Beste Cosmos ATOM-portefeuilles: 7 veiligste opslag- en uitzetopties

Cosmos (ATOM) is een project dat probeert de problemen van schaalbaarheid op te lossen & interoperabiliteit die blockchains teistert. Ze willen een “internet van blockchains” bouwen …

Een van de eerste blockchains die op Cosmos is gebouwd, is de Cosmos Hub en het oorspronkelijke token is de ATOM. Het wordt niet gebruikt als opslag van waarde of als uitwisselingsmedium, maar wordt in plaats daarvan gebruikt voor uitzetten op het Cosmos-netwerk.

Aangezien ATOM voornamelijk wordt gebruikt voor uitzetten, is het van cruciaal belang om de beste en veiligste portemonnee te vinden voor het opslaan van ATOM-tokens.

In dit bericht zal ik je de 7 beste ATOM-portefeuilles op de markt. Ik zal je ook enkele toptips geven als het gaat om het veilig opbergen van je ATOM.

Top 7 ATOM-portefeuilles

Cosmos is gebouwd op de Tendermint-kern en als zodanig is het een volledig native blockchain. In tegenstelling tot veel van de andere projecten die een ICO hebben opgeworpen, is ATOM niet uitgegeven op de Ethereum-blockchain. Dit betekent dat er mogelijk minder ERC20-tokens voor portefeuilles worden ondersteund.

Toch zijn er momenteel een paar opties voor gebruikers om hun ATOM-crypto op te slaan. Mijn criteria zijn voornamelijk gebaseerd op de veiligheid, ontwikkelaarsondersteuning en gebruiksvriendelijkheid van de gekozen portemonnee.

Dit is misschien geen allesomvattende lijst, omdat er mogelijk andere wallets zijn die beweren ATOM te ondersteunen. Als u deze portemonnees gaat gebruiken, zorg er dan voor dat deze brede gemeenschapsondersteuning heeft voordat u uw munten daarheen stuurt.

Met dat gezegd zijnde, laten we erin springen.

Ledger Nano S (hardware portemonnee)

Als het gaat om de beveiliging van portefeuilles, kan niets de effectiviteit van een hardwareportefeuille overtreffen. De Ledger Nano is misschien wel de meest bekende hardware wallet die momenteel op de markt is. Het ondersteunt meer dan 1.000 munten en tokens met een uitbreidende routekaart.

Het voordeel van het gebruik van een hardware wallet is dat uw privésleutels altijd op het apparaat worden bewaard in een koude opslagomgeving. Wanneer u de transactie moet ondertekenen, doet u dit op het apparaat en wordt deze nooit blootgesteld aan een online omgeving.

Het Ledger-apparaat maakt verbinding met uw pc via een USB-kabel waar u uw munten kunt beheren. Hoewel er een Ledger Live-app is die u kunt gebruiken om al uw andere munten te beheren, kan deze niet worden gebruikt om de ATOM op de portemonnee te beheren. Dit wordt gedaan door de Lunie-portemonnee te installeren die we hieronder behandelen.

Ledger Nano ATOM Portemonnee

Koop je Ledger Nano X in de officiële winkel

Als u ooit uw Ledger Nano-apparaat zou verliezen, kunt u het ook herstellen door de seed-woorden te gebruiken die u hebt ingesteld toen u het apparaat voor het eerst configureerde. Het is daarom belangrijk om deze op een veilige plaats te bewaren en back-ups te maken.

Top Tip &# 128175 ;: Als u een hardwareapparaat koopt, koop het dan in de officiële winkel en gebruik geen externe verkopers. Er kan met deze apparaten worden geknoeid.

Er zijn momenteel twee verschillende Ledger-apparaten die u kunt kopen. Het instapmodel is de Ledger Nano S die voldoende zou moeten zijn om uw ATOM op te bergen. Dit kost momenteel $ 41, waardoor het een van de meest betaalbare hardware-wallets is die momenteel op de markt is.

De Ledger Nano X kan echter ook worden overwogen. Dit kan veel meer apps tegelijkertijd ondersteunen, wat betekent dat u muntapps niet altijd hoeft te installeren en te verwijderen wanneer u ze gebruikt. Het heeft ook ondersteuning voor extra munten en is bluetooth ingeschakeld. Het komt echter met een prijskaartje van $ 119.

Zoals gezegd, moet u ofwel de Lunie Wallet of de Cosmostation gebruiken om uw munten op uw pc te beheren. Als u instructies wilt over hoe u dit moet doen, dit handige gids zou alles moeten dekken.

Lunie (web- en mobiele portemonnee)

De Lunie portemonnee was de officiële open source wallet ontwikkeld door het Cosmos-team. Sindsdien is Lunie afgesplitst als een afzonderlijk bedrijf dat de ontwikkeling van de portemonnee voortzet. Aangezien het voor het eerst is ontwikkeld door het Cosmos-team, is het misschien het meest geschikt om alle voordelen van het netwerk te benutten.

De Lunie-portemonnee kan worden gebruikt voor opslag en voor het uitzetten van ATOM-tokens. Het is ontworpen om uiterst gebruiksvriendelijk te zijn, en zelfs nieuwe gebruikers van cryptocurrency kunnen hun ATOM-tokens gemakkelijk beheren in de Lunie-portemonnee. Gebruikers kunnen ook deelnemen aan Cosmos-beheer via de Lunie-portemonnee.

lunie portemonnee ATOM

De gebruikersinterface van onlangs gelanceerde Lunie Wallet

Deze niet-bewaarplichtige portemonnee houdt privésleutels en seed-zinnen veilig. Het is beschikbaar als een webportemonnee, een browserextensie en is recentelijk uitgebracht voor mobiele Android- en iOS-apparaten.

Waarschuwing ​: Als u de Lunie Web Wallet gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u zich op de juiste URL (app.lunie.io​Dit komt door de dreiging van phishingaanvallen en andere social engineering-tactieken.

Een van de beste use-cases voor de Lunie-portemonnee is dat u uw ATOM kunt inzetten. Aangezien de Cosmos Hub een Proof-of-Stake-blockchain is, kunt u staking-opbrengsten verdienen en daarbij helpen om de veiligheid van het netwerk te waarborgen.

Lunie werkt er ook aan om hun portemonnee compatibel te maken voor alle uitzetmunten, iets wat opwindend is om naar uit te kijken in de toekomst. Als u op de hoogte wilt worden gehouden van de voortgang van de portemonnee op het gebied van uitzetten, kunt u hun volgen officiële blog.

Trust Wallet (mobiele portemonnee)

Trust Wallet is een bekende mobiele portemonnee, met versies beschikbaar voor zowel iOS- als Android-gebruikers. Naast de ondersteuning voor het ATOM-token, is het ook populair als de officiële portemonnee van het Binance-ecosysteem. Met de Trust Wallet verlaten uw privésleutels en zaden nooit uw apparaat.

Met de Trust Wallet kunnen ATOM-tokens worden uitgezet, en u kunt ATOM rechtstreeks vanuit de Trust Wallet kopen, wat buitengewoon handig is. Gebruikers waarderen ook de compatibiliteit met de Binance DEX, die toegang geeft tot eenvoudig handelen. Verder heeft de Trust Wallet een ingebouwde Web3-browser, waardoor interactie met gedecentraliseerde applicaties vanuit de wallet-app mogelijk is.

De Trust Wallet is beschikbaar op zowel iOS- als Android-apparaten. Ik wilde een idee krijgen van de feedback die de portemonnee heeft gekregen van degenen die de app hebben geïnstalleerd. Daarom dook ik in de iTunes Store en Google Play Store-feedback.

Ratins Trust Portemonnee ATOM

Beoordelingen van Trust Wallet. Bron: iTunes & Google Play

Zoals u kunt zien, waren gebruikers behoorlijk complimenteus over de portemonnee met over het algemeen positieve feedback. Iets anders dat bemoedigend is, is dat wanneer gebruikers een klacht hadden, het Trust Wallet-team snel reageerde op hun zorgen.

Een ander heel belangrijk voordeel van de Trust Wallet is net als de Lunie wallet, deze is volledig open source. Dit betekent dat de code voor iedereen beschikbaar is om te zien en volledig te controleren, wat bijdraagt ​​aan de beveiliging van de portemonnee. U kunt de Trust Wallet bekijken broncode hier.

Guarda Portemonnee

De Guarda portemonnee is een portemonnee voor meerdere valuta’s van derden. Dit betekent dat je naast ATOM ook tot 10.000 andere tokens en munten kunt opslaan – behoorlijk uitgebreid.

De portemonnee is beschikbaar op desktop en mobiel en wordt ondersteund op de meeste besturingssystemen. Houd er ook rekening mee dat u altijd de controle heeft over uw privésleutels en voor degenen onder u die uw beveiliging willen upgraden, is dat ook een optie via ondersteuning voor de ledger nano.

Iets anders dat u op de Guarda kunt doen dat niet op de andere wallets kan, is uw ATOM omwisselen. Precies daar in de portemonnee kunt u uw crypto ruilen voor een ander type cryptocurrency.

Guarda Cosmos

Screenshots van de Guarda Wallet op desktop / mobiel

Voor degenen onder u die uw ATOM willen inzetten, kunt u dat ook hier op de Guarda-portemonnee doen. Het instellen van uitzetten op de portemonnee is vrij eenvoudig als u deze stappen volgt. U kunt ook opmerken dat uitzetten wordt ondersteund op tal van andere cryptocurrencies zoals Tezos, NEO en Komodo.

Een andere heel leuke functie van de portemonnee is dat je ook klantenondersteuning hebt waar je contact mee kunt opnemen als je worstelt met een van de portemonnee-functies. Ze hebben ook een behoorlijk omvangrijk Telegram-kanaal met andere leden van de community.

Daarover gesproken, de recensies van de Guarda-portemonnee lijken behoorlijk positief te zijn en gebruikers hebben er goede ervaringen mee. Je kunt precies zien wat ze zeggen in hun app store-recensies. Voor degenen die problemen hadden, leek het Guarda-team snel te reageren.

Nog een ding dat u aan deze portemonnee zult waarderen, is dat het open source is. De meeste code achter hun portemonnee is beschikbaar in hun GitHub. Dit betekent dat de bredere ontwikkelaarsgemeenschap in staat is geweest om de code te onderzoeken en ervoor te zorgen dat deze robuust en veilig is.

Cosmostation Wallet (desktop en mobiel)

De Cosmostation wallet is beschikbaar voor iOS en Android mobiele apparaten, en als een gedecentraliseerde webportemonnee die kan worden gebruikt met de Ledger Nano S. Het is ook volledig open source wat betekent dat de code is open voor openbare beoordeling.

Behalve dat het een geverifieerde validator is op de Cosmos Hub, werkt de portemonnee ook als een universele uitzetportemonnee, met ondersteuning voor een aantal uitzetmunten. Momenteel ondersteunt het ATOM-, IRISnet-, Terra- en Tendermint-gebaseerde blockchains.

Door de Cosmostation-portemonnee te gebruiken, kunt u ATOM-tokens en een aantal andere tokens inzetten en beginnen met het verdienen van beloningen. Staking werkt door middel van delegatie naar Cosmostation en is uiterst veilig.

Cosmostation Portemonnees ATOM

Cosmostation Web & Mobiele portefeuilles

Door via Cosmostation uit te zetten, krijgt u een ondoordringbare structuur om verschillende aanvallen op het validatorknooppunt te voorkomen en 24/7 monitoring van kwaadaardig verkeer dat in en uit de Cosmostation-knooppunten komt.

Zoals gezegd werkt de Cosmostation ook met het Ledger Nano-apparaat. Dit betekent dat u uw privésleutels in het Ledger kunt houden terwijl u delegeert om uitbetalingen te verdienen. Het is ook vermeldenswaard dat Cosmostation overweegt om een ​​Hardware Security Module te implementeren die digitale sleutels beschermt.

Wetez Wallet (mobiele portemonnee)

De Wetez portemonnee begon als een Tezos (XTZ) staking wallet, maar is geüpgraded om een ​​aantal staking tokens te ondersteunen, waaronder ATOM. U kunt momenteel 14 verschillende tokens opslaan en inzetten, met ondersteuning voor 6 andere die momenteel in ontwikkeling zijn.

In tegenstelling tot veel andere universele portemonnees, staat de Wetez-portemonnee ook toe dat andere geautoriseerde validators in de portemonnee worden vermeld als een optie voor delegatie. Het maakt ook deelname aan het bestuur van het Cosmos-netwerk mogelijk.

Wetez Portemonnee ATOM

Schermafbeeldingen van Wetez Wallet van de iTunes Store

De Wetez-portemonnee is beschikbaar voor mobiele iOS- en Android-apparaten. De portemonnee biedt extra beveiliging met een dubbele tekenbeveiliging via het sleutelbeheersysteem. Ze beloven ook 24/7 inzetbaarheid van hun inzetknooppunten, evenals een lage latentie met hun goed presterende servers.

Helaas lijkt het alsof de Wetez Wallet niet open source is. Dit betekent dat u de robuustheid van de code niet onafhankelijk kunt verifiëren. Dit is met name relevant aangezien u uw ATOM delegeert zodat de knooppunten kunnen stemmen.

imToken Wallet (mobiele portemonnee)

Als laatste, maar zeker niet de minste, hebben we de imToken portemonnee, die wordt geleverd met handige functies. Naast ondersteuning voor ATOM-tokens, heeft het ook ondersteuning voor Bitcoin, Ethereum en andere tokens.

Het is momenteel alleen beschikbaar als mobiele portemonnee in beide iOS en Google Play winkel. De feedback in de iTunes store lijkt over het algemeen positief te zijn, hoewel het iets meer gevarieerd is in de Google Play Store.

De imToken-portemonnee heeft ingebouwde ondersteuning voor een gedecentraliseerde uitwisseling, zodat u tokens kunt uitwisselen zonder ooit uw portemonnee te verlaten. Dit is in tegenstelling tot de andere uitwisselingsfuncties die ik heb gezien in portefeuilles van derden, omdat je de ruil kunt doen via een slim contract.

imToken Wallet ATOM

imToken Wallet Screenshots in Google Play Store

Dit is een gedecentraliseerde centrale genaamd Tokenlon die is gebouwd op het 0x-protocol voor Dexs. Als je de handelsgegevens op de website zou geloven, hebben ze de afgelopen maand meer dan $ 16 miljoen aan volume voltooid met in totaal 9.000 transacties.

Naast de functie Decentralized Exchange, heb je ook de dApp-browser waarmee je kunt communiceren met dApps op de app. U kunt bijvoorbeeld het digitale identiteitssysteem gebruiken waarmee u zich voor KYC-doeleinden kunt aanmelden bij elke dApp – zonder twijfel een tijdbesparing.

Voor extra veiligheid biedt de portemonnee de mogelijkheid om tokens gekoeld op te slaan, of ze bieden ook het imKey-hardwareapparaat. Met imToken kunt u eenvoudig tokens uitwisselen en uitzetten, waardoor u tot 20% jaarlijks rendement op uw ingezette activa kunt verdienen.

Gevolgtrekking

En daar heb je het. Mijn lijst met de 6 beste portemonnees om je ATOM op te slaan. Naarmate de acceptatie voor het Cosmos Ecosystem groeit, zal ook de vraag naar ATOM-portefeuilles toenemen. Daarom zal deze lijst de komende maanden waarschijnlijk worden uitgebreid.

Als u op zoek bent naar het meest veilige alternatief, dan kunt u de voordelen van een hardware wallet zoals een Ledger Nano niet echt verslaan. U kunt ook uw ATOM inzetten en deelnemen aan het bestuur via de Lunie- of Cosmopolitan-portemonnee.

Je kunt deze wallets natuurlijk ook gewoon om mee te beginnen gebruiken. Aangezien ze mobiele apps hebben, kunt u ook uw positie volgen en uw uitzetresultaten observeren terwijl u onderweg bent. Als alternatief, als u een portemonnee wilt die meer munten ondersteunt, kunt u de Trust Wallet gebruiken – deze heeft tenslotte de buy-in van Binance.

Welke portemonnee u ook kiest, u zou moeten kiezen zorg ervoor dat dat u portemonnee-beveiliging 101 volgt. Maak altijd een back-up van uw startwoorden en bewaar ze op een veilige locatie. Controleer uw browseradres nogmaals en vermijd verdachte downloads.

En, last but not least, hodl in het geheim! Als iemand weet dat je crypto bezit, word je een doelwit.

Beste plaatsen om ATOM te kopen

  • Binance Exchange
  • Kraken
  • Huobi
  • Bittrex

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me