Beste Cardano-portefeuilles: Top 6 plaatsen om ADA veilig op te slaan

Cardano (ADA) is momenteel een van de meer populaire projecten in de ruimte die probeert de volgende generatie blockchain te bouwen, vaak blockchain v 3.0 genoemd.

Het wordt vergeleken met Ethereum omdat het de mogelijkheid heeft om slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties (dApps) te ondersteunen. Gezien deze intense interesse in het project, staat Cardano’s native ADA constant in de top 20 op CMC.

Als gevolg hiervan is er behoefte aan veilige ADA-wallets.

In deze post ga ik naar de top kijken 6 beste Cardano-portefeuilles en geef je enkele toptips om je ADA veilig op te bergen.

Top 6 Cardano-portemonnees

In tegenstelling tot veel van de ERC20-tokens en Bitcoin-forks, heb je minder selectie dan bij deze crypto’s. Er zijn echter een aantal open source wallets en portefeuilles van derden die op de plaat zijn gezet en ADA hebben geïntegreerd.

Deze selectie van de “beste” hardware wallet is gebaseerd op een aantal factoren, waaronder de veiligheid, gebruiksgemak, ontwikkelaarsondersteuning en communityondersteuning. Er kunnen andere portemonnees zijn die we niet noemen, dus u zult er DYOR op moeten doen.

Hoe dan ook, met dat uit de weg, laten we de ADA-portefeuilles bekijken (volgorde van voorkeur).

Ledger Nano (hardware portemonnee)

Voor de meest veilige opslag van uw ADA (of welke cryptovaluta dan ook), gaat er niets boven een hardwareportefeuille. Dit is een apparaat dat uw privésleutels in een veilige offline omgeving bewaart en er altijd voor zorgt dat, zelfs bij het ondertekenen van transacties, ze niet worden blootgesteld aan hackers / malware.

Ledger is een van de meest bekende producenten van hardware wallets voor cryptocurrencies. Het bedrijf bestaat sinds 2014 en is gevestigd in Frankrijk. Er zijn twee modellen van Ledger Nano. Je hebt de Ledger Nano S, het basismodel en de Ledger Nano X, het geavanceerde model.

De Nano S is een goedkopere en eenvoudige optie om uw ADA vast te houden. Daarnaast ondersteunt de hardware wallet meer dan 300 andere munten en tokens. De Nano S wordt geleverd met een eenvoudig LCD-scherm dat u via een USB-kabel kunt gebruiken met de Ledger Live-software op uw pc.

Er zijn echter enkele beperkingen met de Nano S. Prime, waaronder het feit dat je slechts een bepaald aantal portemonnee-apps tegelijkertijd op het apparaat kunt hebben. Mocht je op zoek zijn naar een iets betere optie dan kan je kiezen voor de Ledger Nano X.

Ledger Nano X ADA Portemonnee

Schaf vandaag nog uw Ledger Nano X aan

De Nano X is medio 2019 uitgebracht en biedt een hele reeks andere features. Deze omvatten zaken als Bluetooth-mogelijkheden en de mogelijkheid om maximaal 100 apps op het hardwareapparaat te installeren. De Nano X heeft ook ondersteuning voor enkele andere munten die je niet op het Nano S-apparaat kunt krijgen.

Pas op ​: Koop uw Ledger Nano-apparaat alleen in de officiële Ledger-winkel. Er is geen manier om te verifiëren dat een externe verkoper niet met het apparaat heeft geknoeid.

Beide portemonnees werken gemakkelijk door ze op een USB-poort van uw computer aan te sluiten, en de Nano X kan ook met uw smartphone synchroniseren, zodat u uw munten altijd en overal kunt beheren. Beide hardwareapparaten bevatten tweefactorauthenticatie en een unieke, gebruiksvriendelijke interface.

Wanneer u een van beide portefeuilles instelt, kunt u uw eigen beveiligde pincode instellen en worden privésleutels gegenereerd met behulp van een beveiligd zaad van 24 woorden. Bovendien wordt de portemonnee ook geleverd met een Chrome-extensie die in een browser kan worden gebruikt, en beide wallets zijn compatibel met de Yoroi- en AdaLite-wallets van derden..

Trezor Model T (hardware portemonnee)

De Trezor Model T is de andere populaire hardware wallet, en het is een verbeterde versie van de originele Trezor Model One. Het ondersteunt de ADA-munt van Cardano, evenals honderden andere altcoins. Het kost € 149 en kan rechtstreeks bij Trezor worden gekocht.

Trezor was een van de allereerste hardware wallets en ontwikkelt al meer dan vijf jaar hardware wallet-oplossingen. De portemonnee is ontwikkeld door Satoshi Labs, een bedrijf dat is gevestigd in Tsjechië.

Net als zijn rivaal, de Ledger, is de Trezor een klein apparaat, vergelijkbaar in grootte met een flashstation, en gebruikt het een klein OLED-scherm om transacties te autoriseren. De Trezor Model T heeft echter een kleurenaanraakscherm dat gemakkelijker muntbeheer zou kunnen vergemakkelijken.

Trezor Model T Cardano ADA

Wat is inbegrepen bij de Trezor Model T. Image via Trezor

Aangezien dit een hardwareportefeuille is, worden de privésleutels op het apparaat bewaard en worden ze nooit blootgesteld aan hackers. De Trezor Model T maakt verbinding met de Trezor Bridge die met een USB-kabel op uw laptop is geïnstalleerd. Vervolgens kunt u, eenmaal verbonden met de bridge, de Trezor Chrome-extensie gebruiken om uw activa te beheren.

Als u op zoek was naar een goedkopere optie dan de Model T, ondersteunt de Trezor op instapniveau (Trezor Model One) helaas geen Cardano ADA. In tegenstelling tot de Ledger Nano-apparaten, zijn er in feite een aantal munten die de Model One niet ondersteunt, wat de Model T wel doet.

Daedalus Wallet (Desktop Wallet)

Daedalus is de officiële portemonnee gemaakt door de Cardano-ontwikkelaars. De portemonnee is veilig, gebouwd bovenop Electron, dat zich in de loop der jaren heeft bewezen als een open-source ontwikkelingsplatform.

Daedalus is een desktopclient met volledige knooppunten, wat betekent dat je voldoende ruimte op je pc nodig hebt om de hele blockchain te downloaden, en genoeg geduld om te wachten tot de blockchain is gedownload en gesynchroniseerd.

Daedalus Portemonnee Cardano ADA

Gebruikersinterface voor Daedalus op Windows & Mac. Afbeelding via IOHK

U kunt deze portemonnee uitvoeren op de drie belangrijkste desktopbesturingssystemen: Windows, Linux en macOS. Helaas is er nog geen ondersteuning voor mobiele besturingssystemen voor Android en iOS, maar de ontwikkelaars werken eraan om deze mobiele versies uit te brengen. Ook in ontwikkeling is de mogelijkheid om ADA in de Daedalus-portemonnee in te zetten en meer ADA te verdienen met je ingezette ADA.

Open source &# 128104; ‍&# 128187 ;: Een van de belangrijkste voordelen van Daedalus is dat het open source is. Dit betekent dat u een kijkje kunt nemen in het broncode achter de Daedalus-portemonnee en bevestig de robuustheid van de code. Velen in de cryptogemeenschap zijn van mening dat het onderzoek van een open source-gemeenschap sterkere code betekent.

Een andere geplande functie is ondersteuning voor Bitcoin en Ethereum Classic, en de mogelijkheid voor ontwikkelaars om applicaties van derden te maken om nieuwe functionaliteit aan de portemonnee toe te voegen.

Er moet ook worden opgemerkt dat de Daedalus-portemonnee de functionaliteit bevat om een ​​papieren portemonnee te maken, waardoor uw ADA gemakkelijk in de koude opslag wordt geplaatst. We zullen hieronder bespreken hoe u een papieren Daedalus-portemonnee kunt maken.

AdaLite Wallet (webportemonnee)

De AdaLite portemonnee is een lichtgewicht webgebaseerde portemonnee die voorheen bekend stond als de CardanoLite. Het is snel en veilig en kan op verschillende manieren worden gebruikt om toegang te krijgen tot uw ADA.

De AdaLite-portemonnee is natuurlijk gemaakt met het oog op veiligheid, maar de ontwikkelaars wilden ook een portemonnee maken die gebruiksvriendelijker was. Het gebruik van de AdaLite-portemonnee vereist geen downloads, installaties of registraties. Wijs eenvoudig uw webbrowser naar het AdaLite-URL.

Voorzichtig ​: Webportefeuilles zijn niet de veiligste die er zijn, omdat ze vatbaar zijn voor phishingaanvallen door hackers. Daarom moet u ervoor zorgen dat u de juiste URL bezoekt (https://adalite.io).

Wanneer u een nieuwe portemonnee aanmaakt met AdaLite, krijgt u een geheugensteuntje van 12 woorden. Bewaar deze zin veilig, het is de sleutel tot uw portemonnee, en als u deze verliest, verliest u ook de toegang tot al uw geld.

ADAlite Wallet UI

Gebruikersinterface van de ADALite-portemonnee. Afbeelding via Adalite-portemonnee

De reden is dat AdaLite een door uzelf gehoste portemonnee is, dus uw privésleutels blijven alleen in uw bezit. Zelfs de AdaLite-website bevat uw gegevens niet. En er is ook geen back-up van uw portemonnee met geld die daar wordt bewaard.

Pro-tip &# 129299 ;: Aangezien Adalite uitsluitend in de browser werkt en nooit met een server communiceert, kunt u het ook gebruiken terwijl u geen verbinding met internet heeft. Dit is misschien ook een veiligere optie voor het geval er ooit een situatie was waarin hackers de ADAlite-broncode hebben gecompromitteerd. Navigeer gewoon naar de website en koppel vervolgens uw internet los.

Ten slotte is de AdaLite-portemonnee ook compatibel met zowel de Trezor- als Ledger-hardwareportefeuilles en met de Daedalus-desktopportemonnee, zodat u deze op veel plaatsen kunt gebruiken om toegang te krijgen tot uw geld..

Iets waar je bij de Adalite wallet rekening mee moet houden, is dat wanneer Staking eindelijk wordt ondersteund op het Cardano netwerk, je deze wallet niet kunt gebruiken om staking beloningen te verdienen. Dit komt omdat het een ‘lite’-portemonnee is die niet de hele blockchain downloadt en daarom niet kan synchroniseren met de inzet.

Atomic Wallet (Desktop & Mobiel)

Voor degenen onder u die op zoek zijn naar een gratis multi-valuta cryptocurrency-portemonnee om uw Cardano ADA op te slaan, dan kunt u de Atomic Wallet proberen. Dit is een externe portemonnee die ondersteuning biedt voor meer dan 500 verschillende munten en tokens.

Deze portemonnee wordt ook ondersteund op meerdere apparaten en besturingssystemen. Het is bijvoorbeeld beschikbaar op Windows, Mac, Linux, iOS en Android. Dit betekent dat u de wallet zowel op uw homecomputer als ook niet op een mobiel apparaat kunt bedienen.

Er zijn een hele reeks andere functies die de Atomic-portemonnee bevat. Ze hebben bijvoorbeeld ondersteuning voor Atomic Swaps voor ondersteunde munten. Die munten die niet worden ondersteund, kunnen de ChangeNOW- of Changelly-integraties gebruiken. Dus als u ADA daar in de portemonnee wilt kopen zonder eerst naar een beurs over te schakelen, heeft u deze optie.

Atomic Wallet ADA

De Atomic Multicurrency Wallet. Afbeelding via Atomicwallet.io

Je hebt ook fiat-integraties met deze portemonnee, wat betekent dat je creditcards kunt gebruiken om direct crypto te kopen. Deze creditcardkosten zijn natuurlijk behoorlijk hoog, dus u moet er rekening mee houden voordat u overweegt dat plastic eruit te halen.

Open source &# 129300 ;: Aangezien Atomic Wallet bedrijfseigen software van derden is, zijn de kernportefeuillebestanden niet open source. Hoewel dit voor sommigen geen probleem is, zouden voorstanders van open source beweren dat dit de beveiliging van de code kan verminderen.

Hoewel de Atomic Wallet een geweldig alternatief lijkt voor je Cardano, is het onduidelijk of je hiermee je ADA op het netwerk kunt inzetten wanneer deze wordt gelanceerd – mis die sappige staking-opbrengsten niet.

Cardano Papieren Portemonnee (Papieren Portemonnee)

U kunt de Daedalus desktop wallet gebruiken om ook een papieren portemonnee aan te maken als u op zoek bent naar de zekerheid die deze vorm van koude opslag biedt. U kunt deze papieren portemonnee vervolgens op een veilige offline locatie bewaren, zoals een bankkluis, voor langdurig gebruik.

Volg deze stappen om een ​​papieren portemonnee met Daedalus te maken:

 1. Download en installeer Daedalus;
 2. Start na installatie Daedalus en klik op “maak een papieren portefeuillecertificaat”;
 3. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u kunt klikken op “PDF opslaan om af te drukken”;
 4. Na het opslaan van de PDF wordt een ander dialoogvenster gegenereerd waarin u wordt gevraagd het afgedrukte certificaat te verifiëren;
 5. U ontvangt een herstelzin van zevenentwintig woorden, met achttien woorden afgedrukt op de papieren portefeuille, terwijl de laatste negen door u moeten worden opgenomen. Bekijk de checklist, vink ze allemaal af en klik op ‘Doorgaan’;
 6. In het volgende scherm wordt u gevraagd om het certificaat in te vullen. Klik op ‘Doorgaan’;
 7. Vervolgens stelt u uw wachtwoordherstelzin in, controleert u de checklist en klikt u nogmaals op ‘Doorgaan’;
 8. Ten slotte ziet u een scherm met de tekst “Paper Wallet Certficate” waar u op “Finish” kunt klikken om de papieren portefeuille te genereren.

De portemonnee van bedrukt papier ziet er als volgt uit:

Daedalus papieren portemonnee

De bedrukte papieren portemonnee van Daedalus. Afbeelding via IOHK

De functie voor papieren portefeuilles verbetert de beveiliging omdat het afgedrukte certificaat niet door de printer in de cache kan worden opgeslagen of op een andere manier kan worden aangetast. Papieren portemonnees kunnen worden hersteld en weer online worden gebracht met Daedalus.

Er zijn natuurlijk nog andere risico’s die bij een papieren portemonnee horen waar je rekening mee moet houden. Dit zijn risico’s die samenhangen met de fysieke aard ervan. Het kan worden verloren, gestolen of vernietigd. Ga dus alleen met een papieren portemonnee als je deze in een veilige koude opslag gaat bewaren.

Gevolgtrekking

En daar heb je het, mijn lijst met de 6 beste Cardano-portefeuilles waar je je ADA kunt bewaren. Als u niet de veiligste optie wilt, kunt u een hardwareportefeuille niet verslaan. Daedalus is natuurlijk open source en stelt u in staat om in te zetten wanneer het netwerk live gaat.

Als alternatief, als u op zoek bent naar een zeer functionele portemonnee voor meerdere valuta’s, kunt u kiezen voor de Atomic-portemonnee. En tot slot, voor snelle opslag van ADA voor een lange termijn hodl, kunt u altijd kiezen voor de optie papieren portemonnee – eenvoudig maar relatief veilig (indien correct gedaan).

Natuurlijk, ongeacht in welke portemonnee u besluit uw Cardano op te slaan, moet u er zeker van zijn dat u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Als u de Daedalus- of de Atomic-portemonnee gebruikt, moet u ervoor zorgen dat uw pc vrij is van malware en dat u antivirussoftware installeert.

Als je gaat kiezen voor de eenvoudige Web Wallet in Adalite, dan moet je ervoor zorgen dat je naar de juiste site gaat en niet op een phishing-pagina zit. En natuurlijk, met al deze opslagopties – wees voorzichtig met wie je het vertelt. Niets kan u beschermen tegen fysieke afpersing.

Beste plaatsen om ADA te kopen

 • Binance
 • Bittrex
 • Kraken
 • Huobi

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me