Best Staking Coins: Top 7 Cryptos om Staking Returns te verdienen

De meeste mensen proberen geld te verdienen met crypto door een munt te vinden die 100x stijgt. Er is echter een veel stabielere manier om winst te maken: uitzetten.

Proof-of-Stake wordt gezien als een van de beste alternatieven voor Proof-of-Work. En er zijn nu een aantal projecten die dit consensusalgoritme gebruiken en hun gebruikers de mogelijkheid geven om wat te verdienen sappig uitzetten komt terug.

Dus, waar zijn de beste munten om in te zetten??

In dit bericht zal ik de top 7 van beste inzetmunten bekijken. Ik zal je ook een diepgaand overzicht geven van het bewijs van inzet en je door een aantal toptips heen leiden moet weten bij het uitzetten.

Bewijs van inzet op het werk

Toen Bitcoin in 2009 werd gemaakt, was het consensusalgoritme dat werd gekozen om het netwerk te beveiligen, een Proof of Work-algoritme.

Slechts twee jaar later, in 2011, werd het Proof of Stake-consensusalgoritme geïntroduceerd op de Bitcointalk forum als een manier om de problemen te vermijden die verband houden met het Proof of Work-algoritme, vooral het zware gebruik van middelen die nodig zijn om mijnbouw uit te voeren en om consensus te bereiken. Proof of Stake sloeg een significant andere weg in om tot consensus te komen.

In tegenstelling tot het Proof of Work-algoritme, dat computerbronnen gebruikt om cryptografische problemen op te lossen om het netwerk te beveiligen en blokken te valideren, gebruikt het Proof of Stake-algoritme een verkiezingsproces dat het knooppunt selecteert dat elk blok valideert..

PoW versus PoS

Proof-of-Work versus Proof-of-Stake. Afbeelding via BlockGeeks

Dit verkiezingsproces kan een aantal factoren gebruiken, waaronder randomisatie, het aantal munten dat in de uitzetportefeuille wordt vastgehouden, de uitzetleeftijd van munten en andere factoren.

Proof of Work- en Proof of Stake-systemen verschillen in de manier waarop hun cryptocurrencies worden gecreëerd en hoe individuen worden beloond. In het geval van Proof of Work blockchains worden de miners beloond met nieuw gecreëerde cryptocurrency als onderdeel van het mining proces. In het geval van Proof of Stake-blockchains worden de stakers doorgaans beloond met transactiekosten.

Een ander verschil dat onmiddellijk wordt opgemerkt met Proof of Stake-systemen is dat hun blokken worden “gesmeed” in plaats van te worden “gedolven” zoals in Proof of Work-systemen. Veel van de Proof of Stake-systemen beginnen als Proof of Work-systemen en schakelen later over, terwijl andere beginnen met het verkopen van een voorraad voorgedefinieerde munten.

Hoe uitzetten werkt

Gebruikers die geïnteresseerd zijn in deelname aan het smeedproces op een Proof of Stake-blockchain, kunnen dit doen door een aantal munten te vergrendelen als hun inzet. De grootte van de inzet wordt gebruikt om te bepalen of een individuele knoop zal worden geselecteerd om het volgende blok te valideren en te smeden. Degenen met een grotere inzet hebben een grotere kans om de volgende te worden die een blok valideert en een beloning ontvangt.

Elke keer dat een knooppunt wordt geselecteerd om een ​​blok te smeden, begint het met het controleren van elke transactie in het blok om te bepalen of ze allemaal geldig zijn. Als dat het geval is, zal het knooppunt het blok smeden en aan de blockchain toevoegen. In ruil daarvoor ontvangt het knooppunt de transactiekosten die bij dat blok horen als beloning.

Hoe Proof of Stake werkt

Hoe Proof of Stake werkt. Afbeelding via Grootboek

Er zijn verschillende unieke variaties op het basisalgoritme Proof of Stake aan dit proces toegevoegd om te voorkomen dat de rijkste knooppunten consequent de voorkeur krijgen in het selectieproces. Twee van deze methoden zijn Selectie van muntleeftijd en Willekeurige blokselectie.

Selectie van muntleeftijd

Deze methode kiest validerende knooppunten op basis van hoe lang de munten die daar worden bewaard, zijn ingezet. Het aantal munten dat wordt ingezet, wordt vermenigvuldigd met de tijd dat die munten zijn vastgehouden om de muntleeftijd te bepalen.

Na het smeden van een blok wordt de muntleeftijd weer op nul gezet, wat tot gevolg heeft dat er een periode moet verstrijken voordat die munten weer kunnen worden gebruikt om een ​​blok te smeden. Deze methode voorkomt dat knooppunten met grote inzetten de blockchain controleren.

Willekeurige blokselectie

Bij deze methode is de selectie niet zo willekeurig als u op basis van de naam zou denken. Het validatieknooppunt wordt geselecteerd door te zoeken naar knooppunten met de combinatie van de grootste inzet en de laagste hashwaarde. Omdat blockchains de holdings van elk adres, en dus de omvang van de inzet, openbaar maken, is het meestal mogelijk om de volgende vervalser te voorspellen op basis van beschikbare informatie.

Er zijn veel verschillende cryptocurrencies die de Proof of Stake-methode gebruiken, en elk heeft zijn eigen combinatie van methoden en regels die worden gebruikt om nieuwe blokken te valideren en te vervalsen. Elke combinatie is geselecteerd op basis van wat de ontwikkelaars het beste vinden voor de blockchain en voor zijn gebruikers.

Waarom uitzetten gebruiken?

De inzet in het Proof of Stake-systeem is een financiële stimulans voor de werking van knooppunten en om ervoor te zorgen dat knooppunten geen frauduleuze transacties valideren.

Dit werkt omdat elke keer dat het netwerk een frauduleuze transactie detecteert, het knooppunt dat de transactie heeft vervalst een deel van zijn inzet verliest en in de toekomst geblokkeerd wordt voor het vervalsen van blokken. Dit betekent dat zolang de inzet hoger blijft dan de smeedbeloning, het validerende knooppunt meer zal verliezen door het vervalsen van frauduleuze transacties.

Dit is ook een veilig systeem, want om het netwerk te controleren en frauduleuze transacties vrijelijk goed te keuren, zou een knooppunt een inzet moeten bezitten die gelijk is aan 51% of meer van alle ingezette munten. In bijna alle gevallen is dit onpraktisch, zo niet onmogelijk gezien de grote waarde van de meeste blockchains. Stel je voor dat je probeert 51% van het circulerende aanbod van een cryptocurrency te beheersen met een marktkapitalisatie van $ 1 miljard.

Zoals u op dit punt kunt zien, zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van het Proof of Stake-algoritme energie- of hulpbronnenefficiëntie en blockchain-beveiliging.

Bewijs van inzet gedecentraliseerd

Lage instapdrempel en lineaire rendementen met PoS. Afbeelding via Medium

Waar Proof of Work-systemen mijnbouw steeds meer gecentraliseerd hebben zien worden vanwege de kosten die gemoeid zijn met het runnen van een mijnbouwplatform, worden de Proof of Stake-systemen steeds meer gedecentraliseerd omdat het zowel goedkoop als gemakkelijk is voor gebruikers om hun eigen knooppunten te beheren.

Dit stimuleert een steeds groter aantal gebruikers om hun eigen knooppunten op te zetten. Bovendien helpen de kleine smeedbeloning en de verminderde behoefte om grote hoeveelheden munten als beloning vrij te geven vaak om de prijs van een bepaalde Proof of Stake-cryptocurrency te stabiliseren..

Passief inkomen via cryptocurrency

Veel gebruikers verplaatsen kapitaal naar het inzetten van cryptocurrencies als een manier om passief inkomen te genereren. De beloningen van het inzetten van munten kunnen worden beschouwd als vergelijkbaar met de rente die wordt betaald op obligaties of CD’s of als de dividenden die worden uitbetaald op aandelen.

In het geval van uitzetten worden de munten opgesloten in een portemonnee en na verloop van tijd worden er meer munten aan die portemonnee toegevoegd als beloning. Hoe meer munten er worden vastgehouden, hoe groter de beloningen voor het inzetten. Dat is net als het ontvangen van rente op obligaties of dividenduitkeringen.

Er zijn een aantal verschillende munten die kunnen worden gebruikt om uit te zetten. De website StakingRewards.com heeft bijvoorbeeld 90 verschillende opbrengstdragende digitale activa vermeld. Enkele van de meest populaire cryptocurrencies zijn Proof of Stake-munten. Dit omvat de tiende grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie: Tezos.

Gebruikersinterface van StakingRewards.com

Gebruikersinterface voor beloningen uitzetten. Afbeelding via Beloningen inzetten

Het bevat ook bekende munten zoals Stellar Lumens en Dash. En in de nabije toekomst zullen zowel Cardano als Ethereum naar verwachting overschakelen naar Proof of Stake-systemen, waardoor de belangstelling voor uitzetten drastisch zal toenemen.

In verschillende gevallen is het zelfs mogelijk om uw munten in een wisselportefeuille te houden en door te gaan met staken. Met Tezos kunnen gebruikers XTZ in een Binance- of Coinbase-portemonnee houden en toch die munten inzetten. Het nadeel is dat de uitwisseling een percentage behoudt van de beloningen die door uitzetten worden gegenereerd.

Het is duidelijk dat uitzetten een manier kan zijn om het bezit van cryptocurrency met weinig moeite en kosten te vergroten. Het gevaar is dat sommige projecten dingen hebben gedaan die het verwachte rendement van het uitzetten opdrijven, wat betekent dat het niet zo winstgevend is om bepaalde munten in te zetten als het project je doet geloven. Gebruikers moeten de economische modellen die worden gebruikt met een uitzetmunt onder de loep nemen om er zeker van te zijn dat deze effectief en duurzaam is.

Top 7 uitzetmunten

Dat is genoeg van de achtergrond – tijd om verder te gaan met mijn keuze voor de top 7 van beste inzetmunten.

Voor mijn criteria heb ik munten gekozen die niet alleen een behoorlijk rendement opleveren, maar ook munten die een aanzienlijke kans hebben om in prijs te stijgen. Het heeft geen zin om een ​​munt uit te zetten die in een jaar tijd de helft van zijn waarde verliest!

Hopelijk helpt het je om te beslissen waar je je crypto-activa het beste kunt houden en staking-beloningen kunt verdienen.

1. Tezos (XTZ)

Tezos (XTZ) is een van de meer recente blockchain-projecten en cryptocurrencies, uitgebracht op 30 juni 2018. Het is ontwikkeld door Authur Breitman, een voormalig analist bij Morgan Stanley. Het is multifunctioneel en ondersteunt zowel complete slimme contracten van Turing als dApps. Het protocol dat Tezos uitvoert, is gemaakt om zichzelf te corrigeren en het platform lijkt een on-chain governance-model te gebruiken om wijzigingen in het netwerk te beheren.

In tegenstelling tot veel andere blockchain-projecten was Tezos niet gebaseerd op de codebase van een andere blockchain. Het is gemaakt met behulp van de OCaml-programmeertaal en is uniek.Het implementeert ook een unieke gedelegeerde Proof of Stake-consensus genaamd Liquid Proof of Stake (LPoS).

De Tezos-blockchain wordt mogelijk gemaakt door de cryptocurrency XTZ, die wordt gemaakt via een proces dat bekend staat als ‘bakken’. Dit is gewoon een andere naam voor uitzetten en de bakkers worden beloond voor het uitzetten van hun XTZ om nieuwe blokken te valideren. Bakkers die het mogelijk maken frauduleuze transacties te valideren, verliezen de XTZ die ze hebben ingezet.

Gebruikersinterface van StakingRewards.com

Tezos & Ethereum vergeleken. Afbeelding via Medium

Om Tezo’s te ‘bakken’ is het nodig om een ​​‘volledige rol’ XTZ te hebben, dat is 8.000 XTZ. Gebruikers moeten ook hun eigen volledige knooppunt draaien. Omdat dat voor veel gebruikers niet haalbaar is, is een groot aantal externe bakkers gegroeid, waardoor gebruikers hun XTZ kunnen delegeren en beloningen kunnen ontvangen. In ruil daarvoor ontvangt de externe bakker ergens tussen de 0% en 25% van de inzetbeloningen. Afhankelijk van welke bakker wordt gebruikt, is het huidige rendement van 5% tot 6% per jaar.

Op zoek naar portefeuilles? &# 128176 ;: Om onafhankelijk op Tezos te kunnen inzetten, moet je de kern Galleon Wallet gebruiken. Delegatie is echter mogelijk in een aantal wallets. We hebben een lijst met de beste Tezos XTZ-portefeuilles voor je.

Tezos is snel een van de favoriete staking cryptocurrencies geworden vanwege de goede jaarlijkse opbrengst, het gemak van delegeren om zelfs met een kleine inzet beloningen te verdienen, en het feit dat Tezos naar de # 10 plek is opgeschoven in termen van totale marktkapitalisatie.

2. Synthetix (SNX)

Synthetix (SNX) is een op Ethereum gebaseerd project dat is gebouwd voor het creëren van synthetische activa die zijn gekoppeld aan de waarde van een ander activum. Deze synthetische activa kunnen gebaseerd zijn op fysieke grondstoffen, fiatvaluta’s, aandelen, obligaties, andere cryptocurrencies of eigenlijk alles met waarde. Elke gecreëerde synthetische asset is een ERC-20-constructie en wordt ondersteund door de Synthetix Network Token (SNX).

Het project beheert ook de Synthetix Exchange, waar alle synthetische activa, of ‘Synths’ gemakkelijk kunnen worden verhandeld op een peer-to-peer-manier en met een oneindige liquiditeit, zodat traders zich geen zorgen hoeven te maken over ontsporingen of een orderboek..

Het slaan van nieuwe Synths is een eenvoudig proces en wordt bereikt door SNX-tokens als onderpand in een slim contract te vergrendelen. Er is een zekerheidsratio van 750% ingesteld om rekening te houden met schommelingen in de waarde van SNX en Synths. Elke keer dat de zekerheidsratio onder 750% daalt, kan de gebruiker geen vergoedingen innen die zijn gegenereerd door Synth-transacties, waardoor gebruikers worden gestimuleerd om een ​​zekerheidsratio van minimaal 750% te handhaven.

Mintr Synthetix

De Mintr dApp voor het vergrendelen van SNX. Afbeelding via Synthetix

Staking-beloningen zijn in maart 2019 aan het Synthetix-netwerk toegevoegd als een manier om te voldoen aan de behoefte van mensen om bij te dragen aan het systeem. Dat wil zeggen, SNX-houders kunnen nieuwe Synths slaan en krijgen vervolgens wekelijks een uitbetalingsbeloning.

De beloningen zijn afkomstig van transactiekosten en moeten door gebruikers worden geclaimd via de Mintr dApp, die ook wordt gebruikt om Synths te slaan. Inzetbeloningen kunnen tot twee weken achteraf worden geclaimd, maar als ze tegen die tijd niet zijn opgeëist, wordt de beloning teruggegeven aan de beloningspool. Vanaf april 2020 is het jaarlijkse rendement voor het uitzetten van SNX 55,28% volgens StakingRewards.com.

Met de enorme jaarlijkse beloning is dit uiteraard een goede manier om een ​​passief inkomen te genereren. Het project is ook goed gegroeid, aangezien de synthetische activa een goede manier zijn om blootstelling aan traditionele markten te krijgen.

3. Algorand (ALGO)

Algorand (ALGO) is gemaakt als een gedecentraliseerde, toestemmingsloze blockchain met als doel een grenzeloze economie mogelijk te maken. Het heeft tot doel het grote blockchain-probleem van schaalbaarheid op te lossen met behoud van decentralisatie en beveiliging. Algorand doet dit allemaal en geeft gebruikers ook extreem lage transactiekosten, wat cruciaal is als het project verwacht een grenzeloze economie te creëren.

Algorand gebruikt een uniek consensusalgoritme dat bekend staat als Pure Proof of Stake (PPoS). Het stelt het systeem in staat om consensus te bereiken zonder een centrale autoriteit, en kan kwaadwillende actoren in het systeem tolereren zolang de meerderheid van de inzet niet kwaadaardig is. In tegenstelling tot sommige andere Proof of Stake-systemen heeft PPoS geen delegatiemechanisme, waardoor het probleem wordt vermeden dat een enkele gebruiker of een kleine groep gebruikers een meerderheid van de stemrechten verwerven.

Het Algorand-netwerk maakt ook de constructie van gedecentraliseerde applicaties mogelijk en met een gerapporteerde doorvoersnelheid van 1.000 transacties per seconde is het een goed alternatief voor dApp-ontwikkelaars die op zoek zijn naar een sneller, goedkoop netwerk..

ALGO Uitzetten

Algorand Staking Returns op Binance. Afbeelding via Binance

Iedereen die 1 ALGO of meer in een niet-bewarende portemonnee heeft, kan beloningen verdienen met elk aangemaakt blok. De staking rewrds waren aanvankelijk vastgesteld op een jaarlijks tarief van 10%, maar vanaf april 2020 is de jaarlijkse beloning 5,46% volgens StakingRewards.com of ongeveer 8% op Binance Staking.

We houden van Algorand voor uitzetten omdat het vrij eenvoudig is gemaakt. Er hoeven geen knooppunten te worden uitgevoerd en er zijn geen andere speciale vereisten. Gebruikers hoeven hun ALGO alleen in een ondersteunde niet-bewaarplichtige portemonnee te bewaren en betalingen worden ongeveer elke 20 minuten gedaan.

4. Weefgetouwnetwerk (LOOM)

Het Loom Network is gemaakt als een Platform as a Service (PaaS) blockchain waarmee op Solidity gebaseerde dApps op zijketens kunnen draaien. De redenering achter het creëren van dit systeem is dat elke applicatie een passend consensusmodel moet kunnen gebruiken op basis van individuele behoeften en mogelijke bedreigingen. Het Loom-netwerk gebruikt Delegated Proof of Stake om schaalvergroting van dApps mogelijk te maken terwijl ze op de Ethereum-blockchain blijven voor de veiligheid.

Hoewel het Loom Network begin 2018 werd gelanceerd, duurde het tot februari 2019 voordat het netwerk werd uitgezet. Staking is toegevoegd als een manier om gebruikers te stimuleren om de Loom Basechain te beveiligen. De Basechain is een hoogwaardige zijketen die fungeert als een brug tussen een aantal verschillende ketens, waaronder Ethereum, Bitcoin, Tron, Binance Chain, EOS en Cosmos..

Het token dat in het Loom Network wordt gebruikt, is LOOM, een Proof of Stake-token dat wordt gebruikt om het Loom Network-mainnet te beveiligen. Het token wordt door ontwikkelaars gebruikt om te betalen voor dApp-hosting en kan ook door gebruikers worden ingezet om beloningen te ontvangen.

Loom Basechain-portemonnee

Uitzetten van rendement claimen op BaseChain. Afbeelding via Weefgetouw

LOOM uitzetten is niet de gemakkelijkste van de uitzetfiches die we tot nu toe hebben bekeken. Allereerst moet LOOM in een ondersteunde portemonnee worden bewaard. Vanaf april 2020 worden alleen Metamask, Ledger en Trezor ondersteund. Naast het storten van LOOM-gebruikers moeten gebruikers ook een kleine hoeveelheid ETH storten om de gaskosten op het Ethereum-netwerk te dekken.

Zodra dat is gebeurd, moeten gebruikers naar het LOOM Basechain-portemonnee en verbind het met de portemonnee met hun LOOM-tokens. Vervolgens kunnen de LOOM-tokens worden overgezet naar de Basechain-portemonnee. Daarna moet de gebruiker zijn LOOM-tokens delegeren aan een validator. De validators houden een deel (tot wel 25% in sommige gevallen) van de inzetbeloningen. Beloningen stapelen zich op in de Basechain-portemonnee en gebruikers moeten die beloningen van tijd tot tijd handmatig verzamelen.

Het goede nieuws voor al deze stappen is dat het jaarlijkse rendement op LOOM-staking vanaf april 2020 17% is. Dat maakt LOOM-staking een topkeuze. Bovendien is het een goed ingeburgerd platform en heeft het grote vooruitgang geboekt in de gaming-dApp-industrie.

5. Decred (DCR)

Decred werd in 2016 gelanceerd als een Bitcoin-fork gericht op on-chain governance en consensusmechanismen. Het project is gemaakt met een hybride Proof of Work (PoW) / Proof of Stake (PoS) consensus stemmechanisme waarmee Decred met succes een door de gebruiker geactiveerde consensusstemming kon uitvoeren. Andere kenmerken van het project zijn onder meer cross-chain atomaire swaps, slimme contracten, platformonafhankelijke portefeuilles en een openbaar voorstelplatform.

In de hybride PoW / PoS die door Decred wordt gebruikt, opereren mijnwerkers nog steeds op het netwerk, verwerken en valideren ze transacties en bouwen ze nieuwe blokken, waarvoor ze 60% van de blokbeloningen ontvangen. Bovendien kunnen Decred-houders hun DCR gebruiken om stemtickets te verkrijgen die kunnen worden gebruikt om het genereren van blokken van de mijnwerkers goed te keuren en om te stemmen op open netwerkvoorstellen.

Kans om op kaartjes te stemmen

Kans op stemmen per dag. Afbeelding via Decred

Hoewel Decred aantoonbaar het probleem van on-chain governance heeft opgelost, lijdt het nog steeds aan de schaalbaarheidsproblemen van zijn moedermaatschappij Bitcoin. Het blijft ook achter bij andere potentiële betalingscryptocurrencies, hoewel sommigen denken dat het gedecentraliseerde bestuur het zal helpen overleven. Grotere concurrenten zijn onder meer Bitcoin, Cardano en Dash.

Er zijn twee manieren om DCR uit te zetten – als solo-kiezer of met een stemdienstverlener. Solo-stemmers moeten de Decred-opdrachtregelinterface gebruiken en een portemonnee onderhouden die is verbonden met het Decred-netwerk met 100% uptime om beloningen te ontvangen. Stemmende serviceproviders bieden een staking-service aan via DCR-delegatie en rekenen 0,4% tot 5% van de staking-beloning voor hun service. Vanaf april 2020 is het jaarlijkse rendement voor het uitzetten van DCR-tokens 7,93%.

We houden van Decred als een stabiel project op lange termijn met een goede beloning. Het heeft een groot gebruikersbestand en de on-chain governance is een van de beste gedecentraliseerde oplossingen die tot nu toe zijn ontwikkeld.

6. Kosmos (ATOM)

Cosmos (ATOM) noemt zichzelf het meest aanpasbare, schaalbare, krachtige en interoperabele ecosysteem van verbonden blockchains. Het is een gedecentraliseerd netwerk van onafhankelijke blockchains, mogelijk gemaakt door Tendermint en andere Byzantijnse fouttolerante algoritmen.

Het is Byzantijnse fouttolerantie waarmee een blockchain consensus kan bereiken, zelfs in een omgeving die mogelijk kwaadaardige knooppunten bevat. Cosmos streeft ernaar om het ‘internet van blockchains’ te worden door alle talloze blockchains te koppelen aan een enkel netwerk waar tokens naadloos over het netwerk kunnen worden overgedragen.

Cosmos gebruikt een Delegated Proof of Stake (DPoS) -systeem waarin delegators (ook bekend als stakers) en validators zijn. De delegators beslissen welke validators zullen deelnemen aan consensus en de validators werken om transacties te valideren en nieuwe blokken aan de blockchain toe te voegen. Beide groepen kunnen staking-beloningen verzamelen die momenteel worden betaald in ATOM-tokens, maar in theorie zou het token van elke blockchain die aan het netwerk is toegevoegd, kunnen worden gebruikt.

Delegators kiezen voor Lunie Wallet

Delegators kiezen voor de Lunie Wallet voor ATOM. Afbeelding via Medium

Gebruikers kunnen elk aantal ATOM’s inzetten door te delegeren aan een validator. De validators behouden een deel van de staking-beloning die kan variëren van 0% tot 25%. Inzetbeloningen bedragen vanaf april 2020 8,2% per jaar, maar kunnen oplopen tot 20% als het aandeel ATOM dat wordt ingezet onder tweederde van het totale aanbod daalt. Uitzetten is net zo eenvoudig als ATOM in een ondersteunde portemonnee houden en vervolgens een validator kiezen om aan te delegeren. Het is ook noodzakelijk om periodiek handmatig beloningen te claimen.

Cosmos blijft een erg populair project en ATOM staat momenteel op de 25e plaats van grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. De inzetbeloning voor het token is uitstekend, en als het team zijn visie voor een ‘internet van blockchains’ met succes kan implementeren, zou het kunnen beginnen met het uitbetalen van inzetbeloningen in een aantal verschillende cryptocurrencies, waardoor het een voorsprong zou hebben op andere projecten.

7. Pictogram (ICX)

Icon is gemaakt als een gedecentraliseerde blockchain die interoperabiliteit mogelijk maakt om verbindingen en transacties tussen elke blockchain mogelijk te maken. Het maakt gebruik van een gepatenteerd “Blockchain Transmission Protocol” om cross-chain interoperabiliteit te creëren die onmogelijk zou zijn zonder Icon. Aanvankelijk werd het project gevormd om ervoor te zorgen dat instellingen gegevens transparant en integer konden delen, en om activa te verplaatsen zonder de noodzaak van een gecentraliseerde organisatie..

Het Icon Network wordt aangedreven door de ICX-cryptocurrency, waardoor slim contractgebruik en de interoperabiliteit van diverse blockchains mogelijk is. Het maakt gebruik van een Byzantine Fault Tolerant Delegated Proof of Stake (BFT-DPoS) consensusmethode en een economisch bestuursprotocol genaamd Delegated Proof of Contribution (DPoC). Het hele netwerk wordt aangedreven door de gepatenteerde ‘Loopchain’ blockchain-engine en is schaalbaar tot honderden transacties per seconde.

ICON Uitzetten

Inzet instellen in ICONX Wallet. Afbeelding via Medium

Het Icon staking-beloningsmodel beloont stakers met overal tussen de 6% en 36% per jaar, afhankelijk van het totale aantal ICX dat in het netwerk wordt ingezet. Vanaf april 2020 ligt het jaarlijkse rendement net boven de 16%. Elk aantal ICX kan worden ingezet, maar het moet wel in de Icon-portemonnee worden bewaard, die beschikbaar is als mobiele versie voor iOS en Android, of als een Chrome-extensie. Naast staking moeten houders stemmen op P-Reps, de Icon-versie van validators.

Icon is een gevestigde blockchain, met een solide kern van gebruikers. Het ICX-token is de 42e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie en het huidige rendement van 16% voor uitzetten is uitstekend. De prijs is laag, maar lijkt zich te herstellen.

Gevolgtrekking

Zoals u kunt zien, zijn er een aantal munten die beschikbaar zijn om uit te zetten, en we hebben alleen de beste genoemd (naar onze mening). Er zijn veel andere inzetmunten om te verkennen en dit is zeker geen uitgebreide lijst. Onthoud dat als je een munt kiest, deze gebaseerd moet zijn op meer dan alleen het uitzetten.

Sommige gebruikers vinden het misschien behoorlijk ingewikkeld om solo te staken met de opdrachtregelportefeuilles en kernportefeuilles voor sommige van de keuzes. Beurzen zoals Binance bieden hun eigen staking-diensten aan, waarbij zij de delegator zijn waarop u uw munten kunt inzetten. Het enige dat u echt hoeft te doen, is de munten in uw Binance-portemonnee bewaren en ze toewijzen aan de uitzetpool.

Deze services zijn natuurlijk niet gratis en de uitwisselingen brengen een vergoeding in rekening die uw uitkeringen zou kunnen opeten. Het betekent ook dat het project gecentraliseerd wordt, aangezien uitzetpools in toenemende mate worden gecontroleerd door grote beurzen. U zult moeten beslissen of de afweging inderdaad de moeite waard is.

Hoe dan ook, het toevoegen van een aantal hiervan aan uw portefeuille kan helpen om eventuele volatiliteit in muntprijzen te compenseren, en biedt ook een manier om een ​​passieve inkomstenstroom te creëren, terwijl het ook stabieler is dan handelsactiviteiten..

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me