AAX Review: compleet uitwisselingsoverzicht

De enige markt die competitiever is dan cryptocurrency is de cryptocurrency-wisselmarkt. Binance CEO Changpeng Zhao heeft gebeld de crypto-wisselmarkt “een race naar de bodem”. Dit komt omdat de handelskosten uiteindelijk zo laag zullen zijn dat het niet langer rendabel zal zijn om een ​​beurs te exploiteren. Deze pessimistische retoriek heeft AAX er echter niet van weerhouden om te bewijzen dat CZ ongelijk had.

AAX is een cryptocurrency-exchange die een brug slaat tussen traditionele financiële markten en cryptomarkten zonder de gemiddelde retailbelegger te irriteren. AAX’s toewijding aan zijn waarden van integriteit, prestaties en beveiliging heeft de cryptocurrency-uitwisseling aanzienlijk zien groeien sinds de release bijna 1 jaar geleden. Sindsdien is het doorgegaan met het toevoegen van nieuwe functies, zoals het deflatoire AAB-token.

Wat is AAX?

AAX is een cryptocurrency-uitwisseling die zichzelf omschrijft als “een institutioneel platform voor iedereen”. Het is de eerste digitale valuta-uitwisseling die wordt aangedreven door London Stock Exchange Groepstechnologie. Dit is dezelfde technologie die wordt gebruikt voor de aandelenhandel op de London Stock Exchange, de Singapore Stock Exchange, de Johannesburg Stock Exchange en de Borsa Italiana.

AAX Exchange-verhaal

AAX is een afkorting voor ATOM Asset Exchange, waarnaar wordt verwezen ATOM internationale technologie, Het moederbedrijf van AAX. In tegenstelling tot veel andere cryptocurrency-uitwisselingen, is AAX gericht op het bouwen van een veilige, schaalbare en toekomstbestendig handelsplatform die het niveau van institutionele deelname kan accommoderen waarvan AAX denkt dat het onvermijdelijk naar de cryptomarkt zal komen.

AAX Overzicht?

AAX is gevestigd in Zuidoost-Azië en Thor Chan is de CEO. De licentie van AAX is gevestigd op de Seychellen.

AAX-oprichters

AAX cryptocurrency exchange COO Michael Wong (links) en CEO Thor Chan (rechts). Afbeelding via Zuid-Chinese Morning Post

Thor heeft veel hoge investerings- en managementfuncties bekleed bij verschillende bedrijven, waaronder HSBC en Nokia. Michael heeft meer dan tien jaar ervaring bij IBM als IT-architect en als hun leider in blockchain-ontwikkeling. Hij heeft ook gewerkt voor TedEx en verschillende ngo-organisaties. AAX heeft ook een solide adviesraad waaronder Paul Jackson, Mike Newell en Jamie Khurshid.

AAX-verordening?

Ja. De AAX cryptocurrency-uitwisseling is geregistreerd in Malta als AAX Exchange (Malta) Limited. Het exploiteren van een cryptocurrency-uitwisseling vanuit Malta is vrij gebruikelijk, aangezien Malta soepeler regels heeft als het gaat om cryptocurrency-uitwisselingen.

AAX Hong Kong Register

Registratiegegevens voor Atom International Technology Limited.

Het moederbedrijf van AAX ATOM International Technology is in Hong Kong geregistreerd als ATOM International Technology Limited. Als zodanig worden ze gereguleerd door de bevoegde autoriteiten in Hongkong.

Is de AAX Exchange veilig?

Ja. De AAX-cryptocurrency-uitwisseling bewaart de meeste van zijn digitale activa in portefeuilles voor koude opslag waarvoor meerdere partijen toegang nodig hebben (multi-sig-portefeuilles). AAX biedt zelfs verzekerde bewaring van cryptocurrencies op aanvraag. AAX heeft ook Kroll als beveiligingsadviseur, een bedrijf dat structurele risico’s beoordeelt voor meer dan 4000 bedrijven over de hele wereld.

AAX Exchange-beveiliging

Beveiligingsdetails voor de AAX-uitwisseling.

AAX werkt ook samen met verschillende blockchain-analysebedrijven om te voorkomen dat witgewassen fondsen worden uitgewisseld. In mei van dit jaar, AAX samen met Solidus Labs, een softwarebedrijf gevestigd in New York dat elke marktmanipulatie identificeert die plaatsvindt op cryptocurrency-uitwisselingen. Dit maakt AAX een van de weinige beurzen die een extern bedrijf gebruikt om marktmanipulatie op zijn platform te voorkomen.

AAX Exchange-beperkingen

AAX stelt in zijn juridische documentatie dat burgers en bedrijven die in een beperkt aantal landen actief zijn, het platform niet mogen gebruiken. De volledige lijst met landen vindt u hieronder.

AAX Exchange-beperkingen

Inwoners van de hier genoemde landen mogen technisch gezien geen gebruik maken van de AAX-centrale.

Dat gezegd hebbende, dit kan gemakkelijk worden omzeild met behulp van een VPN, aangezien AAX geen persoonlijke documentatie (KYC) nodig heeft om een ​​handelsaccount aan te maken (meer hierover in de KYC-sectie).

AAX Platfrom recensie

Het grootste verschil tussen de AAX-uitwisseling en andere cryptocurrency-uitwisselingen is het gebruik van LSEG-technologie om te handelen. Hierdoor kan het overal tussen de 60-100.000 transacties per seconde verwerken met een zeer lage latentie. AAX COO Michael Wong heeft opgemerkt dat zelfs bij een capaciteit van 99% het uitwisselingsplatform transacties kan uitvoeren met een snelheid van 850 microseconden (miljoenste van een seconde).

AAX Exchange KYC

Know Your Customer (KYC) documentatie zoals een paspoort of rijbewijs is niet vereist om een ​​handelsaccount aan te maken op de AAX cryptocurrency exchange. Dit komt door de lakse regelgeving in Malta waar de uitwisseling is geregistreerd. Sommige functies op AAX zijn echter niet toegankelijk zonder KYC.

AAX Exchange KYC

AAX Exchange’s 3 KYC-niveaus.

De AAX-cryptocurrency-uitwisseling heeft 3 KYC-niveaus. Op niveau 0 (alleen e-mail) is er een dagelijkse opnamelimiet van 2 BTC, wat voor de meeste handelaren voldoende zal zijn. Alle functies zijn beschikbaar, behalve OTC-handel en AAX-besparingen.

Deze worden ontgrendeld met Level 1 KYC-verificatie, waarvoor een paspoort, nationale identiteitskaart of rijbewijs vereist is. Level 2 KYC-verificatie vereist dat u biometrische gegevens verstrekt (gezichtsauthenticatie). Het enige verschil tussen niveau 1 en 2 is de interne overdrachtslimiet (5 BTC versus 10 BTC).

AAX Exchange-handelskosten

In tegenstelling tot de meeste cryptocurrency-uitwisselingen, heeft AAX een zeer transparante en gemakkelijk toegankelijke vergoedingsschema voor handel en opname. Spot Trading-vergoedingen op AAX behoren tot de laagste van elke beurs en kunnen verder worden verlaagd met een groter handelsvolume en / of door het AAB-token te gebruiken om handelskosten te betalen.

AAX-wisselkosten

Het vergoedingsschema voor Spot Trading voor de AAX-beurs.

Futures-handelskosten op AAX zijn hetzelfde, ongeacht het handelspaar, maar worden opnieuw verlaagd met behulp van het AAB-token. AAX biedt ook een volledige lijst met minimale opnamelimieten en kosten voor alle cryptocurrencies die het ondersteunt. Deposito’s en interne overboekingen zijn gratis.

AAX Exchange Fiat Opnames en stortingen

Cryptovaluta kan gemakkelijk worden gekocht op de AAX-centrale met een bankpas, creditcard of bankoverschrijving met een van de 4 fiat-crypto-betalingsproviders van AAX. Merk op dat alle vier de voltooiing van Level 1 KYC op AAX vereisen, behalve voor Itez, waarmee je tot 300 $ USD aan cryptocurrency kunt kopen zonder KYC.

AAX Exchange Fiat

De vier fiat-betalingsgateways van AAX.

De AAX-cryptocurrency-uitwisseling ondersteunt geen fiat-opnames (bijv. Overschrijving naar een bankrekening). Dit is waarschijnlijk ook te wijten aan de toegenomen regelgeving waaraan de uitwisseling zou worden onderworpen als het fiat-opnames zou gaan toestaan.

AAX Exchange cryptocurrencies

De AAX-cryptocurrency-uitwisseling ondersteunt meer dan 40 cryptocurrencies. Deze lijst bevat de voor de hand liggende keuzes zoals Bitcoin, Ethereum en XRP, en bevat ook bijna alle grote DeFi-token zoals YFI, CRV, UNI, en UMA.

Hoewel alle 40+ cryptocurrencies beschikbaar zijn voor Spot Trading, zijn er slechts 5 beschikbaar op de Futures-markt van AAX. Dit zijn BTC, ETH, COMP, LINK en BCH. Voormalig CEO van AAX Peter Lin dat is genoteerd in een vroeg interview dat de beurs alleen cryptocurrencies vermeldt die in overeenstemming zijn met de waarden van de beurs (integriteit, prestaties, beveiliging).

AAX Exchange-beloningen en promoties

De AAX-cryptocurrency-uitwisseling biedt een hele reeks beloningen en promoties aan zijn gebruikers. Alle activiteiten voltooien die op het Rewards-hub beloont een gebruiker met 45 AAB-tokens (ongeveer 7,25 $ USD).

AAX Exchange-beloningen

De verschillende activiteiten die AAB-tokenbeloningen opleveren op de AAX-beurs.

Als je elke taak voltooit, krijg je ook een kaartje dat je kunt gebruiken om op de AAB-gokautomaat te draaien om een ​​”willekeurig” aantal AAB-tokens te winnen. Je kunt ook extra tickets verdienen door vrienden uit te nodigen om lid te worden van het platform.

AAX Exchange-weggeefactie

AAX biedt ook een wekelijks evenement genaamd de AAB Flash-uitverkoop, waarin 1000 gebruikers tot 1000 AAB-tokens met korting kunnen kopen, en nog eens 500 willekeurige gebruikers AAB-tokens gratis krijgen. KYC Level 1 is vereist om deel te nemen aan de AAB Flash Sale en weggeefactie.

AAX Exchange Tribe

De AAX-stam is het partnerprogramma van AAX. Hier kunnen gebruikers een korting verdienen op de handelskosten van de mensen die ze naar het platform hebben verwezen. Er zijn meerdere niveaus en voorwaarden, en het meest opvallende is dat als u iemand doorverwijst naar het platform en zij vervolgens een andere persoon doorverwijzen, u ook een korting krijgt op de handelskosten van die andere persoon..

AAX Exchange Spot Trading

Er zijn meer dan 50 marktparen beschikbaar voor Spot-handel op AAX. Het is echter vermeldenswaard dat de liquiditeit voor deze handelsparen aanzienlijk varieert.

AAX Exchange Spot

Het Spot Trading-dashboard op de AAX-beurs.

De meeste handelsactiviteiten vinden plaats op de handelsparen ETH / USDT, BTC / USDT, AAB / USDT en LINK / USDT. Sommige handelsparen hebben een handelsvolume van bijna $ 24 uur.

AAX Exchange Futures Trading

In tegenstelling tot zijn Spot Trading-markt, AAX’s Futures-handel markt is ongelooflijk actief. Het biedt zowel afgewikkelde BTC-transacties als USDT-afgewikkelde transacties met een hefboomwerking tot 100x.

AAX Exchange-futures

Het Futures Trading-dashboard op AAX.

Helaas zijn er slechts 7 handelsparen: BTC / USDT, BTC / USD, ETH / USDT, ETH / USD, BCH / USDT, COMP / USDT en LINK / USDT.

AAX Exchange OTC-handel

AAX’s OTC-handel functie stelt gebruikers in staat om direct USDT-, BTC- en AAB-tokens te verhandelen voor fiat buiten de orderboeken.

AAX Exchange OTC

AAX-uitwisseling OTC-handelsdashboard. Afbeelding via Cryptoninjas

De AAX-uitwisseling bemiddelt de transacties tussen de twee partijen, escroweert de verhandelde cryptocurrency en geeft deze pas vrij zodra de verkoper van de cryptocurrency bevestigt dat ze een fiatbetaling hebben ontvangen. KYC Level 1 is vereist om toegang te krijgen tot de OTC-handelsfunctie op AAX.

Exchange besparingen

De AAX cryptocurrency exchange biedt meerdere no-lockup cryptocurrency spaarrekening met tot meer dan 6% APY.

AAX Exchange-besparingen

Het Savings-dashboard op de AAX-beurs.

Ondersteunde middelen zijn onder meer BTC, ETH, XRP, BCH, EOS en AAB. Merk op dat u KYC Level 1 moet voltooien om toegang te krijgen tot de spaarfunctie op AAX.

AAX mobiele app

De AAX cryptocurrency exchange biedt een full-service mobiele app voor beide Android en iOS apparaten.

AAX Exchange Mobile

Een eerste visualisatie van de AAX mobile allemaal. De echte mobiele app ziet er eigenlijk veel beter uit dan dit.

Het bevat alle functies die te vinden zijn op de desktopversie van de uitwisseling, samen met pushmeldingen en een feed met de laatste updates en blogposts van AAX.

Exchange Academy

De AAX Academy biedt een schat aan nuttige bronnen voor alle liefhebbers van cryptocurrency. Dit omvat niet alleen AAX-uitwisselingsgidsen, maar uitleggers voor cryptocurrency, handleidingen over handel en algemene uitleg voor degenen die nog aan het leren zijn.

AAX Exchange Academy

De AAX-cryptocurrency-uitwisseling is ook erg actief op Youtube waar ze diepgaande, gemakkelijk te volgen handleidingen posten over het gebruik van de verschillende producten op hun platform. Ze bieden ook marktinzichten en technische analyse voor enkele van de meest populaire cryptocurrencies.

AAX Exchange-klantenondersteuning

De AAX cryptocurrency exchange biedt 24/7 klantenondersteuning via de ingebouwde chat en Telegram-kanalen. Hoewel hun ingebouwde chat niet erg responsief is, beantwoorden hun klantenondersteuningsmedewerkers vrijwel onmiddellijk op verzoeken in de meeste van hun gelokaliseerde Telegram-kanalen.

AAX Exchange Help

Het AAX Help Center.

AAX heeft ook een uitgebreide en gebruiksvriendelijke Helpcentrum waar de antwoorden op de meest algemene vragen over de uitwisseling gemakkelijk kunnen worden gevonden.

AAB-token

AAB is een ERC-20-token dat speciale voordelen biedt aan gebruikers van AAX-cryptocurrency-uitwisselingen, waaronder kortingen op vergoedingen, optionele handelssignalen en zelfs toegang tot handelsrobots. AAB heeft een vast aanbod van 50 miljoen dat over 5 jaar zal worden vrijgegeven.

AAB-token branden

Branddetails voor het AAB-token.

Op 23 oktober werd AAX klaar met kopen en branden 25 miljoen AAB (50% van het totale aanbod) met behulp van handelsvergoedingen van de futures-markt volgens AAB’s tokenomics.

AAX Cryptocurrency ICO

AAX hield 3 rug aan rug IEO-rondes voor zijn AAB-token medio april 2020. Deze IEO was toegankelijk voor alle gebruikers op het platform met een KYC-niveau van 1 of hoger. In de eerste twee rondes werden in totaal 1 miljoen AAB-tokens verkocht tegen een prijs van 0,50 $ USD per token. In de derde IEO-ronde werden in totaal 9 miljoen AAB-tokens verkocht tegen een prijs van 1 $ USD per token. Dit leverde in totaal 9,5 miljoen USD op.

Distributie van AAB-tokens

Van de totale voorraad van 50 miljoen tokens door AAB, werd 10 miljoen toegewezen aan de drie IEO-rondes. 5 miljoen AAB-tokens werden opzijgezet als risicoreserve om gebruikers te compenseren in het geval van een exchange-hack of glitch. 5 miljoen AAB-tokens werden toegewezen om bedrijfsontwikkelingsactiviteiten te financieren. 10 miljoen AAB-tokens worden gebruikt om liquiditeit te verschaffen aan AAB-marktparen op de AAX-beurs.

5 miljoen AAB-tokens zijn toegewezen om merkambassadeurs en gelieerde ondernemingen van de AAX-uitwisseling te financieren. 10 miljoen AAB-tokens gingen naar de oprichters van de AAX-beurs en het ontwikkelingsteam. De laatste 5 miljoen AAB-tokens werden toegewezen aan de financiering van marketingactiviteiten voor de AAX-uitwisseling.

AAB-token walvissen

Portemonnees met de meeste AAB-tokens.

Het is vermeldenswaard dat 86% van de resterende 25 miljoen AAB-tokens in handen lijkt te zijn van de AAX-beurs volgens Etherescan. Alle tokens behalve de 10 miljoen verkocht tijdens de IEO-rondes zijn onderworpen aan een 5 jaar ontgrendelingsschema.

AAB Cryptocurrency-prijsanalyse

Het AAB-token vertoont een zichtbare neerwaartse trend sinds de IEO in april. Het begon te handelen tegen een prijs van iets meer dan een dollar voordat het steeg tot een hoogste punt van ongeveer 1,60 $ USD.

AAB-tokenprijs

Prijsgeschiedenis voor het AAB-token. Afbeelding via CoinMarketCap

Sindsdien is de prijs gedaald tot bijna 0,14 $ USD, ruim onder de IEO-prijs van 1 $ USD. Dit kan te wijten zijn aan het ontbreken van koopdruk nadat de AAX-beurs eind oktober 50% van de totale voorraad van de token had gekocht en verbrand..

Waar AAB Cryptocurrency te krijgen

De enige plaats om het AAB-cryptocurrency-token te krijgen, is op de AAX-beurs, en het enige marktpaar is met USDT. Dat gezegd hebbende, is het handelsvolume redelijk gezien de kleine marktkapitalisatie van het AAB-token. Wat je ook doet, ga niet naar Fatbtc, want het staat bekend als een uitwisseling met duistere praktijken en nepvolume.

AAB Cryptocurrency-portefeuilles

Omdat AAB een ERC-20-token is, kan het worden opgeslagen op vrijwel elke cryptocurrency-portemonnee die op Ethereum gebaseerde activa ondersteunt. Hardware-wallets voor het AAB-token omvatten Trezor- en Ledger-apparaten. Softwareportefeuilles voor het AAB-token omvatten de Atomic Wallet en de Exodus Wallet – beide zijn beschikbaar op desktop en mobiel.

AAX Exchange-portemonnee

Het tabblad AAX Exchange Asset Overview.

Hoewel het over het algemeen niet wordt aangeraden om uw cryptocurrency op een exchange te houden, is het token bij het uitwisselen van tokens zoals AAB in wezen gebonden aan de AAX-exchange. Als de AAX morgen zou sluiten, zou het token waardeloos worden. Dit is misschien een enge gedachte, maar het betekent ook dat het niet veel zin heeft om AAB in je eigen persoonlijke portemonnee te houden, vooral omdat het momenteel niet op andere beurzen wordt aangeboden..

AAX-routekaart

Als onderdeel van zijn IEO heeft de AAX-beurs uitgegeven een product roadmap voor 2020. Helaas lijken veel van deze mijlpalen niet te zijn gehaald, zoals het creëren van tokenized commodities en het introduceren van cryptoleningen. De uitwisseling heeft echter niettemin ongelooflijke vooruitgang geboekt als het gaat om adoptie, partnerschappen en de weinige functies die het afgelopen jaar heeft kunnen uitrollen..

AAX Exchange-routekaart

Productroadmap voor AAX.

Naast de samenwerking met Solidus Labs om mogelijke marktmanipulatie op het platform te volgen, werkte AAX ook samen Quadentie en Itez. De eerste ontwerpt cryptocurrency-handelsbots en de laatste is een fiat-betalingsgateway waarmee u tot 300 $ USD aan crypto kunt kopen met een bankpas / creditcard zonder KYC.

AAX Exchange-blog

De blog van de AAX-uitwisseling.

Wat gebruikersacceptatie betreft, kondigde AAX in augustus aan dat het dat had gedaan verdubbelde zijn gebruikersbestand van 100.000 tot meer dan 200.000 in minder dan een jaar sinds de lancering. Het introduceerde ook zijn lucratieve cryptocurrency-spaarservices. AAX is ongelooflijk actief gebleven op zijn blog waar het diepgaande marktanalyses van verschillende cryptocurrencies biedt, samen met nuttige artikelen en tutorials.

Waarom AAX een A krijgt

De AAX cryptocurrency-uitwisseling biedt een opmerkelijk eenvoudige en gestroomlijnde cryptocurrency-handel die wordt ervaren in vergelijking met veel van zijn concurrenten. Het aanmaken van een account was eerlijk gezegd ongelooflijk eenvoudig. Het duurde niet langer dan 20 seconden om dit te doen, en door het ontbreken van harde KYC-vereisten was handelen onmiddellijk beschikbaar.

De mobiele app is eveneens erg indrukwekkend. De meeste cryptocurrency-uitwisselings-apps zijn over het algemeen ongelooflijk traag en inefficiënt, maar de mobiele AAX-app kan op de een of andere manier alles bieden wat de desktopversie doet zonder noemenswaardige problemen te ondervinden..

AAX Exchange-token

Het AAB-token van AAX is ook een uitstekende toevoeging ondanks zijn matige prijsprestaties. Het heeft een tokenomics die anders is dan alle andere ruiltoken en de prijs wordt waarschijnlijk alleen laag gehouden door het relatieve gebrek aan ruilgebruik, wat ons ertoe brengt waarom AAX een A krijgt en niet een A+.

AAX Exchange-volume

Eerste projecties voor handelsvolume op de AAX-beurs.

Hoewel de AAX-beurs tijdens zijn korte levensduur ongelooflijke vooruitgang heeft geboekt, blijft het handelsvolume laag – veel lager dan ze blijkbaar hadden voorspeld volgens hun documentatie. Rond deze tijd (Q4 2020) hoopten ze een dagelijks handelsvolume van meer dan 500 miljoen USD te hebben maar heb daar maar 1 / 10e van.

Cryptocurrency Wash-handel

Slechte praktijken zoals wash-handel zijn heel gebruikelijk bij cryptocurrency-uitwisselingen.

Dit komt waarschijnlijk door het relatieve gebrek aan functies die de uitwisseling heeft in vergelijking met topbeurzen zoals Binance. De functies van AAX zijn echter zeker veel robuuster, en de samenwerking van AAX met Solidus Labs garandeert bijna dat het handelsvolume op de beurs echt is. Dit kan eenvoudigweg niet worden gezegd voor de meeste andere cryptocurrency-uitwisselingen.

AAX Exchange-functies

Als AAX in staat is om door te gaan met het introduceren van nieuwe functies die gebruikers echt aantrekkelijke vooruitzichten bieden (zoals lucratiever spaarrekeningen en uitzetten), zou dit het gemakkelijk dichter bij het bereiken van haar doel kunnen brengen om tot de topbeurzen in de crypto-ruimte te behoren. AAX heeft zeker het potentieel om die titel te claimen, en de recente aandacht voor de DeFi-ruimte plaatst ook in de perfecte positie om precies dat te doen.

Het enige dat nodig is, is een geweldige app …

Waarschuwing ​: Het verhandelen van leveraged futures-producten is ongelooflijk riskant. Zorg voor adequaat risicobeheer

Uitgelichte afbeelding via AAX

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me