3 manieren waarop netneutraliteitswetten van invloed kunnen zijn op cryptocurrency in Amerika

Met netneutraliteitswetten klaar om het Congres nog een keer te treffen, bruist het internet opnieuw van de gevolgen van het aannemen van dergelijke wetgeving. Voormalig presidentskandidaat Bernie Sanders verklaarde op Facebook tijdens het linken naar Dit artikel op het randje:

Dit is een heel groot probleem. Nogmaals, de regering-Trump kiest voor veel geld en is tegen de democratie.

Wat we graag zouden willen weten, is wat voor soort effecten cryptocurrency zou kunnen zien? Als netneutraliteit wordt ontmanteld, zal dit dan leiden tot een grote cryptocrash? Zullen de markten slechts minimaal worden beïnvloed? Laten we een paar mogelijkheden bekijken als de wetten op het gebied van netneutraliteit worden geschrapt en grote ISP’s actie ondernemen tegen cryptocurrencies.

Scenario één: Throttling and lock down – Amerika gestuurd naar de donkere eeuwen

ISP’s in Amerika zijn doorgaans enorme, uitgestrekte conglomeraten met zakelijke belangen en investeringen in het hele land. Het zal niet lang duren voordat een van deze gevestigde belangen schreeuwt om cryptocurrency, waardoor ISP’s worden gedwongen om te reageren. Hun reactie is om elke cryptocurrency-gerelateerde service af te remmen of ronduit te blokkeren.

Grote en kleine miners in Amerika kunnen geen verbinding maken met cryptocurrency-netwerken en de hash-tarieven dalen. Amerikanen worden dan uitgesloten van uitwisselingen en fondsen worden steeds moeilijker toegankelijk of te verplaatsen.

Het resultaat: Amerikaanse mijnwerkers gaan failliet, Amerikaanse cryptobedrijven gaan van de ene op de andere dag overeind en het land blijft achter terwijl de wereld de cryptorevolutie overneemt.

Scenario twee: ISP’s ondersteunen cryptocurrency maar willen deze volledig beheersen

Laten we zeggen dat ISP’s besluiten om geen enkele gevestigde cryptocurrency te ondersteunen. Laten we ons in plaats daarvan voorstellen dat ze besluiten om hun eigen cryptocurrency te creëren, de zogenaamde ISP-munt.

Laten we ons nu eens voorstellen dat de mensen achter deze cryptocurrency een enorm bedrag hebben voorgemijnd en als gevolg daarvan kunnen ze veel geld verdienen als de waarde van hun cryptocurrency aanzienlijk stijgt. In dit geval is het logisch dat ze er alles aan zouden doen om te voorkomen dat andere cryptocurrenies succesvol zijn of een brede acceptatie bereiken.

Dit is in overeenstemming met de suggesties van andere technologen dat wetten op het gebied van netneutraliteit voorkomen dat dit soort monopolies zich ontwikkelen. Als er bijvoorbeeld in theorie geen netneutraliteitswetten zijn, zou een YouTube-concurrent geen grip krijgen omdat hun bandbreedte altijd lager zou zijn. In het geval van cryptocurrency kan de exacte omstandigheid zich mogelijk voordoen.

Scenario drie: ISP’s ondersteunen sommige, beschadigen andere cryptocurrencies


Laten we zeggen dat in plaats van het creëren van hun eigen cryptocurrency, wat weliswaar een dwaas ding zou zijn, een ISP misschien een zeer grote investering doet in een reeds bestaande. Als gevolg hiervan zou een zeer vergelijkbare omstandigheid als scenario twee zich voordoen. In het bijzonder zouden we de proliferatie van de geprefereerde cryptocurrency kunnen zien, en andere niet-geprefereerde cryptocurrencies kunnen last hebben van negatieve effecten zoals afknijpen, blokkeren of anderszins schadelijk manipuleren van hun netwerken.

Als dit zou gebeuren, zal de impact alleen optreden binnen de Amerikaanse markt. Daarom is het mogelijk dat een valuta die nog steeds een grote voet aan de grond heeft in een ander territorium succesvol kan blijven ondanks het gebrek aan steun in de VS..

Korte- versus langetermijneffecten

Het is veilig om te zeggen dat als netneutraliteitswetten zodanig worden beïnvloed dat ISP’s verkeer gemakkelijk kunnen manipuleren, de impact op cryptocurrency waarschijnlijk niet onmiddellijk zal zijn. Op dit moment is de acceptatie van cryptocurrency nog steeds laag genoeg om waarschijnlijk niet op een lijst met dingen met hoge prioriteit te staan ​​die ISP’s moeten manipuleren.

In de komende jaren, en vooral als zoiets als bitcoin een prijs van $ 1 miljoen per eenheid kan bereiken, kunnen we zien dat ISP’s actie ondernemen tegen of voor hun favoriete of niet-geprefereerde cryptocurrencies..

En net zoals sociale netwerken en sites voor het delen van video’s kunnen worden beïnvloed door een voorkeursbehandeling, is het mogelijk dat meer gevestigde cryptocurrency-sites die een voorkeursbehandeling kunnen betalen een zeer groot voordeel hebben en ISP’s kunnen betalen voor snellere service. Dit zou kunnen leiden tot een stijging van de servicekosten omdat er geen concurrentie is.

Op dit punt is dit echter allemaal een vermoeden en we zullen moeten zien hoe de dingen zich ontvouwen als dergelijke wetten van kracht worden.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map