10 tips voor het maken van een cryptoportfolio (bijgewerkt 2020)

>

Het doel van dit artikel is om beleggers in cryptocurrency te helpen door de manie te waden om een ​​goed afgeronde portefeuille te creëren die de tand des tijds zal doorstaan. Deze tips zullen verschillende aspecten van cryptocurrencies en digitale activa opsplitsen waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen of een bepaalde munt een veelbelovende toevoeging is aan uw portefeuille. Deze lijst is bedoeld als startblok voor uw cryptorace en niet als een volledige gids met alle mogelijke details. Uiteindelijk is het aan het individu om te beslissen welk actief het beste is voor zijn portefeuille.

Als u eenmaal met de cryptomarkt heeft geëxperimenteerd, meldt u zich aan voor onze handelsbot hier om uw strategie te automatiseren.

1. Circulatieaanbod, totaal aanbod, & Marktkapitalisatie

Marktkapitalisatie

Een van de eerste dingen die ik onderzoek bij het evalueren van een munt, is de marktkapitalisatie. Ik kijk of de marktkapitalisatie redelijk is voor de doelmarkt die hij wil verstoren. Ik bedenk hoe het zich verhoudt tot de munten die een vergelijkbare marktkapitalisatie hebben en stel me voor wat de marktkapitalisatie over een jaar of twee zou kunnen zijn. Met deze ruwe schatting krijg ik een algemeen idee van hoe de waarde van de munt in de toekomst zal veranderen. Houd er rekening mee hoe de circulatieaanvoer in deze periode zal toenemen. De reden dat dit belangrijk is, is dat als u voor een muntstuk een groei van 10% van de totale marktkapitalisatie verwacht in het komende jaar, maar het circulatieaanbod sneller dan 10% per jaar groeit, de prijs van de munt daadwerkelijk zou dalen. Door hier naar te kijken, genereren we een ruwe groeiverwachting voor de munt.

Circulatie aanbod

Er zijn verschillende belangrijke elementen die moeten worden geëvalueerd wanneer we naar het circulatieaanbod kijken. Een van de eerste is hoe snel het circulatieaanbod toeneemt. Dit betekent met welke snelheid nieuwe munten in omloop worden gebracht. Hoe sneller nieuwe munten in omloop worden gebracht, hoe moeilijker het zal zijn voor de munt om in prijs te stijgen. Noteer vervolgens welk deel van de totale voorraad wordt ingenomen door de circulatievoorziening. Naarmate het circulatievoorraad het totale aanbod bereikt, betekent dit dat er minder munten in omloop zullen worden gebracht, wat een prijsstijging kan forceren. Aan de andere kant, als het circulatieaanbod slechts een fractie van het totale aanbod is, geeft dit aan dat de prijs zal worden beïnvloed door toekomstige verwatering op de markt..

Laten we eens kijken naar een eenvoudig voorbeeld van hoe een prijsstijging de marktkapitalisatie beïnvloedt op basis van het circulatieaanbod. Stel dat we twee munten hebben die beide $ 1 waard zijn, maar één heeft een huidige circulerende voorraad van 1.000 munten en één heeft een circulatievoorraad van 1.000.000.000. Als beide munten in waarde stijgen met $ 1, betekent dit dat de marktkapitalisatie van de voorraadmunt met kleine oplage $ 2.000 zal bedragen en de munt met grote oplage $ 2.000.000.000 zal benaderen. Dit toont aan dat, hoewel een verandering van $ 1 in de ene munt de marktkapitalisatie slechts met $ 1.000 veranderde in de andere, het de marktkapitalisatie met $ 1.000.000.000 verhoogde. Dit illustreert waarom het moeilijker kan zijn om de waarde van een actief met een grote circulatieaanbod te verhogen.

Totaal aanbod

Het totale aanbod van de munt gaat hand in hand met het circulatieaanbod. Het totale aanbod geeft aan hoeveel munten er in totaal ooit geslagen kunnen worden. Deze waarde kan u helpen de potentiële waarde van de munt op lange termijn te begrijpen. Als het totale aanbod ongelooflijk groot is, kan dit erop wijzen dat naarmate het circulatieaanbod toeneemt, de prijs stabiel kan blijven omdat nieuwe munten die in omloop worden gebracht een prijsstijging compenseren. Als u rekening houdt met het totale aanbod, kan dit helpen als het praktisch is dat de munt op lange termijn in waarde stijgt. Hoe hoger het totale aanbod, hoe meer impact een kleine waardeverandering in de toekomst zal hebben op de marktkapitalisatie. Dit kan worden waargenomen als we een zeer extreem scenario veronderstellen. Laten we zeggen dat het huidige circulatievoorraad van een nieuwe munt 1.000 is, het totale aanbod 1.000.000.000 en de huidige prijs van die munt is $ 1.000 voor elke munt. Hoewel de huidige marktkapitalisatie slechts $ 1.000.000 is, zou die munt een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen moeten hebben om die prijs te behouden terwijl het circulatieaanbod het totale aanbod bereikt. Dit suggereert dat de prijs van de munt zou kunnen dalen naarmate deze verwatert.

2. Diversifiëren

Marktkapitalisatie

Diversificatie op basis van marktkapitalisatie betekent het selecteren van munten die in marktkapitalisatie variëren. Een portefeuille met een diverse marktkapitalisatie heeft verschillende grote marktkapitalisatie-munten (large-cap), mid-marktkap-munten (mid-cap) en kleine marktkap-munten (small-cap). Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om portefeuilles te zien met een verdeling van respectievelijk 50%, 30% en 20% tussen large-, mid- en smallcap-munten. Het kan u toelaten om geweldige groei op korte en lange termijn te zien zonder al te veel risico te nemen. Een vraag die mij onlangs is gesteld, is “wat is een large, mid en small cap?” Hoewel dit varieert afhankelijk van wie de vraag beantwoordt en de huidige toestand van de markt, is het een eenvoudige statistiek om de top 10 munten als grote marktkapitalisatie te beschouwen, de volgende 20 munten als mid-cap en de resterende munten als klein. -pet. Op het moment van schrijven betekent dit dat munten van meer dan ~ $ 1 miljard aan marktkapitalisatie large-cap munten zouden zijn, munten van minder dan ~ $ 1 miljard en meer dan $ 500 miljoen mid-cap munten en munten van minder dan ~ $ 500 miljoen zouden klein zijn. cap munten. Naarmate de markt groeit en verandert, kunnen de munten die als large, mid en small-cap worden beschouwd, ook veranderen.

Doelmarkt

Er zijn verschillende markten die cryptocurrencies proberen aan te pakken. Alles van publiceren (Dichter) opslaan (Storj) tot kredietverlening (ETHLend) wordt verstoord door cryptocurrencies. Dit betekent niet dat al deze markten zullen overleven. Om te voorkomen dat uw portefeuille crasht wanneer een van deze markten krimpt, is het ideaal om uw beleggingen over veel verschillende sectoren te spreiden. In plaats van alleen in één branche te investeren, kiest u een diverse reeks veelbelovende branches. Enkele industrieën om te overwegen zijn: gedecentraliseerde opslag, computers, leningen, ontwikkelingsplatforms, microbetalingen, privacy, gedistribueerde uitwisseling, advertenties en sociale media.

Munttechnologie

Niet alle munten gebruiken dezelfde technologie en niet alle technologieën zijn gelijk. Munten kunnen worden onderverdeeld in verschillende technologietypen met verschillende voor- en nadelen. Er zijn verschillende hash-algoritmen voor mining, zoals SHA256, Scrypt, en X11. Dan zijn er verschillende bewijssystemen, zoals bewijs van werk, bewijs van inzet en bewijs van activiteit. Al deze verschillen in cryptocurrency-technologieën hebben invloed op hun vermogen om geadopteerd te worden. Bij het opbouwen van een divers portfolio is het belangrijk om te onthouden dat elk van deze technologieën voor- en nadelen heeft. Wanneer de markt verschuift, kan het een bepaald type technologie gaan begunstigen, dit kan een drastische impact hebben op uw investeringen als er geen rekening mee wordt gehouden bij het opbouwen van uw portefeuille. Om deze reden is het een goed idee om verschillende munten te kiezen die verschillende technologieën gebruiken.

Lees meer over hoe diversiteit de prestaties van een portfolio beïnvloedt in onze technische studie:

Portfolio-diversiteit: een technische analyse

3. Team & Adviseurs

Team

Net als bij muntdiversiteit, zou een goed afgerond team een ​​sterke diversiteit moeten hebben. Het team moet bestaan ​​uit een groep gerespecteerde ingenieurs, ontwerpers die ervaring hebben met branding / ontwerpen voor startups, marketeers met een bewezen staat van dienst in het runnen van succesvolle campagnes en een leiderschapsteam dat in het verleden succesvolle projecten heeft geleid. De beste teams in de branche zullen deze kwaliteiten en meer hebben. Het evalueren van een team is een van de moeilijkste aspecten van het evalueren van een munt, vooral als er niet veel informatie over de individuen is. Pakkende titels en flitsende ervaringen uit het verleden vertalen zich niet altijd goed in de startup-omgeving, dus accepteer de hype die om een ​​team draait met de nodige voorzichtigheid.

Bij het evalueren van de leden van het team, geloof niemand op zijn woord, graaf in de details. Ze zouden LinkedIn-profielen moeten hebben voor elk lid, Twitter-handvatten voor degenen die tweeten, Facebook-pagina’s, blogs en meer groeperen. Door hun online profielen te doorlopen, kunt u een gedetailleerd beeld krijgen van hun team en of ze echt toegewijd zijn aan het product dat ze beweren te ontwikkelen.

Adviseurs

Adviseurs mogen niet over het hoofd worden gezien. Hoewel ze waarschijnlijk niet betrokken zijn bij de dagelijkse activiteiten van het team, vertellen deze adviseurs ons iets heel belangrijks over het team. Ze vertellen ons hoe bekwaam een ​​team is in het pitchen van hun idee, overtuigen spraakmakende mensen dat het hun tijd waard is, en laten zien dat ze een sterke invloedssfeer hebben. Wanneer u naar de adviseurs kijkt, moet u rekening houden met hun relevantie voor de branche die het project probeert aan te pakken, kijken naar hoe invloedrijk elke adviseur is binnen hun respectieve bedrijfstakken en bepalen hoe groot een netwerk elke adviseur voor het team zal inbrengen.

4. Investeerders & Financiering

Financiering

Financiering kan een belangrijke indicator zijn van het potentieel van een team. Zonder voldoende financiering zou het een ongelooflijke prestatie zijn om de kansen te overwinnen en te slagen. Noteer ook wanneer de ICO plaatsvond en hoeveel teamleden ze in dienst hebben. Dit kan hun brandsnelheid bepalen en bepalen hoe veelbelovend de toekomst eruitziet. Zonder uit te breiden naar andere industrieën, hebben alle ICO’s een discrete startbaan. Dit betekent dat er een limiet is op het bedrag van de fondsen. Zodra dat geld is opgebruikt, stopt de ontwikkeling, tenzij ingenieurs besluiten de onvoltooide code gratis op te halen, wat niet te verwachten is. Persoonlijk, als ik een bedrijf zie dat niet veel geld heeft ingezameld, een groot team heeft en de munt die ze hebben gemaakt een small-cap heeft, geeft dit aan dat ze snel door geld heen branden en er niet zullen zijn erg lang.

Investeerders

Soms is de persoon die u geld heeft gegeven belangrijker dan de hoeveelheid ontvangen geld. Door de initiële investeerders te onderzoeken, kunt u een idee krijgen van hoeveel vertrouwen er in het team wordt gesteld. Durfkapitaalfirma’s zijn begonnen te investeren in ICO’s en cryptocurrencies, dus het zien van een grote naam VC die een cryptocurrency ondersteunt, kan een goed signaal zijn. Dit toont aan dat het team in staat is om te netwerken en besluitvormers in de branche te beïnvloeden om hun team met aanzienlijke bedragen te vertrouwen.

5. Productontwikkeling & Activiteit

Een van mijn persoonlijke favoriete onderdelen over het evalueren van een nieuwe cryptocurrency is het doorzoeken van hun openbare codebronnen. Ik zal over het algemeen beginnen met een evaluatie op hoog niveau door te kijken naar zaken als hoe vaak ze code vastleggen, hoe georganiseerd hun repository is, hoeveel verschillende bijdragers commits naar de repository hebben gepusht, hoeveel en hoe ernstig zijn de gemelde problemen, en hoe er zijn veel pull-aanvragen geweest. Twee van de belangrijkste daarvan zijn de frequentie van commits en het aantal bijdragers. Ik ben te veel mid- en large-cap munten tegengekomen die al jaren geen enkele commit meer hebben gehad of die maar één ontwikkelaar hebben die alle wijzigingen voor de gehele cryptocurrency heeft aangebracht. Beide zijn niet duurzaam en zullen leiden tot de ondergang van het actief.

Zodra ik een algemeen idee heb van de staat van de repository, begin ik in de code te graven. Ik krijg een idee van de organisatie van de code. Hebben de ontwikkelaars schone code geschreven die is gedocumenteerd? Hebben ze een sterke testomgeving die de kritieke delen van de code daadwerkelijk uitvoert? Als de code niet goed is gedocumenteerd of als er geen sterke testomgeving lijkt te bestaan, kan dit een teken zijn dat de munt in de toekomst problemen zal krijgen met schalen. De laatste fase is eigenlijk het begrijpen van delen van de code. Het is niet nodig om alle code te begrijpen, maar u kunt over het algemeen een idee krijgen van de competentie van de ontwikkelaar door de code te skimmen. Ik controleer of hun code-ontwerp logisch en nauwkeurig is, ik zoek naar het gebruik van optimalisaties wanneer het mogelijk en voor de hand liggend is, en ik zie graag dat ze sterke objectgeoriënteerde ontwerpen gebruiken.

Ik beschouw de code die het team schrijft als een bewijs van mijn teambeoordeling. Als ik hun team evalueerde als een team met een sterk potentieel, dan bevestigt hun repository mijn visie op het team. Buiten het bewijs van werk door de repository te lezen, zijn er andere manieren om te zien of de ontwikkelaars betrokken zijn. Door de ontwikkelaars op Twitter te volgen, te zoeken naar optredens op technische conferenties en deel te nemen aan technische discussies, geeft aan dat de ontwikkelaars klaar zijn om de gemeenschap te betrekken, over sterke communicatieve vaardigheden beschikken en bereid zijn hun kennis te delen.

6. Whitepaper

Hoewel de whitepaper belangrijk is, wordt er aanzienlijk te veel op dit document vertrouwd. Hoewel het idee diepgaand kan zijn, doet het er weinig toe of het team niet in staat is de ideeën te implementeren. Veel grote en middelgrote munten hebben grootse visioenen die nooit zullen worden bereikt, omdat ze ofwel zonder financiering komen te zitten, de technologie niet mogelijk / betrouwbaar / praktisch zal zijn, of mensen zullen gewoon begrijpen dat het niet zo nuttig of handig is als ze dachten . Zorg ervoor dat u tijdens het lezen van een whitepaper op zoek gaat naar sleutelindicatoren die kunnen aangeven of de visie een droom is die is ontworpen door iemand die cryptocurrencies niet begrijpt of dat er technische en praktische redenen zijn voor wat ze aan het ontwikkelen zijn. Verschillende voorbeelden van een pijpdroom die waarschijnlijk nooit aan het licht zal komen, zijn munten die alles proberen te doen. Munten die de wereld beloven, begrijpen de afwegingen niet van de verschillende algoritmen en technologieën die momenteel worden gebruikt.

7. Gemeenschap

Aan het eind van de dag, hoewel een product wordt gemaakt, betekent dat niet dat mensen het product gebruiken. Als gevolg hiervan is de gemeenschap een integraal onderdeel van het succes van een munt. Zonder een sterke gemeenschap die de medaille ondersteunt, is het onwaarschijnlijk dat deze zal slagen. Dit betekent niet dat er altijd een sterke gemeenschap zal zijn achter een munt die stijgt, maar het betekent dat er een evaluatie moet zijn van de trend rond de gemeenschap die de munt ondersteunt. Door betrokkenheid te vergaren op sociale media, forums en technische discussieforums, is het mogelijk om een ​​idee te krijgen van hoe de gemeenschap zichzelf bezighoudt. Naarmate de marktkapitalisatie van een munt groeit, moet de betrokkenheid van de gemeenschap waarschijnlijk ook toenemen. Een munt die onlangs werd gepompt zonder een match in de betrokkenheid van de gemeenschap, kan een teken zijn dat er iets achter de schermen gebeurt dat snel zal resulteren in een volgende dump. Natuurlijke groei vindt plaats wanneer een gemeenschap samenkomt ter ondersteuning van de munt, zich bezighoudt met de ontwikkeling, marketing en het gebruik van de munt en zelfs dingen rond de munt begint te bouwen. Bijvoorbeeld blokverkenners van derden, prijsvolgers, integratie in wallets van derden, enz. Naarmate de community groeit in ondersteuning, is het mogelijk dat de marktkapitalisatie zal volgen. Als de marktkapitalisatie de steun leidt, moet u voorzichtig zijn.

8. Marketing & Hype

Buiten de daadwerkelijke productontwikkeling is het belangrijk dat het team in staat is om het product op de markt te brengen. Naast marketing is het tot stand brengen van zinvolle partnerschappen, sponsors en ondersteuning in sommige aspecten net zo belangrijk als het product. Er moet een balans zijn tussen productontwikkeling en marketing. Een product zonder de juiste marketing zal na verloop van tijd waarschijnlijk haperen en wegvallen als de financiering opdroogt. Ter vergelijking: een munt die te veel wordt verkocht, kan ervoor zorgen dat de hype voorloopt op het product, waardoor de marktkapitalisatie de waarde van het product ver overschrijdt. Dit kan later tot crashes leiden, aangezien het publiek dit feit begint te beseffen en zich zorgen maakt over de toekomst. Deze volatiliteit kan tot onzekerheid leiden. De ideale marketing is er een die nauw samengaat met productontwikkeling. Organisch groeiende marketingcampagnes en het opschalen ervan naarmate het product tot bloei komt, is een positief scenario.

9. Tijdlijn

De tijdlijn is een belangrijke indicator van hoe goed het team op koers blijft en doelstellingen haalt. Zelfs de beste teams moeten presteren. Zonder op schema te presteren, maken beleggers zich zorgen en wordt de waarde instabiel. Een betrouwbaar team houdt de gemeenschap op de hoogte voor zover hun tijdlijn reikt. Een goed team zal hun doelen halen of op zijn minst voldoende bewijs leveren dat hun redenen ondersteunt om de deadlines niet te halen.

Bovendien moet de tijdlijn redelijk zijn. Terwijl een team dat zijn deadlines niet haalt, problemen veroorzaakt, doet een team dat ook een onredelijk lange tijdlijn. Elk team kan zonder haast omvergeworpen worden met nieuwe ambitieuze munten die op de markt worden geïntroduceerd. Dit betekent dat er een redelijk evenwicht moet zijn tussen haast en ervoor zorgen dat er voldoende tijd is om een ​​taak goed te voltooien.

10. Middelen

Investeren in cryptocurrencies is een continu proces. Terwijl de industrie volwassen wordt, zullen er voortdurend nieuwe technologieën en kansen ontstaan. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van het nieuws om de toekomstige vooruitzichten voor uw beleggingen te begrijpen. Wees niet bang om strategieën te veranderen als er fouten worden gemaakt. Er zijn ook veel goede bronnen die kunnen worden gebruikt om informatie over de markt te verzamelen, uw portfolio te beheren en de voortgang van ontwikkelingsteams bij te houden. Ik zal enkele van die bronnen hieronder geven.

Marktanalyse: https://coinmarketcap.com/

Portfoliobeheer: https://www.shrimpy.io

Muntclassificaties: https://www.coingecko.com

Sociale analyse van elke munt: https://solume.io

Discussiegroepen: https://bitcointalk.org/

Uitleg op hoog niveau van munten: https://www.iconomi.net/digital-assets

Verzameling van bronnen: https://cryptominded.com/

Marktanalyse: http://coinpuffs.com/

gerelateerde artikelen

Portfolio opnieuw in evenwicht brengen voor cryptocurrency

Rebalance vs. HODL: een technische analyse

Cryptocurrency Trading Bots – De complete gids

Crypto-handelsautomatisering voor portefeuillebeheer

Middelen van dollarkosten voor portefeuilles van cryptocurrency

Over Shrimpy

Garnaal leidt de markt als de belangrijkste applicatie voor portfoliobeheer. Gebruikers kunnen een aangepaste cryptoportfolio configureren en een passieve rebalancing-strategie implementeren, waardoor het gedoe van actief handelen in cryptovaluta wordt weggenomen.

Shrimpy webapplicatie: Shrimpy – Beheer van cryptocurrency-portfolio’s

Shrimpy’s Developer Trading API is een uniforme manier om handelsfunctionaliteit te integreren in elke grote beurs. Verzamel historische marktgegevens, krijg toegang tot realtime websockets, voer geavanceerde handelsstrategieën uit en beheer een onbeperkt aantal gebruikers.

Shrimpy Crypto Trading API: Garnaal | Crypto Trading API’s voor ontwikkelaars

Vergeet ons niet te volgen Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve community op Telegram.

Het Shrimpy-team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me