Aeon Coin Review: de privacymunt gemaakt voor mobiel

De Aeon-munt is een van de meer dan duizend verschillende cryptocurrencies, dus wat maakt het anders en het overwegen waard?

Welnu, de makers en ontwikkelaars van Aeon willen je doen geloven dat de munt niet alleen valuta is – het is een levensstijl.

Dat is misschien pakkend, maar het zegt niet echt veel over de munt of het project, dus laten we wat dieper ingaan op wat Aeon is en wat het kan doen.

Wat is de Aeon-munt?

Aeon werd gevorkt van Monero, dus een naaste verwant van de op privacy gerichte munt. In feite is Aeon ook privacygericht, maar onderscheidt het zich als een “lite” -versie van Monero. Niet licht in de zin van minder privacy, maar licht in de zin dat het beter is voor mobiel gebruik en lichter in het gebruik van bronnen.

De verwachting van de ontwikkelaars is dat Aeon voornamelijk via de mobiele app zal worden gebruikt en dat zelfs mining via mobiele apparaten zal plaatsvinden. Op dit moment is dit echter allemaal hypothetisch, aangezien er een munt is, maar het is niet allemaal gericht op mobiele apparaten, en je kunt het zeker niet minen op een mobiel apparaat – maar.

Aeon Coin Overzicht

Aeon Coin Overzicht. Bron: Aeon.cash

Aeon is op dit punt in zijn leven zeker een experimenteel product. Het is ontworpen om anoniem, mobielvriendelijk, schaalbaar en snoeibaar te zijn, om een ​​slanke en efficiënte blockchain te behouden, en om openbaar of privé te zijn zoals u wilt.

Wie gebruikt Aeon

Iedereen met een computer kan Aeon nu gebruiken, en in de toekomst zal iedereen met een smartphone Aeon kunnen gebruiken. Dat zal een hele wereld aan mogelijkheden voor de blockchain openen, aangezien veel meer mensen in de wereld smartphones hebben.

Totdat Aeon kan worden ontgonnen op een smartphone, bent u beperkt tot het kopen op een beurs. De primaire beurs voor Aeon is Bittrex, maar het is ook beschikbaar op HitBTC en TradeOgre. We verwachten dat het wordt vermeld op Chinese of Russische beurzen, aangezien de privacyfunctie in dergelijke landen zeer welkom zou moeten zijn. Eerlijk gezegd zou binnenkort iedereen wereldwijd meer privacy kunnen waarderen naarmate regeringen steeds invasiever worden.

De kans is groot dat Aeon niet op nieuwe beurzen wordt vermeld totdat het zijn doel realiseert om DE mobielvriendelijke cryptocurrency te worden.

Aeon Vs Monero

Aeon tegen Monero

Aeon tegen Monero. Bron: Fotolia

Hoewel Aeon wordt aangekondigd als de “lite” -versie van Monero, is het niet zo goed aangeslagen als Monero. Dit is vergelijkbaar met Litecoin als de “lite” -versie van Bitcoin. Hoewel Litecoin in ieder geval heeft aangeslagen, is het lang niet zo populair als Bitcoin.

Zolang Monero de favoriete privacymunt blijft, zal Aeon waarschijnlijk een verre tweede … of derde of vierde blijven, zelfs omdat andere op privacy gerichte munten zoals Zcash, Dash en Pivx allemaal populairder zijn dan Aeon.

Monero blijft waarde toevoegen, met veel mensen die op privacy gerichte cryptocurrencies waarderen die Monero minen boven andere privacymunten. Als Aeon mobiele mijnbouwondersteuning kan toevoegen, kan dit snel veranderen, aangezien letterlijk miljarden mensen Aeon kunnen mijnen met hun smartphones en de opbrengst vervolgens anoniem kunnen gebruiken om alle soorten goederen en diensten te kopen.

In feite zou Aeon kunnen profiteren van de toenemende populariteit van Monero, omdat het gebruikers zal stimuleren om meer privacymunten te accepteren die in strijd zijn met traditionele regeringen, belastingagenten en banken.

Waar is Aeon ontstaan??

Aeon werd gelanceerd op 6 juni 2014 om 18:00 uur. UTC. Sommigen hebben gespeculeerd dat deze datum is gekozen omdat het de 70e verjaardag van D-Day was, maar dat is nooit bewezen, en het had niets meer kunnen zijn dan toeval.

De munt is gemaakt en gelanceerd door een anonieme Bitcointalk-forumgebruiker genaamd “Aeon”. Deze persoon gaf aan dat er geen pre-mine of instamine van Aeon was, en dit bleek waar te zijn. Het werd ook enorm gewaardeerd door de gemeenschap, die moe was geworden van wat leek op een geldgreep van de meeste nieuwe projecten, waarbij ontwikkelaars financieel zouden profiteren van grote premines..

Aeon Coin lanceert Bitcointalk

Aankondiging van Aeon Coin. Bron Bitcointalk

Aeon bleef tot maart 2015 de hoofdontwikkelaar van de Aeon-munt. Op 31 maart 2015 plaatste Aeon hun laatste bericht op het Bitcointalk-forum, dat simpelweg luidde “smooth you have PM”. Smooth was een andere Bitcointalk-gebruiker en sinds die tijd ook de hoofdontwikkelaar van Aeon. Smooth beheert momenteel ook het Aeon-account op Bitcointalk.

Aeon-ontwikkelaars

De gebruiker Smooth blijft de hoofdontwikkelaar voor Aeon en wordt vergezeld door de gebruiker “Arux”, die release-engineering, Q / A en ondersteuning biedt. Er staat nog een andere ontwikkelaar vermeld als anoniem, en het project is ook op zoek naar extra ontwikkelaars.

Smooth heeft toegegeven dat hij ook een ontwikkelaar is voor Monero, wat de reden zou kunnen zijn waarom hij / zij werd gekozen om het Aeon-project te leiden. Interessant is dat de README in de Github-repository van Aeon gedeeltelijk “2014 AEON, The Monero Project” leest. De voettekst van de Aeon-website luidt hetzelfde, wat duidt op een nauwe relatie tussen Aeon en Monero, hoewel niet wordt vermeld welk type relatie is genoemd.

Smooth is degene die de nieuwste doelen van het project heeft vrijgegeven, waaronder:

  • Een mobielvriendelijke PoW (CryptoNight-Lite)
  • Verhoogde bloktijd voor snelle synchronisatie
  • Signature-trimmen voor SPV-achtige klanten
  • Blockchain-snoeien voor schaalbaarheid
  • Multisig- en betalingskanalen voor escrow-, contract- en directe betalingen

Er is momenteel geen officiële routekaart (de Aeon-website zegt dat het eraan komt), maar u kunt een idee krijgen van de ontwikkeling door te volgen deze draad op Bitcointalk-forums.

Waarom zo veel geheimhouding?

De volledige redenen voor de anonimiteit van ontwikkelaars zijn onduidelijk, maar aangezien Aeon een privacymunt is, is het waarschijnlijk dat Aeon, Smooth en Arux hun privacy allemaal zeer waarderen. Je kunt ze altijd bereiken op het Bitcointalk-forum en Smooth is vooral erg goed in het beantwoorden van vragen, maar het is niet waarschijnlijk dat ze je zullen ontmoeten bij je plaatselijke Starbucks.

Bedenk ook dat Aeon uiteindelijk op zoek is naar vervanging van de huidige door de overheid gecontroleerde valuta. Als ze succesvol zijn, zullen ze zeker niet populair zijn of geprezen door de machthebbers. In feite zouden ze als vijanden van de meeste gecentraliseerde regeringen kunnen worden beschouwd, en dit zou hen in groot gevaar brengen. Het is beter om gewoon anoniem te blijven en mogelijke toekomstige problemen te vermijden.

Cryptocurrencies en regelgeving

Crypto-voorschriften

Afbeelding via Fotolia

De toekomst van privacymunten is op zijn best waarschijnlijk wankel. Veel regeringen (inclusief de VS) zien cryptocurrencies als activa die moeten, kunnen en zullen worden belast. En ze zullen in de toekomst zeker de voorschriften moeten volgen. De belangrijkste cryptocurrency-uitwisselingen volgen, op enkele uitzonderingen na, de Know-Your-Customer- en Ant-Money-Laundering-regels.

Aeon zal ook moeten voldoen aan voorschriften en wetten, maar zal het? Hoe kan het zijn identiteit als privacymunt behouden als het overheidsvoorschriften volgt die het vrijgeven van persoonlijk identificeerbare informatie vereisen? Het kan niet, en dat zal het in de toekomst mogelijk steeds riskanter maken.

Aeon verkrijgen is misschien mogelijk zonder de regering hiervan op de hoogte te stellen. Als je het van mij maakt, kun je anoniem blijven. Maar als u het koopt, zijn er maar heel weinig uitwisselingen waarvoor nog geen persoonlijk identificeerbare informatie nodig is. Dat wordt alleen maar erger.

Dan wil je waarschijnlijk op een gegeven moment je Aeon uitgeven. Anoniem blijven terwijl u dat doet, is bijna onmogelijk voor bijna elk goed of elke dienst die u maar wilt. Dus je zou Aeon misschien kunnen gebruiken als een winkel van waarde, maar tenzij er een enorm ecosysteem ontstaat rond het gebruik van Aeon (en andere privacymunten), is de privacyfactor allemaal voor niets.

Wereldregeringen hebben veel te veel te verliezen, zowel in belastinginkomsten als in de controle over hun eigen bevolking, om privacymunten zoals Aeon te laten floreren.

Hoe Aeon te kopen

Momenteel is Aeon alleen beschikbaar op drie beurzen volgens Coinmarketcap.com

Het belangrijkste beursaanbod Aeon is Bittrex, en bijna 98% van het handelsvolume (dat slechts ongeveer $ 9.000 bedraagt) is via Bittrex. U kunt Aeon ook krijgen van HitBTC en van TradeOgre.

Natuurlijk heb je Bitcoin nodig om Aeon te kopen bij een van deze beurzen, en gezien de transparantie van de Bitcoin-blockchain, is er een kans dat een vastberaden onderzoeker je kan opsporen op basis van die Bitcoin-aankoop en -uitwisseling. Om anonimiteit te behouden, zou u een peer-to-peer-oplossing moeten gebruiken om Bitcoin te kopen voordat u deze inwisselt voor Aeon.

U kunt ook een privétransfer opzetten met iemand die u kent en vertrouwt.

Waar bewaar je Aeon

Aeon Web Portemonnee

Aeon Web Portemonnee

Er is een Aeon-desktopportemonnee die kan worden gedownload hier voor Windows, Mac of Linux. Hier is een web portemonnee voor Aeon dat in januari 2018 door een derde partij werd uitgebracht.

Gebruik uiteraard op eigen risico, aangezien de webportemonnee geen juridische band heeft met Aeon. De Bittrex-uitwisselingsportemonnee kan ook uw Aeon bevatten als u het niet erg vindt om geen controle te hebben over de privésleutels.

Uiteindelijk zal er een mobiele portemonnee beschikbaar zijn, maar er is nog geen indicatie wanneer die kan worden vrijgegeven.

Houd er ook rekening mee dat de Aeon-portemonnee in feite een versie is van de Monero simplewallet en verre van eenvoudig te gebruiken is als u niet technologisch geneigd bent.

Aeon Coin Prijsprestaties

Net als de hele cryptocurrency-markten herstelde Aeon zich in december 2017 en januari 2018, met een prijs die begin januari een hoogste punt van $ 9,04 bereikte. Sindsdien is de prijs aanzienlijk gedaald en vanaf 29 juni 2018 is het helemaal terug naar $ 1,12. Dat is natuurlijk nog steeds ongeveer het dubbele van de prijs van een jaar eerder. De komende maanden zullen bepalen of het houden van Aeon een goed idee is.

Conclusie

Als een op privacy gerichte munt heeft Aeon een kleine aanhang verzameld, maar het grotere Monero-project is veel populairder en waardevoller. In feite is de hoofdontwikkelaar voor Aeon ook een Monero-ontwikkelaar, waardoor sommige gebruikers hebben gevraagd of Aeon niets meer is dan een testbed voor Monero. Er is echt geen manier om het te weten, maar we weten wel dat Aeon de meeste wijzigingen volgt die Monero aanbrengt, hoewel er enkele wijzigingen zijn aangebracht.

We weten ook dat regeringen van de wereld waarschijnlijk niet toestaan ​​dat privacymunten gewoon ongehinderd gedijen. We hebben nog niet gezien hoe een van deze privacymunten een aanval van regeringstroepen zou behandelen, als het in feite zelfs mogelijk is voor hen om een ​​dergelijke aanval af te weren.

Vanuit een handelsperspectief volgt Aeon vrijwel de bredere markt, maar als het uiteindelijk zijn belofte van een mobiele privacymunt kan waarmaken, zou het een enorme stijging kunnen meemaken. Het is waarschijnlijk dat een dergelijke ontwikkeling leidt tot meer acceptatie door uitwisselingen, meer acceptatie door gebruikers en op zijn beurt een veel hogere prijs.

Aeon is een interessant project, maar het is zo verpakt in privacy, anonimiteit en geheimhouding dat er geen manier is om zeker te weten of het zelfs een echt project is, wanneer het zijn visie zal realiseren, of dat het zelfs maar iets meer is dan een testomgeving. voor Monero.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me