Ambrosus Review: Gedecentraliseerde IoT Supply Chain Tracking

Ambrosus (AMB) is een project dat blockchain-trackingsoftware wil ontwikkelen voor de voedings- en farmaceutische industrie.

Er zijn verschillende populaire blockchain-projecten die de problemen rond supply chain management aanpakken en dat is niet voor niets. Supply chain management is een gebied waarvan bijna iedereen het erover eens is dat ze kunnen profiteren van decentralisatie, en projecten die blockchain op de juiste manier in de supply chain kunnen combineren, hebben grote belangstelling van investeerders gekregen.

Met veel bekendere munten zoals VeChain en Waltonchain kan Ambrosus echter echt concurreren?

In deze Ambrosus review ga ik dieper in op het project door hun technologie, ontwikkeling, team en roadmap te analyseren. Ik zal ook kijken naar de acceptatie op lange termijn en het groeipotentieel van het AMB-token.

Wat is Ambrosus (AMB)?

Ambrosus heeft zich gericht op de voedsel- en farmaceutische toeleveringsketens. Ze zijn van plan high-tech sensoren, slimme contracten en blockchain-protocollen te combineren om een ​​veilige toeleveringsketen te creëren waar zowel leveranciers als consumenten producten kunnen volgen om authenticiteit, oorsprong, juiste afhandeling en naleving op alle gebieden te garanderen..

Wat is Ambrosus

Voordelen van Ambrosus. Afbeelding via Ambrosus

Ambrosus identificeerde de voedsel- en farmaceutische industrie als het meest geschikt voor blockchain supply chain management, en na zich op deze niches te hebben gericht, hebben ze een naam opgebouwd in de ruimte. Er is een goede reden om voor deze industrieën te kiezen, aangezien schattingen beweren dat de farmaceutische industrie $ 46 miljard per jaar aan winst verliest als gevolg van problemen met de toeleveringsketen.

Ambrosus-platform

Het Ambrosus-protocol is gebaseerd op de Ethereum-blockchain. Het platform bevat ook andere gedistribueerde technologieën waarmee Ambrosus informatie van IoT-apparaten kan verzenden om op een blockchain te worden vastgelegd.

Er zijn drie primaire componenten van het Ambrosus-protocol. Dit zijn de Measurements Repository, het Requirements Smart Contract en de Amber Token.

 • The Measurements Repository: Dit is de databasebeheercomponent die productspecifieke informatie registreert en opslaat, waardoor nauwkeurige tracking binnen de toeleveringsketen mogelijk is.
 • De vereisten Smart Contract: Hier worden de kwaliteitscontrolenormen gedefinieerd voor producten die zijn vastgelegd in de Measurements Repository. Deze slimme contracten worden gemaakt door platformgebruikers en zijn publiekelijk beschikbaar. Deze contracten bepalen of de producten die worden gecontroleerd, voldoen aan de kwaliteitsborgingseisen van de klant.
 • Het Amber Token: Het Amber-token (AMB) is het utility-token voor het Ambrosus-platform. Het is een ERC-20-token en kan op verschillende manieren worden gebruikt in het Ambrosus-ecosysteem. Een daarvan is ervoor te zorgen dat productinformatie up-to-date blijft terwijl producten door de toeleveringsketen bewegen. Omdat AMB-tokens worden gebruikt als onderdeel van het volgen van producten, is er een stimulans voor consumenten om AMB-tokens te gebruiken.

Zoals u wellicht vermoedt in een supply chain-managementplatform, zijn Internet of Things (IoT) -apparaten een integraal onderdeel van het Ambrosus-platform. De meeste van deze IoT-apparaten zijn sensoren, tracers en tags waarmee producten fysiek kunnen worden bewaakt terwijl ze door de toeleveringsketen bewegen. Deze IoT-apparaten zijn ook cruciaal voor het verzenden van informatie over de producten naar fabrikanten en consumenten.

Een interessante functie die Ambrosus heeft toegevoegd, is een Javascript-interface waarmee ontwikkelaars API-oplossingen kunnen maken, zelfs zonder kennis van blockchain-programmeren. Dit werd gedaan om de frictie voor nieuwe organisaties die de oplossing overwegen te verminderen en is vergelijkbaar met de oplossing van Lisk.

Ambrosus-gebruiksgevallen

Ambrosus is al in gebruik en blijkt effectief. Een voorbeeld hiervan is in Madagascar Bourbon Vanilla, waar het Ambrosus-systeem wordt gebruikt door vanille-exporteurs in de hele regio om informatie (zoals bewijs van oorsprong) te volgen en te delen met verschillende klanten in de toeleveringsketen..

Ambrosus NDS-partnerschap

Ambrosus aankondiging van NDS-samenwerking. Afbeelding via Ambrosus

Ambrosus werkt ook samen met het Koreaanse bedrijf Nongshim Data Systems (NDS) om de kwaliteit van het rundvlees dat bij MegaMart-supermarkten wordt verkocht, te volgen en te waarborgen. De oplossing houdt informatie bij van boerderij tot supermarkt, inclusief veterinaire controles, temperatuurregeling en supply chain-gegevens.

Naast de use-cases die al worden nagestreefd, zijn er een aantal potentiële use-cases geïdentificeerd in het Ambrosus wit papier

 • Traceerbaarheid van grondstoffen;
 • Authenticiteitsbescherming voor luxeproducten;
 • Real-time nalevingscontrole;
 • Controle van de leveringsvoorwaarden voor geneesmiddelen en diepvriesproducten;
 • Monitoring van productieprocessen voor auditdoeleinden.

Het Ambrosus-team

Een groot deel van het Ambrosus-team bevindt zich in Zwitserland vanwege de cryptovriendelijke sfeer daar. Het team is snel gegroeid, zelfs in de huidige bearmarktatmosfeer van de cryptosfeer en vanaf begin 2019 is het team uitgegroeid tot 37 leden, met openingen voor nog eens een dozijn posities..

Ambrosus-teamleden

Enkele van de Ambrosus-teamleden

De leiders van dit gedreven en toegewijde team zijn:

 • Angel Versetti – Dit is de CEO van Ambrosus en vóór dit project had hij een brede ervaring in start-ups en investeringen in cryptocurrency. Eerder adviseerde hij de Verenigde Naties en het World Resources Forum over investeringen in innovatieve technologieën. Hij wordt beschouwd als een expert in innovatieve technologieën en spreekt regelmatig op economische fora en blockchain-conferenties.
 • Dr. Stefan Meyer – Dit is de CTO van Ambrosus en hij komt naar het project met 20 jaar ervaring in sensoren, gegevenscodering en voedselanalyse. Hij heeft onderzoek gedaan voor bedrijven zoals Nestle en MHM Microtechnique en was een van de oprichters van het integratieve Food and Nutrition Center van het Swiss Federal Institute of Technology.
 • Dr. Vlad Trifa – Dit is de Chief Product Officer bij Ambrosus en hij is een pionier op het gebied van het internet der dingen. Hij is de oprichter van Web of Things en was voorheen Head of Digital Lab voor Swisscom. Hij is geselecteerd als een van de vijf beste wereldwijde experts in de IoT-sector.
 • Prof Jean-Paul Sandoz – Prof Sandoz is de hoofdingenieur bij Ambrosus en heeft meer dan 40 jaar ervaring in sensor- en micro-elektronische technologieën.

Sociaal & Marketingstrategie

Ambrosus-CEO Angel Versetti beweerde tijdens een Reddit AMA het bedrijf zou zich in 2018 meer gaan richten op hun marketinginspanningen.

Hoewel hun sociale aanwezigheid nog steeds niet enorm is, groeit het met 18.000 Twitter-volgers en bijna 5.000 volgelingen van de Ambrosus sub-Reddit. Het is ook bemoedigend om veel activiteit van die subreddit te zien, met dagelijkse berichten en meerdere opmerkingen en reacties.

Ze zetten ook hun blog met updates die ongeveer één keer per week uitkomen om gebruikers op de hoogte te houden van de ontwikkelingen die door het project worden gemaakt.

Het AMB-token

Het AMB (Amber) -token is een ERC-20-compatibel token dat wordt gebruikt om een ​​hulpprogramma voor het Ambrosus-platform uit te voeren. Het bindt zich met de producten die op de blockchain worden gevolgd en wordt gebruikt om gegevens te verzamelen en verzenden voor het Ambrosus-netwerk. Het fungeert ook om waarde over te dragen binnen het Ambrosus-netwerk.

Zoals momenteel voorzien, heeft het AMB-token drie vitale functies:

 1. AMB kan worden gebruikt als betaling voor transacties op het AMB-NET. Elke keer dat een activum of evenement wordt gecreëerd, is een kleine hoeveelheid AMB vereist als aanmaakvergoeding.
 2. AMB-tokens kunnen worden vergrendeld om een ​​digitaal record van een fysiek goed te maken. Dit werkt ook om de prikkel voor slechte actoren om fraude te plegen te verminderen of om te proberen andere partijen die de toeleveringsketen gebruiken voor de gek te houden..
 3. AMB is het onderpand dat nodig is om een ​​Masternode in AMB-NET uit te voeren. Dit vereist dat een gebruiker een bepaald bedrag aan AMB vergrendelt om als Masternode te worden beschouwd en in ruil daarvoor ontvangt hij een deel van de betaalde vergoedingen om transacties te valideren of nieuwe activa te creëren.

Ambrosus voerde een ICO uit van 22 september 2017 tot 22 oktober 2017 en bracht ongeveer $ 32 miljoen op. Tokens werden verkocht voor $ 0,30 per stuk en 40% van de ongeveer 361 miljoen tokens werd beschikbaar gesteld. Helaas ging de markt al snel in de bear-modus, dus na het bereiken van een recordhoogte van $ 1,85 op 6 januari 2018, zag de munt zijn waarde gestaag dalen..

Binance AMB

Registreer bij Binance en koop AMB-tokens

Meer recent (februari 2019) lijkt het erop dat het AMB-token een dieptepunt heeft gevonden op het $ 0,05-niveau, maar het zal even duren om te bewijzen dat dit waar is. Vanaf half maart 2019 is het token $ 0,062991 waard.

Omdat het een ERC-20-token is, kan het worden bewaard in elke portemonnee die compatibel is met ERC-20-tokens, waaronder MetaMask of MyEtherWallet.

AMB-tokens worden slechts op een handvol beurzen vermeld, waarbij het grootste handelsvolume plaatsvindt op Binance. Er is ook een zeer klein handelsvolume op TOKOK, RightBTC en KuCoin. Hoewel er een gezond volume op Binance is, kan de afhankelijkheid van een enkele beurs voor meer dan 94% van het volume liquiditeitsproblemen veroorzaken in een crisis.

Ontwikkeling

Een van de beste manieren om te zien hoeveel werk er aan een bepaald project wordt gedaan, is door hun GitHub-opslagplaatsen te bekijken. Dit geeft een indicatie hoeveel code er openbaar wordt gepusht door de ontwikkelaars.

Als zodanig besloot ik een kijkje te nemen in het Ambrosus GitHub om een ​​idee te krijgen van hoe het team bezig was met de code commits. Hieronder staan ​​de commits voor de twee meest actieve repositories in het project.

Commits voor twee meest populaire repo’s gedurende 12 maanden

Zoals je kunt zien, is er de afgelopen 12 maanden een uitgebreide verzameling code-commits door het project geweest. Dit zijn meer commits dan we hebben gezien voor veel andere projecten die onlangs een ICO hebben afgerond.

Dit kan natuurlijk gewoon een tijd zijn waarin de Ambrosus-ontwikkelaars werken aan belangrijke tijdlijnen in hun Roadmap. Het team heeft geen bijgewerkte roadmap kunnen vrijgeven, maar is gebaseerd op deze vanaf hun lancering zouden ze moeten werken aan het volgende:

 • Lente 2019: Ze willen het slimme sensorsysteem lanceren dat over edge computing-mogelijkheden beschikt. Dit zijn in wezen de sensoren die AI-mogelijkheden behouden zonder verbonden te zijn met het netwerk. Gedurende deze tijd willen ze ook sidechains en offchain-transacties integreren en hun eerste generatie nanosensers en biosensoren lanceren. U kunt meer lezen over hun vorderingen op deze ontwikkelingen hier.
 • Zomer 2019: Het team hoopt v 2.0 van het Ambrosus-protocol te kunnen vrijgeven, dat de bijgewerkte functionaliteit van AI en de bovengenoemde IoT-apparaten zal bevatten..
 • Herfst 2019: Na de lancering van het protocol willen ze hun tweede generatie sensoren vrijgeven die volledig zullen worden geïntegreerd in de slimme contracten.
 • Winter 2019: Als alles volgens plan verloopt, willen ze hun uitwisselingsplatform vrijgeven met volledige handelsfunctionaliteit. Dit zou de weg kunnen banen voor de introductie van een volwaardige gedecentraliseerde crypto-uitwisseling.
 • Voorjaar 2020: Dit zou een cruciale stap kunnen zijn voor het project, aangezien ze van plan zijn hun eerste grootschalige en volledig automatische toeleveringsketen op de markt te brengen. Dit omvat zowel de IoT-systemen als AI en wordt beheerd door een DAO-systeem.
 • Zomer-herfst 2020: Als ze erin geslaagd zijn om alle stappen tot nu toe te doorstaan, wil het team het platform opschalen met integratie in tal van bovengenoemde industrieën.

Dit was natuurlijk een vrij los tijdsbestek dat was gebaseerd op hun oorspronkelijke routekaart. Er kunnen wijzigingen in worden aangebracht naarmate ze dichter bij de specifieke datums komen. Als u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen van het project, moet u die volgen officiële blog.

Gevolgtrekking

Als een van de eerste projecten die zich waagden aan het beheer van aanbodveranderingen heeft Ambrosus een duidelijk voordeel ten opzichte van potentiële concurrenten. Met verschillende kleine deals die al aan de gang zijn, kunnen ze bewijzen dat hun technologie werkt, maar ze moeten het bekend maken en opschalen naar grotere en kritischer projecten.

Tot nu toe hebben ze weinig succes gehad in de voedingssector, maar ze moeten inbreken in de farmaceutische industrie om de beste use-cases voor hun project te realiseren.

Het is nog erg vroeg in de evolutie van blockchain-technologie, dus nog niets kan worden uitgesloten. Nu AMB-tokens tegen zulke lage prijzen worden verhandeld, is dit misschien een goed moment om wat op te pikken, of zelfs genoeg te krijgen om een ​​masternode uit te voeren. Deze kunnen erg waardevol zijn als de Ambrosus-technologie aanslaat.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me