Bancor Network Token: gedecentraliseerde cross-chain liquiditeit

Hoewel er tal van blockchain-projecten zijn die zijn gericht op dApps en de conversie van tokens, valt er een op dat het Bancor Network en zijn BNT-token opvalt..

Dit project is inderdaad een van de meest bekende in de cryptocurrency-ruimte. Het heeft ook behoorlijk wat ups en downs gehad. Van een blockbuster ICO tot juridische uitdagingen. Van wijdverbreide partnerschappen tot een veel gepubliceerde hack.

Is het echter iets dat u moet overwegen?

In deze Bancor Network Token-recensie zal ik je alles geven wat je moet weten. Ik zal ook kijken naar de vooruitzichten op lange termijn en het adoptiepotentieel van BNT.

Wat is het Bancor-netwerk?

De Bancor-netwerk heeft een elegante oplossing gecreëerd in zijn gedecentraliseerde netwerk waarmee handelaren ERC-20 advertentie EOS-tokens naadloos kunnen omwisselen tussen bijna 10.000 tokenparen, en dat allemaal met een enkele klik.

Wat is Bancor Network

Afbeelding via Bancor-website

Met Bancor kunnen gebruikers onmiddellijk tussen twee tokens converteren zonder dat een tegenpartij bij de transactie nodig is. Dit gebeurt allemaal binnen de Bancor portemonnee, en dit model heeft het voor Bancor mogelijk gemaakt om traders automatische liquiditeit te bieden voor transacties.

Wat nog belangrijker is, het zorgt ervoor dat het netwerk volledig gedecentraliseerd blijft, en veel van de functionaliteit van het netwerk is te danken aan het innovatieve gebruik van het BNT-token om transacties te vergemakkelijken.

Dus dit klinkt allemaal heel intrigerend, maar om het echte gewicht achter Bancor te begrijpen, moeten we zijn relatief bewogen geschiedenis doornemen.

Bancor Network Achtergrond

Het Bancor-netwerk staat onder toezicht van de Bancor Foundation, die is gevestigd in Zug, Zwitserland. Het bedrijf heeft ook een onderzoek & Ontwikkelingscentrum in Tel Aviv, Israël, dat het bedrijf voet aan de grond geeft in de opkomende blockchain-hub in Zug en het opkomende technologiecentrum in het Midden-Oosten van Tel Aviv.

Het bedrijf werd in 2016 opgericht door een groep Israëliërs met een achtergrond in Silicon Valley-startups, evenals ervaring in het opschalen van startups en blockchain-technologieën. Het is genoemd naar de valuta voor het balanceren van de internationale handel die aanvankelijk door John Maynard Keynes werd beoogd.

Verkoop van Bancor Network Token

Token-verkooppagina voor de Bancor Network Token

Het Bancor Network is misschien wel het meest bekend vanwege het hebben van een van de meest succesvolle ICO’s ooit. In 2017 vestigde het een wereldrecord door in minder dan 3 uur meer dan $ 153 miljoen aan Ethereum-tokens op te halen. Het wereldrecord is sindsdien overtroffen door verschillende projecten (waaronder SIRIN Labs en Tezos), maar blijft een indrukwekkend begin voor het project.

Sinds de ICO heeft het Bancor Network meer dan $ 1,5 miljard aan tokenconversies zien plaatsvinden op zijn platform, allemaal gefaciliteerd door het BNT-token. Daarnaast zijn er meer dan 100 liquiditeitsverschaffers die dienst doen als Bancor-knooppunten, en deze knooppunten bieden meer dan $ 13 miljoen aan liquiditeit door BNT-tokens in te zetten voor het omzetten van token..

Meer recentelijk, op 1 januari 2020, heeft Bancor dramatisch toegevoegd aan zijn liquiditeitspool door al zijn Ethereum-reserve, die destijds in totaal 10% van de BNT-marktkapitalisatie bedroeg, in de vorm van ETHBNT Bancor Pool-tokens.

In feite voegde dit 60.000 liquiditeitsverschaffers toe, hoewel het duidelijk is dat veel van de ontvangers van airdrop zich eenvoudigweg omdraaiden en de tokens verkochten. Toch is het Bancor-netwerk gestegen van een liquiditeit van iets minder dan $ 4 miljoen op 1 januari 2020 naar meer dan $ 17 miljoen vanaf medio juni 2020..

Cross-chain conversie

Bancor heeft de gebruikerservaring van het uitwisselen van tokens vrij gemakkelijk gemaakt. De intuïtieve portemonnee-app is gelikt en zorgt voor de snelle en gemakkelijke conversie van tokens, vergelijkbaar met wat gebruikers krijgen wanneer ze Coinbase Pro of andere bewaarportefeuilles gebruiken.

Hoewel de gebruikersinterface het er eenvoudig uitziet, voert de Bancor-portemonnee achter de schermen rechtstreeks transacties uit met slimme BNT-contracten op de blockchain, terwijl gebruikers te allen tijde de volledige controle over hun privésleutels en geld behouden..

Bancor Cross Chain

Cross Chain Token Swap op Bancor

Het voor de hand liggende voordeel van de portemonnee van Bancor is dat het niet alleen de uitwisseling van tokens mogelijk maakt, maar dat dit ook gebeurt zonder dat een tegenpartij nodig is. Dit maakt het het eerste netwerk dat cross-chain conversies mogelijk maakt zonder dat gebruikers hun privésleutels hoeven op te geven tijdens de uitwisseling.

Bancor begon hun inspanningen voor cross-chain integratie met EOS en Ethereum, maar ze hebben plannen om in de loop van de tijd andere bruggen toe te voegen, waardoor ze uiteindelijk kunnen functioneren als een liquiditeitsoplossing met meerdere ketens die onmiddellijke tokenconversies kan bieden voor veel van de populaire blockchains zoals als Bitcoin, Tron en Ripple.

Bereik van conversies

Bancor biedt handelaren en investeerders al een verbazingwekkende reeks conversie-opties, met kostenloze, directe transacties beschikbaar voor Ethereum- en EOS-tokens in meer dan 8700 tokenparen via de Bancor-portemonnee.

Ter vergelijking: een van de meest populaire beurzen Binance heeft ongeveer 196 tokens beschikbaar, maar slechts 586 handelsparen.

Automatische liquiditeit

Een van de grootste voordelen van Bancor en het BNT-token is dat ze liquiditeit naar cryptocurrency-markten brengen, en zonder liquiditeit zijn valuta’s geneigd te verwelken en te sterven. Wie wil er tenslotte een valuta bezitten die niet gemakkelijk kan worden gekocht en verkocht?.

Natuurlijk hebben de beste cryptocurrencies zoals Ethereum, Ripple, Litecoin en anderen in de top 20 voldoende handelsvolume op zichzelf, maar het Bancor-protocol biedt een unieke oplossing die automatisch gedecentraliseerde liquiditeit levert aan elk token.

Bancor-liquiditeit

Onmiddellijk & Betaalbare liquiditeit op Bancor. Afbeelding via Bancor-blog

Via het Bancor-protocol kan elk token, zelfs degenen die privé zijn gemaakt, onmiddellijk liquiditeit krijgen, ongeacht het handelsvolume van het token. Dit is een ongelooflijk belangrijke functionaliteit als het gaat om het vergemakkelijken van de acceptatie van gedecentraliseerde applicaties.

Omdat veel dApps hun eigen tokens hebben, en nu kunnen die tokens direct en met een enkele klik worden omgezet met andere cryptocurrencies in de portemonnee van een gebruiker.

Hoe Bancor Protocol werkt

Op dit punt vraagt ​​u zich misschien af ​​of het echt nodig is om nog een gedecentraliseerde centrale te hebben. De gecentraliseerde beurzen lijken op dit moment tenslotte veel populairder en er zijn al tientallen actieve beurzen die al een handelsplatform en liquiditeit bieden voor cryptocurrencies..

Kortom, ja, de wereld heeft een andere uitwisseling nodig, of in ieder geval een uitwisseling zoals Bancor. Dat komt omdat het Bancor-platform een ​​hoognodige service biedt om de liquiditeit voor elk token te vergroten en een platform te creëren waarop elk token kan worden uitgewisseld zonder dat een tegenpartij nodig is..

Dit is iets dat met geen enkel ander middel kan worden bereikt. Neem fiat-valuta’s als voorbeeld. Als u Amerikaanse dollars wilt inwisselen voor yen, moet u iemand vinden die bereid is yen te verkopen om de transactie te voltooien. Elk bezit is zo. Er moeten een koper en een verkoper zijn om een ​​transactie te laten werken.

Bancor-protocol

Overzicht van het Bancor-protocol voor externe ontwikkelaars

Bancor vereist slechts één persoon om een ​​transactie te voltooien, met de liquiditeit die wordt geboden door het native BNT-token en zijn slimme contracten. De slimme contracten van het BNT-token zorgen ervoor dat er altijd een evenwicht is tussen de tokens. Zodra een transactie is afgerond, blijft er ook een totaal over dat het BNT-saldo vertegenwoordigt dat in het slimme contract is gecodeerd.

Door deze structuur is het niet meer nodig dat de beurs optreedt als een derde partij bij transacties. Met Bancor en zijn BNT-token kunt u voortdurend uitwisselingen uitvoeren voor Ethereum- en EOS-compatibele tokens via de Bancor-portemonnee.

Je kunt het systeem zien als een zandloper. Het is een gesloten systeem en het maakt niet uit hoe je de zandloper draait, er zit altijd dezelfde hoeveelheid zand in. In deze analogie vertegenwoordigt de zandloper het slimme BNT-contract en zijn de zandkorrels de tokens die worden verhandeld.

En de volgende van het team zal een ontwikkelingsmarktplaats zijn voor dApps die ook gebruik zal maken van de cross-chain compatibiliteit en uitgebalanceerde slimme contracten. Ook in de pijplijn voor de toekomst is het inzetten van beloningen om liquiditeit te stimuleren, en een BancorDAO om zelfbestuur toe te voegen aan de blockchain en volledig te decentraliseren.

Bancor Staking-beloningen

BNT-staking-beloningen zijn een toekomstige verbetering die is gepland om gebruikers te stimuleren om liquiditeit voor het netwerk te verstrekken. De basis voor het toevoegen van staking is dat Bancor liquiditeit nodig heeft om de vergoedingen voor handelaren te verlagen, terwijl het ook het handelsvolume en de algemene netwerkkosten verhoogt. Door gebruikers een prikkel te geven om liquiditeit aan het netwerk toe te voegen, verwacht Bancor dat zijn netwerk zal groeien en bloeien.

Gesimuleerde uitzetresultaten

Gesimuleerde APR’s voor uitzetten. Afbeelding via Bancor Blog

Hoewel plannen voor het toevoegen van staking-beloningen zich in de vroege stadia bevinden, is de basis dat gebruikers BNT-beloningen ontvangen voor het houden van hun BNT in een bestaande liquiditeitspool zoals MKR / BNT of ETH / BNT. Het aantal nieuwe BNT dat zal worden gecreëerd als uitzetbeloningen en de verdeling van uitzetbeloningen over verschillende pools op het netwerk zal worden bepaald door gebruikers die stemmen in de BancorDAO.

Van dit type beloningssysteem wordt verwacht dat het nieuwe gebruikers naar het ecosysteem trekt dankzij de APR die wordt gegenereerd door vergoedingen en inzetbeloningen. Bancor ontwerpt zorgvuldig zijn staking-beloningssysteem om te voorkomen dat de beloningen in een klein aantal pools worden geconcentreerd, maar kiest in plaats daarvan voor een gelijkmatige verdeling over tientallen netwerkpools.

Bancor-team

Het Bancor Network werd in 2016 opgericht door de Israëlische broers en zussen Guy and Galia Benartzi. Beiden blijven actief met het project, met Guy in de Foundation Council, terwijl Galia de leiding heeft over de bedrijfsontwikkeling. Ze is ook een groot voorstander van vrouwen in blockchain en crypto.

De voorzitter van de Stichting Raad was Bernard Lietaer tot aan zijn dood in februari 2019. Sindsdien heb ik geen update kunnen vinden waarin zijn opvolger wordt genoemd.

Bancor-team

Galia & Guy Benartzi & Yudi Levi. Afbeeldingen via Bancor & Twitter

De CTO van Bancor is Yudi Levi, en hij bekleedt die functie sinds de start van Bancor in 2016. Daarvoor was hij mede-oprichter en CTO van AppCoin. Hij werkte ook meer dan een decennium als hoofdarchitect van verschillende mobiele projecten, waaronder Real Dice, Mytopia en Particle Code.

Het team heeft ook een indrukwekkende lijst van adviseurs, waaronder Brock Pierce, de voorzitter van de raad van bestuur van de Bitcoin Foundation en durfkapitalist TimDraper..

Het BNT-teken

Zoals eerder vermeld, hield Bancor op 12 juni 2017 een ICO die in slechts drie uur tijd $ 153 miljoen opbracht. Die ICO verkocht ongeveer 40 miljoen BNT-tokens tegen een gemiddelde prijs van $ 3,92 per stuk. Momenteel is er een circulerend aanbod van BNT van bijna 70 miljoen tokens.

Het BNT-token bereikte zijn hoogste punt ooit van $ 10,00 op 10 januari 2018 en zijn laagste punt ooit van $ 0,117415 op 13 maart 2020. Vanaf midden juni 2020 heeft het zich opmerkelijk hersteld van zijn laagste punt in maart en handelt op $ 1,17 voor een geweldige winst van 1.500% in drie maanden! Die winst werd voornamelijk mogelijk gemaakt door nieuws over de release van Bancor V2 in juli 2020.

BNT-prijsprestaties

BNT-prijsprestaties. Afbeelding via CMC

Het circulerende aanbod kan echter veranderen, aangezien BNT wordt gecreëerd als dat nodig is om uitwisselingen te initiëren. Het Bancor-protocol zal zoveel BNT creëren als nodig is om de waarde van valuta’s binnen het slimme contract te evenaren. Zodra beloningen zijn toegevoegd, zal het circulerende aanbod noodzakelijkerwijs sneller en regelmatig toenemen.

Handel & BNT opslaan

Interessant is dat het Bancor-netwerk slechts ongeveer 2% van de handelsvolumes van BNT verwerkt. Veruit de grootste handelsvolumes zijn te vinden bij Coinbene, gevolgd door Bilaxy, Binance en OKEx, en dan komt het Bancor Network. Er zijn een handvol andere beurzen die ook BNT-beurzen afhandelen, maar de handelsvolumes zijn op zijn best minimaal.

In feite controleerde Coinbene meer dan de helft van het totale token-handelsvolume voor BNT toen ik het controleerde. Dit zou zelfs een probleem kunnen zijn vanuit het oogpunt van marktliquiditeit. Het betekent dat de handel in hoge mate afhankelijk is van één beurs en dat elke verstoring daar een instortingsvolume kan veroorzaken.

Als we bovendien de orderboeken op een individuele beurs als Binance bekijken, is het duidelijk dat daar een gebrek aan liquiditeit is. U moet heel voorzichtig zijn bij het plaatsen van een bestelling, alsof bestellingen van een redelijk formaat waarschijnlijk tot slip zullen leiden.

Zodra u uw BNT-tokens heeft, wilt u ze opslaan in een veilige offline portemonnee. Aangezien dit ERC20-tokens zijn, betekent dit dat u deze elke Ethereum-compatibele portemonnee kunt opslaan. Er is ook een spiegelbeeld op EOS gebaseerd token dat is gemaakt om het ERC-20-token na te bootsen en om uitwisseling van op EOS gebaseerde tokens mogelijk te maken.

Als u handelt of uitzet (zodra dat beschikbaar is), slaat u BNT op in de native Bancor portemonnee zal logisch zijn.

Bancor V2

Eind april 2020, toen het BNT-token wegkwijnde rond het $ 0,20-niveau, kondigde het team aan dat ze binnenkort Bancor V2 zouden vrijgeven. Het token reageerde niet onmiddellijk, maar halverwege mei was het een serieuze rally begonnen en een maand later wordt verhandeld voor $ 1,17. Dat is vooral verbazingwekkend gezien het feit dat het token kort daarvoor midden maart 2020 op zijn laagste punt ooit stond.

Bancor-versie 2

Bancor V2-aankondiging. Afbeelding via Bancor Blog

Het Bancor-protocol V2 zal naar verwachting verschillende belangrijke functies toevoegen waardoor Bancor vooraan staat in het pakket van gedecentraliseerde financieringsprojecten. De wijzigingen zijn bedoeld om vier belangrijke problemen aan te pakken die vaak worden genoemd als obstakels voor de brede acceptatie van Automated Market Makers (AMM’s):

  1. Blootstelling aan “tijdelijk verlies”
  2. Blootstelling aan meerdere activa
  3. Kapitaalinefficiëntie (d.w.z. hoge slip)
  4. Gelegenheidskosten voor het verschaffen van liquiditeit

Het is interessant om te zien dat de nieuwe functies worden aangemeld en dat gebruikers nieuwe AMM’s kunnen maken en financieren met sommige, alle of geen van de nieuwe functies. Technische details, documentatie en broncode zullen worden vrijgegeven voorafgaand aan de lancering van Bancor V2 in juli.

Ontwikkeling & Routekaart

Het Bancor-netwerk is een interessante mix van open source en closed source software. Een deel van de kerncode is alleen bekend bij het bedrijf, terwijl er open source repositories zijn waarop ontwikkelaars kunnen bouwen.

Sommige mensen beweren dat het ontbreken van volledige open source-code betekent dat er potentiële kwetsbaarheden kunnen bestaan ​​die niet zijn doorgelicht door de gemeenschap. Dit kan inderdaad het geval zijn geweest met de hack die we hieronder behandelen.

Dat gezegd hebbende, kunnen we op basis van deze twee repositories nog steeds een goed beeld krijgen van hoeveel werk er aan het Bancor-protocol wordt gedaan.

Hieronder vindt u de totale commits naar twee slimme contractrepository’s in de Bancor GitHub. Dit zijn de totale commits over de afgelopen 12 maanden naar de repo’s.

Bancor GitHub

Verbindt zich vorig jaar om opslagplaatsen te selecteren

Zoals je kunt zien, is er een relatief gestage stroom van commits die naar deze repo’s zijn gepusht. Hieruit blijkt dat de ontwikkelaars nog actief bezig zijn met het protocol.

Dit kan natuurlijk al het werk uitsluiten dat wordt gedaan in de privé-repositories. Inderdaad, als we de roadmap zouden bekijken, zou het lijken alsof het project nogal wat voor de boeg heeft.

Routekaart

In september van dit jaar kwam het Bancor-team vrijgelaten hun bijgewerkte roadmap voor de komende 6-12 maanden. Enkele van de belangrijkste dingen om op te letten, zijn onder meer:

  • Community uitzetten: Hierdoor kan iedereen op het Bancor-netwerk hun tokens inzetten en bijdragen aan de liquiditeit van het netwerk. In ruil hiervoor ontvangen ze een inzetbeloning
  • Stabiele BNT: Dit zal een stablecoin Bancor Token zijn die zijn waarde behoudt met USD. Dit zal het ecosysteem liquiditeit verschaffen en tegelijkertijd het risico van een fluctuerende BNT-prijs elimineren.
  • BNT Airdrop: Degenen die BNT op Ethereum hebben & EOS kan uitkijken naar een airdrop van het Ethereum-reservaat van BNT
  • BNT-inflatie: Het team hoopt het BNT-token te upgraden naar een inflatoir model waarbij het initiële inflatieniveau wordt ingesteld op 0%
  • BNT Stemmen: Er wordt een governance-component toegevoegd. Door te stemmen kunnen houders van BNT-tokens deelnemen aan beslissingen die van invloed zijn op het ecosysteem

Het team heeft geen gedefinieerde mijlpalen vrijgegeven voor deze stappen, maar ze zijn erin geslaagd om eerder gedefinieerde doelen uit te voeren. Dit omvat de lancering van BancorX op het EOS MainNet en de EOS / ETH cross chain-ervaring.

Bancor-routekaart

Bancor-routekaart

Vanaf juni 2020 zijn de enige doelen van deze routekaart die zijn bereikt de BNT Airdrop en het stabiele BNT-token, de USDB. We kunnen alleen maar aannemen dat de andere doelen zullen worden bereikt nadat Bancor V2 is uitgebracht, vermoedelijk in juli 2020.

Als u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen rond het Bancor-protocol, kunt u hun volgen officiële blog of hun Twitter account.

Gevolgtrekking

Een van de belangrijkste obstakels bij massale acceptatie is het gebrek aan liquiditeit en de moeilijkheid om verschillende tokens voor elkaar uit te wisselen. Het Bancor-protocol heeft dit probleem opgelost door de liquiditeit te automatiseren.

Het is waar dat complete beginners met een kleine leercurve te maken zullen krijgen, maar de gebruikersinterface van de portemonnee is net zo eenvoudig als ze komen. Iedereen die nieuw is in cryptocurrencies, zou geen probleem moeten hebben om te leren hoe hij uitwisselingen kan maken met behulp van de Bancor-portemonnee.

Bovendien maakt het Bancor-protocol het gemakkelijker voor ontwikkelaars om een ​​naadloze uitwisselingsapplicatie te bouwen tussen een overvloed aan tokens. Er zijn ook tal van updates gepland voor de komende 6 tot 12 maanden.

Natuurlijk zijn er nog steeds vragen rond het project, inclusief de kwesties van regelgeving in de VS en daarbuiten. Een mogelijke centralisatie van de controle in de overgangsperiode van drie jaar kan sommigen afschrikken die bang zijn voor willekeurige bevroren rekeningen.

Je hebt ook de echt schamele tokenprestaties van BNT, vooral in het afgelopen jaar. Ja, het is waar dat veel andere tokens in een sleur zitten, maar BNT lijkt bijzonder hard getroffen te zijn. Misschien had dit alles te maken met de juridische uitdagingen?

Hoe dan ook, Bancor heeft een aantal geweldige technologie, use-cases en een sterk team dat het vooruit helpt. Die ICO-fondsen zullen hen waarschijnlijk helpen de storm te doorstaan ​​en hun aanbod verder te verfijnen.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me