ArcBlock Review: eenvoudig Dapp & Blockchain-ontwikkelingsplatform

ArcBlock (ABT) is een ander project dat probeert het proces van gedecentraliseerde applicatie (dApp) en blockchain-ontwikkeling te vereenvoudigen.

Het project werd in 2018 gelanceerd met een aanzienlijke ICO en bouwde langzaamaan hun technologie uit. Het bouwen van een gebruiksvriendelijk en schaalbaar ontwikkelingsplatform is inderdaad geen sinecure en er zijn veel projecten die vergelijkbare doelen proberen te bereiken.

Dus, hoe verschilt ArcBlock van vergelijkbare ambitieuze projecten?

In deze review zal ik je alles geven wat je moet weten over ArcBlock. Ik zal ook de use-cases op de lange termijn en het acceptatiepotentieel van de ABT-tokens analyseren.

Wat is ArcBlock?

ArcBlock is een blockchain 3.0-platform dat de ontwikkeling van dApp en het maken van aangepaste blockchains naar een nieuw niveau van eenvoud voor ontwikkelaars heeft gebracht. Het biedt de basiscomponenten die nodig zijn voor het bouwen van blockchain-applicaties, zoals flexibele SDK’s, codepakketten, ontwikkelaarstools en services.

Het biedt ook de mogelijkheid om dApps op bedrijfsniveau en aangepaste blockchains te maken op basis van complexe bedrijfsregels. En het stelt ontwikkelaars in staat verbinding te maken met elke blockchain om de resultaten te krijgen die ze nodig hebben.

ArcBlock Blockchain 3.0

De Roadmap naar blockchain 3.0. Afbeelding via ArcBlock-whitepaper

Het doel van ArcBlock is om de barrières weg te nemen die hebben verhinderd dat blockchain door het grote publiek werd overgenomen. Ze hanteren een unieke benadering om de ontwikkeling sneller en gemakkelijker te maken en om afgewerkte producten beter bruikbaar te maken voor het grote publiek en door bedrijven.

ArcBlock werkt hard om het blockchain 3.0-platform te ontwikkelen dat ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om dApps met gemak te bouwen, beheren en implementeren. Het plan is om een ​​blockchain-versie van Ruby on Rails dat geeft ontwikkelaars alle basiscomponenten om dingen te laten werken, zodat ze zich kunnen concentreren op het schrijven van code.

ArcBlock-oplossingen

De oplossing die door ArcBlock wordt voorgesteld, zal de ontwikkeling van dApp niet alleen eenvoudiger en toegankelijker maken, maar verwacht ook de algemene blockchain-problemen op te lossen, zoals het gebrek aan functies, slechte prestaties, platformvergrendeling, kosten en een gebrek aan gebruikers- vriendelijkheid.

ArcBlock is veel meer dan een blockchain, het kan in plaats daarvan worden gedefinieerd als een platformdienst. Dit maakt het veel krachtiger dan de API-set die u van de meeste blockchain-projecten kunt verwachten. ArcBlock moet worden gezien als een complete oplossing die blockchain-technologie combineert met cloud computing.

ArcBlock is ontworpen om de ontwikkelaar te helpen met een stimuleringsgestuurde marktplaats die herbruikbare componenten en diensten omvat. Het zal ook de rol van mijnwerkers in de gemeenschap veranderen, waardoor ze veel meer worden dan alleen een manier waarop het netwerk computerbronnen kan beveiligen. Ze zullen ook bijdragen aan de softwarecomponenten van het systeem en als serviceproviders, en zo het hele platform helpen opbouwen.

ArcBlock-architectuur

Overzicht op hoog niveau van de ArcBlock-architectuur. Afbeelding via whitepaper

Een van de meest interessante en revolutionaire functies van ArcBlock is het Open Chain Access Protocol (OCAP​Door het in te schakelen, is connectiviteit mogelijk tussen verschillende blockchain-protocollen. Dit geeft ontwikkelaars volledige vrijheid om te bepalen welk platform het beste aan hun behoeften voldoet.

Ze kunnen onbeperkt schakelen tussen beschikbare platforms, wat hun flexibiliteit aanzienlijk vergroot. Het is een abstractielaag die ontwikkeling mogelijk maakt zonder complexiteit. Open-sourcecode die gebruikmaakt van toonaangevende tools, betekent dat ontwikkelaars zich geen zorgen hoeven te maken over het leren van nieuwe talen of het opnieuw opbouwen van bedrijfslogica voor nieuwe technologie.

Blocklet

Een ander belangrijk onderdeel van het ArcBlock-platform is de Blocklet. Het maakt gebruik van een serverloze architectuur om services en applicaties te bouwen. Blocklets zijn herbruikbaar en aanpasbaar voor snelle en krachtige ontwikkeling binnen elk platform dat de ontwikkelaar kiest.

Het maakt het ook mogelijk om elke taal te gebruiken, wat ontwikkelaars meer flexibiliteit geeft en de mogelijkheid biedt om optimaal gebruik te maken van het native platform. Blocklets worden onder andere gebruikt bij de ontwikkeling van slimme contracten, middelen, activabehandeling en off-chain bedrijfslogica.

ArcBlock is niet alleen ontwikkeld voor blockchain-toegang. Het kan ook verbinding maken met gegevensbronnen en zowel on-chain als off-chain berekeningen uitvoeren. Dit unieke ontwerp geeft ArcBlock een kostenefficiëntie en hoge prestaties, terwijl het platform ook gebruiksvriendelijker wordt.

En met plannen om het ArcBlock-protocol agnostisch te maken, zal het technologisch superieur zijn, waardoor de ontwikkeling van alle blockchain 3.0 dApps mogelijk wordt..

ArcBlock voordelen

Afgezien van de veelvoorkomende blockchain-problemen die ArcBlock zal oplossen, zijn er nog vele andere voordelen die het platform kan bieden. Hieronder staan ​​enkele van de meer prominente voordelen van het platform:

Geoptimaliseerd voor de beste gebruikerservaring

Een van de kenmerken van ArcBlock is dat het is ontworpen voor de best mogelijke gebruikerservaring. Om dat te bereiken, gebruikten de ontwikkelaars een top-down benadering om een ​​gebruiksvriendelijke ervaring te promoten op basis van blockchain-technologie.

ArcBlock Developer Console

De ontwikkelaarsconsole van ArcBlock in de browser

Een van de sleutels tot deze gebruiksvriendelijke ontwikkeling is dat ArcBlock toegankelijk is via een webbrowser. Er hoeft geen software te worden gedownload en gebruikers hoeven niet eens een plug-in of extensie te installeren. En mobiele gebruikers kunnen een eenvoudig te gebruiken app downloaden.

Ontworpen voor de tokeneconomie

ArcBlock is volledig compatibel met de opkomende token-economie, die steeds belangrijker zal worden naarmate de token-economie steeds belangrijker wordt. Het evolueert ook zelf dankzij het gedecentraliseerde karakter van het platform en de opname van de gemeenschap in de voortdurende ontwikkeling van ArcBlock. De opname van token economics helpt de ontwikkeling en evolutie van het platform te vergemakkelijken.

Open standaardtechnologie

De ontwikkelaars van ArcBlock hebben niet geprobeerd de blockchain-technologie opnieuw uit te vinden. In plaats daarvan gebruiken ze waar mogelijk bestaande open-source technologie, waardoor het nog gemakkelijker wordt voor ontwikkelaars om hun projecten naar ArcBlock te migreren.

ArcBlock OCAP

De Open Chain Access Middle Layer in de Arcblock-stack

ArcBlock focust niet alleen op de behoeften van ontwikkelaars en open standaarden, maar kan ook bijdragen aan alle blockchain-projecten in de wereld via het Open Chain Access Protocol..

Ontworpen voor de cloud

Nu software en bedrijfsprocessen steeds meer naar de cloud gaan, is het alleen logisch dat blockchain-technologie dat ook doet, en ArcBlock is ontworpen voor de cloud. Dit zal naar verwachting zeer gunstig zijn naarmate de tijd verstrijkt, vooral omdat ArcBlock cloud-agnostisch is gemaakt.

Hierdoor kunnen dApps worden geïmplementeerd in elke cloudinfrastructuur en in elke webbrowser worden uitgevoerd. Geen plug-ins, extensies of eigen interface. Open gewoon een webbrowser en krijg toegang tot de apps en services die u nodig hebt. Dit tilt blockchain-technologie en gedecentraliseerde applicaties naar een hoger niveau.

Het ArcBlock-team

Het ArcBlock-team heeft uitgebreide ervaring in software-engineering, ondernemerschap en public relations.

De CEO, oprichter en hoofdarchitect van het platform is Robert Mao, een oude technologie-ondernemer. Voordat hij ArcBlock oprichtte, was hij de mede-oprichter en CEO van de toolset voor sociale media die bekend staat als Pixomobile. Pixomobile bouwt een reeks mobiele apps en services om gebruikers te helpen bij het creëren, beheren, consumeren en delen van hun levensmomenten door middel van foto’s en video’s rechtstreeks vanaf hun mobiele apparaat.

ArcBlock-team

Enkele leden van het Arcblock-team

De hoofdwetenschapper voor het ArcBlock-project is Flavien Charlon, die eerder de oprichter en CEO was van Coinprism, een van de eerste blockchain-startups. Hij is ook de medeoprichter en CTO van Trezeo, dat freelancers helpt bij het vinden van financiële stabiliteit.

Public relations voor ArcBlock wordt verzorgd door Jean Chen, die 14 jaar als verslaggever in Shanghai heeft gewerkt. Daarna maakte hij de overstap naar marketing, waar hij functies bekleedde in marketingcommunicatie, branding en public relations.

Ten slotte wordt software enginerring geleid door Tyr Chen, die meer dan 10 jaar in software engineering heeft gewerkt bij bedrijven zoals Juniper Networks en de startup Tubi TV..

ArcBlock-gemeenschap

Als het gaat om het vergroten van de acceptatie van een cryptocurrency, kan het hebben van een sterke en betrokken community helpen. Inderdaad, voor een project als ArcBlock betekent meer bekendheid dat meer ontwikkelaars en dus meer mensen hun platform gebruiken.

Dus besloot ik om de Arcblock-community die volgde van naderbij te bekijken.

Ten eerste heeft ArcBlock een behoorlijk groot aantal Telegram-volgers. Ze hebben meer dan 15.000 volgers in hun officieel kanaal. Ik sprong in het kanaal om een ​​idee te krijgen van het gesprek.

ArcBlock Telegram

Chats in ArcBlock Telegram

Zoals je kunt zien, zijn er duizenden volgers, maar ik was teleurgesteld over de mate van interactie tussen hen. Er waren weinig interessante discussies of een bijzonder betrokken gemeenschap. Ze hebben echter een WeChat-groep voor hun Chinese gemeenschap.

ArcBlock heeft ook een officiële Twitter account met iets meer dan 37.000 volgers. Dit is relatief actief, aangezien het team ongeveer eens in de twee dagen berichten plaatst. Ze krijgen ook een redelijk niveau van interactie met deze tweets.

Wat ik wel heel bemoedigend vond, is dat ze een behoorlijk technische “Engineering Blog​Hier houden ze hun ontwikkelaarsgemeenschap op de hoogte van de nieuwste technologie en enkele belangrijke tutorials.

Het ABT-teken

Het ABT-token is een ERC-20-token op basis van de Ethereum-blockchain. Er is een totaal aanbod van 186.000.000 ABT en een huidig ​​circulerend aanbod van iets meer dan 98,5 miljoen ABT.

ArcBlock hield zijn ICO in februari 2018 en hoewel de cryptomarkten tegen die tijd al aan het afkoelen waren, kon het team nog steeds $ 45 miljoen ophalen door tokens te verkopen voor $ 0,50 per stuk..

Het token werd enkele weken later vrijgegeven en onmiddellijk meer dan verdubbeld in prijs. Het handelde al snel boven $ 1,30, maar dat duurde niet lang en in april zakte de tokenprijs onder $ 0,60 toen de cryptomarkten in een funk vielen.

ABT-tokenprestaties

Prijsprestaties van ABT sinds lancering. Afbeelding via CMC

De prijsstijging in mei zorgde ervoor dat ABT op 5-6 mei 2018 een recordhoogte bereikte van $ 1,66. Daarna daalde de prijs gestaag in 2018 en bereikte uiteindelijk een historisch dieptepunt van $ 0,054302 op 29 januari 2019..

De prijs klom gestaag hoger en bereikte niveaus boven $ 0,70 in mei 2019, aangezien de hele cryptocurrency-markt zich herstelde in 2019. Helaas kon het die winsten van mei niet vasthouden en vanaf 15 juli 2019 wordt het verhandeld tegen $ 0,260798, of ongeveer de helft van de ICO-prijs.

Kopen & ABT

Het ABT-token wordt op een groot aantal beurzen verhandeld, waarbij het grootste handelsvolume afkomstig is van de OKEx-beurs. Er is een bijna gelijk handelsvolume op de DragonEx-beurs. Er is een kleiner handelsvolume op Huobi Global en Gate.io.

Er zijn ook gezonde omzetniveaus op deze beurzen. Dit betekent dat er een gezonde liquiditeit is voor ABT en het is onwaarschijnlijk dat u veel ontsporing zult krijgen van grote blokorders van het token.

Zodra u uw ABT-tokens heeft gekocht, wilt u ze waarschijnlijk van de beurs halen en in een offline portemonnee bewaren. We zijn ons allemaal bewust van de risico’s van gecentraliseerde exchange-hacks.

Huobi ABT

Registreer bij Huobi en koop ABT-tokens

Omdat ABT een ERC-20-token is, kan het worden opgeslagen in elke ERC-20-compatibele portemonnee, zoals MyEtherWallet. Het ArcBlock-team heeft onlangs ook zijn eigen team uitgebracht ABT portemonnee, waaronder een gedecentraliseerde identiteitsoplossing waarmee gebruikers de controle over hun digitale identiteit terug kunnen nemen.

Als u echter op zoek bent naar de veiligste optie voor offline opslag, kunt u de beveiliging van een hardwareportefeuille niet verslaan. Deze bewaren uw privésleutels in een “koude opslag” -omgeving met uw sleutels ver weg van hackers.

Ontwikkeling & Routekaart

Het kan soms moeilijk zijn om precies te bepalen hoeveel werk er aan een project is gedaan. Een van de meest nauwkeurige indicaties is echter om hun openbare codebronnen te bekijken.

Daarom besloot ik om in de ArcBlock GitHub en kijk naar het niveau van codeeractiviteit. Een van de beste statistieken om op in te gaan, zijn de code-commits. Hieronder hebben we de code commits voor de top 3 van meest actieve repo’s.

ArcBlock GitHub

Code Commits voor gekozen repo’s in de afgelopen 12 maanden.

Zoals je kunt zien, zijn de ontwikkelaars behoorlijk actief geweest en hebben ze regelmatig code naar deze opslagplaatsen gepusht. Het is ook vermeldenswaard dat er nog eens 48 repositories in hun GitHub zijn (ze hebben echter minder commits).

Dit ontwikkelingsniveau komt ongeveer overeen met andere projecten die we in vergelijkbare stadia van hun leven hebben behandeld.

Misschien kunnen al deze coderingsactiviteiten verband houden met hun ambitieuze ontwikkelingsplannen en mijlpalen. Bijvoorbeeld hun publiek routekaart is in feite vrij uitgebreid en is uitgebreider dan we bij andere projecten hebben gezien.

Het zal interessant zijn om te zien of de ontwikkelaars in staat zijn om op de meest effectieve manier hun komende mijlpalen te halen. Als je het laatste nieuws over de ontwikkelingen wilt volgen, ga dan naar hun engineering blog.

Gevolgtrekking

Als ze hun belofte kunnen waarmaken, lijkt het erop dat ArcBlock een belangrijk onderdeel zal zijn van de komende technologische revolutie Blockchain 3.0.

Het zal gedecentraliseerde applicaties naar de massa brengen en het maken van deze dApps eenvoudig maken voor ontwikkelaars. Het vermogen om verbinding te maken tussen verschillende protocollen is een enorm positief punt voor de toekomst van blockchain dApps.

Er zijn verschillende concurrenten die werken aan interoperabiliteit, maar ArcBlock is anders, met zijn focus op cloud computing en het bouwen van een ecosysteem waarmee ontwikkelaars hun blockchains en dApps gemakkelijk kunnen bouwen, beheren en uitvoeren.

De opname van OCAP en de Forge SDK maakt ArcBlock een geweldige manier voor ontwikkelaars om blockchains en dApps te bouwen. En de opname van cloud computing-technologie brengt dit allemaal rechtstreeks naar de eindgebruikers in hun browser, wat een gemakkelijke acceptatie en een snelgroeiende gebruikersgemeenschap belooft..

ArcBlock werkt eraan om het gedecentraliseerde web te realiseren, en is goed op weg om hierin te slagen. Beleggers kunnen echter wat last hebben van de tokenprestaties, omdat het moeite lijkt te hebben om boven de ICO-prijs te blijven.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me