Beste Bitcoin Gold-portefeuilles: Top 6 veiligste plaatsen om BTG op te slaan

Bitcoin Gold is gemaakt als een vork van de Bitcoin-blockchain om de mogelijkheid te herstellen om te minen met standaard computer-GPU’s en om de gespecialiseerde ASIC-rigs weg te doen.

Hoewel Bitcoin Gold een afsplitsing van Bitcoin is en er overeenkomsten zijn tussen de twee, betekent dit niet dat wallets die Bitcoin ondersteunen automatisch ook Bitcoin Gold ondersteunen. U moet er zeker van zijn dat de portemonnee die u kiest Bitcoin Gold ondersteunt, anders loopt u het risico uw munten te verliezen als u ze overboekt naar een incompatibele portemonnee.

In een poging om u een veilige plek te bieden om uw Bitcoin Gold op te slaan, hebben we veel van de populaire portemonnees doorgenomen om deze vier veiligste plaatsen te bedenken om uw BTG op te slaan.

Top 6 opslagopties voor Bitcoin Gold

Ik heb een lijst verzameld met enkele van de beste Bitcoin Gold-portefeuilles die momenteel beschikbaar zijn. Dit is gebaseerd op enkele van de belangrijkste factoren waarmee iedereen rekening moet houden bij het kiezen van een portemonnee, zoals beveiliging, bruikbaarheid, multifunctioneel gebruik en natuurlijk community-ondersteuning.

Ik moet ook vermelden dat er mogelijk andere wallets zijn die niet op deze lijst staan ​​die beweren BTG te ondersteunen. Hoewel dit een haalbare optie kan zijn, is het belangrijk dat u bevestigt dat de portefeuille in kwestie nog steeds wordt bijgewerkt door de ontwikkelaars. U moet er ook voor zorgen dat er anderen in de Bitcoin Gold-gemeenschap zijn die voor deze portemonnee kunnen instaan.

Met dat gezegd, laten we erin springen!

Ledger Nano S (hardware portemonnee)

Hardware wallets zijn uw veiligste opslag voor elke cryptocurrency, en de Ledger Nano S klom snel tot de meest populaire en bekende hardware wallets op de markt. De Ledger Nano S is zowel eenvoudig als veilig. Het ziet eruit als een standaard flashstation en kan net als een flashstation op de USB-poort van uw computer worden aangesloten.

Het is echter zoveel meer dan een flashdrive, omdat het veilige opslag biedt voor Bitcoin Gold en honderden andere cryptocurrencies..

Een van de belangrijkste beveiligingsfuncties van de Ledger Nano S is het kleine OLED-scherm op het apparaat dat is gekoppeld aan een reeks fysieke knoppen om hackers op afstand te houden. Het OLED-scherm is belangrijk, want hier worden uw privésleutels weergegeven tijdens transacties.

Ledger Nano S Digibyte Portemonnee

Schaf vandaag nog uw Ledger Nano S aan

Als u deze toetsen op het Ledger-apparaat en buiten het scherm van uw computer of mobiele apparaat bewaart, worden ze beschermd tegen malware die een screenshot kan maken. Het scherm wordt ook gebruikt bij de verificatie van transacties.

De Nano S maakt ook gebruik van aanvullende beveiligingsmaatregelen bij het voltooien van transacties. Een daarvan is de set knoppen aan de zijkant van het apparaat die moeten worden ingedrukt om een ​​transactie te voltooien. Dit betekent dat zelfs als een hacker op afstand toegang kan krijgen tot uw apparaat, hij geen transactie kan voltooien omdat hij geen fysieke toegang tot de knoppen heeft.

Een laatste veiligheidsmaatregel is de viercijferige pincode die nodig is voor betalingen. Als u de pincode meer dan drie keer verkeerd invoert, wordt de portemonnee automatisch gewist. U zou het dan moeten herstellen met het back-upzaad.

De Ledger Nano S is ook offline te gebruiken, wat hem nog veiliger maakt. Het werkt met alle moderne besturingssystemen, inclusief Linux, Windows en Macintosh. Het nadeel van de Ledger Nano S is dat deze niet gratis is, maar dat ze de prijs hebben verlaagd, en het is nu slechts $ 59 vanaf maart 2019.

Trezor Model One (hardware portemonnee)

Een andere hardware wallet waar u uw Bitcoin Gold kunt bewaren, is de Trezor Model One. Dit is de hardware wallet op instapniveau die is ontwikkeld door een bedrijf genaamd Satoshi Labs, gevestigd in Praag. Naast Ledger zijn ze waarschijnlijk de meest herkenbare hardware wallet op de markt.

Aangezien dit ook een hardwareportefeuille is, worden uw privésleutels lokaal op het apparaat opgeslagen. Elke keer dat u een transactie moet ondertekenen, sluit u deze via een USB-kabel aan op uw pc. Dit zal dan gebruik maken van de Trezor’s “Bridge” -software om te communiceren met hun browserplug-in.

Trezor Wallet Bitcoin Gold

De Trezor Model One en de Model T. Afbeelding via Trezor

Naast ondersteuning voor BTG is Trezor een portemonnee met meerdere valuta’s en ondersteunt het meer dan 700 andere munten. Deze functionaliteit en beveiliging heeft natuurlijk een prijs en het Trezor-model kost € 69 + btw, wat het iets duurder maakt dan de Ledger Nano..

Hoewel de Trezor One op instapniveau prima zou moeten voldoen aan uw Bitcoin Gold-behoeften, zijn er enkele bekende munten die het niet ondersteunt. Dit zijn onder meer Monero (XMR), Cardano (ADA) en Ripple (XRP).

Als het belangrijk voor je is om deze munten op te slaan, dan zou je de iets duurdere Trezor Model T kunnen overwegen. Deze kost € 149 + btw en wordt geleverd met een iets geavanceerdere gebruikersinterface en een behoorlijk handig touchscreen.

Bitcoin Gold Core (desktopportemonnee)

De officiële portemonnee is bijna altijd de beste keuze voor elke cryptocurrency, dus u kunt overwegen om Bitcoin Gold te gebruiken Core portemonnee. Deze portemonnee met volledige knooppunten is een desktopportemonnee die uw privésleutels opslaat op het apparaat waarop het is geïnstalleerd, en waarmee u Bitcoin Gold kunt verzenden en ontvangen, opslaan of minen.

De Bitcoin Gold Core-portemonnee heeft versies voor Windows, Macintosh en Linux, waardoor bijna iedereen een veilige desktopportemonnee heeft voor het opslaan en beheren van hun Bitcoin Gold-bezit.

Bitcoin Gold Core-portemonnee

De gebruikersinterface van de Bitcoin Gold Core Wallet. Afbeelding via Bitcoin Gold

Het nadeel voor sommige gebruikers is dat, omdat dit een portemonnee met volledige knooppunten is, het downloaden enige tijd kost en ook behoorlijk wat ruimte op de harde schijf in beslag neemt. Het wordt ook niet zo gebruiksvriendelijk geacht als veel van de portemonnees van derden en heeft niet zoveel handige functies. Ten slotte is de portemonnee beperkt tot het opslaan van alleen BTG, dus als u een portemonnee met meerdere munten nodig heeft, is de Bitcoin Gold Core-portemonnee niet geschikt.

Exodus (desktopportemonnee)

De Exodus-portemonnee wordt beschouwd als een van de meest gebruiksvriendelijke portemonnees sinds de introductie in juli 2016. Het was de allereerste portemonnee die integratie met ShapeShift omvatte om direct cryptocurrencies uit te wisselen vanuit de portemonnee, zonder dat je daarvoor een exchange nodig hebt. Het is gelanceerd met ondersteuning voor een handvol altcoins, maar naarmate de populariteit is toegenomen, ondersteunt het nu bijna 100 digitale activa, en er worden er steeds meer toegevoegd.

De reden dat Exodus zo gebruikersvriendelijk is, is dat het vanaf het begin is ontworpen voor mensen die nieuw zijn in de wereld van cryptocurrencies. De oprichters wisten dat ze een portemonnee nodig hadden die eenvoudig en gratis was en zonder technische mumbo-jumbo. En dat is precies wat ze hebben gemaakt met de Exodus-portemonnee. Het bevat ook ingebouwde hulp en veelgestelde vragen, evenals hulp bij het oplossen van problemen en gedetailleerde artikelen met uitleg over de functies die beschikbaar zijn met de portemonnee.

Exodus Desktop-portemonnee

De Exodus-desktopportemonnee. Afbeelding via Exodus

Als desktopportemonnee is het niet zo veilig als de hardware wallet-opties, maar als u uw computer vrij kunt houden van malware en virussen, is het zo veilig als u maar kunt hopen van een desktopportemonnee. Hoewel sommigen hebben geklaagd over het gebrek aan tweefactorauthenticatie, is de waarheid dat als uw computer gecompromitteerd is, de 2FA waarschijnlijk niet zal helpen, en er zijn goed gedocumenteerde gevallen geweest waarin hackers toegang kregen tot de mobiele telefoons van gebruikers om 2FA te omzeilen.

Voor degenen die net zijn begonnen met cryptocurrencies, is de Exodus een goede keuze. En voor degenen die de esthetiek achter design waarderen, is de Exodus ook de moeite van het bekijken waard. Het is beschikbaar voor Linux, Windows en Macintosh.

Coinomi (mobiele portemonnee)

Coinomi begon als een mobiele portemonnee met alleen Android, maar is sindsdien uitgebreid naar een iOS-versie en desktopversies voor Windows-, Macintosh- en Linux-besturingssystemen. Dit betekent dat u de Coinomi-portemonnee op bijna elk apparaat kunt gebruiken dat u bezit. En dat wil je ook, want het wordt geleverd met een indrukwekkende functieset en ondersteuning voor meer dan 500 digitale activa naast Bitcoin Gold.

Installatie en instelling van de portemonnee op elk apparaat kan in enkele minuten worden gedaan, en de gebruikersinterface is zowel gebruiksvriendelijk als consistent tussen de verschillende besturingssystemen. Coinomi ondersteunt ook ShapeShift en Changelly, dus het inwisselen van uw Bitcoin Gold voor andere altcoins is nu een stuk eenvoudiger geworden.

Privésleutels worden op het apparaat opgeslagen in plaats van op de servers van Coinomi, wat bijdraagt ​​aan de beveiliging van de portemonnee. Het werd gelanceerd in 2014 en is de oudste portemonnee met meerdere valuta’s en geen enkele Coinomi-portemonnee is ooit gecompromitteerd.

BTG papieren portemonnee

De laatste optie voor opslag die u misschien wilt overwegen, is een papieren portemonnee. Dit is waarschijnlijk een van de oudste methoden voor het opslaan van cryptocurrenie en kan gratis worden gedaan. Het vereist dat u een offline adres genereert waar u uw privésleutel op papier kunt opslaan.

Om dit te doen kunt u een online portemonnee-generator gebruiken, zoals deze. U wilt uw internet loskoppelen en de startwoorden offline genereren. Op deze manier is er geen mogelijkheid dat uw privésleutel wordt gelekt nadat u deze heeft gegenereerd.

Zodra u het adres heeft gegenereerd en uw privésleutel heeft ontvangen, wilt u deze afdrukken op een vel papier (Niet doen bewaar het als pdf op uw pc). Deze kan vervolgens op een veilige locatie in een offline omgeving worden bewaard. Dit is vrij gebruikelijk in de crypto-industrie en wordt ‘koude opslag’ genoemd..

De belangrijkste risico’s die gepaard gaan met een papieren Bitcoin Gold-portemonnee, zijn natuurlijk dat als deze eenmaal in de handen van iemand anders is, zij toegang hebben tot al uw munten. Zorg er dus voor dat u kopieën maakt en blijf uit de buurt van nieuwsgierige blikken!

Gevolgtrekking

Dus daar heb je een lijst met 6 van de beste Bitcoin Gold-portefeuilles.

De veiligste optie is misschien om te investeren in een hardware wallet zoals de Ledger Nano of de Trezor. Ja, deze kosten een bescheiden prijs, maar dit is een kleine prijs die u moet betalen als u waardevolle cryptocurrency opslaat. Een papieren portemonnee zou hetzelfde doel kunnen dienen, maar hier zijn fysieke risico’s aan verbonden.

Als alternatief, als u meer op dagelijkse basis wilt transacties, kunt u altijd de Core-portemonnee of de Exodus-portemonnee gebruiken. Als u dit doet, moet u ervoor zorgen dat u geen virussen of kwaadwillende sleutelstelende malware downloadt.

Uiteindelijk zult u uw eigen persoonlijke voorkeuren moeten afwegen als het gaat om veiligheid, gemak en kosten.

Beste plaatsen om BTG te kopen

  • Binance Exchange
  • HitBTC

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me