Beluga Pay lanceert binnenkort het Cryptocurrency Payment Network, ICO

Tegenwoordig zijn niet veel winkels in staat of bereid om cryptocurrency als betaling te accepteren. Aangezien winkeliers op zoek zijn naar flexibiliteit in betalingsopties, groeit de wens om onderweg creditcardbetalingen te kunnen accepteren.

Een nieuw blockchain-project dat is gebaseerd op Ethereum genaamd Beluga Pay heeft tot doel een oplossing te bieden voor beide problemen en meer. Beluga Pay zal over ongeveer een maand een symbolische verkoop lanceren.

Het uitgeven van cryptocurrency kan moeilijk zijn

Als u bitcoin of een andere cryptocurrency bezit, weet u waarschijnlijk al dat er een limiet is aan het aantal bedrijven dat cryptocurrency als betaling accepteert. Hoewel die aantallen elke dag toenemen, accepteert de overgrote meerderheid van winkels en bedrijven nog steeds geen cryptocurrency-betalingen.

Beluga Pay, een fintechbedrijf dat momenteel een functionerend product heeft, maakt zich op om een ​​ICO te lanceren voor zijn ERC-20-tokens. Beluga Pay heeft verschillende hoofddoelen, dus laten we die nu bespreken.

Het eerste hoofdkenmerk van het netwerk is een softwarepakket op het verkooppunt dat snelle en gemakkelijke betalingen met cryptocurrency en creditcard mogelijk maakt. In zijn uitlegvideo’s gebruikt het bedrijf specifiek enkele populaire keuzes, zoals bitcoin, Litecoin, Ethereum en Dash, naast enkele andere. Het softwarepakket moet volledig functioneel zijn op mobiele apparaten om flexibiliteit bij het innen van betalingen mogelijk te maken.

Beluga Pay lijkt zich te richten op verschillende ontwikkelende delen van de wereld waar de enige betaalinfrastructuur die gemakkelijk beschikbaar is, een mobiele telefoon zou kunnen zijn. Dit geeft dus veel ruimte voor groei in een aantal gebieden zoals Zuidoost-Azië, Afrika, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied zoals vermeld in de uitlegvideo.

Krijg betaald in crypto voor creditcardbetalingen

Beluga-loonstructuur

Hoe Beluga Pay werkt – Afbeeldingsbron: Beluga Pay Whitepaper

Het tweede kenmerk van het netwerk heeft betrekking op traditionele creditcardbetalingen. Als iemand met een creditcard heeft betaald, ontvangt de winkelier normaal gesproken pas betaling nadat er enkele dagen zijn verstreken. Deze vertraging kan een probleem vormen, vooral voor nieuwe of kleine bedrijven en retailers.

Beluga Pay biedt een oplossing waarbij een winkelier de betaling van een creditcardtransactie “vrijwel onmiddellijk” kan ontvangen. Deze functie is gebaseerd op de native ERC-20-tokens van Beluga Pay.

De tokens voor het netwerk bieden een aantal verschillende eigen functies die passen bij directe creditcardbetalingen. Beluga Pay beschrijft het gebruik van de tokens als het betalen van “gaskosten”. Een winkelier kan ervoor kiezen om Beluga Pay-tokens uit te geven om een ​​creditcardtransactie onmiddellijk te verwerken en kort daarna een gelijkwaardig bedrag aan cryptocurrency terug te ontvangen..

Het is belangrijk op te merken dat dit er niet toe zou leiden dat de daadwerkelijke creditcardtransactie zelf onmiddellijk wordt voltooid, maar dat de winkelier de betaling onmiddellijk in de vorm van cryptocurrency zou kunnen ontvangen..

Ten slotte hebben eigenaren van Beluga Pay-tokens zogenaamd recht op een deel van alle transactiekosten die door het netwerk worden geïnd. Op dit moment vermeldt de officiële site dat dit percentage 0,5% is. Veel andere tokens voor het verdienen van vergoedingen zullen de houder 50-100% van de netwerkkosten opleveren, dus 0,5% lijkt ongebruikelijk laag.

Verbindingen met een grote bank

Beluga-betaalkaarten

Beluga Pay Business Partners – Afbeeldingsbron: Beluga Pay

Op de officiële site van Beluga Pay staat dat het momenteel werkende product al de goedkeuring en medewerking heeft gekregen van een grote bank.

Het bedrijf heeft ook verklaard dat ten minste één van hun huidige klanten een Fortune 50-bedrijf is, maar ze verstrekken geen specifiekere details dan dat.

Ten slotte beweert Beluga Pay dat ze zijn gecertificeerd door zowel Visa als Mastercard. Dit is echter een beetje vreemd, aangezien Visa hardhandig bezig is met cryptocurrency-creditcards.

Beluga Pay ICO komt eraan

Beluga Pay voert over ongeveer 30 dagen een ICO uit. Het doel is om hun eigen BBI-tokens met een bonus aan vroege investeerders te verkopen. Onverkochte tokens worden verbrand. De verkoop zelf lijkt behoorlijk wat aandacht te hebben getrokken.

Het is niet bekend of kopers in de eerste plaats geïnteresseerd zijn in de potentiële waardevermeerdering van de tokens of dat ze op zoek zijn naar een deel van het verdeelde schema voor het delen van transactiekosten.

Het totale aanbod aan tokens is 100 miljoen en ze gaan voor een tarief van 1 ETH = 288 BBI.

Is dit een goede investering??

Het aanbod van Beluga Pay klinkt zeker aantrekkelijk, aangezien token-eigenaren niet alleen een kans zouden hebben om de waarde van de activa te laten stijgen, maar ze zouden ook potentieel een stabiel rendement kunnen behalen door de dividendachtige functies. Wat we niet weten, is hoe dit zich in het echte leven zou uitbetalen.

In totaal is er een zeer grote hoeveelheid Beluga Pay-tokens, daarom is het denkbaar dat men, om een ​​redelijk bedrag via het dividendsysteem te ontvangen, duizenden of tienduizenden tokens moet bezitten om zelfs maar een dollar te krijgen. of twee.

We zullen het pas weten als het systeem ergens later dit jaar live gaat. Aangezien onverkochte tokens worden verbrand, kan het branden van grote tokens de uitbetaling van elk afzonderlijk token sterk beïnvloeden.

De bedrijfsstrategie van Beluga Pay is mogelijk gericht op een reeks klanten die mogelijk niet geïnteresseerd zijn in het toepassen van deze technologie. In landen met een slechte elektronische betalingsinfrastructuur is contant geld meestal de koning. Hoewel dit niet betekent dat verandering onmogelijk is, kan het betekenen dat er vele jaren nodig zijn voordat een nieuwe betaalmethode algemeen wordt aangenomen.

Dit is echter niet gegarandeerd, zoals we onlangs in China hebben gezien. Onlangs zijn mobiele betalingen van bijna onbestaande naar dichtbij gekomen vervangen contant geld in vele aspecten. Dit gebeurde in een zeer korte tijdspanne, en dus is het mogelijk dat iets soortgelijks in andere delen van de wereld kan worden gerepliceerd.

Beluga Pay is zeker een tweede blik waard. Of het op de lange termijn een goede investering zal zijn, weten we pas als het al is gebeurd.

Disclaimer: dit zijn meningen van schrijvers en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd

Uitgelichte afbeelding via Twitter @belugapay

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me