Atomic Wallet Review: het nieuwste opslagapparaat voor meerdere valuta’s

Atomic wallet is de nieuwste wallet van derden die net is gelanceerd als een alles-in-één cryptocurrency-oplossing.

De portemonnee wordt op een aantal online forums aangeprezen en heeft tal van functies die betrekking hebben op beveiliging, decentralisatie, anonimiteit, ondersteuning voor meerdere valuta’s, atomaire swaps, uitwisselingen in de portemonnee en meer. Er zal ook ondersteuning zijn voor talloze munten met meerdere apparaten.

Deze portemonnee is echter echt te vertrouwen met uw crypto?

In deze Atomic wallet review ga ik dieper in op het aanbod inclusief de technologie, veiligheid en functionaliteit. Ik zal je ook enkele toptips geven over hoe je het meeste uit de portemonnee kunt halen en hoe je je munten veilig kunt bewaren.

Atomic Wallet Overzicht

De Atomic Wallet is gemaakt als een universele portemonnee met meerdere valuta’s om u te helpen meer dan 300 cryptocurrencies op te slaan en te beheren, en er worden er steeds meer toegevoegd. Voorbij zijn de dagen dat u een andere portemonnee nodig had voor elke munt die u wilde houden of kopen.

De Atomic Wallet gaat echter verder dan alleen opslag. Behalve dat het een portemonnee is, is het ook uw uitwisseling, waardoor atomaire swaps mogelijk zijn en volledig geïntegreerd met Shapeshift en Changelly om de munten in te wisselen die nog geen atomaire swaps ondersteunen. U kunt zelfs een bankpas gebruiken om rechtstreeks vanuit de portemonnee Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Ripple te kopen.

Atomic Wallet-veiligheid

De Atomic Wallet is gemaakt om 100% veilig te zijn, ervan uitgaande dat u de beveiligingsrichtlijnen volgt voor het gebruik van de portemonnee. Omdat het een open-source wallet is, kunt u de code zelf bekijken om er zeker van te zijn dat deze vrij is van bugs of andere kwetsbaarheden. Als u zich echter niet op uw gemak voelt met code, kunt u er zeker van zijn dat de gebruikersgemeenschap de code heeft bekeken om ervoor te zorgen dat deze schoon is en geen beveiligingslekken heeft.

Alle kritieke gegevens worden alleen lokaal op uw eigen apparaat opgeslagen. Dat gezegd hebbende, moet u ervoor zorgen dat uw eigen apparaat vrij is van malware en virussen en dat het geen verbinding maakt met internet via een onbeveiligd wifi-netwerk. Verbindingen met internet brengen altijd een zeker risico met zich mee voor cryptocurrencies, maar u bent veel veiliger wanneer u een beveiligde verbinding gebruikt.

atomaire portemonnee beveiliging

Sterke wachtwoordversleuteling bij Atomic Wallet

Een andere manier om dit risico te beheersen, is door de Atomic Wallet te koppelen aan een hardwareportefeuille om een ​​fysieke beveiligingslaag te creëren. Deze fysieke beveiligingslaag zorgt ervoor dat zelfs als uw portemonnee op afstand wordt geopend, een hacker geen transactie kan voltooien zonder fysieke toegang tot de hardwareportefeuille. Helaas is ondersteuning voor het koppelen van hardwareportefeuilles nog niet functioneel, maar het Atomic Wallet-team wel ik ben ermee bezig.

Beveiliging is ook uw zorg. Bewaar uw reservefrase altijd veilig en beveiligd. Als iemand uw reservefrase krijgt, kunnen ze uw portemonnee opnieuw maken en uw geld stelen. Het veilig en privé houden van uw reservefrase is net zo belangrijk als het veilig en privé houden van uw wachtwoord.

Veel mensen schrijven deze zin fysiek op een vel papier en bewaren dat papier vervolgens ergens veilig, zoals een bankkluis of een fysieke kluis. Om volledig veilig te zijn, is het raadzaam om minimaal drie kopieën te maken en deze op een aparte, veilige locatie op te slaan. Dit zorgt ervoor dat u uw portemonnee kunt herstellen als er iets onverwachts op uw computer gebeurt.

Ondersteunde cryptocurrencies

De Atomic Wallet heeft al ondersteuning voor meer dan 300 cryptocurrencies en bijna alle 500 ERC-20 compatibele tokens. U kunt BTC, ETH, LTC, XRP, BNB, TRX, BCH, XMR, DASH, ZEC, XLM, DOGE en nog veel meer opslaan en beheren. U kunt de volledige lijst met ondersteunde munten op hun ondersteunde middelen bladzijde.

Atomic Wallet-activa

Enkele van de talloze activa op Atomic Wallet

Hoewel u misschien een breed scala aan munten kunt opslaan zonder de portemonnee, hebben ze misschien niet dezelfde functionaliteit als sommige van de kernportefeuilles van bepaalde cryptocurrencies. Als de munt bijvoorbeeld een specifiek uitzetprotocol heeft of als de munt een uniek transactiemechanisme heeft.

Twee van de meest relevante voorbeelden hiervan zijn PIVX-portefeuilles en hun vermogen om beloningen te verdienen voor het vasthouden van de munten. Evenzo is de ZCash-kernportefeuille tot nu toe de enige portefeuille die de functionaliteit heeft om afgeschermde transacties te verzenden.

Ondersteunde apparaten

Wat ik behoorlijk indrukwekkend vond, was de apparaatondersteuning voor Atomic-portemonnee. Ze zijn bijvoorbeeld beschikbaar in een desktopversie op een aantal verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, MacOS, Ubuntu, Debian en Fedora.

Als u de desktopportefeuille gaat downloaden, moet u ervoor zorgen dat u de nieuwste versie downloadt. Voor extra veiligheid kunt u ook de hash-som controleren van de versie die u gaat downloaden.

Het controleren van de hash-som van een portemonnee is een manier om ervoor te zorgen dat de portemonnee die u gaat downloaden cryptografisch is ondertekend door de ontwikkelaars van de portemonnee en niet is aangetast door andere kwaadwillende actoren. Het is eigenlijk een “best practice” voor een portemonnee die u ook met andere wallets zou moeten leren kennen.

Mobiele portemonnee

De Atomic-portemonnee wordt ook ondersteund op mobiele apparaten, waaronder iOS en Android, en kan worden gedownload via hun respectievelijke winkels. Dit is handig voor gebruikers die onderweg transacties willen doen met hun portemonnee.

Ik heb de recensies in de Google Play Store bekeken en de feedback lijkt behoorlijk positief te zijn. De meeste gebruikers waren complimenten over de gebruikersinterface en de functionaliteit / muntondersteuning.

Google Play Store Atomic Wallet

App-beoordelingen in het Google Play Store

Er waren enkele suggesties voor mogelijke verbeterpunten. Sommige mensen suggereerden bijvoorbeeld dat het aanpassen van bestellingen in de portemonnee beperkt was. Wat ik ook erg bemoedigend vond, was dat het Atomic-portefeuilleteam snel reageerde op deze vragen, zelfs als ze niet de meest complimenteuze waren.

Portemonnee-functies

Als een recente creatie heeft de Atomic Wallet de meest up-to-date blockchain-innovaties kunnen bevatten, evenals gebruikersgerichte functies die het gemakkelijker maken om uw cryptocurrency te beheren en op te slaan..

Het team van Atomic Wallet hield rekening met alles wat gebruikers misten in hun portemonnee-ervaring en gebruikte dat als een blauwdruk voor de Atomic Wallet-functieset.

Enkele van de functies die aan de Atomic Wallet zijn toegevoegd om het de beste portefeuille te maken die momenteel beschikbaar is, zijn:

Atomic Swaps

Dit is waar de portemonnee zijn naam kreeg en naarmate het atomic swap-ecosysteem zich ontwikkelt, zal het een enorme game-wisselaar voor crypto worden. Ze zijn gedecentraliseerd en hebben geen grote tegenpartij nodig om de transactie te vergemakkelijken.

Atomic swaps werken cross-chain en ze vermijden volledig elk risico van derden van de persoon met wie u een transactie uitvoert. Bovendien, aangezien deze ketenoverstijgend werken, worden de vergoedingen drastisch verlaagd. Het is niet nodig om eerst tokens te kopen / verkopen op een beurs die hun deel zal nemen.

Momenteel ondersteunt de Atomic Wallet alleen atomaire swaps voor BTC, LTC en QTUM, maar het team werkt aan de integratie van extra munten voor atomaire swaps.

Ingebouwde uitwisseling

Omdat atomaire swaps nog niet wijdverspreid zijn en de Atomic Wallet een oplossing wil zijn voor alle behoeften van de gebruiker, zijn directe uitwisselingen al in de portemonnee geïntegreerd. Gebruikers hebben toegang tot zowel Changelly als ShapeShift om snel en eenvoudig cryptocurrencies tegen redelijke tarieven te wisselen.

De combinatie van Changelly en ShapeShift maakt het mogelijk om meer dan 100 verschillende cryptocurrencies rechtstreeks vanuit de portemonnee-interface uit te wisselen.

Bitcoin kopen met een kaart

Bitcoin kopen met creditcard

Bovendien, aangezien dit instant crypto fiat-uitwisselingen zijn, kunt u ook munten kopen met EUR en USD rechtstreeks in de portemonnee. U kunt ook de Changelly- en Shapeshift-creditcardgateway gebruiken om uw account echt met elke fiat-valuta te financieren. Dit gebeurt via de Simplex-kaartverwerkingshandelaar.

Deze fiat-functionaliteit is iets dat de Atomic-portemonnee echt onderscheidt van sommige van de concurrenten. U hoeft geen grote cryptocurrency-uitwisseling te gebruiken om eerst uw munten te kopen en ze vervolgens naar uw portemonnee te sturen. Op het moment dat u deze tokens heeft gekocht, worden ze in uw portemonnee geplaatst.

De gebruikersinterface

Net zoals de Exodus-portemonnee lovende kritieken kreeg vanwege zijn prachtige interface toen deze eind 2016 werd uitgebracht, krijgt de Atomic Wallet ook dezelfde liefde voor zijn slanke en gebruiksvriendelijke interface.

De navigatie op de desktopportemonnee bevindt zich aan de linkerkant en u kunt gemakkelijk schakelen tussen de vele functies. Er zijn ook tal van specifieke aanpassingsopties die u tot uw beschikking heeft in de instellingen.

Iets anders dat ik vond dat supereenvoudig te gebruiken was, was hun airdrop-functie. Hiermee kun je deelnemen aan alle komende airdrops of premies die gerelateerd zijn aan een bepaald token dat je hebt toegevoegd. Dit zou het risico kunnen verminderen dat veel gebruikers kunnen lopen bij het claimen van airdrops van andere online kranen enz.

Team & Partners

Er zit eigenlijk een indrukwekkende reeks teamleden achter de portemonnee. Deze omvatten de wil van Konstantin Gladych wie is de oprichter en CEO van Changelly.com. Dit is een instant cryptocurrency-uitwisseling die ook is geïntegreerd in de Atomic-portemonnee. Konstantin is gepromoveerd in data science en heeft 10 jaar IT-ervaring.

Ze hebben ook Charlie Shrem die in de cryptocurrency-ruimte bekend staat als een van de eerste Bitcoin-voorstanders. Hij was mede-oprichter van BitInstant en was een van de oprichters van Bitcoin Foundation.

Atomic Wallet-teamleden

Van links naar rechts: Konstantin Gladych, Simon Dixon en Charlie Shrem

Ten slotte heb je Simon Dixon wie is de CEO van het online investeringsplatform BnkToTheFuture.com. Dit is een VC-bedrijf dat meer dan $ 400 miljoen heeft geïnvesteerd in FinTech-bedrijven over de hele wereld, waaronder Bitstamp, BitPay en Kraken. Ze zijn ook investeerders in ShapeShift, een van de onmiddellijke crypto-uitwisselingsintegraties in de Atomic-portemonnee.

Helaas kon ik niet veel informatie vinden over de rollen die deze personen bij Atomic Wallet zullen vervullen. Het is ook waarschijnlijk dat er een aantal andere teamleden bij Atomic zijn, maar ik kon geen informatie meer vinden over andere teamleden.

Atomic Wallet-token

Het was voor mij geen verrassing om te zien dat de Atomic-portemonnee een crowd token-verkoop voltooit. Ze verkopen hun eigen native token dat de Atomic Wallet Coin (AWC) zal worden genoemd. Dit is een ERC20-token dat zal worden gebaseerd op het Ethereum Mainnet en zal worden gebruikt voor het volgende:

  • Atomic Swap-uitwisseling en nieuwe activagegevens
  • Interface hoogtepunten en functies
  • Om de atomaire swap-rating te verhogen

Wat betreft de specifieke kenmerken van de tokenverkoop, is het nu alleen open voor de privéverkoop. Ze verdelen 50 miljoen AWC-tokens in deze privéverkoop. De crowdsale zal daarna volgen met de verdeling van 15m AWC. Wanneer dit zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

Atomic Wallet-munt

Afbeelding via Atomic Wallet One-pager

Als je geïnteresseerd was in het AWC-token en niet echt enthousiast was over het kopen ervan tijdens de ICO, dan kun je het token gemakkelijk op een aantal andere manieren verdienen. Deze omvatten via de airdrop- en premieprogramma’s van het project.

De airdrop staat open voor degenen die nieuw zijn in het ecosysteem en liefhebbers van blockchain zijn. Het Atomic wallet-team zal 2 miljoen AWC verdelen aan meer dan 40.000 deelnemers. Als je mee wilt doen aan de airdrop, moet je de wallet downloaden, er geld naar overmaken en je e-mailadres in het aanvraagformulier overhandigen. Deze zullen worden verspreid in de airdrop zodra de crowd-sale is voltooid.

De bounty-programma ziet de distributie van nog eens 3 miljoen AWC-tokens die zullen worden verdeeld onder die personen die een aantal taken voltooien die de Atomic Wallet-gemeenschap helpen. Deze omvatten zaken als het zoeken naar bugs, de productie van inhoud, sociale promotie en vertaling.

Atomic Wallet-nadelen

Niets is perfect en er zijn een aantal dingen waar je een hekel aan hebt aan de Atomic Wallet, maar om eerlijk te zijn, sommige zijn waar voor bijna elke portemonnee, en aan sommige wordt actief gewerkt door het Atomic Wallet-team. Dus, wat is er niet leuk aan de Atomic Wallet??

1. De gebruiker blijft volledig verantwoordelijk voor de beveiliging (geldt voor alle wallets);

2. Hardware wallet-integratie is nog in behandeling;

3. Een zeer beperkt aantal munten ondersteunt atomaire swaps

Wat is de volgende stap voor Atomic Wallet

De ontwikkeling van de Atomic Wallet gaat in hoog tempo door. Ze hebben onlangs mobiele versies van de portemonnee uitgebracht en er is ook een browserextensie in ontwikkeling om de desktopervaring te verbeteren. Ondersteuning voor hardwareportefeuilles is ook onderweg voor de Ledger, Trezor en KeepKey. En er zijn plannen om meer dan 20 nieuwe cryptocurrencies toe te voegen.

Op het gebied van de uitwisseling werkt het team actief aan de integratie van een handelsdesk voor grote beurzen en aan het vergroten van het aantal munten dat atomaire swaps ondersteunt. Ze zijn van plan ondersteuning toe te voegen voor het verkopen van cryptovaluta en het opnemen van fiat aan uw bank, en hebben ook plannen om een ​​functie toe te voegen om PoS-activa zoals Decred, Cardano en Tezos uit te zetten..

Gevolgtrekking

Hoewel niet perfect, loopt de Atomic Wallet voorop in de toekomst van cryptocurrency wallets en exchanges. Hoewel het voor sommigen teleurstellend is om slechts drie valuta’s te hebben voor atomaire swaps, is het eigenlijk een behoorlijke sprong voorwaarts ten opzichte van slechts 12 maanden geleden, dus we kijken uit naar wat de komende 12 maanden kunnen brengen..

Het toevoegen van ondersteuning voor Changelly en ShapeShift was slim, en zodra ze de mogelijkheid hebben toegevoegd om fiat- en trading desks op te nemen, hoef je nergens anders heen dan je Atomic Wallet voor opslag, beheer en uitwisseling van al je cryptocurrencies.

Het is een spannend project dat geweldige dingen doet, en de toekomst zou heel interessant moeten zijn.

Uitgelichte afbeelding via Atomicwallet.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me