Algorand Review: Pure PoS Blockchain-ontwikkelingsplatform

Algorand is een project dat op de scène en in de top 100 is geschoten. Er is grote belangstelling voor het project binnen de cryptogemeenschap.

Dit is aangeprezen als een van de meest opwindende projecten waaraan momenteel wordt gewerkt. Gesteund door VC Capital en een team van PhD’s en professoren, proberen ze de blockchain-technologie opnieuw voor te stellen en oneindig schaalbaar te maken.

Zijn ze echter iets dat u moet overwegen?

In deze Algorand-recensie zal ik je alles geven wat je moet weten over het project. Ik zal ook het prijspotentieel van ALGO-tokens analyseren.

Wat is Algorand?

Algorand is een blockchain-platform dat tot doel heeft een grenzeloze economie te creëren door middel van zijn gedecentraliseerde, toestemmingloze openbare blockchain.

Met andere woorden, Algorand wil een blockchain-ecosysteem waarmee iedereen kan deelnemen en slagen. Het platform wordt gebouwd met de kernprincipes van eenvoud, directe transacties, direct gebruik en acceptatie, en prestaties.

Algorand gaat ook een van de grootste uitdagingen in blockchain-technologie aan. Zo bouw je een platform dat zowel snel als schaalbaar is, zonder aan decentralisatie in te boeten.

Het Algorand-team weet dat er zonder een schaalbare oplossing geen massale acceptatie zal plaatsvinden. We hebben dat gezien bij zowel Bitcoin als Ethereum, die populair zijn, maar geen massale acceptatie bereiken omdat ze simpelweg te traag zijn voor de moderne economie.

Toch mag schaalbaarheid niet ten koste gaan van decentralisatie en beveiliging. Alle drie zijn essentieel voor het succesvolle blockchain-platform en Algorand wil ze alle drie naar zijn platform brengen en uiteindelijk de Blockchain Trilemma oplossen.

En Algorand zal ook de rekenkosten van transacties minimaliseren, waardoor de wereld een schaalbaar, veilig, gedecentraliseerd platform krijgt met lage transactiekosten.

Het Algorand-netwerk

Het protocol dat door Algorand wordt gebruikt, is ontworpen voor snelheid. In theorie hebben de ontwikkelaars de optimale efficiëntie bereikt door blokken in slechts één stemronde af te ronden.

Dit zorgt ervoor dat elk blok onmiddellijk wordt afgerond en dat het aantal transacties per seconde dat door het netwerk wordt verwerkt aanzienlijk zal toenemen. Het mainnet is gelanceerd met de mogelijkheid om 1.000 transacties per seconde te verwerken met een latentie van minder dan 5 seconden.

Algorand-overeenkomst over vliegen

Algorand Fast Agreement on the Fly. Afbeelding via Algorand Blog

Omdat snelheid zonder beveiliging nutteloos is, is het Algorand-netwerk ontworpen om langwerpige netwerkpartities te weerstaan ​​en snel te herstellen, wat een aantal potentiële aanvalsvectoren uit de echte wereld aanpakt. Een netwerkpartitie is een aanval op netwerkniveau die het voor gebruikers moeilijk of zelfs onmogelijk maakt om op het netwerk te communiceren.

Hoe een blockchain ook is ontworpen, een netwerkaanval is altijd een mogelijkheid. Elke keer dat een aanvaller krachtig genoeg is om een ​​netwerkpartitie voor onbepaalde tijd te onderhouden, kunnen er geen blokken worden geproduceerd, waardoor het netwerk effectief wordt afgesloten. De enige manier om dit te bestrijden, is door de kosten voor de aanvaller te verhogen totdat ze niet meer kunnen vasthouden.

Proof-of-Work-blockchains hebben het het slechtst in deze scenario’s. Een PoW-blockchain vormt twee afzonderlijke ketens, één in elke partitie. Wanneer de partitie sluit, verdwijnt de mindere keten en worden alle transacties van die kant weggenomen. Wat erger is, is dat een netwerkaanval kan worden uitgevoerd op specifieke protocolberichten, waardoor het bijna onmogelijk wordt om een ​​netwerkpartitie te detecteren.

Algorand consensusprotocol

In het geval van Algorand wordt Byzantine Agreement gebruikt, maar deze is geoptimaliseerd voor hoge prestaties en enorme schaal. Dit werkt zolang er meer dan tweederde eerlijke meerderheid is, en de deelnemers hoeven niet te worden gesynchroniseerd.

Wanneer de gekozen leider eerlijk is, wordt consensus bereikt in slechts twee stappen, en wanneer de gekozen leider kwaadwillig is, kan consensus nog steeds worden bereikt binnen een constant aantal stappen.

Dit houdt het protocol veerkrachtig, zelfs in het licht van willekeurige netwerkpartities met een onbekende lengte. Het netwerk herstelt zich ook snel zodra de partitie is opgelost. Dit vrijwel onmiddellijke herstel van partities maakt het duur voor een aanvaller om het netwerk te blokkeren, aangezien de aanvaller vaak de kosten voor het verstoren van het netwerk zou moeten betalen.

Algorand consensusmechanisme

Overzicht van het Algorand-consensusmechanisme. Afbeelding via Algorand

Als een eerlijke leider een blokkering voorstelt, vindt de eerste stemming onmiddellijk plaats wanneer netwerkdeelnemers de blokkering ontvangen. Dit betekent dat zodra het blok zich door alle deelnemende knooppunten heeft verspreid, het na slechts één stemronde wordt goedgekeurd.

Om dit op te schalen naar een groot aantal netwerkknooppunten heeft Algorand een uniek mechanisme ontwikkeld op basis van verifieerbare willekeurige functies. Met deze oplossing kan een deelnemer privé controleren en zien of hij is geselecteerd om deel te nemen aan de overeenkomst voor het volgende blok, en vervolgens een bewijs van selectie opnemen in zijn netwerkberichten.

Het protocol van Algorand vereist niet dat gebruikers een andere privéstatus behouden dan hun privésleutels. Dit betekent dat het netwerk deelnemers onmiddellijk kan vervangen nadat een netwerkbericht is verzonden, en aanvallen kan worden vermeden die gericht kunnen zijn op personen zodra hun identiteit bekend is.

Algorand Stem-certificering

Stem over certificering bij Algorand

Zelfs in het geval dat een aanvaller controle krijgt over het netwerk en kan dicteren welke berichten aan welke gebruikers worden afgeleverd en wanneer het Algorand-overeenkomstprotocol niet zal splitsen, waardoor het saldo van de gebruiker veilig blijft.

Op deze manier is Algorand ontworpen om veilig en efficiënt te werken in een omgeving zonder toestemming die bestaat uit een willekeurig aantal deelnemers, die allemaal op elk moment lid kunnen worden van of het netwerk kunnen verlaten, en dit alles zonder enige goedkeuring of doorlichting..

Algorand-team & Partners

Algorand is opgericht door Silvio Micali, een MIT-professor die een heel sterk team heeft samengesteld. In tegenstelling tot sommige projecten die voornamelijk bestaan ​​uit ondernemers aan het hoofd van het project, bestaat Algorand voornamelijk uit onderzoekers en wetenschappers. Vanwege de verbinding met MIT bevindt het grootste deel van het Algorand-team zich in Boston.

Naast het kernteam van Algorand is er ook het Algorand Foundation, dat is de bestuurs- en onderzoeksorganisatie die de ontwikkeling van het Algorand-platform leidt.

Dit zijn de drie leden van het Algorand executive team:

Algorand-team

Enkele leden van het Algorand-team

  • Silvio Micali is de oprichter van Algorand. Hij is een expert in cryptografie, veilige protocollen en pseudo-willekeurige generatie en houdt toezicht op al het onderzoek en de beveiliging die met Algorand te maken hebben. Hij is mede-uitvinder van een groot aantal protocollen, waaronder verifieerbare willekeurige functies, nulkennisbewijzen en probabilistische versleuteling.
  • Steve Kokinos fungeert als de CEO bij Algorand. Voorheen was hij CEO van het wereldwijde communicatieplatform voor ondernemingen Fuze, en hij brengt een schat aan zakelijke en ondernemerservaring mee naar Algorand..
  • W. Sean Ford is de COO bij Algorand, en hij brengt ook een schat aan zakelijke ervaring mee, nadat hij eerder CMO was bij LogMeIn.

Naast bovenstaande kernleden heb je ook Keli Callaghan die hoofd Marketing is bij Algorand. Ze heeft een enorme hoeveelheid ervaring in marketing en klantrelaties op basis van haar eerdere ervaring bij Avid, waar ze verantwoordelijk was voor het samenwerkingsverband voor marketing met Microsoft, evenals de marketingteams in het veld en wereldwijde strategieën voor klantbetrokkenheid..

Je hebt ook Sergey Gorbunov die hoofd cryptografie is bij Algorand. Hij is een prijswinnende onderzoeker en schreef zijn proefschrift over de constructie van geavanceerde cryptografische protocollen met behulp van op roosters gebaseerde cryptografie. Hij heeft ook belangen in blockchain-protocollen, computernetwerken en beveiligde grootschalige systemen.

Dit zijn slechts een kleine greep uit de mensen die momenteel aan Algorand werken. U kunt een meer grondige uitsplitsing in hun team pagina.

Algorand Partners

Enkele van de Algorand-partners

Zoals gezegd heeft Algorand een aantal investeringen ontvangen van talrijke durfkapitaalfondsen. Deze variëren van cryptospecifieke fondsen tot meer algemene op technologie gerichte beleggers. Algorand heeft ook geïnvesteerd in hun eigen risicokapitaalfonds genaamd Algocapital. Dit fonds heeft $ 100 miljoen opgehaald en zal projecten ondersteunen die erop gericht zijn voort te bouwen op het Algorand-protocol.

Algorand-gemeenschap

Het Algorand-team houdt redelijk goed stand op verschillende sociale mediaplatforms, zoals Twitter, Facebook en Telegram. Ze houden ook een blog bij op Medium en zorgen voor regelmatige updates voor de gemeenschap. Ze zijn vooral goed in het verstrekken van diepgaande technische informatie om gebruikers een beter begrip van het project en de doelstellingen ervan te geven.

Aan Twitter, het team heeft bijna 12.000 volgers en de Facebook-pagina heeft bijna 800 volgers. Die cijfers zijn oké, maar die van het team Telegram-kanaal heeft meer dan 10.000 gebruikers, wat de kracht van de Algorand-gemeenschap nauwkeuriger laat zien.

Er is ook een platform specifiek voor de Algorand-gemeenschap, die verschillende bronnen voor ontwikkelaars, een forum, SDK’s, informatie over aankomende evenementen en meer bevat.

Het ALGO-token

Algorand hield in juni 2019 een Dutch Auction ICO en haalde meer dan $ 60 miljoen op en verkocht 25 miljoen tokens voor $ 2,40 per stuk. De ICO-datum viel samen met de lancering van het Algorand-mainnet.

Dat is echter nog maar het begin, want Algorand heeft gezegd dat ze 600 miljoen tokens per jaar zullen veilen, telkens met hetzelfde Nederlandse veilingsysteem. De totale tokenvoorraad zal 10 miljard ALGO bedragen.

ALGO Prijs

ALGO Prijsprestaties. Afbeelding via CMC

Helaas voor degenen die hebben deelgenomen aan de ICO, heeft het token de afgelopen zomer niet goed standgehouden. Vanaf 1 september 2019 kost ALGO $ 0,393337, waarmee het token nog steeds op de 47e plaats staat op basis van een marktkapitalisatie van $ 113 miljoen.

Als de prijs echter op de ICO-prijs van $ 2,40 was gebleven, zou het token een marktkapitalisatie van $ 690 miljoen hebben, waardoor het op de 18e plaats zou komen te staan.

Kopen & ALGO

Hoewel ALGO op Binance wordt vermeld, komen verreweg de grootste handelsvolumes van Hotbit, gevolgd door MXC, CoinEx, Bilaxy en Bit-Z. Het token staat ook op een flink aantal andere beurzen, waaronder Huobi Global, OkEx, Coinbase Pro en BitMax.

Over deze beurzen heen is er een gezond volume dat goed gespreid is en de afhankelijkheid van één beurs vermindert. Op elk van de beursboeken heb je ook sterke orderboeken.

Op Binance zijn de ALGO / Bitcoin-markten bijvoorbeeld vrij diep en is er een hoge omzet. Dit maakt het veel gemakkelijker om grote blokorders met beperkte slippage uit te voeren.

Binance ALGO

Registreer bij Binance en koop ALGO-tokens

Zodra u uw ALGO-tokens heeft, wilt u ze van de beurs halen en in een offline portemonnee bewaren. We zijn ons maar al te bewust van de risico’s die gepaard gaan met het opslaan van grote hoeveelheden munten op een gecentraliseerde beurzen.

Algorand heeft mobiele portefeuilles gemaakt voor zowel Android- als iOS-apparaten, en Coinomi ondersteunt ook ALGO-tokens, dus je zou die kunnen gebruiken voor een desktopportemonnee. Helaas wordt ALGO niet ondersteund door de Trezor- of Ledger-hardwareportefeuilles vanaf de datum waarop dit artikel werd geschreven.

De ALGO Staking-beloningen

Algorand heeft een bedrag van 200 miljoen aangekondigd ALGO-beloningsprogramma, waarvoor de registratie van een ALGO-portemonnee vereist was met minimaal 25 ALGO per blokhoogte 1.618.450.

Alleen de eerste 200 miljoen ALGO konden worden geregistreerd, en het programma keert 200 miljoen ALGO uit in vier periodes van zes maanden. De inzetbeloningen worden uitbetaald op basis van het aantal ALGO’s dat door elke geregistreerde portemonnee is ingezet, en de vereiste inzet zal met elke betaling toenemen.

In eerste instantie is berekend dat dit uitzetprogramma 14,39% jaarlijks rendement oplevert, maar dat zou moeten toenemen als wallets later van het programma worden gediskwalificeerd, of ze gewoon afhaken..

Gevolgtrekking

Algorand is gemaakt door een zeer gerespecteerde cryptografieprofessional van MIT en wordt ondersteund door een team van wereldklasse van onderzoekswetenschappers, zakelijke en marketingprofessionals. Hoewel dit uiteraard hoge verwachtingen met zich meebrengt voor het project, heeft het team tot dusver uitstekende resultaten geleverd.

Het token kende een geweldige start met de Nederlandse veiling van juni 2019, hoewel het aanzienlijk is gedaald ten opzichte van de ICO-prijs. De tijd zal uitwijzen hoe goed het token standhoudt, aangezien het Algorand-team van plan is om 600 miljoen ALGO-tokens per jaar te veilen totdat de volledige voorraad van 10 miljard token is vrijgegeven..

Het mainnet is gelanceerd met een indrukwekkende 1.000 transacties per seconde, en dat heeft het team in staat gesteld om een ​​aantal sterke partnerschappen te creëren, met anderen in de financiële en vastgoedsector in de maak. Dat laat zien dat er in de echte wereld vraag is naar het productaanbod van Algorand.

Algorand heeft het blockchain-landschap al verbeterd door zijn technologische ontwikkelingen, en het kijkt nu naar verdere verbeteringen via zijn herstelmechanisme voor aanvallen op netwerkpartities, wat een baanbrekende methode is om het economisch onhaalbaar te maken voor een aanvaller om het netwerk te verstoren voor een aanzienlijke hoeveelheid tijd.

Algorand was indrukwekkend in hun snelheid van ontwikkeling en in het ontbreken van significante bugs. Het mainnet is zeer snel gelanceerd en de codebasis, die pas onlangs is uitgebracht, wordt als goed gedocumenteerd beschouwd en is duidelijk afkomstig van een serieus en professioneel ontwikkelingsteam.

Op dit punt lijkt Algorand zowel technisch als commercieel gepositioneerd te zijn om een ​​succes te zijn in de blockchain-ruimte. Het blijft natuurlijk vrij vroeg in de ontwikkeling van deze industrie, maar dit is een project dat de toekomst in de gaten moet houden.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me