Automatisering van cryptoportfolio’s met handelsscripts

>

Het automatiseren van uw cryptocurrency-portfolio kan een complex proces zijn als u de beheerlogica helemaal opnieuw probeert te implementeren. In plaats van de automatiseringsinfrastructuur vanaf de grond af op te bouwen, behandelt dit artikel hoe je een geautomatiseerde portfoliostrategie implementeert met slechts een paar regels code in Python.

Het tijdrovende proces van het samenstellen van een divers portfolio is teruggebracht tot eenvoudige logica. U hoeft niet meer in te loggen op uw cryptocurrency-uitwisselingen, of het handmatig berekenen van de saldi van elk van uw activa tussen beurzen.

Onze missie is om de handelservaring in cryptocurrency te vereenvoudigen. Om u hierbij te helpen, hebben we een reeks tutorials samengesteld over hoe u uw eigen handelsbot kunt bouwen. Blijf op de hoogte van deze tutorials van toetreden tot ons telegram.

Automatiseer uw portefeuille om tijd te besparen en uw geld te beheren op de manier die voor u het beste werkt.

  • Python-scripts voor cryptohandelbots [API Trading Tutorial]

  • De waarde van uw cryptoportfolio controleren

  • Bitcoin Price Live Ticker (met behulp van websockets)

  • Een Python-script voor prijsgrafieken voor cryptocurrency

Installeer Trading Library

Voordat we onze transacties met Python-scripts kunnen automatiseren, moeten we de bibliotheek installeren die het allemaal mogelijk maakt. In deze tutorial zullen we de Shrimpy Universal Crypto Trading API’s. Deze API’s bieden eenvoudige eindpunten om toegang te krijgen tot gegevens, transacties uit te voeren en exchange-accounts te beheren op 16 van de meest populaire crypto-exchanges.

Installeer de bibliotheek met de volgende opdracht.

pip installeer shrimpy-python

Importeer handelsbibliotheek in uw script

Eenmaal geïnstalleerd, kunnen we beginnen met het bouwen van ons script. De eerste stap is om de handelsbibliotheek in uw script te importeren, zodat u toegang hebt tot de handige handelsfuncties die het biedt.

importeer garnalen

API-sleutels

Er zijn twee verschillende API-sleutels vereist voor een eenmalige installatie. Na de eerste koppeling met de Shrimpy-handelsbibliotheek, hoeft u ze niet opnieuw te koppelen. De twee sets API-sleutels zijn de Exchange API-sleutels en de Shrimpy Master Keys.

Exchange API-sleutels

U krijgt toegang tot uw Exchange API-sleutels door naar de exchange van uw keuze te gaan en nieuwe API-sleutels te genereren.

Er zijn tutorials over het genereren van API-sleutels voor elke exchange hier. Zodra u bij de stap bent waar staat dat u uw API-sleutels in Shrimpy moet invoeren, kunt u stoppen en terugkeren naar deze zelfstudie.

exchange_name = ‘bittrex’

exchange_public_key = ‘fbnnn1xzimjustkeyboardmashing8xn1t8’

exchange_secret_key = ‘09672v4n09xn0morekeyboardmashing947’

Notitie: Om transacties uit te voeren op een beurs via API’s, moet u zowel de machtigingen “Handelen” als “Saldo” inschakelen op de API-sleutel. U NIET DOEN moeten de machtigingen voor “Intrekking” verstrekken.

Shrimpy ondersteunt de volgende 16 verschillende uitwisselingen, die u kunt specificeren door hun naam te vervangen door “exchange_name”: binance, bittrex, bittrexinternational, kucoin, poloniex, bibox, huobi, hitbtc, bitstamp, bitfinex, coinbasepro, kraken, gemini, huobiglobal, bitmart , en okex.

Shrimpy Master Keys

Om toegang te krijgen tot API-sleutels om te handelen met de Python-bibliotheek, moeten we ons aanmelden voor de Shrimpy Universal Crypto Trading API’s.

Zodra u zich heeft aangemeld, kunt u “Api Key maken” vanuit uw geregistreerde account. Nadat u uw sleutel heeft gegenereerd en uw openbare en geheime sleutel op een veilige locatie heeft opgeslagen, moet u ervoor zorgen dat u de juiste machtigingen voor uw hoofdsleutels heeft geselecteerd.

De hoofdsleutels vereisen machtigingen voor “GebruikerAccount“, En”Handel​Zonder al deze machtigingen ingeschakeld, kunt u deze zelfstudie niet voltooien.

shrimpy_public_key = ‘8x7138n1xzimjustkeyboardmashing8xn1t8jv5098’

shrimpy_secret_key = ‘771dc5n72v4n09xn0morekeyboardmashing9475c0294n50’

Creëer een handelscliënt

We zijn klaar met het zoeken naar sleutels. De rest van ons script zal vanaf hier eenvoudig worden gecodeerd.

Begin met het maken van de client die zal worden gebruikt om elk van de oproepen naar de Shrimpy-servers te maken. Geef gewoon de openbare en geheime Shrimpy-sleutels door.

client = shrimpy.ShrimpyApiClient (shrimpy_public_key, shrimpy_secret_key)

Creëer een handelsgebruiker

Voordat we verbinding kunnen maken met beurzen en transacties kunnen uitvoeren, moeten we een gebruiker aanmaken. Elke uitwisseling die we koppelen, is vereist om een ​​gebruiker te hebben die eigenaar is van het uitwisselingsaccount. Dit zou idealiter een echte gebruiker vertegenwoordigen die de API’s machtigt om namens hen te handelen.

create_user_response = client.create_user (‘Satoshi’)

user_id = create_user_response [‘id’]

Verbind Exchange-account

Zodra de gebruiker is aangemaakt, kunnen we elk van de uitwisselingsaccounts die deze gebruiker bezit, aan de gebruiker koppelen. In dit voorbeeld koppelen we slechts één uitwisselingsaccount, maar met de bibliotheek kunt u maximaal 20 individuele uitwisselingsaccounts aan elke gebruiker koppelen.

link_account_response = client.link_account (

gebruikersnaam,

exchange_name,

exchange_public_key,

exchange_secret_key

account_id = link_account_response [‘id’]

Krijg een lijst met beursactiva

Er zijn verschillende openbare eindpunten in de Shrimpy-API’s. Met een van die openbare eindpunten hebt u toegang tot de lijst met beschikbare activa op een bepaalde centrale.

Met dit voorbeeld zullen we vragen naar activa die beschikbaar zijn op Bittrex.

exchange_assets = client.get_exchange_assets (‘bittrex’)

Selecteer Activa voor portfolio

Zodra we weten welke activa we op de beurs kunnen kopen of verkopen, is het tijd om onze portefeuille samen te stellen.

Dit kan gedaan worden met elke gewenste strategie.

Er is geen limiet aan de methodologie die u gebruikt bij het selecteren van activa. De enige vereiste is dat 100% van de portefeuille moet worden toegewezen. Dat betekent dat na het doorgeven van elk van de activapercentages, het totaal exact gelijk moet zijn aan 100%.

Voor dit voorbeeld nemen we gewoon de eerste 5 activa die werden geretourneerd in het verzoek om wisselactiva te krijgen en plaatsen ze in onze portefeuille met een gelijk gewicht van 20%.

portfolio = []

# voeg de eerste 5 activa die voor de uitwisseling zijn geretourneerd, toe aan onze portefeuille

voor i in bereik (0,5):

afdrukken("20% toewijzen " + exchange_assets [i] [‘tradingSymbol’])

Opmerking: het selecteren van de eerste 5 activa die worden geretourneerd door de oproep “get_exchange_assets” is geen echte portfoliostrategie die is ontwikkeld door professionals. Het is gewoon een voorbeeld. Het zou geen goed idee zijn om dit daadwerkelijk als uw portfoliostrategie te gebruiken.

Portfolio toewijzen

Na het samenstellen van de lijst met activa die u in uw portefeuille wilt hebben, wijst u de portefeuille eenvoudig toe met behulp van de handelsbibliotheek.

Dit zal onmiddellijk beginnen met het uitvoeren van transacties om de door u aangevraagde portefeuille samen te stellen. Zo simpel is het. Het kan even duren om de transacties te voltooien, dus voel je vrij om verder te lezen of neem even de tijd om na te denken over hoe gemakkelijk het was om te handelen zonder ooit in te loggen op je uitwisselingsaccount..

Waarschuwing: als u dit volgende fragment uitvoert, wordt een portefeuille toegewezen door transacties uit te voeren op de echte beurs die u heeft gekoppeld. Dit is geen speelgoed. Het gaat letterlijk ALLE activa die u bezit kopen en verkopen om de portefeuille samen te stellen die u eerder heeft opgegeven. We zullen u niet vergoeden voor verloren geld als gevolg van handelskosten, onzorgvuldig gebruik van dit script of enige andere situatie die kan ontstaan ​​door het gebruik van deze scripts. Als u niet echt wilt handelen, stop dan nu. U kunt altijd later terugkomen als u een strategie heeft opgesteld en weet wat u wilt doen.

client.allocate (

gebruikersnaam,

Account ID,

‘isDynamic’: False,

‘allocaties’: portfolio

Om te controleren wanneer de toewijzing is voltooid, kunt u het volgende eindpunt aanroepen.

accounts = client.list_accounts (user_id)

Elk account heeft een vlag voor “isRebalancing”. Zodra deze vlag is ingesteld op False, is de toewijzing voltooid.

Nadat de portefeuille is toegewezen, kunt u de resulterende saldi controleren door deze aanroep naar de Shrimpy API’s te doen. Hiermee wordt elk actief dat u in uw portefeuille bezit, en de waarde van die deelneming geretourneerd.

balance = client.get_balance (user_id, account_id)

Alles samenvoegen

Nu we alles begrijpen wat nodig is om een ​​cryptocurrency-portfolio op te bouwen via API’s, kunnen we de stappen combineren in één script.

Dit script kan worden uitgevoerd om snel een portfolio samen te stellen met de gewenste procentuele toewijzingen.

Voordat u scripts uitvoert, raden we u aan de Shrimpy Developer API-documenten te bekijken om een ​​beter begrip te krijgen van hoe de transacties worden uitgevoerd.

Waarschuwing: dit script wordt daadwerkelijk op uw uitwisselingsaccount verhandeld. Als u niet wilt handelen op uw uitwisselingsaccount, voer dit script dan niet uit.

Werk de logica voor portfolioselectie bij om uw strategie te implementeren voordat u het script uitvoert. Selecteer items niet willekeurig zoals dit script doet.

# vereiste bibliotheken importeren

importeer garnalen

# wijs uw Shrimpy Master API-sleutels toe voor later gebruik

shrimpy_public_key = ‘8x7138n1xzimjustkeyboardmashing8xn1t8jv5098’

shrimpy_secret_key = ‘771dc5n72v4n09xn0morekeyboardmashing9475c0294n50’

# wijs uw uitwisselingssleutels toe waarvoor u toegang wilt tot de balansgegevens

exchange_name = "bittrex"exchange_public_key = ‘fbnnn1xzimjustkeyboardmashing8xn1t8’

exchange_secret_key = ‘09672v4n09xn0morekeyboardmashing947’

# maak de Shrimpy-client

client = shrimpy.ShrimpyApiClient (shrimpy_public_key, shrimpy_secret_key)

# maak een gebruiker aan die wordt gekoppeld aan onze uitwisseling

create_user_response = client.create_user (‘The Shrimp Master’)

user_id = create_user_response [‘id’]

# onze eerste uitwisseling koppelen zodat we toegang hebben tot balansgegevens

link_account_response = client.link_account (

gebruikersnaam,

exchange_name,

exchange_public_key,

exchange_secret_key

account_id = link_account_response [‘id’]

# verkrijg de lijst met activa die beschikbaar zijn op de beurs

exchange_assets = client.get_exchange_assets (‘bittrex’)

# selecteer activa om in uw portefeuille te plaatsen

portfolio = []

# voeg de eerste 5 activa die voor de uitwisseling zijn geretourneerd, toe aan onze portefeuille

# waarschuwing: voeg hier uw eigen logica voor het opbouwen van een portfolio in voordat u begint

voor i in bereik (0,5):

portfolio.append ({‘symbol’: exchange_assets [i] [‘tradingSymbol’], ‘percent’: ’20’})

afdrukken("20% toewijzen " + exchange_assets [i] [‘tradingSymbol’])

# wijs de portefeuille toe

client.allocate (

gebruikersnaam,

Account ID,

‘isDynamic’: False,

‘allocaties’: portfolio

Na het uitvoeren van dit script dat uw uitwisselingsaccount koppelt en een gebruiker genereert. U hoeft niet het hele script opnieuw uit te voeren. Shrimpy slaat automatisch de koppeling tussen uw gebruiker en de centrale op.

Latere scripts worden uitgevoerd

Elke volgende keer kunt u het volgende script uitvoeren om uw portfoliotoewijzingen bij te werken. Zoals je kunt zien, laat dit de stappen weg van het aanmaken van een nieuwe gebruiker en het koppelen van de uitwisseling aan de gebruiker.

# vereiste bibliotheken importeren

importeer garnalen

# voer uw gebruikers- en account-ID’s in

user_id = ‘dc12349b-1234-12k4-123n12n12nnf’

account_id = 12345

# wijs uw Shrimpy Master API-sleutels toe voor later gebruik

shrimpy_public_key = ‘8x7138n1xzimjustkeyboardmashing8xn1t8jv5098’

shrimpy_secret_key = ‘771dc5n72v4n09xn0morekeyboardmashing9475c0294n50’

# maak de Shrimpy-client

client = shrimpy.ShrimpyApiClient (shrimpy_public_key, shrimpy_secret_key)

# verkrijg de lijst met activa die beschikbaar zijn op de beurs

exchange_assets = client.get_exchange_assets (‘bittrex’)

# selecteer activa om in uw portefeuille te plaatsen

portfolio = []

# voeg de eerste 5 activa die voor de uitwisseling zijn geretourneerd, toe aan onze portefeuille

# waarschuwing: voeg hier uw eigen logica voor het opbouwen van een portfolio in voordat u begint

voor i in bereik (0,5):

portfolio.append ({‘symbol’: exchange_assets [i] [‘tradingSymbol’], ‘percent’: ’20’})

afdrukken("20% toewijzen " + exchange_assets [i] [‘tradingSymbol’])

# wijs de portefeuille toe

client.allocate (

gebruikersnaam,

Account ID,

‘isDynamic’: False,

‘allocaties’: portfolio

Bots verhandelen voor cryptocurrency

Ontwikkelaars kunnen deze eenvoudige scripts gebruiken als basis voor cryptocurrency-handelsbots. Door de activa te selecteren die u in een portefeuille wilt toewijzen, voert u onmiddellijk transacties uit die overeenkomen met de gewenste percentages.

Makkelijker kan het niet.

Shrimpy integreert meer dan 16 verschillende uitwisselingen, waardoor het ontwikkelingsproces bij elke uitwisseling naadloos verloopt. Geen uniek gedrag of vreemde fouten. De consistentie is in het platform ingebouwd.

Lees meer over alles wat Shrimpy te bieden heeft door toetreden tot onze Telegram.

Volg deze links om toegang te krijgen tot de volledige Python- en Node-bibliotheken:

Knooppunt

Python

Aarzel niet om contact op te nemen als u met ons team wilt delen wat u aan het bouwen bent!

Over Shrimpy

Garnaal leidt de markt als de belangrijkste applicatie voor portfoliobeheer. Gebruikers kunnen een aangepaste cryptoportfolio configureren en een passieve rebalancing-strategie implementeren, waardoor het gedoe van actief handelen in cryptovaluta wordt weggenomen.

Shrimpy webapplicatie: Shrimpy – Beheer van cryptocurrency-portfolio’s

Shrimpy’s Developer Trading API is een uniforme manier om handelsfunctionaliteit te integreren in elke grote beurs. Verzamel historische marktgegevens, krijg toegang tot real-time websockets, voer geavanceerde handelsstrategieën uit en beheer een onbeperkt aantal gebruikers.

Shrimpy Crypto Trading API: Garnaal | Crypto Trading API’s voor ontwikkelaars

Vergeet ons niet te volgen Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve community op Telegram.

Het Shrimpy-team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me