Beste Bitcoin-portefeuilles met meerdere handtekeningen: Top 7 plaatsen om BTC te houden

Als het gaat om het beveiligen van uw Bitcoin-portemonnee voor meerdere partijen, dan kunt u de effectiviteit van een Multisignature Bitcoin-portemonnee niet verslaan.

Deze zijn ideaal voor die gelegenheden waarbij u meer dan één persoon nodig heeft om een ​​transactie vanuit een Bitcoin-adres goed te keuren. Dit voegt een niveau van veiligheid en vertrouwen toe aan degenen die op Bitcoin gebaseerde bedrijven of fondsen runnen die meerdere partijen en belanghebbenden hebben.

Wat is echter de beste Bitcoin Multisignature-portemonnee?

In dit bericht zal ik de top 7 Bitcoin Multisig-portefeuilles bekijken. Ik zal je ook enkele toptips geven als het gaat om het gebruik van deze wallets en het veiligstellen van fondsen.

Wat is een multisignature-portemonnee?

De meeste transacties op het Bitcoin-netwerk (en andere blockchains) hebben een enkele handtekening omdat ze worden uitgevoerd met slechts één privésleutel. Maar blockchain-netwerken kunnen veel complexere transacties aan waarvoor meerdere handtekeningen van een privésleutel nodig zijn. Deze staan ​​bekend als M-of-N-transacties of transacties met meerdere handtekeningen.

Bitcoin Multisignature-transactie

Mechanica van een Bitcoin Multisignature-transactie. Afbeelding via Bitcoinwiki

Daarna is een portemonnee met meerdere handtekeningen er een die meer dan één privésleutel nodig heeft om transacties uit te voeren. Het wordt gebruikt om de verantwoordelijkheid voor Bitcoin-eigendom te delen en staat ook bekend als een middel om de beveiliging van Bitcoin-opslag te vergroten.

In de praktijk betekent dit dat u een portemonnee kunt instellen om 4 van de 7 geautoriseerde handtekeningen te vereisen om een ​​geldige transactie uit te voeren. Pas als een transactie is ondertekend door 4 geautoriseerde ondertekenaars, wordt deze geldig.

Dit is een ideale manier om fondsen ultraveilig te houden, de activa van een bedrijf of gemeenschap te beheren en zelfs voor terugvordering als u uw sleutel verliest.

Top 8 Bitcoin Multisig-portefeuilles

Nu u een idee heeft van wat het is, kunnen we enkele van de beste multi-signature wallets bekijken die u kunt gebruiken. Onze criteria voor het beoordelen van deze portemonnees zijn gebaseerd op een aantal factoren, waaronder de veiligheid, bruikbaarheid, ondersteuning voor ontwikkelaars en goedkeuring door de gemeenschap.

1. Arsenaal (Desktop Wallet)

De wapenkamer wallet factureert zichzelf als de enige open-source wallet met ondersteuning voor multi-signature en cold storage. Hiermee kunnen gebruikers hun eigen privésleutels beheren, zonder dat er Armory of servers van derden nodig zijn.

Armory biedt ruimte voor maximaal 7 van de 7 autorisatoren voor elke transactie, en de functie voor meerdere handtekeningen maakt het gebruik van Armory veel veiliger. Bovendien is het een van de weinige wallets waarmee u uw Bitcoin die u in de koude opslag hebt bewaard, kunt beheren.

Arsenaal Bitcoin-portemonnee

Gebruikersinterface van de Armory Bitcoin-portemonnee. Afbeelding via Armory

Koud opgeslagen munten zijn simpelweg Bitcoin die u offline hebt gehouden, weg van het risico van hackers. De functie multisig cold wallet kan ideaal zijn voor bedrijven die veel gekoelde munten hebben (zoals beurzen).

Afgezien van het feit dat gebruikers hun eigen sleutels beheren, vind ik het geweldig dat de portemonnee open source is. Dit betekent dat externe ontwikkelaars in hun code kunnen graven en ervoor kunnen zorgen dat de portemonnee geen kwaadaardige bedoelingen heeft of dat er bugs in de code zitten. U kunt de broncode bekijken in hun officiële GitHub indien van belang.

Bovendien zijn de ontwikkelaars achter de Armory Bitcoin-portemonnee zeer ervaren in cryptografie en het beheer van privésleutel in het algemeen. Ze hebben samengewerkt met mensen als Verisign om identiteitsverificatiespecificaties te ontwikkelen om vertrouwen op internet te vestigen.

GPU-bestendig &# 129299 ;: Door het gebruik van ‘key-stretching’ kan Armory de effectiviteit van elke GPU brute-forcing van wachtwoorden castreren.

De Armoury-portemonnee is beschikbaar voor Windows-, Linux- en Mac-besturingssystemen. Het team heeft ook een heel nuttige verzameling video uitleg als u hulp nodig heeft bij het opzetten en gebruiken van uw portemonnee.

2.Electrum (portemonnee voor desktop en mobiel)

Electrum is een van de oudste, meest populaire en meest vertrouwde Bitcoin-portefeuilles. Het is lichtgewicht en ondersteunt niet alleen multi-signature maar ook voor koude opslag.

Net als de Armory-portemonnee hierboven, is de Electrum-portemonnee open-source onder een MIT-licentie, waardoor het voor iedereen mogelijk is om een ​​Electrum Bitcoin-knooppunt te gebruiken, waardoor de decentralisatie van het netwerk wordt verbeterd en elk storingspunt wordt vermeden..

Een van de belangrijkste voordelen van Electrum is de integratie met grote hardwareportefeuilles van derden, zoals Trezor en Ledger. Dit betekent dat de ondertekenaars van de Bitcoin-transactie hun privésleutels kunnen beheren vanuit hun beveiligde hardware-portemonnee – een van de veiligste plekken om sleutels op te slaan.

Electrum Multisignature Portemonnee

Multisig instellen in een Electurm-portemonnee met 2-of-3

Iets anders dat ik erg leuk vond aan de Electrum-portemonnee, is dat deze maximaal 15 van de 15 geautoriseerde ondertekenaars van een Bitcoin-transactie kan ondersteunen. Dit is het meeste dat we hebben gezien voor multisig-portefeuilles in het algemeen (beetje veel als je het mij vraagt).

Electrum phishing &# 127907 ;: Aangezien Electrum gedecentraliseerde knooppunten gebruikt, zijn er in het verleden aanvallen geweest misbruikte dit. Aangezien portefeuilles met meerdere handtekeningen echter meer dan één privésleutel nodig hebben, is het onwaarschijnlijk dat de aanvallen hiermee effectief zijn geweest..

In tegenstelling tot de Armory-portemonnee heeft de Electrum eigenlijk een mobiele app met hun Android-versie. Het is beschikbaar in de Google Play Store en de recensies lijken nogal gepolariseerd. Ze zijn óf heel positief óf heel negatief met klachten over bruikbaarheid.

Daarom bent u waarschijnlijk het meest geschikt om de desktopportefeuilles te gebruiken voor uw multisig-ondertekening en configuratie. De Electrum-portemonnee is beschikbaar voor Windows, Linux en Mac OS als desktopversie.

3. BitPay (portemonnee voor desktop en mobiel)

De BitPay-portemonnee is de officiële portemonnee van BitPay, de grootste Bitcoin-betalingsprocessor die momenteel op de markt is. Het heeft ondersteuning voor multi-handtekening om Bitcoin en Bitcoin Cash te beveiligen met maximaal 2 van de 3 geautoriseerde ondertekenaars.

Hoewel de BitPay-portemonnee niet 100% open source is, is deze gebaseerd op de Copay-portemonnee die (bekijk Copay GitHub​U heeft echter de volledige controle over uw privésleutel en deze zal nooit naar de BitPay-servers worden verzonden.

Op het punt van servers gebruikt BitPay hun eigen servers en er zijn geen servers van derden betrokken bij de transacties. Dit is een pro omdat het de phishing-aanval vermijdt die we hierboven noemden, maar het kan een nadeel zijn omdat het een single point of failure is (in het geval van DDoS-aanvallen).

Net als de Electrum-portemonnee heb je mobiele apps voor de BitPay-portemonnee. Ze hebben allebei een iOS en een Android-versie die beschikbaar zijn in de respectievelijke app stores. In tegenstelling tot de Electrum-portemonnee lijken de recensies voor deze apps veel meer aan de positieve kant te zijn.

Uiteraard heb je ook standaard ondersteuning op pc met een Windows-, Linux- en Mac OS-versie. Je hebt ook browserondersteuning via hun Chrome-extensie. Ik kies echter liever voor de desktopversies.

4. BitGo (desktop-, mobiele en webportemonnee)

BitGo is een populaire en veilige portemonnee-optie die speciaal is afgestemd op de behoeften van zakelijke gebruikers. Met een geavanceerde API biedt het toegang tot meer dan 100 cryptocurrencies naast Bitcoin, en wordt het gebruikt om de hot wallets van uitwisselingen zoals Bitfinex, Bitstamp, ShapeShift en anderen van stroom te voorzien..

Het biedt plaats aan maximaal 3 van de 3 autorisatoren en is ook compatibel met de Ledger-hardware wallet. BitGo splitst gebruikersrollen op in beheerder, spender en kijker om de toegang te beperken op een need-to-know-basis. De beheerder beheert het accountbeleid en de goedkeuringen, de uitgever kan transacties op de rekening initiëren en kijkers zijn degenen met boekhoud-, audit- of belastingrapportagerollen.

Hot Wallets &# 128293 ;: BitGo heeft ook een unieke hot wallet-oplossing die past bij de behoefte van grote vermogensbeheerders en beurzen. Hierdoor hebben de klanten van het bedrijf toegang tot hun beveiligde omgeving via en API en kunnen ze de transacties autoriseren.

BitGo stelt u ook in staat om bepaalde beleidsregels vast te stellen die het gebruik van de portemonnee regelen. Deze omvatten zaken als transactielimieten, snelheidslimieten, witte lijsten en definitieve goedkeurder. Al deze functies fungeren als aanvullende beveiligingsmaatregelen in geval van een inbreuk.

De BitGo-wallets worden bediend via de opdrachtregel en hebben geen grafische gebruikersinterface. Ze zijn dus niet de meest gebruiksvriendelijke wallets en zijn beter geschikt voor bedrijven die over de technische knowhow beschikken om deze wallets op te zetten..

5. Carbon Wallet (Web Wallet)

De Carbon portemonnee is misschien niet voor iedereen geschikt vanwege de centralisatie en het ontbreken van open source-code, maar het is ook gemakkelijk te gebruiken, waardoor het ideaal is voor mensen die nieuw zijn in cryptocurrencies en portefeuilles met meerdere handtekeningen. Het maakt gebruik van een unieke functie met meerdere handtekeningen om uw Bitcoin te beveiligen met 2 privésleutels die onder uw controle blijven.

Dit soort configuratie is niet extreem geavanceerd en is misschien beter geschikt voor individuele gebruikers die de veiligheid van twee sleutels willen. Het is veel riskanter omdat het een webportemonnee is die veel meer aanvalsvectoren heeft dan desktopportefeuilles.

Carbon Web Portemonnee

Gebruikersinterface van Carbon Web Wallet

Als het gaat om het gebruik van de Carbon Wallet, wordt de eerste handtekening gegenereerd nadat u deze met uw wachtwoordzin via de browser heeft gedecodeerd. De tweede sleutel wordt vastgehouden op uw smartphone die u aanvankelijk aan de portemonnee hebt gekoppeld tijdens het instellen. Met beide sleutels kunt u de portemonnee ontgrendelen.

6. BTC.com-portemonnee (mobiele en webportemonnee)

De BTC.com-portemonnee is in 2016 gemaakt door Bitmain en is een gebruiksvriendelijke portemonnee met meerdere handtekeningen die werkt op zowel mobiele Android- als iOS-apparaten en een webgebaseerde interface heeft..

In alle gevallen zijn de privésleutels in het bezit van de gebruiker en worden ze nooit naar de BTC.com-servers gestuurd, en de codebasis voor de portemonnee is open-source en er is bevestigd dat deze veilig en vrij van kwaadaardige code is. Naast ondersteuning voor Bitcoin, heeft het ook ondersteuning voor Bitcoin Cash.

In termen van multi-signature setups bieden ze een unieke 2-of-3 multisig setup. Er worden drie sleutels gegenereerd waarvan er één is versleuteld in uw portemonnee, één wordt u gegeven in pdf-vorm en de derde wordt bewaard op BTC.com. Als u dus een verdachte activiteit uit uw portemonnee opmerkt, kunt u deze ‘pauzeren’ door BTC.com te instrueren de transactie niet te ondertekenen.

BTC.com Multisig-app

De BTC.com-app in het iStore

Ze hebben natuurlijk maar één van de sleutels, zodat ze geen geld uit uw portemonnee kunnen sturen. Ze kunnen u er ook niet van weerhouden het geld over te maken als u beide sleutels heeft. Net als de Carbon Wallet is dit waarschijnlijk een andere oplossing die het meest geschikt is voor een persoonlijke portemonnee met extra beveiliging.

De beoordelingen in de App Stores zijn eigenlijk best goed en BTC.com heeft een 3,9 ster in de iTunes store en een 4,1 sterren in de Google Play Store. Wat echter verdacht is, is dat er recentelijk een aantal schriftelijke klachten zijn ingediend die niet de gegeven beoordelingen weerspiegelen (mogelijk bots).

7. Freewallet (mobiel & Web Portemonnee)

Hoewel Freewallet technisch gezien geen Bitcoin-portemonnee met meerdere handtekeningen is, is het mogelijk om het te configureren om dezelfde functionaliteit van meerdere handtekeningen na te bootsen, en dus in wezen meerdere handtekeningen te maken. Dit wordt gedaan door verplichte e-mailgoedkeuringen in te schakelen voor elke transactie in de beveiligingsinstellingen van de Freewallet.

Tenzij op de link in de e-mail wordt geklikt, worden transacties niet goedgekeurd. U kunt zelfs maximaal drie verschillende e-mailadressen specificeren om elke transactie te verifiëren, waardoor meer dan één autoriserende partij voor elke transactie zou kunnen beschikken.

Met deze opstelling kunt u natuurlijk de vereiste handtekeningfunctie van echte portefeuilles met meerdere handtekeningen niet nabootsen. Dit komt omdat u de verificatie van elk e-mailadres nodig heeft waarop moet worden geklikt om een ​​transactie te autoriseren. Dus als een persoon de toegang tot zijn of haar e-mail verliest (of u hem niet kunt pakken), kunt u de transactie niet ondertekenen.

Freewallet Android Multisig

De Android Freewallet-app in de Google Play Store

Een andere reden waarom ik denk dat de Freewallet minder de voorkeur heeft dan de andere, is omdat het niet alleen niet open source is, maar je hebt ook geen controle over de daadwerkelijke sleutels. Freewallet is een bewaarder van de enkelvoudige portefeuillesleutel, wat betekent dat u volledig op hun veiligheid en eerlijkheid moet vertrouwen.

Niet jouw sleutels &# 128273 ;: Velen in de cryptocurrency-gemeenschap kennen die mantra van “niet uw sleutels, niet uw Bitcoin”. Aangezien Freewallet de controle over uw sleutel behoudt, zijn ze een vergelijkbare oplossing voor een zakelijk account op een gecentraliseerde centrale.

Freewallet heeft een aantal verschillende portefeuilles met één valuta, evenals hun “cryptocurrrency-portemonnee” voor meerdere valuta’s. Deze zijn beschikbaar op iOS, Android en via uw browser op een webportemonnee.

Gevolgtrekking

In theorie werken alle portefeuilles met meerdere handtekeningen volgens hetzelfde principe van het delen van privésleutels. Dit zorgt voor extra beveiliging omdat items niet toegankelijk zijn met slechts één sleutel. Het voegt een beveiligingslaag toe die ook risico’s over verschillende partijen kan spreiden.

In de praktijk implementeert elke portemonnee het gebruik van meerdere handtekeningen op verschillende manieren. Sommige staan ​​slechts 3 van de 3 autorisatoren toe en sommige staan ​​maar liefst 15 van de 15 autorisatoren toe. Carbon Wallet is uniek in het gebruik van meerdere handtekeningen voor een enkele gebruiker op twee apparaten, en BitGo heeft zich gericht op de zakelijke gebruiker.

De keuze van een geschikte portemonnee met meerdere handtekeningen voor uw Bitcoin-opslag hangt af van uw eigen behoeften. Elke portemonnee heeft zijn sterke punten, dus onderzoek en test elke portemonnee om te zien welke het beste is voor uw behoeften.

Als u een portemonnee met meerdere handtekeningen met meerdere partijen gaat gebruiken, zorg ervoor dat dat u minder handtekeningen nodig heeft dan het totale aantal medeondertekenaars. U wilt zich niet in een situatie bevinden waarin u de toegang tot een enkelvoudige sleutel verliest en daarom de munten niet kunt verplaatsen!

Met de juiste configuratie is een bitcoin-portemonnee met meerdere handtekeningen een ideale oplossing voor extra veiligheid en vertrouwen.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me