Barry Silbert: hoofd van de New World Order of Crypto

Iedereen die nog niet bekend is met crypto, zal, terwijl ze aan het heilige proces van hun eigen onderzoek beginnen, steeds weer dezelfde namen tegenkomen. In een veld dat niet bepaald vol zit met extraverte mensen, duiken steeds een handvol karakters op.

Velen beschouwen crypto als een duistere wereld, actief in de donkerdere, stoffigere hoeken van internet. Vliegen onder de radar van de meesten, sluit een kliek geeks en gekken af. Deze visie wordt versterkt door het mysterie van de beroemdste naam in de ruimte: Satoshi Nakamoto, de enigmatische grondlegger van bitcoin. Wie is hij? Waar is hij? Is hij een hij? Is hij meerdere mensen? En hoeveel bitcoins heeft hij nog?

Barry Silbert Talk

De man, de legende. Afbeelding via Coindesk

Maar crypto wordt steeds meer mainstream en enkele van de meest invloedrijke figuren komen steeds meer in de schijnwerpers. Het zijn nog geen bekende namen. Ze koesteren niet dezelfde schittering als de Mark Zuckerbergs of Elon Musks van deze wereld. Maar misschien hebben ze snel genoeg een sterkere zonnebrandcrème nodig.

Cijfers zoals de maker van Ethereum Vitalik Buterin, CEO van Ripple Brad Garlinghouse en miljardair investeerder Mike Novogratz zijn bekend bij iedereen met meer dan een voorbijgaande interesse in crypto. Over elk groot verhaal wordt naar hun mening gevraagd (of gretig). Mensen luisteren naar hen en we zien hun namen constant worden geciteerd in crypto-nieuwsartikelen.

Dan zijn er de oprichters van de Gemini-beurs, de beruchte Winklevii, Cameron en Tyler Winklevoss. Ze zijn misschien het best bekend vanwege hun ongelukkige kennismaking met de Zuck en Facebook, maar deze twee hebben hun sterrenkracht naar crypto gebracht en zijn nu twee van de meest fervente kampioenen.

Vitalik Buterin

Barry onder Crypto Legends zoals Vitalik Buterin. Afbeelding via CNBC

Samen vormen deze jongens de onofficiële PR-afdeling van crypto. Ze behoren tot de meest zichtbare en vocale figuren en ze hebben er allemaal een hoop geld mee verdiend. Maar ze zijn niet de enigen. Er zijn anderen die stilletjes ook crypto-bigshots zijn geworden, maar wiens namen misschien niet zo bekend zijn. En een van de meest interessante en invloedrijke van allemaal is Barry E Silbert.

Wie de Heck is Barry Silbert?

Als je nog nooit van Barry Silbert hebt gehoord, ben je niet de enige. Hoewel hij actief aanwezig is Twitter met meer dan 220.000 volgers duikt zijn naam niet met dezelfde regelmaat op als de hierboven genoemde. Dit is vreemd omdat hij achter enkele van de meest invloedrijke entiteiten in de crypto-ruimte staat en heeft geïnvesteerd in enkele van zijn bekendste projecten. Het wordt tijd dat we hem beter leren kennen.

Silbert is de oprichter en CEO van de venture capital firma Digitale valutagroep (DCG), dat zichzelf omschrijft als ‘het epicentrum van de bitcoin- en blockchain-industrie’. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in talloze crypto- en blockchain-projecten, waarvan er vele tot de bekendste en bekendste namen in de industrie behoren. Dit zijn in één oogopslag Brave Software, Coinbase, Ledger, Ripple, Zcash en veel, veel meer. Het is eerlijk om te zeggen dat Silbert oog heeft voor een winnaar.

DCG heeft ook een aantal dochterondernemingen die zelf grote spelers in de industrie zijn. Deze omvatten vermogensbeheerder Grijstinten, evenals het blockchain-nieuws- en informatieplatform CoinDesk. We zullen deze beide entiteiten – en enkele andere – later in meer detail bekijken. Laten we, voordat we dat doen, eens kijken naar de oorsprong van Silbert’s stijging naar de top van de cryptoboom.

Voordat DCG

Barry Silbert, geboren in 1976, groeide op in Gaithersburg, Maryland, waar zijn eerste zakelijke onderneming honkbalkaarten verkocht. Terwijl hij nog op de middelbare school zat, legde hij het General Securities Representative Exam af en behaalde hij daarmee de kwalificatie als effectenmakelaar. Hij slaagde toen voor het Series 7 effectenmakelaarsexamen en werd, slechts 17 jaar oud, de jongste persoon die dit ooit deed.

Na het behalen van zijn middelbare school verhuisde hij naar Atlanta om te studeren aan de Emory University Goizueta Business School, waar hij in 1998 zijn bachelor in Finance behaalde. Na zijn afstuderen trad hij toe tot Houlihan Lokey als investeringsbankier, die tot 2004 bij het bedrijf bleef.

Goizueta Barry Silbert

Goizueta Business School. Afbeelding via emorybusiness.com

Nadat hij Houlihan Lokey had verlaten, richtte Silbert Restricted Stock Partners op, een bedrijf dat particuliere bedrijven en investeringsfondsen in staat stelde om beter kapitaal aan te trekken door illiquide activa te verhandelen, zoals faillissementsvorderingen, startende aandelen en beperkte voorraden. In 2008 veranderde het bedrijf zijn naam in SecondMarket, ‘om de richting van het bedrijf beter weer te geven’.

SecondMarket werd steeds sterker en werd tijdens de conventie in Davos in 2010 door het World Economic Forum uitgeroepen tot technologiepionier. Het jaar daarop noemde het tijdschrift Fortune Silbert een van de 40 onder de 40, terwijl hij ook een Ernst was & Jonge ondernemer van het jaar in 2009 en stond op Treasury & Risk’s lijst van de 100 meest invloedrijke mensen in de financiële wereld.

SecondMarket Silbert

Afbeelding via Crunchbase

Temidden van al deze onderscheidingen hoorde Silbert in 2012 voor het eerst over een nieuwe technologie genaamd bitcoin. Hij begon het zelf te kopen, terwijl hij ook het potentieel als beleggingscategorie inzag. In 2013 trad hij af als CEO van SecondMarket om zich te concentreren op bitcoin en de opkomende cryptocurrency-industrie die in zijn kielzog verscheen. Uiteindelijk verkocht hij SecondMarket in 2015 aan NASDAQ, die het bedrijf nog steeds exploiteert als NASDAQ Private Market.

Het BIT tussen zijn tanden

Silbert’s focus op bitcoin manifesteerde zich als Grayscale Investments, die hij in 2013 oprichtte nadat hij stopte met het runnen van SecondMarket. Het vlaggenschip van Grayscale was – en blijft – de Bitcoin Investment Trust (BIT), een private trust met een open einde die een van de eerste investeringsvehikels in zijn soort was waar ook ter wereld. Het vertrouwen (met zijn ticker GBTC) stelt beleggers in staat om blootstelling aan bitcoin als een actief te krijgen, zonder het zelf te hoeven kopen en opslaan.

Bitcoin Investment Trust

Afbeelding via Cointelegraph.com

Een investering van $ 2 miljoen van SecondMarket hielp om het vertrouwen op gang te krijgen, terwijl het momenteel ongeveer $ 4,7 miljard aan activa onder beheer (AUM) heeft. Dit betekent dat de BIT ongeveer 450.000 bitcoins bezit, wat iets meer dan 2% van het totale aanbod van 21 miljoen vertegenwoordigt.

Zijn positie verstevigen

Minder dan drie jaar nadat hij voor het eerst over bitcoin hoorde, was Silbert een van de grootste kampioenen en een sleutelfiguur in zijn opkomst uit de schaduw in het publieke bewustzijn. De BIT trok investeerders aan die anders misschien niet in de buurt van een crypto-uitwisseling of digitale portemonnee waren gekomen. En toch was hij net begonnen.

De verkoop van SecondMarket aan NASDAQ voor een niet nader genoemd bedrag stelde Silbert in staat om in 2015 DCG op te richten. De bedrijfsnaam weerspiegelt Silbert’s geloof in de kracht en het potentieel van blockchain en digitale valuta als geheel en niet alleen bitcoin.

Digitale valutagroep

Afbeelding via DCG

Zoals we hebben gezien, is de portefeuille aan investeringen enorm, met meer dan 130 ondersteunde projecten, waaronder enkele van de meest herkenbare namen in crypto. Dit maakt DCG misschien wel het grootste crypto-hedgefonds dat er is, en overtreft zelfs andere giganten zoals Pantera hoofdstad, Andreesen Horowitz en die van Mike Novogratz Galaxy Digital.

Dochterondernemingen van DCG

Het zijn niet alleen de omvang en reikwijdte van DCG die het en Silbert zulke krachtige figuren in de cryptowereld maken. Het indrukwekkende aanbod van dochterondernemingen helpt ook om de positie van DCG als marktleider verder te versterken.

We hebben het al gehad over Grijstinten, dat nog steeds voorop loopt bij institutionele investeringen in bitcoin en andere crypto’s via zijn beleggingsproducten. Hoewel de BIT verreweg zijn vlaggenschip blijft, biedt het vertrouwen investeerders ook blootstelling aan andere crypto’s zoals ethereum, litecoin, XRP en Zcash via op vergelijkbare wijze gestructureerde producten. Deze brengen de totale AUM van Grayscale eind september 2020 op $ 5,9 miljard, waarbij de in New York gevestigde trust profiteerde van recordniveaus aan investeringen tijdens het eerste kwartaal van het jaar..

Grijswaarden cryptocurrency

Afbeelding via Grijstinten

Zoals mijn collega Guy bij Coin Bureau’s Youtube kanaal heeft opgemerkt, beginnen financiële instellingen en hedgefondsen rustig ophopen enorme voorraden BTC, gedeeltelijk aangewakkerd door de angst, onzekerheid en twijfel die momenteel over de hele wereld hangen. Veel grote spelers in de financiële wereld gaan long op bitcoin en zien het als een hedge tegen post-Covid-inflatie, met grijstinten voorop.

CoinDesk

De andere grote dochteronderneming van DCG is nieuwssite CoinDesk, die oorspronkelijk in mei 2013 werd gelanceerd door Spotify-adviseur en angel-investeerder Shakil Khan. Khan bedacht en lanceerde de site in de loop van een maand als reactie op het ‘gebrek aan transparante informatie’ rondom bitcoin in die vroege dagen. De site stelt dat het “zijn mandaat is om de wereldwijde investeringsgemeenschap te informeren, op te leiden en te verbinden via nieuws, data, evenementen en educatie.”

Coindesk-gebruikersinterface

Afbeelding via Coindesk

Later dat jaar bedacht CoinDesk de bitcoin-prijsindex (BPI), het oorspronkelijke prijsreferentietarief voor het activum, dat tot op de dag van vandaag door veel mediakanalen wordt gebruikt. Het jaar daarop publiceerde het zijn invloedrijke Staat van Bitcoin-rapport vóór de lancering, in september 2015, van de eerste consensusconferentie, een bijeenkomst van de groten en goeden uit de hele blockchain-sfeer, die een belangrijke datum blijft in de cryptokalender.

Deze activiteit wekte de interesse van Silbert en de rest van het bestuur bij DCG, wat resulteerde in een buy-out van CoinDesk begin 2016. Zoals met zoveel van Silbert’s investeringen, betaalde dit zich snel uit toen de publieke belangstelling voor crypto rond diezelfde tijd naar behoren explodeerde. CoinDesk is sindsdien in populariteit en reikwijdte gegroeid en heeft nu ‘de grootste groep onafhankelijke journalisten in dienst die zich toeleggen op het dekken van het blockchain-ecosysteem’.

Genesis

Drie andere bedrijven vormen de lijst met dochterondernemingen van DCG. Genesis is een op digitale valuta gerichte handelsdesk, die

Biedt institutionele beleggers een alles-in-één oplossing om aanzienlijke hoeveelheden kapitaal aan het werk te zetten. Diensten omvatten veilig, discreet kopen en verkopen, lenen en uitlenen in grote maten met een vaste looptijd, bewaarservices om activa veilig te stellen en screening om ervoor te zorgen dat aan de KYC- en AML-vereisten wordt voldaan.

Het bedrijf bestaat sinds 2013 en was oorspronkelijk de handelsdivisie van SecondMarket. Het wordt gereguleerd door de SEC en FINRA en beweert meer dan $ 750 miljoen aan handelsvolume te hebben afgehandeld voor instellingen en vermogende particulieren.

Gieterij

Gieterij is een van de nieuwere dochterondernemingen van DCG, die vorig jaar zonder veel tamtam is gelanceerd. Het is gericht op de bitcoin-mijnindustrie en “ geeft mijnwerkers de tools die ze nodig hebben om de gedecentraliseerde infrastructuur van morgen te bouwen. ” Dit omvat de financiering en aanschaf van mijnbouwapparatuur, het verstrekken van advies en advies aan mijnwerkers en daadwerkelijke mijnbouw en uitzetten: Foundry zelf is er één van de grootste bitcoin-mijnwerkers van Noord-Amerika.

Gieterij Blockchain

Het Foundry-team. Beeld Bron

DCG heeft toegezegd het komende jaar meer dan $ 100 miljoen in Foundry te investeren en beschouwt dit duidelijk als een belangrijk onderdeel van haar toekomstige strategie. Silbert heeft dit bevestigd door te zeggen dat:

Digital asset mining en staking vormen de ruggengraat van de blockchain-technologie die die vooruitgang zal stimuleren. Foundry brengt cruciale middelen en begeleiding naar een essentiële hoek van de industrie

Luno

Crypto-uitwisseling Luno rondt de lijst met dochterondernemingen van DCG af. Geen enkele zichzelf respecterende crypto-zorg is compleet zonder een winkel die zichzelf noemt en Luno markeert DCG’s eerste grote uitstapje weg van institutionele beleggers.

Luno is zowel een winkel als een portemonnee, met meer dan 5 miljoen klanten. Het heeft tot dusver meer dan $ 14 miljard verwerkt terwijl het actief was in meer dan 40 landen, met een bijzondere focus op Afrika en Zuidoost-Azië. Het bestaat al sinds 2013 en is beschikbaar als app op Android en iOS, met ook een webversie. Oorspronkelijk had het zijn hoofdkantoor in Singapore, is het nu gevestigd in Londen en ontving het aanvankelijk financiering van DCG in 2014.

Gebruikersinterface van Luno Exchange

De gebruikersinterface van Luno Crypto Exchange. Afbeelding via Luno

De kosten van de overname zijn niet bekendgemaakt, maar beide partijen hebben gebruikers verzekerd dat Luno onafhankelijk zal blijven opereren, zij het als een volledige dochteronderneming van DCG..

Conclusie: Fingers in Pies

De aankoop van Luno in september 2020 was een nieuw vakje in het indrukwekkende aanbod van dochterondernemingen van DCG. Het bedrijf heeft nu een belang in alle belangrijke gebieden van de crypto-ruimte: institutionele investeringen via Grayscale en Genesis, nieuws, informatie en evenementen via CoinDesk, mijnbouw via Foundry en nu wordt ook gezorgd voor particuliere beleggers.

Dit alles is een opmerkelijke prestatie van Barry Silbert, die zichzelf in het midden van een groot web van cryptoproducten en -diensten heeft gepositioneerd, waardoor hij de komende jaren een invloedrijke speler in de ruimte zal worden. Er is nauwelijks een groot cryptoproject dat niet heeft geprofiteerd van zijn inbreng en aangezien de sector blijft groeien, is het een goede gok dat hij een van de belangrijkste drijvende krachten erachter zal zijn.

Barry Silbert Rich

Mooi zitten? Afbeelding via Medium

Silberts rijkdom in 2018 werd geraamd op ergens tussen $ 400 miljoen en $ 500 miljoen, waarmee hij 16e op Forbes ‘lijst van de rijkste mensen in crypto. Maar de voortdurende uitbreiding van DCG, in combinatie met het scherpe oog voor potentieel van de oprichter, zullen hem zeker snel genoeg die ranglijst laten beklimmen. Hij heeft misschien nog niet hetzelfde soort profiel als sommige van zijn leeftijdsgenoten, maar je kunt verwachten dat dat ook zal veranderen.

Van een succesvolle carrière in de reguliere financiën, is Barry Silbert erin geslaagd om in minder dan een decennium moeiteloos naar cryptodominantie te draaien. Je vraagt ​​je allemaal af wat hij de komende acht jaar zal bereiken.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock & Coindesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me