Beleef het Wilde Westen opnieuw met Bounty0x, een door Ethereum aangedreven premie- en beloningssysteem

Er is een nieuwe sheriff in de stad, en die sheriff ook Bounty0x. Het is een opwindend nieuw programma waarmee individuen of bedrijven allerlei soorten premies online kunnen posten in ruil voor een symbolische beloning.

De premie kan van alles zijn, van het vinden van softwarefouten tot het voltooien van marketingtaken of het indienen van creatieve werken. Je kunt een premie zien als een crowdsourcing-baan met één enkele taak.

Dit programma draait op het district0X-systeem dat is gebaseerd op Ethereum. Lees verder terwijl we de basis van dit innovatieve, probleemoplossende platform doornemen.

Het wilde westen van cryptocurrencies

Bounty0x Crypto recensie

Afbeeldingsbron: Bounty0x.io

Sinds de begintijd van internet hebben velen de vergelijking gemaakt tussen de online wereld en het wilde westen. Het wilde westen verwijst naar een periode in de Verenigde Staten waar de westelijke helft van het land nog onontwikkeld en ongetemd was.

In die tijd stortte de regering premies in ruil voor het vangen of doden van criminelen. In die zin besteedden ze hun wetshandhavingstaken uit.

Hoewel dit soort premies over het algemeen niet meer bestaat, maakt het Bounty0x-platform op een slimme en artistiek creatieve manier gebruik van de wilde westen-analogie.

Op de site zijn de deelnemers onderverdeeld in drie typen. Dat zijn premie hosts, premiejagers en premiesheriffs. Gastheren zijn de mensen of organisaties die de premies en beloningen aanbieden voor het voltooien ervan.

Premiejagers zijn degenen die proberen de gegeven premie te voltooien. Premiesheriffs zijn in wezen verificateurs die het geleverde werk dubbel controleren in ruil voor een deel van de beloning.

Om fraude, slechte inzendingen of onjuiste validaties te verminderen, moeten gebruikers van het platform een ​​kleine of grote symbolische inzet plaatsen om te zeggen ‘Ik sta achter mijn werk’.

Als wordt geconstateerd dat een deelnemer frauduleus of te kwader trouw heeft gehandeld, loopt hij het risico zijn inzet geheel of gedeeltelijk te verliezen. Op deze manier verloren tokens worden verbrand (permanent vernietigd).

Grenzeloze premie-opties

Volgens de wit papier en de officiële website kan een premie bijna alles zijn. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor online marketing en influencer marketing. Zoals iemand met genoeg Twitter-volgers die een bericht retweet of plaatst.

Een andere is softwareontwikkeling, zoals bugs of het produceren van handige tools of plug-ins, enzovoort. Bugbounties bestaan ​​al geruime tijd, maar het Bounty0x-programma zorgt ervoor dat dit soort premies gemakkelijk vindbaar en traceerbaar is, en kan bugfinders helpen een positieve reputatie te ontwikkelen die hen toegang geeft tot grotere taken met een grotere uitbetaling.

Een andere beursgenoteerde premie zou adviesdiensten kunnen zijn. Dit kan komen in de vorm van premiejagers die verbetersuggesties en oplossingen sturen voor “zeer gespecialiseerde zakelijke situaties”.

Op een veel grotere schaal kunnen regeringen, bedrijven en andere groepen onderzoekspremies posten over onderwerpen als het vinden van een remedie voor een ziekte of het uitvoeren van een andere, misschien grote en meerjarige taak.

Met dit soort beloningen kunnen er misschien wereldveranderende invloeden uit voortkomen. De bounty-beloningen voor een dergelijk project zouden zeker ook groot zijn.

Het BNTY-token

Er zijn in totaal 500 miljoen BNTY-tokens geslagen. De tokens worden gebruikt om winnende premies te betalen en voor netwerkdeelnemers om ze als inzet aan te bieden.

Er zijn een aantal situaties waarin tokens kunnen worden verbrand. Als een taak bijvoorbeeld niet wordt geverifieerd, kan de indiener een aantal van zijn tokens verbranden.

Waarom tokens verbranden?

Dit zal het totale aanbod verminderen en zo een deflatoir economisch model genereren. Deze modellen zijn ideaal voor langetermijnbeleggers en zorgen ervoor dat het token na verloop van tijd een betere winkelwaarde krijgt. Omdat de tokens alleen nodig zijn om deel te nemen, zal dit de vraag vergroten en bijgevolg hun waarde verhogen.

Omdat het een geschatte lanceringsprijs is van ongeveer $ 0,01 per stuk, worden tokens momenteel verhandeld tegen ongeveer $ 0,15 op de open markt en zijn er momenteel 114 miljoen eenheden in omloop. In totaal hebben bounty-tokens op dit moment een marktkapitalisatie van iets minder dan $ 18 miljoen. Het hoogste verkoopargument van de tokens lag rond de $ 0,30. Tokens zijn sinds eind december 2017 op de markt.

Verbinding met district0x

Bounty0x-verbinding District0x

Afbeeldingsbron: exodus.io

Het Bounty0x-platform is afkomstig van en is rechtstreeks gekoppeld aan een ander Ethereum-project genaamd district0x. Dit project is gericht op het creëren van sociale netwerken en andere soorten platforms met behulp van zijn eigen token. Bounty0x is een van de grootste en meest succesvolle nakomelingen van het district0x-programma.

district0X-tokens worden momenteel verhandeld voor $ 0,11 per stuk, met een totale marktkapitalisatie van bijna $ 70 miljoen. De tokens worden ook ondersteund door de Exodus-portemonnee.

Laatste gedachten

Door de gegevens van de Bounty0x ICO te bekijken, kon het platform zijn volledige hardcap-doel van $ 15 miljoen bereiken. Hoewel de site momenteel alleen in de Alpha-staat is, zijn er al meerdere miljoenen dollars aan premies op gepost.

Dit suggereert dat dit programma een mooie toekomst zou kunnen hebben en steeds vaker zal worden gebruikt. Of het een goede investering is of niet, is nog maar de vraag, aangezien de valuta pas een paar dagen op de markt is.

Het zien van een sterke groei van $ 0,01 naar $ 0,15 suggereert echter dat extra groei mogelijk is.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me