Beginnersgids voor Bitcoin-handelsbots

De enorme toename van de populariteit van cryptocurrency in het afgelopen jaar heeft geleid tot een grote interesse in cryptocurrency-handelsrobots of ‘bots’..

Sommige van deze robots worden aangeboden als gratis software, terwijl andere een maandelijks bedrag vragen aan geregistreerde klanten.

Hoewel cryptohandelbots steeds geavanceerder worden en verbeterde functionaliteit vertonen, zijn niet alle bots gemaakt volgens dezelfde normen.

Daarom moeten handelaren zoeken naar betrouwbare software voor automatische handel, die een aantal verschillende signalen en indicatoren bevat.

Men moet echter voorzichtig zijn bij het omgaan met dergelijke software.

In onze ervaring zijn veel van de automatische handelsrobots voor cryptocurrency bedoeld om gebruikers op te lichten om zich aan te melden en geld te storten op de accounts van sommige oplichters..

U moet bijvoorbeeld zeer wantrouwend zijn ten opzichte van elke Bitcoin auto trading bot die gegarandeerde rijkdom belooft, waarmee u zonder enige tussenkomst geld kunt verdienen.

Er bestaat ook een risico dat de software defect raakt vanwege slechte codering, waardoor handelaren hun geld verliezen. Laat dit u echter niet afschrikken, want er zijn tal van goede automatische bitcoin-handelsrobots met verifieerbare historische rendementen.

Gerenommeerde automatische handelssoftware voor cryptovaluta stelt handelaren in staat te kiezen uit een breed scala aan handelsstrategieën. Bovendien stelt de meest populaire crypto automatische handelssoftware beginners in staat om geautomatiseerde handelsstrategieën te testen met een gratis demo-account.

Deze demo-accounts zijn erg handig voor beginners, omdat ze de gebruiker een beter idee geven van de signaalindicatoren en de instellingen die werken en de instellingen die niet werken.

Waarom een ​​Bitcoin Auto Trading Bot gebruiken?

Bitcoin Auto Trading Bot

Bitcoin Auto Trading Bot

Crypto automatische handelssoftware is ontwikkeld als antwoord op de uitdagingen van handmatig handelen. In wezen zijn handelaren altijd op zoek naar de gemakkelijkste manieren om prijsbewegingen bij te houden handelsplatforms voor cryptocurrency.

In tegenstelling tot andere gevestigde markten, zijn cryptomarkten notoir volatiel en reageren ze grillig op nieuws en financiële rapporten die door nieuwskanalen worden uitgebracht. Daarom kan het volgen van marktbewegingen en het in de gaten houden voor crypto-nieuwsberichten vervelend en vermoeiend zijn.

We zijn ons allemaal bewust van de situatie waarin iemand ‘s ochtends wakker wordt en wordt begroet door enorme verliezen op hun cryptocurrency-portefeuille.

Al deze uitdagingen waarmee cryptohandelaren worden geconfronteerd, maken automatische handelsbots zeer wenselijk als een efficiënt handelsinstrument. De meeste van deze cryptocurrency-handelsrobots kunnen een aantal verschillende cryptocurrency-markten verhandelen.

Natuurlijk zal de geautomatiseerde software vooral effectief zijn op die crypto-activa die doorgaans meer volume hebben.

Het is belangrijk op te merken dat veel van deze bots CFD’s zullen gebruiken als een manier om cryptocurrencies te verhandelen, wat betekent dat het bereik van ondersteunde munten kleiner is dan bij de reguliere beurzen..

De voordelen van CFD’s zijn echter dat ze kunnen worden gebruikt en dat ze de handelaar in staat stellen om ook short te gaan op de cryptocurrency-activa in kwestie.

Hoe werkt Crypto Auto Trading Software?

Crypto-handelssoftware zijn in wezen computerprogramma’s die zijn gebouwd met wiskundige algoritmen.

De software kan eenvoudig of geavanceerd zijn, maar is slechts zo goed als de onderliggende code die erin is geprogrammeerd door de ontwikkelaars. Door interactie met de API’s van financiële uitwisselingen, interpreteert de software vervolgens de informatie en transacties namens de softwaregebruiker.

De bot is voorgeprogrammeerd om gegevens te verzamelen over marktacties, inclusief prijsveranderingen, het verhandelde volume gedurende een bepaalde tijd en het soort handelsorders dat op de verschillende beurzen is gedaan.

Het belangrijkste kenmerk van de bot is natuurlijk dat hij 24/7 handelt en de markten bewaakt op momenten dat de handelaar niet bij zijn accounts is..

Evenzo kan het niet voor zichzelf denken en is het niet emotioneel. Emoties zijn vaak een van de grootste tekortkomingen van menselijke handelaren. Handelaren zouden in een positie kunnen verkeren waarin ze een lucratieve positie zullen opgeven omdat ze de angst voor hebzucht de kop opsteken.

De manier waarop een automatische handelsbot wordt ingesteld, is dat de handelaar de parameters selecteert waarmee hij wil dat de bot handelt. Deze parameters hebben meestal betrekking op technische indicatoren en trendanalyse.

De handelaar zal de bot vervolgens instrueren om volgens deze regels te handelen op basis van een groot aantal voorwaardelijke parameters. Als er bijvoorbeeld een positief momentum achter de munt zit, zal de bot een lange positie ingaan. Als er een omkering lijkt te zijn, sluit de bot de transactie.

Handelslogica kan eenvoudig zijn, maar het uitvoeren van handelslogica en het omgaan met de verschillende permutaties van hoe gebeurtenissen kunnen verlopen, kan complex zijn. Laten we eens kijken naar een voorbeeld van een handelsplatform dat de ontwikkeling van bot gemakkelijk maakt.

Cryzen algoritmische handel

De Cryzen-handelsplatform is in wezen een online botontwikkelingsomgeving. Alles, van gegevens tot modellen voor machine learning, is binnen handbereik van gebruikers.

Cryzen haalt prijsgegevens uit een reeks verschillende beurzen, inclusief maar niet beperkt tot: Binance, Okex, Gemini en Coinbase Pro. Ze halen ook gegevens uit een reeks sociale mediabronnen en zelfs uit de blockchain zelf. Gebruikers kunnen deze gegevens vervolgens op het Cryzen-platform gebruiken om bepaalde indicatoren en handelsstrategieën te testen.

Op basis van de resultaten van de backtested-strategieën kan een gebruiker beslissen of hij het algoritme in een live-omgeving wil implementeren. Dit zal in wezen hun eigen bot zijn die ze hebben gecodeerd en die ze kunnen aanpassen op basis van de lopende opbrengsten.

Gevolgtrekking

Hoewel crypto-handelsbots nogal een gecompliceerd stuk software zijn, zijn ze ongetwijfeld heel nuttig om op een geautomatiseerde manier rendementen na te jagen.

Ze zijn nuttig omdat ze het emotionele aspect van handelen wegnemen en een puur statistische en berekende strategie achterlaten. Het elimineren van menselijke emoties kan op de lange termijn nuttig blijken.

Het is ook belangrijk dat u ervoor zorgt dat u niet wordt geconfronteerd met een cryptocurrency-zwendel. Er zijn talloze “handelssystemen” die beweren slechts geldverwerkende machines te zijn die met een druk op de knop kunnen worden ingeschakeld.

Zolang je de mechanica begrijpt die betrokken zijn bij een cryptocurrency-handelsbot en je in staat bent om de meest winstgevende signaalindicatoren te implementeren, kan robothandel de moeite waard zijn.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me