoW-mining is erg duur in vergelijking met PoS-consensus. Afbeelding via Shutterstock

0Chain vermijdt het buitensporige gebruik van energie bij het creëren van consensus en mining-blokken door gebruik te maken van een proof-of-stake consensusmechanisme dat voortbouwt op het werk van het eerder gecreëerde Dfinity-protocol. De 0Chain-consensus verbruikt niet alleen veel minder energie, maar zorgt ook voor een snelle finaliteit bij het maken van blokken. U kunt meer lezen in de 0Chain Consensus whitepaper.

Schalen van resources

We hebben van andere blockchains gezien wat er kan gebeuren als de behoefte aan middelen toeneemt. Extreem trage prestaties en buitensporige netwerkkosten zijn het resultaat. Ethereum is een perfect voorbeeld. Het implementeert scripts die constant controleren hoe gebruikers gegevens op de blockchain opslaan, gebruiken en berekenen.

Om dit netwerkgebruik te beperken heeft Ethereum gaskosten in rekening gebracht. Als gevolg hiervan zijn de netwerkkosten opgedreven omdat er steeds meer applicaties op het Ethereum-netwerk draaien. Een methode om gaskosten te vermijden, is door applicaties offline te laten draaien, maar dit is onpraktisch bij het overwegen van IoT-apparaten die altijd online moeten blijven.

Bij de huidige gastarieven kan een typisch IoT-apparaat jaarlijks bijna een kwart miljoen dollar aan gaskosten verbranden, wat simpelweg onaanvaardbaar is.

0 Chain Token Model

Token Locking levert gratis transacties op. Fascinerend! Afbeelding via 0Chain.net

0Chain pakt dit probleem aan door gratis transacties te creëren via een proces dat ‘tokenvergrendeling’ wordt genoemd. In plaats van tokens uit te geven voor transactiekosten, vergrendelt een tokeneigenaar (bekend als een klant) tokens om nieuwe tokens te genereren als beloning voor de mijnwerker die de transactie in een blok opneemt.

Dit beloningsmodel met tokenvergrendeling verlicht de congestie op de blockchain op dezelfde manier als vergoedingen doen in protocollen zoals Bitcoin en Ethereum, maar zonder klanten te dwingen hun tokens op te offeren. Lees meer over dit unieke model in de 0Chain Whitepaper Token Reward Protocol.

Forking

We hebben gezien dat forking invloed heeft op verschillende blockchains, met als meest opvallende de vele forks van Bitcoin. Deze forks doen zich voor omdat de blockchains nieuwe code moeten toevoegen om nieuwe functies toe te voegen, maar de hele gemeenschap is het misschien niet eens over welke functies moeten worden toegevoegd en welke van de blockchain moeten worden verwijderd. Wanneer een blockchain zich splitst, vermindert dit de betrokkenheid van de gemeenschap en kan het ook de waarde van de blockchain-tokens doen dalen.

Bitcoin Forks

Al deze vorken zijn niet goed voor een blockchains. Afbeelding via VisualCapitalist.com

0Chain pakt dit forking-probleem aan met eenvoudige ping-ping-governance met onbepaalde rondes van ja / nee-stemmen op een voorstel. Aangenomen wordt dat dit laatste blokaanvallen en hard forks zal voorkomen. U kunt meer leren door het 0Chain Governance Whitepaper over het protocol

Inflatie en volatiliteit

Cryptocurrencies zijn berucht vanwege hun volatiliteit, met prijzen die heen en weer schommelen met een soms verbazingwekkende snelheid. Bovendien worden veel cryptocurrency-prijzen sterk beïnvloed door krachten van buitenaf, en in sommige gevallen regelrechte manipulatie.

Evenwichtsprijs van 0Chain Token

Boeiende lectuur waarin de economie van ZCN-token wordt uitgelegd. Afbeelding via 0Chain.net

0Chain pakt dit probleem aan via een Economisch protocol die de waarde van zijn oorspronkelijke ZCN-token heeft ingesteld op puur wiskundige wijze. Daarom is de waarde van ZCN volledig intrinsiek en wordt deze beïnvloed door de hoeveelheid gegevens die op het netwerk wordt opgeslagen en het aantal gebruikers en tokens dat wordt ingezet. Een artikel met de naam ‘De evenwichtsprijs van 0Chain Token”Door twee professoren van Imperial College London legt heel goed uit hoe het systeem werkt.

De 0Chain-visie

0Chain heeft de zakelijke markt als doel, en met al bestaande partnerschappen met Oracle, Amazon Web Services, Coresite en Cogent zijn ze goed op weg. Dat komt omdat 0Chain met succes een blockchain heeft gemaakt die vanaf de basis is opgebouwd en die snelle finaliteit, duizenden transacties per seconde en gratis transacties levert zonder in te boeten aan de beveiliging en decentralisatie die wordt geboden door blockchain-technologie..

De oplossingen van 0Chain maken gedecentraliseerde opslag van gegevens mogelijk met behulp van blockchain-technologie en het native ZCN-token. Dit zal naar verwachting de cloudgebaseerde opslag van ondernemingen verstoren zodra 0Chain dat kan lanceren hun hoofdnet. Er zijn verschillende gebieden in ontwikkeling die relevant zijn voor zakelijk gebruik en de brede acceptatie van de technologie. Waaronder:

 • ondersteuning voor Blockchain as a Service (BaaS);
 • vereiste maatwerk;
 • ondersteuning voor gedecentraliseerde opslag (dStorage).

Organisaties en bedrijven die gegevens veilig willen opslaan, kunnen hiervoor het vereiste aantal ZCN-tokens kopen en vergrendelen. Zodra de gecontracteerde opslagperiode voorbij is, heeft het bedrijf de keuze om de tokens te verkopen, ze vast te houden voor later gebruik of ze opnieuw te gebruiken voor andere opslagbehoeften.

Hoewel de aanschafkosten van de tokens hoger zijn, maakt deze aanpak een einde aan de maandelijkse kosten voor cloudopslag. Als het ZCN-token in waarde stijgt, maakt het bedrijf zelfs winst aan het einde van de opslagperiode.

0Chain Mining Network

Het mijnnetwerk op 0Chain. Afbeelding via 0Chain

Dit alles betekent dat 0Chain goed gepositioneerd is om te concurreren met traditionele cloudopslagbedrijven en met andere blockchain-bedrijven die zich richten op zakelijke gebruikers. Bovendien heeft 0Chain de capaciteit om bedrijfssoftware te integreren in zowel openbare als particuliere ketens, terwijl het de onderneming ook in staat stelt om hun gegevens veilig in de keten op te slaan met evenveel of grotere snelheid en betrouwbaarheid in vergelijking met bestaande cloudopslagoplossingen..

Dit is al een realiteit omdat de partnerschappen die 0Chain al heeft gesmeed, hen in staat stelt samen te werken met zakelijke klanten om oplossingen te creëren en de bestaande infrastructuur naar 0Chain te verplaatsen.

dStorage

dStorage is het gedecentraliseerde opslagplatform gecreëerd door 0Chain om gebruikers ongeëvenaarde beveiliging, controleerbaarheid, prestaties en beschikbaarheid te bieden. Gebruikers kunnen gegevens opslaan en back-uppen in de wetenschap dat deze volledig privé zijn en bijna onmogelijk voor hackers om inbreuk te maken, en dat elke actie onmiddellijk en onveranderlijk op de blockchain wordt opgeslagen.

dStorage

Het door 0Chain ontwikkelde platform voor gegevensprivacy en -bescherming. Afbeelding via 0Chain.net

dStorage heeft de volgende kenmerken:

 • Bijna onmogelijk te doorbreken;
 • Sneller uploaden en downloaden voor snellere gegevensopslag en -herstel;
 • Zeer hoge beschikbaarheid;
 • Lagere kosten dan traditionele cloudgebaseerde opslag.

Hoe dStorage werkt

Het dStorage-platform splitst alle opgeslagen bestanden op in verschillende shards, codeert elke afzonderlijke shard en stuurt elke shard vervolgens naar verschillende servers voor opslag. Elk van deze servers heeft zijn eigen cryptografische sleutel, waardoor het onmogelijk is om toegang te krijgen tot de gegevens tenzij u over de sleutels beschikt.

Gebruikers hebben een subset van shards nodig om de opgeslagen gegevens te herstellen, en elke hacker heeft een subset van alle sleutels nodig, niet slechts een enkele sleutel. Deze distributie betekent ook dat verschillende servers kunnen falen en dat de gegevens kunnen worden hersteld met de subset van shards. De prestaties in dStorage worden aanzienlijk verbeterd door de gegevens parallel met de servers te streamen, en gegevensuitbreiding voor veerkracht is veel efficiënter dan met gewone oude replicatie.

Beveiligingsverbeteringen

Beveiligingsverbeteringen door gedistribueerde grootboektechnologieprotocollen zijn waarschijnlijk de belangrijkste overweging voor elke onderneming. Door 0Chain te gebruiken voor het hosten van bedrijfssoftwaretools (met BaaS), wordt het potentiële single point of failure verwijderd dat bedrijfsdatabases teistert. Gegevens in 0Chain worden gecodeerd, gerepliceerd over het netwerk en opgeslagen op meerdere servers.

Met 0Chain kunnen bedrijven, zelfs als AWS uitvalt, nog steeds hun gegevens ophalen en blijft het netwerk levendig. Zelfs als de onderneming zijn eigen propriëtaire servers heeft gecompromitteerd, blijven de gegevens opvraagbaar en blijven de on-chain gehoste oplossingen levendig.

0Kettingbeveiliging

Er zijn maar weinig dingen belangrijker voor de onderneming dan beveiliging. Afbeelding via Pixelplex.io

Met zoveel firewall-hacks die leiden tot gecompromitteerde gegevens, zijn bedrijven op zoek naar een betere oplossing om hun gegevens en netwerken te beveiligen. Een DLT-oplossing zoals 0Chain is een oplossing voor het beveiligen van bedrijfsgegevens en softwaresystemen. Het zal niet alleen zorgen voor meer decentralisatie en veiligheid, maar het verhoogt ook de transparantie en biedt onveranderlijkheid voor alle transacties.

Controleerbaarheid

Enterprise-gebruikers kunnen ook profiteren van Auditability as a Service (AaaS) om hen te helpen voldoen aan hun behoeften op het gebied van gegevenstoegang, beveiliging en compliance. Met AaaS kunnen bedrijven alle transactiegegevens voor al hun systemen onveranderlijk opslaan.

Door transactiegegevens naar de blockchain te spiegelen, kan de onderneming toegang krijgen tot de gegevens en audits uitvoeren zonder enige impact op bestaande systemen of klanten. Het AaaS-systeem kan worden geïmplementeerd in zowel openbare als privéomgevingen en maakt gebruik van de geoptimaliseerde prestaties van 0Chain.

Controleerbaarheid

Een deel van de beveiliging voor de zakelijke gebruiker is controleerbaarheid van gegevens en transacties. Afbeelding via ScienceDirect.com

Het maakt ook gebruik van de inherente kracht van het blockchain-platform, namelijk de mogelijkheid om in realtime toegang te krijgen tot een onveranderlijk grootboek zonder angst voor onnauwkeurige, gemanipuleerde of gecompromitteerde gegevens. Bedrijven die ervoor kiezen om hun Enterprise Resource Planning-systemen te integreren met 0Chain, zullen verbeterde verantwoordelijkheid en transparantie realiseren doordat elke transactie wordt opgeslagen als een onveranderlijk openbaar document.

In een dergelijke omgeving is een onderneming in staat om snel de tools te bouwen en te implementeren waarmee ze effectief gegevens kunnen opvragen, terwijl ze hun gegevens bezitten en beheren voor het genereren van inkomsten of andere doeleinden..

Andere gebruiksscenario’s voor bedrijven

Hoewel beveiliging en controleerbaarheid de belangrijkste kenmerken zijn die de acceptatie door bedrijven zullen bevorderen, zijn er veel andere applicaties en tools die zakelijke gebruikers van 0Chain ten goede kunnen komen.

Blockchain-hulpprogramma

Enkele van de vele toepassingen waarvoor de blockchain kan worden gebruikt. Afbeelding via Medium.com

Uit deze groeiende lijst met applicaties kan elke onderneming kiezen welke producten verbeterd kunnen worden door ze met cryptografische middelen toe te voegen aan een onveranderlijk grootboek. Er zijn al zoveel verschillende tools en bronnen beschikbaar die grote bedrijven gebruiken om oplossingen te bieden, samen te werken en te onderwijzen, en door deze toe te voegen aan een blockchain-oplossing kunnen ze veiliger, sneller en effectiever worden.

0Chain-producten

0Chain rolt al een aantal producten uit die het dStorage-platform verbeteren en die zakelijke gebruikers aanzienlijke voordelen kunnen bieden. Hieronder staan ​​de reeds beschikbare producten:

0Stor

0stor is configureerbaar, veilige dStorage met privé delen.

Ostor-proces

Het proces dat wordt gebruikt door Ostor. Afbeelding via Oracle Cloudmarketplace.

Zoals opgemerkt door Senior Director van Oracle Blockchain Product Management Mark Rakhmilevich in een recent artikel op de Oracle-blog “0Stor Data Protection Platform met Oracle Blockchain Platform lost de uitdaging van privégegevensopslag op met toegangscontrole die een hoeksteen is van veel privacy-initiatieven, zoals GDPR in Europa en CCPA in Californië.

Transparantie en onveranderlijkheid van toegangsrecords is een belangrijke bron van vertrouwen voor gebruikers en kan een kritieke factor zijn bij audits of rechtszaken. 0Stor afgebakende opslag is een krachtige oplossing voor de bescherming van gegevensprivacy, en het kan nu worden uitgebreid om blockchain-verankerde toegangsrecords te bieden met behulp van Oracle blockchain. “

0 Bewaar privé

0stor Private kan het risico op gegevens- of privacyschendingen nog verder verkleinen. Met 0stor Private:

 • Gebruiker is eigenaar van & beheert de coderingssleutel
 • Er is een duidelijke afbakening, waardoor het risico voor Joint Controllers wordt verkleind
 • Bouw vertrouwen op tussen klanten, partners en medewerkers.
 • Bescherm tegen interne inbreuken

0stor privé

Verbeterde privacy voor zakelijk gebruik. Afbeelding via 0Chain.net

0stor Private is opgenomen als onderdeel van de Oracle-blockchain en is beschikbaar op de Oracle-marktplaats hier.

0 Doos

0box is de onlangs uitgebrachte mobiele applicatie die het delen van privébestanden en anonimiteit mogelijk maakt zonder dat e-mails of logins vereist zijn. Het is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-besturingssystemen en stelt iedereen in staat om bestanden privé en anoniem te delen via pushmeldingen. Het wordt geleverd met constante bescherming tegen inbreuken door middel van continue onbevooroordeelde uitdagingen en is volledig transparant.

0Box opslag

0Box privé en anoniem – Beats Dropbox zonder twijfel. Afbeelding via 0Chain.net

Met 0box zijn aanmeldingen of e-mails niet nodig. 0box is het gedecentraliseerde, geprivatiseerde en anonieme alternatief voor gecentraliseerde oplossingen zoals Dropbox. Upload eenvoudig naar een bestand dat u gemakkelijk met iedereen kunt delen.

0 Portemonnee

De portemonnee waarin u uw ZCN-tokens veilig wilt opslaan, vergrendelen of inzetten en beloningen wilt verdienen. De 0wallet beschikt over 2FA-beveiliging met gesplitste sleutel waarmee een gebruiker dezelfde portemonnee kan installeren en uitvoeren vanaf zowel een mobiel apparaat als een laptop met behulp van een gegenereerde gesplitste sleutel.

0 Portemonnee

Slot & Verdien, inzet & Verdien, split key 2FA-beveiliging. Afbeelding via 0Chain.net

U kunt de 0wallet downloaden en testen op hun site.

0Chain-partnerschappen

0Chain heeft de afgelopen jaren extreem hard gewerkt, duizenden uren besteed aan het bouwen en testen van code, het schrijven van aangepaste softwareoplossingen om de concurrentie voor te blijven, en met zoveel flexibiliteit als je zou verwachten van een start-up in de eerste jaren. van ontwikkeling.

Tegelijkertijd hebben ze ook onvermoeibaar gewerkt aan het creëren van nieuwe partnerschappen in de zakelijke niche die de acceptatie van bootstrap zullen helpen zodra de belangrijkste net 0Chain wordt gelanceerd in het eerste kwartaal van 2021..

De partnerschappen die zijn aangegaan met AWS en Oracle zijn van cruciaal belang geweest om 0Chain geloofwaardigheid te geven bij de sceptische zakelijke gebruikers. Door erkend te worden als partner bij deze gevestigde cloudgebaseerde opslagproviders krijgt 0Chain toegang tot hun grote en gevarieerde klantenbestand, waardoor ze gesprekken kunnen beginnen en meer vertrouwen kunnen creëren in blockchain-oplossingen.

0Chain Partners

0Chain heeft al een ongelooflijk sterke groep partners. Afbeelding via 0Chain.net

Enterprise-gebruikers zijn erg voorzichtig en hebben zorgen die variëren van beveiliging en beschikbaarheid tot compliance en controleerbaarheid. Het aanpakken van deze problemen in een vroeg stadium zal veel voordelen opleveren voor 0Chain, aangezien het eraan werkt om te groeien.

Om een ​​blijvende vraag naar 0Chain-oplossingen onder zakelijke gebruikers op te bouwen, zijn de partnerschappen met bedrijven als Oracle en AWS enorm nuttig geweest. Dit zijn precies de partnerschappen die 0Chain de geloofwaardigheid geven, en die CIO’s en VP’s van IT verwachten te zien voordat ze tijd investeren in een eerste vergadering of een piloottest van het dStorage-platform..

Sterker nog, elke nieuwe zakelijke klant kan vele andere deuren openen. De beste vooruitzichten komen vaak van verwijzingen door de ene CIO naar de andere, waardoor deuren worden geopend die anders jarenlang gesloten zouden kunnen blijven. En naarmate elke deur opengaat, wordt de scepsis over blockchain-technologie net iets meer uitgehold en krijgen projecten zoals 0Chain een beetje meer geloofwaardigheid.

Je hebt ook het recente Aankondiging by Fetch dat ze zullen samenwerken met 0Chain. Hierdoor kan Fetch.ai al hun autonome agentfunctionaliteiten opschalen door gebruik te maken van de unieke oplossingen voor gegevensopslag van 0chain. Dit geeft Fetch ook een unieke invalshoek, aangezien zij het enige AI-bedrijf zullen zijn dat een gedecentraliseerde opslagoplossing gebruikt (in tegenstelling tot Amazon cloud enz.).

Het 0Chain-team

Het 0Chain-team wordt geleid door twee visionaire PhD-houders die een team van wereldklasse leiden in vele disciplines, waaronder cryptografie, gedistribueerde computers en cloudinfrastructuur.

0Kettingleiderschap

De medeoprichters van 0Chain. Afbeelding via 0Chain.net

Saswata Basu is de oprichter en CEO van 0Chain en een visionaire ondernemer met meer dan 20 jaar ervaring in kunstmatige intelligentie, internet of things, blockchain-technologieën, cloudtechnologieën en draadloze technologieën. Hij heeft zowel een MS als een PhD van UCLA en heeft eerder gewerkt voor Intel, GuruHubb, Harris, Nortel, Aviat en Energous.

Thomas Austin is de medeoprichter en CTO van 0Chain, met uitgebreide ervaring in programmeertaalbeveiliging en malware-analyse. Hij behaalde een doctoraat in computerwetenschappen aan UC Santa Cruz en werkte eerder voor Mozilla en CloudFlare.

Het 0Chain Token (ZCN)

ZCN is het native token van 0Chain en wordt gebruikt voor opslag en gekoppeld aan de gegevens die in het systeem zijn opgeslagen. Het kan ook worden vergrendeld of ingezet om interesse voor houders te genereren. De waarde van ZCN wordt volledig wiskundig bepaald en is gebaseerd op de hoeveelheid gegevens die op het netwerk wordt opgeslagen. In eerste instantie zal dit worden aangedreven door 0box-gebruik, maar later wordt verwacht dat bedrijfsgebruik verdere waarde in het token zal creëren.

ZCN-tokeneconomie

Het enige token dat waarde hecht, is recht evenredig met het netwerkgebruik. Afbeelding via 0Chain.net

Hoewel het ZCN-token momenteel de 488e grootste is in termen van marktkapitalisatie, heeft de prijs het goed gepresteerd in 2020. In augustus 2020 bewoog de prijs naar $ 0,45, hoewel dat verlegen blijft voor de vroege hoogtepunten boven $ 0,60 die werden bereikt toen het token voor het eerst begon. handel in juli 2018.

Toch is de prijs eind 2020 weer gestegen, aangezien voorstanders van het project anticiperen op een grote netto-lancering in het eerste kwartaal van 2021. Dat zou vrijwel zeker meer winst voor het token opleveren, en als het acceptatie kan beginnen te krijgen het toegenomen gebruik van de opslagmogelijkheden zal ook helpen de tokenprijs te verhogen in een positieve cyclus.

ZCN-prijsprestaties

Zoals de meeste cryptocurrencies heeft 0Chain zijn deel van de volatiliteit gezien. Afbeelding via Coinmarketcap.com

Momenteel wordt ZCN niet goed ondersteund door uitwisselingen. Het is verkrijgbaar als handelspaar met ETH bij Bilaxy en met WETH bij Uniswap. Coinmarketcap.com laat het zien als gekoppeld aan USD bij Bitfinex, maar het volume is extreem laag. Het toont ook een ETH-koppeling bij IDEX, maar er zijn geen prijs- of volumegegevens.

Ten slotte

0Chain heeft een ambitieus doel, en heeft er vanaf het begin onvermoeibaar aan gewerkt. Zelfs toen de belangstelling voor het project na de begindagen afnam, bleef het team werken aan hun visie, nieuwe applicaties creëren en belangrijke partnerschappen aangaan met onder meer AWS en Oracle..

Dit harde werk lijkt klaar om zijn vruchten af ​​te werpen in de richting van 2021, waarbij het project onlangs een aantal tools (oBox en oWallet) heeft uitgebracht die de acceptatie kunnen helpen verhogen en als gevolg daarvan de ZCN-tokenprijs kunnen verhogen..

Ook net achter de horizon is de lancering van het hoofdnet van het project, wat de acceptatie aanzienlijk zou kunnen verhogen door de geloofwaardigheid van grote bedrijven op te bouwen. De acceptatie door de ondernemingen waarop het project zich richt, zal waarschijnlijk de grootste hindernis zijn waarmee 0Chain in de nabije toekomst zal worden geconfronteerd. Deze grote bedrijfsactiviteiten zijn notoir traag en voorzichtig, en de acceptatie van een nieuw platform is niet iets lichtvaardigs.

0Chain is eerder een afstandsschot genoemd, zelfs door ons, en hoewel het een afstandsschot blijft, ziet het er nu veelbelovender uit dan ooit tevoren in zijn geschiedenis. We denken dat dit zeker een project is dat het bekijken waard is, niet alleen vanwege de focus op zakelijke gebruikers, maar ook vanwege het economische model dat wordt gebruikt dat belooft de tokenprijs te verhogen naarmate de hoeveelheid opgeslagen gegevens toeneemt. Dat is intrigerend en kan zeer winstgevend blijken te zijn voor early adopters.

We gaan ook kijken naar de mogelijkheid dat 0Chain wordt gebruikt als een mediaserverplatform aangezien de eerste tests eruit zien, zou het efficiënter kunnen zijn dan elke andere oplossing die wordt overwogen. Als dat zo is, zou het de gedecentraliseerde concurrent van YouTube kunnen worden, sneller en efficiënter en zonder beperkingen voor gebruikers of makers.

Ja, het zijn zeer interessante tijden voor 0Chain als we ons niet vergissen.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me