AdEx-netwerkrecensie: het op blockchain gebaseerde advertentienetwerk

AdEx (ADX) voegt zich bij een lange lijst van blockchain-projecten die proberen het online advertentie-ecosysteem te veranderen en het eerlijker en veiliger te maken.

AdEx voltooide in 2017 een ICO en oogstte veel belangstelling tijdens de bull run van 2017. Gezien de algemene daling van de cryptocurrency-markten en een toestroom van gedecentraliseerde concurrenten, wordt het project geconfronteerd met een moeilijkere omgeving in 2019.

Zo kan AdEx boven de concurrentie uitstijgen en de visie leveren die ze hadden opgesteld?

In deze AdEx-netwerkbeoordeling zullen we u alles geven wat u moet weten over het project. We kijken naar de onderliggende technologie, roadmap voor ontwikkeling en gebruiksscenario’s van platforms. We zullen ook ingaan op het potentieel voor adoptie van ADX-tokens en de resulterende prijsprestaties.

Wat is het AdEx-netwerk?

AdEx is een gedecentraliseerd platform dat wordt gebouwd om een ​​online advertentieoplossing aan te bieden die adverteerders en uitgevers rechtstreeks verbindt om advertentieprijzen te bedingen zonder tussenkomst en kosten van een externe tussenpersoon.

Het project is ook op zoek naar oplossingen voor internetgebruikers door een platform te bouwen waarmee ze de soorten advertenties kunnen specificeren die ze willen zien, en door hun persoonlijke gegevens en privacy te beheren..

AdEx-netwerkoverzicht

Overzicht van het AdEx-netwerk

AdEx betreedt een drukke ruimte, met een aantal nieuwe blockchain-projecten gericht op de advertentie-uitwisselingsindustrie. Enkele andere platforms die in de ruimte werken, zijn onder meer Basic Attention Token, Bitclave, adChain en qChain. AdEx benadert de branche vanuit de unieke invalshoek van onbeperkte toegang, transparantie en geen kosten.

De belangrijkste missie van AdEx is om online advertenties te verstoren door problemen op te lossen met betrekking tot privacy, overmatig gebruik van advertentieblokkering en advertentiefraude. En natuurlijk denken ze aan gebruikers door een op toestemming gebaseerd systeem te implementeren om zich aan te melden voor gesponsorde berichten.

AdEx is oorspronkelijk gebouwd op de Ethereum-blockchain, maar heeft plannen om over te dragen naar de NEO-blockchain. Dit werd aangekondigd in augustus 2017, maar er is geen vast tijdschema voor de verhuizing en AdEx blijft en een op Ethereum gebaseerd platform.

Dit is hoe het team het doel van AdEx op hun website uitlegt:

We geloven dat we adverteerders en uitgevers een platform kunnen bieden dat veilig, transparant en voordelig is voor alle partijen die bij het proces betrokken zijn, inclusief de consumenten.

AdEx was in staat om vanaf het begin samen te werken met grote namen zoals Stremio, Fintech Blockchain Group en Bitmain, waardoor het een voorsprong kreeg op de concurrentie.

De kenmerken van AdEx

Gebruikers, uitgevers en adverteerders profiteren allemaal van de kernfuncties van AdEx, die het volgende omvat:

  • Gedetailleerde rapportage;
  • Beschikbaar voor alle internetbrowsers;
  • De privacy van gebruikers heeft de hoogste prioriteit;
  • Governance door eindgebruikers
  • Veel aandacht voor media-, entertainment- en game-industrieën.

Over het algemeen zullen alle functies van AdEx de traditionele advertentieplatforms en -modellen die momenteel worden gebruikt, vervangen.

AdEx in gebruik

De kern van AdEx is het gebruikersprofiel. Dit is een gepersonaliseerd portaal waarmee elke gebruiker kan begrijpen en controleren welke advertenties hem worden getoond. Dit is een sleutel tot het platform, omdat het AdEx-team gelooft dat het ten goede komt aan alle betrokkenen om de gebruiker controle te geven over de advertentie-ervaring.

Adverteerders profiteren omdat ze toegang hebben tot meer gedetailleerde gebruikersinformatie, waaronder aankoopvoorkeuren, winkelgewoonten en merkvoorkeuren. Dit alles wordt vrijwillig geleverd door gebruikers.

AdEx-netwerkoverzicht

Kijk eerst naar het AdEx-platform voor adverteerders. Bron: AdEx-blog

Omdat het advertentieplatform is gebouwd op de NEO-blockchain, profiteert het van transparante rapportage en een onveranderlijk record van elk detail van een advertentiecampagne en de prestaties ervan.

We kunnen een beter idee krijgen van de voordelen van het platform door te kijken naar de problemen die het belooft op te lossen.

De problemen die AdEx kan oplossen

Er zijn een aantal problemen die zijn veroorzaakt door online adverteren, en AdEx richt zich op het oplossen van de onderstaande problemen:

Geen toestemming van de consument

Moderne online advertentienetwerken (Facebook, Google, etc.) geven gebruikers enige controle over welke advertenties ze zien, maar het is een zeer beperkte mate van controle. AdEx zal dit oplossen door iedereen zijn eigen persoonlijke gebruikersprofiel te geven om advertenties of adverteerders te blokkeren die ze niet willen zien.

Dit is ook goed nieuws voor adverteerders, aangezien ze betere targeting en hogere conversieratio’s hebben.

Misbruik van gegevens en privacyproblemen

We hebben allemaal de beschuldigingen van gegevensmisbruik van grote advertentienetwerken gezien. Dit komt voor een groot deel doordat deze traditionele netwerken enorme hoeveelheden gecentraliseerde gegevens bewaren die kunnen worden gestolen en aan gebruikersidentiteiten kunnen worden gekoppeld. Misschien nog erger is dat gebruikers geen idee hebben hoe hun eigen gegevens worden gebruikt, waardoor ernstige privacyproblemen ontstaan.

AdEx-netwerkoverzicht

Risico’s van grote advertentienetwerken. Afbeelding via Reuters

Omdat AdEx blockchain-technologie gebruikt, kunnen ze gebruikersgegevens anonimiseren. Dit betekent dat de gegevens niet langer aan één persoon zijn gebonden, maar nog steeds kunnen worden gebruikt voor statistische analyse. Adverteerders krijgen de waardevolle gegevens die ze nodig hebben over campagnes zonder persoonlijk identificeerbare informatie te krijgen die de privacy van gebruikers bedreigt.

Gebrek aan transparantie bij het bieden

Het is enigszins verrassend, maar online realtime biedplatforms geven adverteerders heel weinig informatie over waarop ze bieden. Adverteerders wordt verteld op welke eigenschap ze bieden en wat het maximaal vereiste bod is, maar ze kunnen dit niet op een transparante manier verifiëren.

Wederom helpt het feit dat AdEx op een blockchain is gebouwd dit probleem op te lossen, want alles blijft volledig transparant. Elk onderdeel van een campagne kan worden getraceerd en elke klik en vertoning kan worden geverifieerd. Adverteerders kunnen advertentieplaatsingen en deelname aan advertentiecampagnes verifiëren. En omdat de informatie wordt opgeslagen op een onveranderlijke blockchain, kan een derde partij de gegevens op geen enkele manier manipuleren of wijzigen.

Advertentiefraude

De online advertentiewereld is vol met fraude. Sommige rapporten zeggen dat er elk jaar tot $ 15 miljard aan online advertentiefraude plaatsvindt. Hoewel AdEx niet ingaat op de details van hoe het werkt, hebben ze wel een technische manier om fraude te voorkomen en frauduleus advertentieverkeer ongeldig te maken. Hoe goed dat werkt, zal vrijwel zeker enige invloed hebben op de acceptatie van het platform door adverteerders.

Adblockers en advertentieblindheid

Adblockers worden steeds meer door consumenten gebruikt, met naar schatting meer dan 600 miljoen apparaten wereldwijd waarop een soort advertentieblokkering is geïnstalleerd. Consumenten kunnen niet de schuld krijgen van het installeren van adblockers, aangezien ze uitgeput raken door voortdurend irrelevante en opdringerige advertenties te zien.

Adblockers AdEx-netwerk

De groei van online adblockers. Bron: Pagefair

AdEx is van plan het probleem met het blokkeren van advertenties op te lossen door advertenties relevant en nuttig te houden voor consumenten en door de advertenties te verwijderen die ze niet willen of nodig hebben.

AdEx-competitie

Zoals hierboven vermeld, zijn er concurrenten in de blockchain-advertentie-uitwisselingsruimte. Basic Attention Token en hun Brave Browser hebben veel aandacht gekregen, en er zijn ook Bitclave, adChain, NYIAX en qChain om te overwegen.

AdEx behandelt in hun whitepaper specifiek hoe hun product zal verschillen van concurrenten:

Hoewel al deze advertentie-uitwisselingen afkomstig zijn van sterke teams, is de waarheid dat we hier allemaal in onbekende wateren varen. Daarom is het buitengewoon belangrijk om een ​​uitzonderlijk begrip te hebben van zowel cryptografie als advertentietechnologie, en om zo open mogelijk te blijven in termen van platform- en apparaatbeschikbaarheid..

Het verschil in AdEx is dat het probeert beperkingen op te heffen. BAT heeft zich beperkt tot de Brave-browser. Adchain is beperkt tot het functioneren als register. En NYIAX is beperkt tot de financiële sector.

Maar AdEx richt zich op elk onderdeel van de online advertentie-industrie en werkt in elke browser of elk besturingssysteem. Dat gezegd hebbende, zijn ze zich niet bewust van de concurrentie waarmee ze worden geconfronteerd:

We zijn enthousiast over het feit dat we concurrentie hebben, omdat dit ons ertoe zal aanzetten om een ​​dienst te leveren die superieur is aan de anderen. De concurrentie is gezond en zal het hele advertentie-ecosysteem ten goede komen.

Het ADX-token

AdEx hield zijn ICO in juni 2017 en haalde $ 12 miljoen op in minder dan 8 uur. ADX-tokens waren geprijsd op $ 0,2399 in de ICO. ADX-tokens zijn ERC-20-compatibele utility-tokens die op het AdEx-platform kunnen worden gebruikt om advertentieruimte of -tijd te kopen en verkopen.

Net als bij andere advertentie-uitwisselingen, kunnen adverteerders bieden op specifieke eigendommen voor een bepaald aantal vertoningen, klikken of conversies. Wanneer een uitgever instemt met een bod, worden de ADX-tokens in een escrow-achtige staat gehouden totdat de uitgever het doel heeft bereikt dat in het bod is gespecificeerd. Zodra dat gebeurt, worden de tokens ontgrendeld en naar de portemonnee van de uitgever gestuurd.

Binance ADX

Registreer bij Binance en koop ADX-tokens

Er is een totaal aanbod van $ 100 miljoen ADX en het circulerende aanbod is momenteel 73.430.701. Vanaf 5 december 2018 is de tokenprijs $ 0, 12222, wat een beetje teleurstellend is gezien de ICO-prijs bijna drie keer zoveel was. Zoals bijna elk ander token heeft ADX een gestage daling gezien in de bearmarkt van 2018.

Het token is genoteerd op enkele van de grootste beurzen en het grootste handelsvolume is van Upbit, gevolgd door Binance. Bittrex en Huobi zien ook een klein handelsvolume.

Als een ERC-20-token kan ADX worden opgeslagen in elke compatibele portemonnee, zoals MetaMask of MyEtherWallet / MyCrypto.

Het AdEx-team

AdEx begon als een bijproject van Stremio, toen dat bedrijf geen advertentieoplossing kon vinden die aan hun behoeften voldeed. In plaats daarvan besloten ze om hun eigen advertentie-uitwisseling op te zetten en AdEx was geboren.

De mede-oprichters van AdEx zijn Ivo Georgiev en Dimo ​​Stoyanov, en samen brengen ze uitgebreide ervaring in softwareontwikkeling, online adverteren en blockchain aan tafel..

AdEx-teamleden en adviseur

Van links: Ivo Georgiev, Dimo ​​Stoyanov en strategisch adviseur Jihan Wu. Afbeeldingen via Linkedin en Twitter

Naast de voor de hand liggende samenwerking met Stremio, werken ze ook samen met Bitmain en Wings om de groei van AdEx te helpen opstarten. Bitmain was eerder een investeerder in Stremio en Jihan Wu van Bitmain is een strategieadviseur van AdEx.

AdEx werd gelanceerd in juni 2016 en kon in februari 2018 het eerste werkende prototype van zijn platform leveren. Het prototype heeft een basis biedsysteem en front-end interfaces voor zowel uitgevers als adverteerders. Het team is nu het meest gefocust op het verfijnen van hun basisplatform en op bedrijfsontwikkeling om het gebruikersbestand te vergroten.

Gevolgtrekking

AdEx streeft ernaar de online advertentie-industrie te verstoren met een oplossing die transparant en effectiever is voor zowel adverteerders als uitgevers. Ze houden ook rekening met de gebruiker, in de hoop een gebruikersprofielsysteem te ontwikkelen waarmee gebruikers kunnen bepalen welke advertenties ze wel en niet zien.

Door slimme contracten op de Ethereum-blockchain te gebruiken, geven ze adverteerders en uitgevers transparantie en onveranderlijkheid, terwijl ze ook helpen om frauduleuze transacties te voorkomen.

Hoewel de prijsdaling van het token jammer was, blijft het team hard werken en heeft het alle ontwikkelingsdeadlines gehaald die voor zichzelf zijn vastgesteld. Dit is een bemoedigend teken, en nu moeten we gewoon afwachten of ze voldoende grip kunnen krijgen om de acceptatie van het platform aanzienlijk te vergroten.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me