Andrew Yang: presidentskandidaat en cryptovoorstander

Die woorden werden geuit tijdens 2020 van de Democratische Partij nationale conventie door een van de meer intrigerende figuren die campagne hebben gevoerd voor de presidentsverkiezingen. Andrew Yang is misschien gestopt na de voorverkiezingen in New Hampshire, maar je kunt in de toekomst nog veel meer van hem verwachten.

Yangs opvattingen over veel van de problemen waarmee Amerika wordt geconfronteerd en hoe deze kunnen worden opgelost, onderscheidt hem van andere politici aan beide kanten van de politieke kloof. Hij heeft een modern, innovatief standpunt over veel van de kwesties die het politieke landschap in Amerika en elders bepalen.

Andrew Young Run

Andrew Young spreekt in Iowa. Afbeelding via Shutterstock

Maar voordat je hem afschrijft als het soort progressieve democraat dat naar rechts neigende Amerikanen krijgt die naar hun aanvalsgeweren grijpen, overweeg dan dit van Tucker Carlson, zei tijdens een Maart 2019 Fox News-interview: ‘Ik zit met mijn kaak open, ik ben het zo met je eens.’

Niet iets dat je zou verwachten dat Tucker Carlson zou zeggen tegen een democratische presidentskandidaat. Hoewel dit een reactie was op Yang’s opvattingen over automatisering en de toekomst van werk in Amerika, zijn er nog andere redenen waarom de 45-jarige op je radar zou moeten staan.

Hij is een van de weinige politieke figuren met duidelijke en coherente opvattingen over cryptocurrency die beloofde ‘een feest in het Witte Huis voor de hele cryptogemeenschap’ te organiseren als hij het presidentschap zou winnen. Zijn campagne trok indrukwekkende financiële middelen aan, terwijl zijn aanhangers (de ‘Yang Gang’) hetzelfde soort enthousiasme tonen dat Bernie Sanders heeft weten te inspireren..

Democratische kandidaten

De presidentskandidaten van de Democratische Partij in 2020. Met de klok mee van linksboven: Julian Castro, Elizabeth Warren, Joe Biden, Cory Booker, Bernie Sanders, Andrew Yang, Beto O’Rourke, Kamala Harris, Amy Klobuchar, Pete Buttigeg.

Terwijl andere, bekendere kandidaten wellicht in de schijnwerpers stonden tijdens de race voor de nominatie voor de Democraten, beschouwen velen Yang als degene die de weg voorwaarts wijst voor de partij buiten het presidentschap van Joe Biden. Maar laten we, voordat we meer in detail naar hem kijken, even de tijd nemen om de staat waarin Amerika zich nu bevindt en de uitdagingen die het moet aanpakken, te bekijken..

De staat van de Unie

Joe Biden heeft misschien de presidentsverkiezingen gewonnen (ondanks wat de Trump-campagne blijft zeggen), maar Amerika blijft diep verdeeld. Biden’s 306 stemmen van het kiescollege en zes miljoen plus voorsprong in de populaire stemming lijken misschien doorslaggevend, maar Trump en waar hij voor staat, zal niet verdwijnen. De problemen die hem in 2016 in het Witte Huis hebben geduwd, blijven onopgelost.

Het feit is dat recordaantallen Amerikanen deze keer op Trump hebben gestemd en hij zou vrijwel zeker een nieuwe term hebben gekregen als Covid-19 het script niet had omgedraaid. Tenzij de Democraten kunnen zegevieren bij de verkiezingen voor Georgië in januari, zullen de Republikeinen de controle over de Senaat behouden en hun best doen om Biden op elk moment te dwarsbomen. Het wordt waarschijnlijk erger voordat ze beter worden.

Kiescollege

Congres na de verkiezingen. Alleen een onwaarschijnlijke overwinning van de Democraten in de run-off van Georgië in januari kan voorkomen dat de Republikeinen de Senaat controleren. Afbeelding via de Guardian

Het is gemakkelijk om Trump en zijn aanhangers af te doen als de manifestatie van de ultraconservatieve, reactionaire en onverdraagzame kant van Amerika. Elk van zijn beleidslijnen en uitspraken kan naar voren worden gebracht om deze visie te versterken: zijn anti-immigrantenstandpunt en belofte om ‘de muur te bouwen’; zijn weigering om blanke supremacisten in Charlottesville en elders te veroordelen; zijn duidelijke minachting voor bijna het hele politieke establishment in Washington. De lijst gaat maar door.

Maar misschien is de belangrijkste reden voor de aanhoudende populariteit van Trump zijn niet-aflatende vastberadenheid om banen en welvaart terug te brengen naar de talloze uithoeken van Amerika, waaruit beide zijn verdwenen. Miljoenen Amerikanen steunen hem nog steeds omdat ze hem zien als hun redder van de economische ondergang en hun beste kans om een ​​nuttig, bevredigend leven te leiden. Dit maakt ze niet tot slechte mensen. Ze willen dezelfde dingen als de rest van ons.

Staten Amerikaanse verkiezingen

Hoe elke staat in 2020 stemde. Biden mag dan de overwinning hebben bezegeld door mensen als Michigan, Pennsylvania en Wisconsin om te draaien, maar Trump en de Republikeinen domineren nog steeds het voormalige industriële hart van het land. Afbeelding via de Guardian

Als Joe Biden of een toekomstige Democratische kandidaat wil winnen in Ohio, Indiana, Kentucky of Iowa, dan zullen ze antwoorden moeten bieden op de uitholling van de Amerikaanse productie en de voortdurende achteruitgang van de werkgelegenheid en de levensstandaard die daarmee gepaard gaan. Technologie verandert misschien de manier waarop we leven en werken en maakt een paar mensen bijna onvoorstelbaar rijk, maar anderen betalen de rekening.

Automatisch voor de mensen

Andrew Yang maakte een gewaagde bewering tijdens een van de democratische presidentiële debatten en zei dat automatisering ‘de reden is waarom Donald Trump vandaag onze president is’. Door technologische vooruitgang hebben robots en computers meer werk van mensen kunnen overnemen. Ze kunnen het sneller, efficiënter en vooral goedkoper doen. Mensen raken verouderd en het resultaat is stijgende werkloosheid, woede en wanhoop, die Trump allemaal heeft aangesproken om zijn vuur aan te wakkeren.

We gebruiken natuurlijk al jaren robots. Maar het blijkt dat ze niet tevreden zijn met hun werk aan de assemblagelijnen van auto’s of het onschadelijk maken van bommen. Steeds meer rollen die ooit voorbehouden waren aan mensen, worden geautomatiseerd en er is niets dat we kunnen doen om dit te stoppen.

Zelfrijdende auto’s en vrachtwagens zullen alleen al in Amerika miljoenen banen vernietigen, terwijl boeren, apothekers, magazijnpersoneel, schoonmakers en zelfs soldaten in de nabije toekomst worden vervangen door robots. Die lijst wordt steeds langer. Binnenkort kunnen zelfs artikelen als deze door een robot worden geschreven en zou je het niet kunnen vertellen. Nu is er een enge gedachte.

4e industriële revolutie

Robots: komen voor uw werk. Afbeelding via YouTube

Trumps beloften om de trend om te keren dat Amerikaanse banen verloren gaan aan mensen als China en Mexico, hebben misschien weerklank gevonden bij de kiezers, maar ze hebben het grotere plaatje niet aangepakt. Bedrijven profiteren misschien van goedkopere arbeidskrachten in het buitenland, maar op de lange termijn vormt automatisering een veel grotere bedreiging voor banen en individuele welvaart. Een van de grootste vragen die we allemaal moeten beantwoorden, is hoe we de miljoenen – en misschien wel miljarden – mensen over de hele wereld zullen steunen die vroeg of laat hun baan door een machine zullen vinden..

Terwijl Republikeinen en Democraten het in de aanloop naar de verkiezingen uithielden, ging het vooral over de pandemie: hoe je deze kunt verslaan en hoe je het beste kunt herstellen van de gevolgen ervan. Dit zijn problemen die moeten worden aangepakt, en snel. Maar achter deze onmiddellijke zorgen schuilen diepere, meer verontrustende problemen, niet in de laatste plaats de bedreiging die automatisering voor zo velen van ons vormt. Het zijn deze feiten die Andrew Yang en wat hij aanbiedt zo belangrijk maken.

Vroege leven

Yang werd geboren in Schenectady, New York in 1975. Zijn ouders zijn Taiwanees, die in de jaren zestig naar de VS zijn geëmigreerd en de familie zit vol goede presteerders. Yang’s vader heeft een doctoraat in natuurkunde, zijn moeder heeft een master in statistiek en zijn broer is professor in psychologie aan de NYU..

Jonge Andrew Young

Het verplichte onbetrouwbare tienerkapsel. Afbeelding via lohud.com

Yang studeerde politieke wetenschappen en economie aan Brown voordat hij in 1999 afstudeerde aan de Columbia Law School. Vervolgens bracht hij vijf ellendige vijf maanden door als bedrijfsjurist in New York, voordat hij stopte om in 2000 een filantropische fondsenwervende start-up op te zetten. In 2002 werkten ze voor een start-up in de gezondheidszorg voordat ze in 2005 overstapten naar het testvoorbereidingsbedrijf Manhattan Prep en een jaar later CEO werden. De overname van het bedrijf door Kaplan in 2009 maakte hem miljonair.

Opgemerkt worden

Deze pas ontdekte financiële vrijheid stelde Yang in staat meer van zijn energie te wijden aan de non-profitsector. In 2011 richtte hij Venture for America (VFA) op, dat veelbelovende afgestudeerden plaatste bij start-ups in steden in de VS. Het doel was om de stroom hoog presterende afgestudeerden van de hogeschool naar hetzelfde aantal zakelijke banen in de grote steden een halt toe te roepen, en zo hun talenten in te zetten in ontwikkelingsgebieden van het land. Tegen de tijd dat hij de organisatie in 2017 verliet, was het operationele budget gegroeid van $ 200.000 tot $ 6 miljoen.

Andrew Yang Obama

Met president Obama in 2012. Afbeelding via CNBC.com

Het succes van VFA bracht Yang onder de aandacht van de regering-Obama, die hem selecteerde voor de Champions of Change programma en erkende hem later als een presidentiële ambassadeur voor wereldwijd ondernemerschap. Zijn ideeën begonnen grip te krijgen en in 2014 zette hij ze uiteen in zijn eerste boek, Slimme mensen zouden dingen moeten bouwen, die naar de zorgwekkende trends in de Amerikaanse werkcultuur keek en daar enkele oplossingen voor aandroeg. Toen hij de VFA verliet, begon hij zijn presidentiële campagne voor 2020 in gang te zetten.

Beleid

Het centrale punt van Yang’s manifest voor het presidentschap is zijn idee van een ‘Freedom Dividend’: een maandelijkse betaling van $ 1.000 aan elke Amerikaan ouder dan 18, ongeacht persoonlijke omstandigheden. Dit is bedoeld als reactie op de opkomst van technologie op de arbeidsmarkt. Dit zal, aldus Yang, ‘miljoenen banen creëren, waardoor onze gezinnen sterker en gezonder worden; we zouden geld besparen op zaken als opsluiting, dakloosheidsdiensten, gezondheidszorg op de eerste hulp … ’

Dit Vrijheidsdividend is natuurlijk een vorm van Universeel Basis Inkomen (UBI), een idee dat al een aantal jaren ronddoolt. Velen hebben het lange tijd als een fantasie beschouwd, maar door de enorme toename van de overheidsuitgaven om de pandemie te bestrijden, zowel in de VS als in andere landen, is het hoger op de politieke agenda komen te staan. Hoewel zowel kostbaar als controversieel, groeit het gevoel dat dit het soort radicale idee kan zijn dat nodig is om de getroffen economieën nieuw leven in te blazen.

Yang’s campagne website somt meer dan 160 andere beleidsmaatregelen op, waaronder de legalisatie van marihuana, een koolstofbelasting en het verbod op discriminatie op basis van geslacht of seksuele identiteit. Zijn plannen voor een belasting over de toegevoegde waarde voor grote technologiebedrijven worden ook aangeprezen als een manier om het Freedom Dividend te helpen financieren. Het meest interessante voor de cryptogemeenschap is echter Yang’s Crypto / Digital Asset Regulation and Consumer Protection-beleid.

Yang & Crypto

Volgens CoinDesk, ‘Andrew Yang heeft grote crypto-energie.’ Van alle democratische kandidaten is hij de enige met een duidelijk gedefinieerd crypto-beleid en zijn kijk erop lijkt positief te zijn. Op zijn campagnewebsite stelt hij dat:

‘Investeringen in cryptocurrencies en digitale activa hebben onze regelgevingskaders in de VS ver overtroffen. We moeten investeerders, bedrijven en individuen laten weten wat het landschap en de behandeling zullen zijn om innovatie en ontwikkeling te ondersteunen. De blockchain heeft een enorm potentieel. ‘

Zijn belofte om de huidige regelgeving te verduidelijken, duidelijk te definiëren welke regelgevende instanties toezicht kunnen houden op de ruimte en gebruikers meer bescherming te bieden, wijzen allemaal op iemand die klaar is om crypto en het potentieel ervan te omarmen..

Hoewel dit misschien niet iedereen in de ruimte zal plezieren, van wie velen minder overheidsbemoeienis willen zien, zou het muziek in de oren moeten klinken van degenen die vinden dat het zijn rol in de economie moet spelen. Zoals Yang zelf zei, ‘mijn visie op de economie is zeer consistent met de mensen die deel uitmaken van de cryptocurrency-gemeenschap.’

Andrew Yang Bitcoin

Afbeelding via Twitter

Yang’s campagne accepteerde ook donaties in cryptovaluta, wat opnieuw wijst op een positieve houding ten opzichte van digitale activa. Hij is al sinds 2013 op de hoogte van bitcoin, wat suggereert dat hij niet alleen op de crypto-bandwagon springt.

Het nieuws dat Yang heeft benoemd als adviseur van Joe Biden, zij het op het gebied van kleine bedrijven en ondernemerschap, zou de cryptogemeenschap verder moeten aanmoedigen. De aanwezigheid in het Witte Huis van iemand die crypto begrijpt en gunstig is voor crypto, kan ertoe bijdragen dat de inkomende administratie veel ontvankelijker wordt voor wat het te bieden heeft.

‘De favoriete kandidaat van internet’

Toen Yang in 2017 met zijn campagne begon, gaven maar weinigen hem de kans om impact te hebben. Hij was misschien een rijke zakenman en een gerespecteerd figuur, maar hij was nauwelijks een bekende naam met miljoenen te besteden. En toch kreeg zijn campagne een impuls, niet in de laatste plaats begin 2019 toen hij indruk maakte op Joe Rogan in een aflevering van diens gelijknamige podcast..

Zijn beleid, zoals verder uiteengezet in zijn tweede boek, De oorlog tegen normale mensen, begon grip te krijgen en hij kreeg steun van figuren als Elon Musk, Jack Dorsey, Donald Glover en Dave Chappelle.

Het is veelzeggend om te kijken naar enkele van de reacties op video’s met zijn optreden in de DNC en op de show van Tucker Carlson. Velen zijn afkomstig van Republikeinen die hun bewondering uiten, terwijl anderen klagen over het gebrek aan reguliere media-aandacht die hem wordt geboden.

Tucker Carlson Andrew Yang

Afbeelding via YouTube

De Yang-campagne maakte goed gebruik van internet, niet alleen om het woord te verspreiden, maar ook om belangrijke donaties te werven. De New Yorker erkende dit toen het hem ‘de favoriete kandidaat van het internet’ verklaarde en het donorprofiel is interessant om te lezen.

In de loop van de hele campagne trok hij bijna 400.000 individuele donateurs aan, van wie 75% $ 200 of minder gaf. Dit was geenszins een conventioneel gefinancierde campagne, die afhankelijk was van grote donaties van rijke individuen en andere eigenbelangrijke wijken. Yang heeft een sterke claim een ​​man van de mensen te zijn als het gaat om donaties.

Niet links, niet rechts, vooruit

Yang heeft het druk gehouden sinds zijn presidentiële campagne ten einde liep. Zijn laatste onderneming is De mensheid vooruit, een andere non-profitorganisatie die zijn politieke opvattingen probeert te promoten, met name over het ubi. De organisatie is actief geweest in het bieden van door het UBI geïnspireerde pandemische hulp aan Amerikanen die verarmd zijn door lockdown-beperkingen en het bevorderen van Yang’s droom van een ‘mensgericht kapitalisme’.

Andrew Yang UBI

Andrew Yang’s “Freedom Dividend”. Afbeelding via Shutterstock

Er wordt al gespeculeerd dat Joe Biden vanwege zijn leeftijd misschien geen tweede ambtstermijn zoekt. Velen speculeren dat hij in 2024 opzij zal stappen om Kamala Harris in zijn plaats te laten rennen. We kunnen op dit punt niet zeker zijn, hoewel we er vrij zeker van kunnen zijn dat er tussen nu en dan nog veel zal gebeuren. Er is ook veel gepraat over wie de Republikeinen als volgende zouden kunnen opnemen, en velen vermoeden dat Trump over vier jaar weer een kans heeft..

Het is moeilijk om voorspellingen te doen in de beste tijden, laat staan ​​in tijden die zo turbulent zijn als deze. Dat gezegd hebbende, heeft Andrew Yang veel bereikt, vooral in de afgelopen jaren, en begint hij eruit te zien als een echte kanshebber voor een toekomstige hoge functie. Kan hij in 2024 het vice-presidentiële knikje krijgen van Kamala Harris? Zijn voorvechter van UBI en cryptocurrencies markeert hem als een man van ideeën en visie: twee dingen die we op dit moment heel veel nodig hebben. Bekijk deze ruimte.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me