Beste crypto-belastingsoftware: Top 7 belastingtools voor crypto

Ben Franklin zei dat het enige dat zeker is in het leven de dood en belastingen is, en hoewel cryptocurrencies pas na 240 jaar zouden worden gecreëerd, blijft hetzelfde vandaag waar. Als u inkomsten uit crypto heeft, moet u de belastingdienst betalen.

Dat is gemakkelijk te zeggen, maar door het proces vragen velen zich af waar ze moeten beginnen en hoe ze verder moeten gaan. Bovendien kan het verzamelen van informatie over al uw transacties en het opnemen ervan in uw belastingaangiften een ontmoedigende taak zijn.

Maak je geen zorgen over mijn mede-hodlers, want in deze post ga ik je precies geven wat je moet weten. Ik ga je ook 8 van mijn favoriete crypto-belastingtools geven & software die dit proces zou kunnen vereenvoudigen.

Maar laten we, voordat we erin duiken, eens kijken naar enkele belastingregels.

Wereldwijde Crypto-belastingbehandeling

Als u zich in de VS, het VK, Japan, Frankrijk of Australië bevindt, is crypto-belasting iets dat u serieus moet nemen. Dit zijn de landen die al belastingregels hebben en ze verwachten van hun burgers dat ze die belastingen betrouwbaar betalen.

Hier is een tafel uit de CryptoResearch-rapport die laat zien hoe cryptocurrencies door deze landen worden geclassificeerd en welke belastingen burgers moeten betalen:

Land Hoe Crypto wordt geclassificeerd Type betaalde belasting
Verenigde Staten Eigendom Vermogenswinstbelasting
Australië Eigendom Vermogenswinstbelasting
Japan Juridische betalingswijze Inkomstenbelasting

Vermogenswinstbelasting

Verenigd Koninkrijk Activa / privégeld Vermogenswinstbelasting
Frankrijk Roerende goederen Een vast tarief van 19% plus anderen

Zoals u kunt zien, variëren de belastingwetten voor cryptocurrency per rechtsgebied. Afgezien daarvan zijn er nog steeds veel handige tools voor het berekenen van crypto-belasting en voor het vereenvoudigen van het papierwerk.

Veel van deze software werkt voor een onbeperkt aantal landen, kan gegevens van crypto-uitwisselingen importeren en alle juiste belastingformulieren genereren. Denk aan deze tools zoals TurboTax, maar dan voor cryptocurrency-activiteit.

Zodra u al uw cryptorecords via deze software heeft verzameld, kunt u alles naar uw belastingaccountant brengen om erachter te komen, of u kunt software voor belastingaangifte gebruiken en alles zelf afhandelen.

Hoewel crypto-belasting voor velen intimiderend is, maakt het gebruik van deze tools het echt vrij eenvoudig, en er is niets te vrezen bij het indienen van belastingen. Volgens Coinbase

Alle verkopen, conversies, betalingen, donaties en verdiende inkomsten van cryptovaluta worden gerapporteerd door Amerikaanse belastingbetalers

De volgende gebeurtenissen worden als belastbaar beschouwd in bijna alle rechtsgebieden waar belasting over cryptocurrencies moet worden betaald:

  • Wanneer u uw cryptocurrency verkoopt voor fiat (USD, GBP, AUD, JPY, EUR…)
  • Uw cryptocurrency inwisselen voor een andere cryptocurrency
  • Uw crypto-activa gebruiken om te betalen voor goederen of diensten
  • Wanneer u cryptocurrency ontvangt als inkomsten (hetzij via mijnbouw of als betaling voor diensten die aan een derde partij worden aangeboden)

Er zijn echter enkele cryptotransacties die niet belastbaar zijn, en het is goed om te weten wat deze zijn, zodat u niet per ongeluk te veel belasting betaalt. Voorbeelden zijn donaties aan goede doelen, het overboeken van cryptovaluta tussen portemonnees en het kopen en vasthouden van cryptovaluta. De belastingautoriteiten van andere landen hebben soortgelijke uitspraken gedaan.

In de VS hebben de belastingautoriteiten verklaard dat zelfs als een aangifte nu wordt geaccepteerd, deze openstaat voor controle door de IRS en dat belastingbetalers kunnen worden gevraagd om jaren later een gewijzigde aangifte in te dienen en belastingen terug te betalen..

Top 7 beste crypto-belastingtools

Het goede nieuws is dat er software is die identificeert welke transacties belastbaar zijn en welke niet, zodat u die beslissing niet zelf hoeft te nemen.

Ze doen dit door middel van een reeks vragen, die ook worden ingevoerd in de juiste belastingformulieren. De belastingtarieven zullen ook proberen uw belastingaanslag te verlagen door gebruik te maken van aftrekposten voor vermogensverlies als u verliezen heeft geleden op uw cryptohandel- en investeringsactiviteiten.

Afgezien daarvan zijn hier de top 8 cryptocurrency-belastingsoftwaretools die vandaag beschikbaar zijn voor handelaren en investeerders.

CryptoTrader.Tax

Hoewel sommige van de crypto-belastingsoftware verderop in deze lijst behoorlijk ingewikkeld lijken, is dat niet het geval CryptoTrader.Tax. Volgens de website kunt u uw crypto-belastingen op “de gemakkelijkste en meest betrouwbare manier” afronden.

De tool ondersteunt meer dan 35 verschillende beurzen, waardoor het eenvoudig is om uw transacties te importeren en gemakkelijk winsten en verliezen voor het hele jaar te berekenen. Het wordt echt niet veel eenvoudiger of eenvoudiger.

Er zijn tal van andere handige functies op het platform ingebakken, waardoor het voor iedereen een zeer eenvoudige methode is om hun belastingplicht te berekenen op basis van hun cryptocurrency-activiteiten. Een van deze functies is de automatisering van alle rapporten en formulieren die nodig zijn bij het indienen.

CryptoTrader belastingoverzicht

Hoofdgebruikersinterface van CryptoTraderTax

CryptoTrader.tax genereert niet alleen het IRS-formulier 8949, het maakt ook een Audit Trail Report, een Short & Verkooprapport op lange termijn, een inkomstenrapport over cryptovaluta en vele andere. Het platform stelt gebruikers vervolgens in staat om deze rapporten te downloaden, zodat ze de gegevens kunnen integreren in programma’s zoals TurboTax en TaxAct, of ze naar een belastingaccountant kunnen sturen..

Door CryptoTrader.tax het hele jaar door te gebruiken, kunnen handelaren hun winsten en verliezen en hun belastingplicht in de gaten houden. Dit kan helpen bij het verminderen van vermogenswinst en belastbare gebeurtenissen als dat nuttig is.

Handelaren kunnen gratis aan de slag met het platform en als ze het gebruiken om een ​​dossier in te dienen, zijn er gedifferentieerde prijzen van $ 49 tot $ 299 per belastingjaar op basis van het aantal geïmporteerde transacties.

Dit is een crypto-belastingoplossing die het eenvoudig maakt om uw belastingen te beheren en dat tegen een redelijke prijs. Bovendien vermindert of elimineert het veel van de stress die gepaard gaat met crypto-belastingen en biedt het betrouwbare en nauwkeurige belastingrapporten.

Koinly

Koinly combineert cryptoboekhouding en belasting in één softwarepakket. De gebruikersinterface is een van de beste op het gebied van crypto-belasting en ondersteunt niet alleen belastingaangifte voor de VS, Australië en Canada, maar ondersteunt ook belastingaangifte voor meer dan 20 andere landen.

Dit zijn ook niet alleen generieke bestanden die worden gegenereerd. Dit zijn daadwerkelijke rapporten die gebruikers rechtstreeks bij hun belastingdienst kunnen indienen. Amerikaanse gebruikers ontvangen bijvoorbeeld een ingevuld Formulier 8949 en Schema D in pdf-formaat.

Koinly heeft natuurlijk een API waarmee het verbinding kan maken met grote exchanges, en ondersteunt meer dan 300 verschillende exchanges, meer dan 70 wallets en meer dan 6000 blockchains. Het zal de volledige transactiegeschiedenis van gebruikers snel en gemakkelijk synchroniseren.

Koinly Tax-functies

Kenmerken van de Koinly Tax Tool

Wat dit platform echt onderscheidt, is dat het niet alleen om belastingen gaat. Je kunt het ook gebruiken om je cryptoportfolio bij te houden, te kijken hoe het in de loop van de tijd verandert en om een ​​aantal heel mooie grafieken te genereren. Hoewel er zeker andere tools voor het volgen van portfolio’s zijn, blinkt Koinly uit door zowel portfolio-tracking als tools aan te bieden om belastingen te controleren en te verlagen.

Koinly heeft een functie die transfers tussen uitwisselingen en uw eigen portemonnee afstemt, waardoor onnodige belastingen worden vermeden. Het heeft ook een slim foutafhandelingssysteem dat waarschuwt wanneer er verschillen in de gegevens zijn of wanneer er mogelijk onnauwkeurigheden in het belastingrapport staan. Ze hebben ook een crypto-belastinggids om gebruikers te helpen het meeste uit het platform te halen.

Met Koinly kunnen gebruikers ook gratis aan de slag. Betaling is alleen vereist om rapporten te genereren. Prijzen variëren van $ 79 voor maximaal 300 transacties tot $ 399 voor maximaal 10.000 transacties.

TaxBit

Een andere geweldige alternatieve crypto-belastingtool is die van TaxBit. Dit is een van de weinige crypto-belastingsoftwarepakketten die is opgericht door blockchain-CPA’s en belastingadvocaten voor cryptocurrency.

Niet alleen dit, maar TaxBit is het enige bedrijf op de lijst dat aanzienlijke durfkapitaalfinanciering heeft ontvangen. In januari van dit jaar hadden ze een seed-ronde van $ 5 miljoen aangekondigd van een aantal bekende investeerders. Dit zijn onder meer Peter Thiel’s Valar Ventures en Winkelvoss Capital (en vele anderen).

Dus je weet dat de software krachtige ondersteuners heeft, maar is het goed?

TaxBit-dashboard

TaxBit-gebruikersinterface

Ten eerste, hoewel dit een crypto-belastingtool is (ondersteunt meer dan 4.200 munten), ondersteunt het ook een reeks andere activa. Zoals grondstoffen, aandelen en andere fiat-valuta’s. Dit betekent dat u het voor uw andere handelsdoeleinden kunt gebruiken.

TaxBit werkt ook samen met tal van beurzen, zodat u uw transacties snel en gemakkelijk kunt volgen. Dit zijn onder meer Kraken, Coinbase Pro, Bitstamp en nog veel meer.

Iets anders dat ik erg leuk vond, was hun tool voor portfolio-analyse. In tegenstelling tot de meeste software die pas aan het einde van het jaar wordt gebruikt om de aangiften te genereren, stelt TaxBit u in staat om uw portefeuille live en continu te volgen. Dit geeft u een volledig beeld van uw potentiële fiscale positie op dit moment.

U zult ook de onveranderlijke audittrail waarderen die is ontworpen door CPA’s. Dit betekent dat, zelfs als u ooit een audit van de IRS zou krijgen, u gemakkelijk in elke transactie kunt inzoomen en kunt zien hoe winsten / verliezen werden berekend op basis van kosten.

TaxBit-audittrail

TaxBit-gebruikersinterface

Met de software kunt u ook uw persoonlijke belastingtarief aanpassen. Met behulp van de demografische informatie die u verstrekt, berekent TaxBit uw individuele belastingtarief door rekening te houden met het staats- en federale niveau. Dit kan u een zo nauwkeurig mogelijk beeld geven van uw aansprakelijkheid of terugbetaling.

En tot slot, als het gaat om het indienen van uw formulieren bij de IRS, kunt u deze eenvoudig downloaden IRS-formulier 8949 met al uw transacties. U kunt dit downloaden in een eenvoudig pdf-formulier om naar uw accountant te sturen of u kunt het downloaden voor gebruik in belastingaangiftesoftware zoals TurboTax, TaxAct et al..

Als het op prijs aankomt, heeft TaxBit drie niveaus. Ze hebben basis voor $ 50, Plus voor $ 175 per jaar en Pro voor $ 500 per jaar. Hieronder vindt u wat elk van de prijsopties inhoudt:

  • Basic: 250 transacties, 10 uitwisselingen / portefeuilles, belastingformulier voor het huidige jaar en chatondersteuning.
  • Plus: 2500 transacties, onbeperkt ruilen / portefeuilles, alle belastingformulieren en chatondersteuning.
  • Pro: 25.000 transacties, onbeperkt ruilen / portefeuilles, alle belastingformulieren en telefonische CPA-ondersteuning

CoinTracking

CoinTracking noemt zichzelf de leider in rapportage en tracking van cryptocurrency, en met meer dan 490.000 klanten, waaronder meer dan 750 zakelijke klanten, hebben ze misschien niet ongelijk. CoinTracking is bijzonder gedetailleerd en gebruikers zullen precies weten hoe hun portefeuille presteert, hoe gediversifieerd ze zijn en wat hun belastingdruk het hele jaar door zal zijn.

CoinTracking heeft een webgebaseerde oplossing die een gemakkelijke verbinding met uitwisselingen mogelijk maakt via een API of via CSV-bestanden. Hierdoor kan CoinTracking de volledige handelsgeschiedenis van een gebruiker weergeven en winsten, verliezen en verschuldigde belastingen bepalen. Eindrapporten kunnen in een aantal indelingen worden gegenereerd, waaronder CSV, PDF, XLS, XML en JSON.

CoinTracking belastingrapport

De functie CoinTracking Tax Report

Het platform verzamelt alle transacties die via de verbonden accounts zijn gedaan en laat precies zien wat er is verzonden of ontvangen, en de exacte transacties die in de loop van het jaar zijn gedaan.

Het platform toont ook de historische muntprijzen op het moment dat de transacties werden uitgevoerd, en heeft meer dan 11 jaar aan gegevens over meer dan 7.000 altcoins. Meer dan 70 uitwisselingen worden ondersteund, waaronder meer dan een dozijn die zijn gesloten.

CoinTracking begint met een gratis laag die kan worden gebruikt voor maximaal 200 transacties, hoewel de belastingaangifte en gekoppelde accounts beperkt zijn. Om de functies volledig te ontgrendelen, is een Pro-account nodig. Dit is slechts $ 9,99 per belastingjaar en dekt maximaal 3.500 transacties. Onbeperkte transacties zijn een betaalbare $ 49,99 per belastingjaar.

Bitcoin Belastingen

Bitcoin Belastingen is een andere populaire crypto-belastingoplossing. Het is een webgebaseerde oplossing die in 2014 werd gelanceerd en die gebruikers een aantal uitstekende tools biedt voor het volgen van jaarlijkse belastingverplichtingen. Het biedt de mogelijkheid om gedetailleerde belastingrapporten te genereren, inclusief alle transacties die gedurende het jaar zijn uitgevoerd.

Deze rapporten bevatten transactiegegevens die afkomstig zijn van veel populaire beurzen, zoals Coinbase Pro, Bittrex en anderen. Het is ook mogelijk om uw eigen gegevens toe te voegen via CSV-bestanden, en gebruikers kunnen al het geld dat ze hebben uitgegeven aan persoonlijke items of donaties toevoegen. Het platform ondersteunt ook het importeren van gedolven cryptocurrencies die het hele jaar door zijn ontvangen.

Bitcoin Belastingen Tracker

Bitcoin belast de vermogenswinstcalculator

Het platform genereert uw meerwaarden voor het jaar, die vervolgens kunnen worden ingevoerd in de belastingsoftware van uw keuze, of eenvoudig kunnen worden afgedrukt om te delen met uw belastingaccountant of om bij uw belastingaangifte te voegen.

Een groot nadeel van dit platform is de noodzaak om de muntprijs voor elk afzonderlijk tijdsbestek handmatig in te voeren. Dit zou nogal wat werk kunnen opleveren voor actieve handelaren.

U kunt gratis aan de slag bij BitcoinTaxes en de betaalde abonnementen beginnen bij $ 29,95 per belastingjaar. Het platform is beschikbaar voor inwoners van de VS, het VK, Duitsland, Canada en Australië.

LukkaTax

LukkaTax heette voorheen LibraTax, en de originele versie bestaat al sinds 2014. Dit is een ander populair crypto-belastingplatform dat vaak wordt aanbevolen door cryptoliefhebbers die ook geïnteresseerd zijn in het bijhouden van hun belastingen.

De LukkaTax-website beweert dat u uw gegevens uit elke bron kunt verzamelen, inclusief uitwisselingen en portefeuilles. Het platform berekent op basis van crypto-crypto-transacties, crypto-fiat-transacties en mijntransacties.

Voordelen van LukkaTax

Belangrijkste voordelen van LukkaTax

Het platform ondersteunt meer dan 3700 verschillende cryptocurrencies. Het platform genereert een aantal verschillende rapporten, waaronder het IRS-formulier 8949 dat nodig is om belastingen in de VS in te dienen.

LukkaTax kost een vast bedrag van $ 19,99 voor het belastingjaar, ongeacht hoeveel transacties er op het platform worden ingevoerd. Er zijn versies voor belastingprofessionals en -instellingen, die $ 39,95 per belastingaangifte kosten.

Naast het volgen van crypto-activiteit voor het huidige belastingjaar, heeft LukkaTax de mogelijkheid om terug in de tijd te kijken en belastingverplichtingen voor voorgaande jaren te berekenen voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het indienen van een gewijzigde aangifte.

ZenLedger

ZenLedger is een eenvoudig en effectief platform voor het berekenen van cryptocurrency-belastingen, en degenen die ook TurboTax gebruiken, willen misschien serieus overwegen om ZenLedger te gebruiken voor hun digitale activa, aangezien het de officiële partner is van TurboTax. Het platform kan worden geïntegreerd met meer dan twee dozijn populaire cryptocurrency-uitwisselingen en ondersteunt een grote meerderheid van fiat- en cryptocurrencies.

ZenLedger importeert snel transactiegeschiedenis van ondersteunde beurzen en gebruikt de gegevens om automatisch de vereiste informatie in belastingdocumenten in te vullen. Dit omvat meerwaarden, donaties, slotverklaringen en inkomsten uit cryptocurrencies. Het platform genereert ook een winst- en verliesrekening.

ZenLedger Turbotax

ZenLedger-integratie in TurboTax

Alle rapporten en documenten die door ZenLedger zijn gemaakt, zijn IRS-vriendelijk. Dat betekent dat ze allemaal rechtstreeks kunnen worden ingediend of gebruikt in combinatie met andere oplossingen voor belastingaangifte. ZenLedger werkt perfect voor alle niveaus van cryptoliefhebbers.

ZenLedger-prijzen beginnen bij $ 69 voor 100 transacties en klimmen naar $ 999 voor onbeperkte transacties. Het is niet de goedkoopste oplossing, maar het is de prijs waard.

Gevolgtrekking

Hoewel niemand graag belasting doet, maken deze oplossingen het afronden van het cryptogedeelte van belastingen eenvoudiger en minder stressvol.

Het beste van alles is dat, aangezien het landschap rond cryptocurrency-belasting voortdurend verandert, deze platforms die veranderingen voor blijven en hun gebruikers helpen om te voldoen aan de nieuwste belastingwetten in hun respectieve landen.

Als u een van de zeven bovenstaande oplossingen gebruikt, zorgt u ervoor dat de juiste informatie wordt verzameld en gerapporteerd aan belastingdiensten, en kunnen gebruikers eventuele sancties of boetes voorkomen. Het bijhouden van belastinginformatie voor digitale activa kan een uitdaging zijn, maar deze crypto-belastingtools maken het veel gemakkelijker.

Disclaimer: het artikel vormt geen financieel, fiscaal of juridisch advies en is niet bedoeld om door iemand te worden gebruikt voor financieel advies, juridisch advies, belastingontwijking, promotie, marketing of het aanbevelen aan een andere partij van enige kwestie die hierin wordt behandeld. Raadpleeg uw eigen professional voor financieel of juridisch advies.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me