Alles wat u moet weten over CryptoCurrency Airdrops

Gratis dingen zijn geweldig toch? Maar als je iets gratis krijgt, vraag je je altijd af: “Wat is de vangst?” Dat komt omdat we weten dat je zelden iets voor niets krijgt, en dat alles wat te mooi lijkt om waar te zijn dat meestal ook is.

Welnu, in de cryptocurrency-wereld zijn de traditionele regels zelden van toepassing, en de makers van nieuwe tokens en munten hebben een manier gevonden om het idee uit te dagen dat gratis spullen altijd een valstrik hebben met een eigen trucje en het wordt een ‘Airdrop’ genoemd..

Wat is een Airdrop?

In de meest eenvoudige bewoordingen is een airdrop niets meer dan gratis munten die worden weggegeven door het ontwikkelteam. Dit kan op veel manieren worden gedaan. In sommige gevallen verschijnen de munten gewoon zonder waarschuwing in uw portemonnee.

In andere gevallen zijn er vereisten waaraan moet worden voldaan om de uitgezonden munten te krijgen. Misschien moet u zich aanmelden voor het Telegram-kanaal van het ontwikkelteam en hen daar volgen of ermee communiceren. Mogelijk moet u de munt op de een of andere manier promoten op Twitter of op een andere sociale mediasite.

Het kan zijn dat u een bepaald bedrag van een andere munt in uw portemonnee moet hebben om de uitgezonden munten te ontvangen. Er zijn een aantal vereisten en ze verschillen van de ene airdrop tot de andere, omdat er in het wilde westen van cryptocurrencies geen regels zijn.

De ontwikkelingsteams stellen gaandeweg hun eigen regels op en beslissen welke vereisten het beste bij hun behoeften passen voordat ze gratis munten uitdelen.

Waar komen de Airdropped Coins vandaan??

Airdrops op The Seashore

De gebruikelijke methode is om simpelweg een hardfork van de bestaande blockchain te maken, munten te maken en deze vervolgens gratis te verspreiden. Een zeer bekende airdrop vond onlangs plaats toen bitcoin splitste om bitcoin cash te creëren.

In dat geval ontving elke bitcoin-houder een gelijk bedrag aan bitcoin cash op het moment dat de fork plaatsvond. Met bitcoin cash die momenteel rond de $ 1.000 wordt verhandeld, is dat een mooie ‘freebie’!

In sommige gevallen wordt de airdrop gedaan in plaats van een ICO, waarbij het grootste deel van de munten wordt weggegeven, terwijl het ontwikkelingsteam 5% of 10% van de totale munten in handen heeft om toekomstige ontwikkeling te financieren.

Waarom is het gedaan??

Je denkt waarschijnlijk dat het gek klinkt als ontwikkelteams tot 95% van het eigen vermogen in hun projecten gratis weggeven, maar het is eigenlijk heel logisch.

De andere manier om munten te verdelen, is door middel van een eerste muntenaanbieding. Als je cryptocurrencies al een tijdje volgt, weet je dat sommige ICO’s enorm succesvol zijn geweest en honderden miljoenen dollars hebben opgehaald. Maar dat zijn eerder uitzondering dan regel. De meeste ICO’s zijn bij lange na niet zo succesvol.

Er ontstond dus een nieuw idee. Wat als nieuwe projecten gewoon hun munten weggeven??

Het resultaat is dat ze het nieuws over hun project veel verder kunnen verspreiden – ICO’s zien doorgaans niet meer dan 30 of 40.000 kopers. En ze krijgen mensen geïnteresseerd om meer over het project te weten te komen, en in sommige gevallen worden ze zo opgewonden dat ze het woord beginnen te verspreiden onder hun vrienden, waardoor de airdrop en het project in een viraal fenomeen veranderen.

Dat is echt de reden waarom airdrops worden gedaan. Om het nieuws over een project onder het grootste aantal gebruikers te verspreiden, in de hoop dat ze het verder zullen verspreiden, enorme belangstelling voor het project zullen opwekken en uiteindelijk de prijs van het uitgezonden token dramatisch zullen doen stijgen.

Een succesvol voorbeeld is eBitcoin (eBTC) die op 28 september 2017 werd uitgezonden met een waarde van ongeveer $ 0,03 en momenteel wordt verhandeld tegen $ 0,80 per munt. Een ander voorbeeld is OmiseGo (OMG), dat in juli 2017 werd uitgezonden tegen een waarde van ongeveer $ 0,20 per munt en verhandeld werd tot $ 25 en momenteel $ 11,86 per munt kost..

Natuurlijk presteren niet alle uitgezonden munten zo goed, maar ze zijn gratis, dus zelfs als slechts 5% van hen op deze manier groeit, heb je een mooie winst gemaakt.

Hoe u uw airdrop claimt?

Veel van de uitgezonden munten zijn gebaseerd op het ERC20-protocol en vereisen een ERC20-compatibele, niet-uitwisselingsportefeuille om te claimen. De meest populaire portemonnee die voor dit doel wordt gebruikt, is MyEtherWallet. In sommige gevallen worden de munten gewoon aan uw portemonnee toegevoegd, u hoeft verder niets te doen. In andere gevallen moet u een actie ondernemen om de munten te claimen, of moet u al een bepaald bedrag aan een munt hebben.

Eerlijk gezegd heeft elk project zijn eigen vereisten om een ​​airdrop te ontvangen. Een goede plek om meer te weten te komen over airdrops door mee te doen Telegram en het volgen van de projecten die je leuk vindt. Een andere goede bron voor airdrop-informatie is AirDropAlert.

U kunt ook controleren CoinAirdrops voor huidige en komende airdrops. Eindelijk kun je meer te weten komen over airdrops op de BitcoinTalk-forum of via tal van Facebook- en Twitter-groepen en nieuwsbrieven.

Voorbeelden van Airdrops

Een lopende luchtval van een bestaande munt is het DeepOnion-project. Dit is een 100% anonieme en niet-traceerbare munt die via het Tor-netwerk wordt verzonden, en het bevindt zich nu op zijn 35e airdrop. Momenteel is de UI-munt $ 1,79 per stuk waard.

Een aanstaande airdrop die er interessant uitziet, is voor Orbis (OBT), een project dat zal draaien op de NEO-blockchain en veilige, gedecentraliseerde en open netwerken wil bieden voor Bluetooth-gemeenschappen. Wat het nog interessanter maakt, is dat in het witboek ook staat dat, om devaluatie van OBT te voorkomen, extra munten zullen worden geslagen om inflatie tegen te gaan. De extra munten worden vervolgens uitgezonden naar houders van Orbis.

Houd uzelf veilig

Gevaarlijke Airdrops

Het is niet verrassend dat er slechte acteurs zijn die proberen te profiteren van het airdrop-fenomeen, dus je moet ook wat bewustzijn en gezond verstand hebben en jezelf daarbuiten beschermen. Hier zijn een paar tips om oplichting en phishing te voorkomen:

  1. Stuur uw privésleutels nooit om welke reden dan ook. Dit is niet alleen van toepassing op airdrops, maar op alles wat met crypto te maken heeft.
  2. Stuur nooit geld of cryptocurrency naar een adres om deel te nemen aan een airdrop. Onthoud dat airdrops gratis munten zijn. Er is nooit een noodzaak of reden om iemand contant geld of cryptocurrency te sturen om deel te nemen aan een airdrop.
  3. Als je over een airdrop hoort, controleer dan de officiële bronnen. Dit kan het Telegram-kanaal van de ontwikkelteams zijn, of Twitter-account, of GitHub of zelfs de officiële website. Verzamel zoveel mogelijk informatie voordat u op gedeelde links klikt. Er zijn verschillende gevallen geweest van oplichters die het webadres van een project vervalsen door een letter te wijzigen of dezelfde naam te gebruiken met een andere tld. Wees altijd op uw hoede en verwacht oplichting.
  4. Wees vooral voorzichtig met munten die in de lucht vallen en een eigen portemonnee hebben. Als een van de vereisten voor het verzamelen van door de lucht gedropte munten het downloaden en installeren van een portemonnee is, is het niet per se een oplichterij, maar het is wel verdacht. Het is heel gemakkelijk voor een hacker om malware op te nemen in de wallet-download, en de kans is groot dat u het nooit zult weten.

Laatste woorden op Airdrops

Het is niet waarschijnlijk dat u rijk wordt met airdrops, maar het kan een snelle en gemakkelijke manier zijn om een ​​nieuwe token aan uw portefeuille toe te voegen en wat kleine winsten te maken.

Ze zijn tenslotte gratis. En als je er zoveel mogelijk binnen krijgt, misschien, heel misschien, heb je geluk en pak je wat munten die op de lange termijn goed zullen presteren.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me