AirSwap (AST) Review: gedecentraliseerd ERC20 Exchange Network

AirSwap (AST) is een ander item in de lange lijst van gedecentraliseerde exchange-tokens die onlangs op de markt zijn gekomen.

Meer specifiek is AirSwap een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) voor ERC-20-tokens die is gevestigd in Hong Kong. Het gebruikt zijn eigen cryptocurrency, het AirSwap-token of AST, om markten te creëren voor het verhandelen van een van de duizenden bestaande ERC-20-tokens. Dit alles gebeurt zonder dat er een gecentraliseerde market maker nodig is.

Gezien de overvloed aan andere DEX-tokens op de markt, kan het echter echt concurreren?

In deze AirSwap-review zullen we dieper ingaan op het project, inclusief de technologie, ontwikkeling en roadmap. We zullen ook de mogelijke use-cases voor het AST-token en hun acceptatiepotentieel op de lange termijn analyseren.

Wat is AirSwap?

De AirSwap exchange is ontwikkeld met de privacy en veiligheid van gebruikers als topprioriteiten. Het bedrijf wil zijn gebruikers een platform bieden waar ze anoniem kunnen handelen op een peer-to-peer-manier die derden en handelskosten vermijdt.

Het AirSwap-token zelf is een ERC-20-token en het platform gebruikt de Ethereum-blockchain om een ​​gedecentraliseerd handelsplatform te creëren. Het platform zelf is ook ontworpen om op Ethereum gebaseerde ERC-20-tokens te ondersteunen, wat erg handig is voor handelaren gezien het enorme aantal altcoins op basis van de ERC-20-standaard.

AirSwap hield in 2017 een crowdsale waarbij ze het AST-token aan bijdragers uitgaf. Dit was een relatief succesvolle ICO die zag dat het project meer dan $ 30 miljoen ophaalde

AirSwap-protocol

AirSwap heeft hun Swap-protocol gemaakt om transactievrije handel mogelijk te maken. Het Swap-protocol maakt gebruik van slimme contracten op de Ethereum-blockchain om bestellingen af ​​te wikkelen. Al het andere wordt off-chain afgehandeld. Het AirSwap-team is van mening dat het verbinden van handelaren buiten de keten ervoor zorgt dat handel op hun gedecentraliseerde beurs sneller verloopt dan concurrerende gedecentraliseerde beurzen zoals EtherDelta die afhankelijk zijn van de blockchain voor orderverwerking en de verspreiding van informatie..

Het AirSwap-team realiseerde zich al vroeg dat het matchen van transacties in de keten niet de beste oplossing was vanwege de vertragingen die het met zich meebrengt. Bij het uitvoeren van transacties in de keten moet u wachten tot knooppunten consensus bereiken over transacties, en op het Ethereum-netwerk duurt dit ongeveer 15 seconden. Dat is veel te langzaam voor een uitwisseling, waar bestellingen in microseconden moeten worden afgehandeld.

Een ander probleem met het gebruik van on-chain orderroutering is dat de mogelijkheid bestaat voor slechte actoren om openbare gegevens van de blockchain te manipuleren. Op traditionele aandelenmarkten staat dit bekend als front-running en wordt het een probleem voor gedecentraliseerde cryptocurrency-uitwisselingen wanneer ze al hun orderinformatie openbaar publiceren op de blockchain..

DEX-opties vergelijken AirSwap

Omdat AirSwap het off-chain Swap Protocol gebruikt, elimineert het de mogelijkheid van front-running die zou kunnen optreden als derden vertrouwd waren met gevoelige orderinformatie die zou kunnen worden misbruikt. Een ander voordeel van het Swap-protocol is dat het een gecentraliseerd orderboek wegneemt. Dit is mogelijk omdat AirSwap een indexer en een optioneel orakel implementeert.

De Indexer op AirSwap werkt als een zoekmachine voor de DEX. Het bevat tegenpartijinformatie en deelt deze privé wanneer dat nodig is voor de tegenpartij bij een transactie. Als een handelaar niet zeker weet welke prijs geschikt is voor een transactie, kunnen ze het orakel raadplegen.

Het orakel is er om suggesties te doen over prijzen. Dit geeft de AirSwap DEX prijsontdekking, zelfs bij een lage liquiditeit.

Hoe werkt AST-token?

Het AST-token functioneert voornamelijk als een middel voor marktmakers (ook bekend als makers) om markten op AirSwap te zetten. Wanneer een maker de ene cryptocurrency voor een andere wil aanbieden tegen een vaste prijs op de beurs, gebruiken ze het AST-token om de markt voor die altcoin te creëren. Dit wordt ook wel het verschaffen van liquiditeit voor de beurs genoemd.

De maker bepaalt de biedprijs, of de prijs die ze bereid zijn te betalen, evenals de laatprijs, dat is hoeveel ze verwachten te ontvangen. De maker is in staat om een ​​markt te creëren voor een bepaald activum omdat hij een groot deel van het aangeboden activum bezit. Ze profiteren dan van het verschil tussen de bied- en laatprijs, ook wel de spread genoemd.

AirSwap-interface

De AirSwap-gebruikersinterface om tokens te kopen / verkopen. Bron: Airswap

Traditionele beurzen hebben marktmakers gevormd, maar met AirSwap kan iedereen een marktmaker worden door hun intentie om liquiditeit te verschaffen kenbaar te maken. Dit wordt gedaan door 250 AST uit te zetten. Zodra de AST is ingezet, wordt deze zeven dagen opgesloten en wordt er een markt gecreëerd.

Het bedrag dat moet worden ingezet om maker te worden, en de duur van de lockup worden beide bepaald door AST-houders, die stemmen over het uitzetbedrag en de lockup-periode. Aanvankelijk was de inzet slechts 100 AST, maar munthouders stemden om dat te verhogen tot 250 AST.

Aan de andere kant van de markt zijn takers, of degenen die de altcoins kopen die door de makers op de beurs worden vermeld. Afnemers betalen geen andere kosten dan de transactiekosten van het netwerk. Ze kunnen alle makers op het platform ontdekken, prijsinformatie krijgen en bestellingen plaatsen, allemaal gratis.

Het AirSwap-team

De oprichters van AirSwap zijn Don Mosites en Michael Oved, die samen studenten waren aan de Carnegie Mellon University. Oved werd een succesvolle algoritmehandelaar, terwijl Mosites een full-stack ontwerper en ondernemer werd. Mosites besteedde meer dan een decennium aan het ontwerpen van producten bij bedrijven als Zynga en Google voordat ze AirSwap met Oved lanceerden.

AirSwap-interface

AirSwap-oprichters. Afbeelding via Vloeibaarheid

Een derde mede-oprichter is Sam Tabar, die 15 jaar ervaring heeft in de financiële sector. Tabar was voorheen Head of Capital Strategy bij Bank of America Merrill Lynch en daarvoor afgestudeerd aan Oxford University en Columbia Law School. Andere opvallende figuren op het AirSwap-platform zijn voormalig hedgefondsmanager Michael Novogratz en Joseph Lubin, die mede-oprichter was van Ethereum. Beiden zijn adviseurs van het project.

AirSwap-gemeenschap

AirSwap is actief op verschillende sociale platforms en heeft een bescheiden aanhang voor een blockchain-project. Twitter-volgers zijn de 30.000 gepasseerd, wat niet enorm is. Op de AirSwap sub-Reddit er zijn slechts 3600 volgers. Berichten zijn schaars, met meerdere per week, en niet meer dan een handvol reacties op elk bericht.

Het AirSwap-team organiseert wekelijks een discussie, en die hebben wat meer interactie. Het Telegram-kanaal heeft iets meer dan 3.600 volgers en op Facebook heeft de AirSwap-pagina iets meer dan 4.100 volgers. Het AirSwap-team gaat door met updates op beide platforms.

Ontwikkeling en routekaart

Een van de beste manieren om een ​​idee te krijgen van hoeveel ontwikkeling er in een project wordt gedaan, is via hun GitHub-activiteit. In deze openbare opslagplaatsen zullen de meeste projecten hun open source-code publiceren zodat hun gemeenschap deze kan observeren.

Ik besloot om in de Airswap GitHub om te zien hoeveel code werd gepusht door de ontwikkelaars. Hieronder staan ​​de code-commits voor de drie meest actieve repositories in het project.

airswap-code wordt vastgelegd

Code wordt vastgelegd op drie actieve opslagplaatsen bij AirSwap

Zoals je kunt zien aan de commits van de afgelopen 12 maanden, is er nog behoorlijk wat activiteit van de ontwikkelaars. Dit is natuurlijk lang niet zoveel code die wordt gepusht door andere projecten die we hebben beoordeeld.

Dit lijkt ook geen back-up te maken van het aantal updates dat door het team lijkt te zijn aangekondigd. Bijvoorbeeld in hun Jaaroverzicht 2018 ze verklaarden dat ze in het jaar 2 miljoen regels code hadden gepusht. Het is daarom ook mogelijk dat de ontwikkelaars code pushen naar privérepository’s om later in de hoofdrepository’s op te nemen.

Evenzo kunnen er andere redenen zijn waarom Airswap de laatste tijd niet zoveel code heeft gepubliceerd als bij andere projecten. AirSwap is in 2017 gelanceerd en in 2018 is veel code gepusht. Of we dit jaar waarschijnlijk nog veel meer commits zullen zien, hangt af van wat ze in hun roadmap hebben uitgebracht..

Tot nu toe is de enige roadmap die openbaar beschikbaar is de eerste die in november 2017 werd uitgebracht. Het team zegt echter dat ze van plan zijn om in “begin 2019” een bijgewerkte roadmap uit te brengen.

Natuurlijk, het bijzondere reddit commentaar werd ongeveer twee maanden geleden gemaakt en we gaan momenteel richting maart. We kunnen alleen maar hopen dat het snel onderweg is, maar als u hiervan op de hoogte wilt blijven, kunt u Fluidity’s volgen officiële blog.

AST-tokenprestaties

AirSwap hield hun ICO in oktober 2017, voldeed aan hun harde limiet en haalde $ 33 miljoen dollar op. AST-tokens waren geprijsd op $ 0,30 bij de ICO en bereikten in januari 2018 zelfs $ 2,08, maar werden vervolgens meegesleept in de bearmarkt in cryptocurrencies.

De munt bleef het hele jaar 2018 vallen en zelfs met grote crpytocurrencies die begin 2019 tekenen van leven vertoonden, blijft het AST-token zwaar depressief. Vanaf eind februari 2019 wordt AST verhandeld tegen slechts $ 0,032621 of bijna 1/10 van de ICO-prijs. Dat is nogal een klap voor vroege investeerders.

Omdat AST een ERC-20-token is, kan het worden opgeslagen in elke ERC-compatibele portemonnee, maar als u van plan bent het te gebruiken, moet het worden opgeslagen in een van de wallets die kunnen worden aangesloten op het AirSwap-platform. Dat omvat MetaMask, Ledger, Trezor en Opera. Het ondersteunt ook mobiele portefeuilles, waaronder Trust, imToken, Status en Coinbase Wallet.

Binance AST

Registreer bij Binance en koop AST-tokens

Degenen die AST willen kopen, kunnen het vinden op Binance en IDCM, evenals Huobi Global en natuurlijk op het AirSwap-platform zelf. AirSwap ondersteunt zogenaamd fiat-aankopen via de Wyre-applicatie, maar ik kon de Wyre-widget niet laten werken op de AirSwap-site.

AST zit momenteel op plaats 398 op CoinMarketCap. Er lijkt een relatief gezond liquiditeitsniveau voor het token te zijn, hoewel meer dan 90% van het volume op slechts twee beurzen plaatsvindt. Dit betekent dat de meeste liquiditeit afhankelijk is van deze gecentraliseerde beurzen (het exacte probleem dat AirSwap probeert aan te pakken).

Gevolgtrekking

Het AirSwap-platform kende een sterke start in 2017, met een getalenteerde groep oprichters en een sterk adviesteam, maar de bearmarkt van 2018 heeft echt iets uit het platform gehaald. Hoewel het sinds de lancering enorm had moeten groeien, lijkt het in plaats daarvan weg te kwijnen, met zeer weinig groei van het handelsvolume.

Het idee van gratis handelen heeft zeker enige aantrekkingskracht, maar traders zijn om de een of andere reden niet echt aan boord gekomen. Momenteel is het grootste handelsvolume voor de DEX in DAI, Chainlink en OmiseGo, maar begrijp dat het totale dagelijkse handelsvolume lager is dan $ 30.000.

Het AST-token heeft een goed potentieel als het platform wat grip kan krijgen, en met de prijs die zo laag is als het momenteel is, zou het AST-token een enorm koopje kunnen zijn als het AirSwap-team hun project weer tot leven kan brengen. Vergoedingvrij handelen is zeker een stimulans, maar tot dusver lijkt het niet voldoende inventief te zijn om handelaars door de massa binnen te halen.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me