$ 105.000 te besteden hebben aan een tweet? McAfee wil graag een woord

Het kan moeilijk zijn voor een ICO om hun naam bekend te maken. Gezien het aantal projecten dat momenteel ICO’s voltooit, hoe brengt u uw boodschap het best over?.

Vrees niet, er is een eenvoudige oplossing waarmee u uw ICO voor de 810.000 twitter-volgers van John McAfee krijgt. Dit kost echter $ 105.000 of $ 0,12 per volger. Dit werd onlangs allemaal onthuld met de oprichting van de McAfee Crypto Team.

Voor degenen die het nog niet weten, John McAfee is een Amerikaanse beveiligingsonderzoeker die bekend staat om het maken van de antivirussoftware die nu zijn naam draagt. Hij is ook een behoorlijke beroemdheid geworden in de cryptocurrency-gemeenschap vanwege zijn uitgesproken opvattingen

Hij is echter ook behoorlijk controversieel omdat hij een aantal verschillende cryptocurrencies heeft gepromoot. Er was altijd speculatie over de vraag of deze promotie-inspanningen werden “gesponsord” en tegen betaling. Nu lijkt het alsof we een idee hebben.

Munt van de dag / week

Dit begon allemaal vorig jaar toen John McAfee aankondigde dat hij elke dag zou tweeten over een bepaalde cryptocurrency die hij leuk vond. Hij beweerde dat dit werd gedaan om cryptocurreny-gebruikers meer informatie te geven over munten die onder de radar waren.

Deze tweets kwamen ongetwijfeld met een zware klap.

Toen hij bijvoorbeeld tweette over de privacymunt, Verge (XVG), schoot de prijs omhoog na de tweet. Mensen vielen over zichzelf heen om Verge in handen te krijgen. Ze namen allemaal het woord van McAfee op als een blockchain, onveranderlijk.

Het enige probleem is dat McAfee vervolgens zijn standpunt over Verge veranderde na de hysterie die het veroorzaakte. Er was nogal wat ruzie in de Verge-gemeenschap omdat het project een aantal deadlines miste omdat McAfee zijn steun in bedwang hield.

Verge was niet de enige munt die McAfee hielp omhoogschieten. Er was ook Reddcoin die in de onmiddellijke nasleep van de aankondiging omhoogschoot, maar daarna net zo snel instortte. Burstcoin kreeg ook een gunstige vermelding van McAfee vanwege zijn milieuvriendelijke mijnalgoritmen.

Er was echter veel kritiek op McAfee, dus hij besloot dat het misschien verstandiger zou zijn om de regelmaat van de tweets te verminderen. Zo werd ‘Tweet van de dag’ ‘Tweet van de week’.

Hacks, bots en onduidelijkheid

Er was ook veel andere activiteit rond deze tweets. Ten eerste waren er die handelaren die bots programmeerden die de feed van McAfee zouden controleren op vermelding van munten. De strategie hierachter was om te profiteren van de onmiddellijke euforie rond de prijs.

Deze bots verstoorden de markt verder omdat ze een positieve feedbacklus zouden creëren. Ze zouden de koopdruk verhogen en het zo laten lijken alsof de munten op een organische rally zaten. In werkelijkheid waren ze slechts een algoritmisch en razendsnel Pump-and-Dump-schema.

De Bots ontmoetten elkaar echter ook op een dag toen McAfee zijn Twitter-account had gehackt. Iemand begon in slechts 30 minuten een aantal verschillende obscure cryptocurrencies uit te blazen. McAfee slaagde erin grip te krijgen, maar niet voordat een paar bots waren uitgebrand.

Er was ook altijd de onzekerheid of McAfee voor deze tweets werd betaald. Er gingen geruchten dat dit het geval was voor Verge, maar andere projecten zoals Burstcoin beweren dat ze nooit zouden betalen voor het promoten van hun munt..

Money (CryptoCurrency) gesprekken

Nu dat team McAfee officieel een promotionele website voor hun marketinginspanningen horen we uit de eerste hand hoe ze zijn tweets aanbieden als een service aan cryptocurrencies en ICO’s.

Trouw aan de vorm van McAfee, is de website verre van bescheiden.

Er wordt niets gezegd over het due diligence-proces dat door het team wordt uitgevoerd om de projecten door te lichten. Het gaat vooral over de enorme invloed die McAfee heeft op sociale media en andere digitale marketingmedia. Zo staat op de website

Vaak heeft een enkele tweet geresulteerd in meer dan een miljoen dollar aan investeringen in een ICO, en zijn meerdere valuta’s met meer dan 100% in prijs gestegen met een enkele tweet

Het ging verder met de hoeveelheid rijkdom die de volgers van McAfee hadden. Ze citeerden een opiniepeiling die hij eerder dit jaar hield toen hij zijn volgers een reeks vragen stelde met betrekking tot hun investeringen in cryptocurrency..

De website verklaarde bijvoorbeeld dat “518.000 al meer dan $ 3.000 hebben geïnvesteerd in cryptocurrencies. 224.000 hebben meer dan $ 20.000 geïnvesteerd in cryptocurrencies. Alleen al deze laatste groep vertegenwoordigt minimaal $ 4,48 miljard aan crypto-investeringen “.

Wat heeft McAfee te zeggen over de website die zijn diensten verkoopt? In ware McAfee-stijl zei John het volgende.

Het is zelfverheerlijking en ego-streling voor ons … Als je echter een ICO plant, een munt probeert te boosten, of een licht wilt laten schijnen op je laatste project, moet je onze gezwollen ego’s over het hoofd zien en zien

Is het de prijs waard?

Hoewel er sommigen zijn die om ethische redenen bezwaar hebben tegen de promotionele tweets, zijn er velen die daadwerkelijk zouden overwegen om gebruik te maken van de diensten. Het is moeilijk om een ​​ICO van de massa te scheiden en dit is een van de onfeilbare manieren om het te doen.

Het komt allemaal neer op hoeveel waarde een gebruiker heeft bereikt via advertenties voor uw ICO. Als dit meer is dan de 12 cent per gebruiker, zijn tweets van McAfees zuinig. Het zou ook een van de weinige betaalde alternatieven op sociale media kunnen zijn, aangezien Facebook, Twitter en Google ICO-advertenties hebben verboden.

Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid dat veel van zijn volgers nu weten dat zijn tweets inmiddels betaald zijn en daardoor minder interesse en koopkracht genereren. Dit is momenteel vrij moeilijk te meten.

Excentriciteit verkoopt

John McAfee is een excentrieke persoon met een succesvol maar kleurrijk verleden. Dit heeft veel belangstelling gewekt voor zijn meningen en zal daarom ook zijn twitterfeed.

Mensen houden van zijn eigenzinnige persoonlijkheid en horen hem graag vaak gekke aanpak over cryptovaluta-onderwerpen. Deze tweets en acties krijgen ook interesse van grote nieuwssites, wat de interesse om hem te volgen verder stimuleert.

Toch zou het helpen om zijn muntpromoties met een korreltje zout te nemen. In feite mag u nooit iemands aanbeveling als de enige basis nemen om in cryptocurrency te investeren. Zoals velen zullen zeggen:

Doe je eigen onderzoek (DYOR)

Uitgelichte afbeelding via rt.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me