Beste Nano-portefeuilles: Top 8 veiligste plaatsen om NANO op te slaan

Nano is een betrouwbare valuta met lage latentie die niet alleen zonder kosten maar ook direct schaalbaar is. Dit is allemaal te danken aan de unieke blokroosterarchitectuur.

Het is vanwege deze unieke technische kenmerken dat Nano met veel belangstelling is ontvangen in de cryptocurrency-gemeenschap. Het wordt gezien als een van de meest veelbelovende munten als het gaat om directe betalingen en aankopen op het verkooppunt.

Gezien deze intense vraag is er ongetwijfeld behoefte aan enkele veilige opslagopties.

In deze post ga ik de top 7 van beste NANO-portefeuilles bekijken. Ik zal je er ook een paar geven beste adviezen die u moet weten om uw NANO veilig op te bergen.

Top 8 beste nano-portefeuilles

Gelukkig is er een goede selectie om uit te kiezen, variërend van hardware tot mobiel, tot online of zelfs papieren portemonnees, als dat uw voorkeur heeft.

Als het gaat om onze selectie van de “beste” portefeuilles, is dit gebaseerd op factoren als beveiliging, gebruiksgemak, feedback van de gemeenschap en ondersteuning voor ontwikkelaars. Er kunnen wallets zijn die niet op deze lijst staan ​​en als u ze toch wilt overwegen, zorg er dan voor dat ze voldoen aan de bovenstaande criteria.

Nu dat uit de weg is gegaan, laten we eens kijken naar de top 7 beste plaatsen om uw Nano op te slaan (in volgorde van voorkeur).

Ledger Wallet (Hardware Wallet)

Het is ironisch dat Ledger dezelfde Nano-naamgevingsconventie heeft gebruikt voor zijn hardwareportefeuilles, en hoewel je NANO-munten kunt opslaan in zowel de Nano S als de Nano X, is er geen andere verbinding tussen Ledger en Nano. Het is gewoon een gelukkig toeval dat ze allebei dezelfde naam dragen.

Ledger Nano NANO Portemonnee

Koop je Ledger Nano X in de officiële winkel

Ledger is natuurlijk waarschijnlijk de meest bekende naam in de hardware-portemonnee-technologie, en het wordt ook beschouwd als een van de veiligste manieren om cryptocurrencies op te slaan. Het biedt ondersteuning voor meerdere handtekeningen, tweefactorauthenticatie en een authenticatiesysteem met twee knoppen.

Hacker-bewijs &# 128187 ;: Een hardwareapparaat kan als “hack-proof” worden beschouwd, aangezien uw privésleutels uw apparaat nooit verlaten. Bovendien wordt alle ondertekening die nodig is voor een transactie, op het apparaat zelf gedaan. Het communiceert alleen met uw pc via een USB-kabel.

Naast ondersteuning voor Nano heeft het ook ondersteuning voor meer dan 1.000 andere cryptocurrencies, waardoor het een uitstekende keuze is als u naast NANO andere cryptocurrencies bezit..

De Ledger Nano S kost $ 59 en kan net zo goed werken voor je NANO. De Ledger Nano X wordt echter geleverd met veel meer opslagopties en bluetooth-connectiviteit. U kunt een grootboek Nano X krijgen voor $ 119 tegen huidige prijzen.

Pas op ​: Koop uw hardwareapparaten altijd in de officiële winkel. Als u bij een derde partij koopt, bestaat het risico dat zij het apparaat hebben gecompromitteerd en uw crypto zullen stelen

Een ding om op te merken over de Ledger Nano en uw NANO-munten is dat u het Ledger Live pc-programma niet kunt gebruiken om uw NANO te beheren. U gebruikt de NanoVault-webapplicatie die we hieronder bespreken. Als u meer instructies wilt over het aansluiten van uw Ledger, kunt u deze lezen deze gids.

NANO Wallet (Desktop & Mobiel)

Als u momenteel niet in een hardware wallet wilt investeren en alleen Nano wilt testen, dan kunt u de Nano Desktop Wallet gebruiken. Dit is ontwikkeld door de Nano Wallet Company, en er zijn versies voor Windows, Linux en Mac OS.

Wallet Company &# 129300 ;: Om verwarring te voorkomen, moet u weten dat de Nano Wallet Company niet is verbonden met de daadwerkelijke Nano Foundation. Het is een totaal andere en aparte entiteit op zich.

Dit is een vrij intuïtieve portemonnee die relatief eenvoudig te gebruiken is. Het enige dat u hoeft te doen, is de installatiebestanden downloaden en vervolgens een back-up van uw portemonnee maken met herstelzaad. Zorg ervoor dat u uw backup-seed op een veilige plaats bewaart – dit is het enige dat u (of iemand anders) scheidt van uw wachtwoord.

Het enige echte nadeel van het gebruik van deze desktopportemonnee is dat je moet wachten tot de hele blockchain is gedownload en gesynchroniseerd, maar als je geen dringende behoefte hebt om munten te verzenden of te ontvangen, zou dit geen probleem moeten zijn. En als je eenmaal hebt gedownload en gesynchroniseerd, is de desktopportemonnee gemakkelijk te gebruiken en kun je zelfs meerdere afzonderlijke portefeuilles instellen.

Nano Wallet Company

Gebruikersinterface voor de Nano Desktop Wallet & Mobiel

Voor degenen onder u die onderweg zijn, zult u blij zijn te weten dat de Nano Wallet Company ook een mobiele portemonnee heeft ontwikkeld die beschikbaar is op beide iOS en Android. Ze onderhouden en updaten ook de codebase. Beide versies zijn veilig en eenvoudig te gebruiken en zijn voornamelijk gebouwd met de gebruiker in gedachten.

Open source ​: De Nano Wallet is open source, wat betekent dat u de broncode in hun GitHub. Dit wordt vaak gezien als veiliger dan closed source, aangezien externe ontwikkelaars ook de code kunnen doorlichten.

De mobiele portemonnees zijn gratis te downloaden en te gebruiken en bieden onmiddellijke NANO-transacties zonder kosten via een gedecentraliseerd netwerk. Beide versies maken het ook gemakkelijk om een ​​back-up te maken en uw portemonnee-seed op te slaan, uw portefeuilleadres met anderen te delen via QR-codes.

Je kunt ook een Nano Share Card naar anderen sturen via de Wallet Share Action of via Messenger. Onthoud gewoon dat mobiele portefeuilles de minst veilige opslag zijn vanwege het gemak waarmee mobiele apparaten kunnen worden gehackt.

Canoe Wallet (Desktop & Mobiel)

De volgende portemonnee op de lijst is de Kano portemonnee. Dit is een andere officieel aanbevolen portemonnee door de Nano Foundation en wordt ondersteund op zowel desktop- als mobiele apparaten.

Canoe is een open-source en platformonafhankelijke NANO-portemonnee die u op een veilige manier transparantie en totale controle over uw NANO geeft.

Canoe geeft je de kostenloze en directe transfers die je verwacht bij het gebruik van NANO. Het beste van alles is misschien wel dat u Canoe kunt downloaden en gebruiken op uw desktopcomputer of op mobiele Android- of iOS-apparaten.

Ik besloot een kijkje te nemen in het iTunes winkel en Google Play Store om te zien wat de gemeenschap zei over de portemonnee. Zoals je hieronder kunt zien, krijgt het de hoogste score van veel van deze gebruikers (enkele van de beste beoordelingen die we hebben gezien)

Canoe Wallet beoordelingen

Recensies van de Canoe Wallet in iTunes Store en Play Store

Het enige nadeel van Canoe is momenteel dat het niet wordt aanbevolen om dezelfde portemonnee te gebruiken voor zowel de desktopversie als de mobiele versie, maar dat zal naar verwachting binnenkort worden opgelost.

Natrium Wallet (mobiel)

De volgende portemonnee die door de Nano Foundation wordt aanbevolen, is de Natrium portemonnee. Dit is een mobiele portemonnee die is ontwikkeld door Appdito. Het is beschikbaar in zowel iOS als Android.

Net als veel van de andere mobiele wallets op deze lijst, is het vrij snel en eenvoudig in te stellen. U kunt de portemonnee ook niet alleen met een pincode beveiligen, maar ook met uw biometrische gegevens.

Er is een sectie “contacten” waar u adresgegevens kunt opslaan van degenen die u regelmatig betaalt. Als u betalingen van iemand wilt ontvangen, kunt u ook uw persoonlijke QR-code delen.

UI van Natrium Wallet

Gebruikersinterface van Natrium Mobile Wallet. Bron: iTunes

Ik denk ook dat de gebruikersinterface van de Natrium-portemonnee er veel overzichtelijker en intuïtiever uitziet. Net als de mobiele portemonnee van Nano Wallet Company kunt u een aantal Nano-adressen toevoegen.

Personalisatie &# 128241 ;: Iets anders dat best netjes is, is dat je de portemonnee kunt wisselen met de Natrium. Dit kan uw gebruikerservaring personaliseren.

Ten slotte is de code, net als de Nano Wallet, open source en kan deze worden bekeken op hun GitHub. De ontwikkelaars hebben ook externe ontwikkelaars aangemoedigd om de code te splitsen en zelf aan de portemonnee te werken.

Exodus Wallet (Desktop & Mobiel)

De Exodus-portemonnee wordt door Nano niet vermeld als een van hun favoriete portefeuilles, hoewel het een van de bekendste portefeuilles van derden op de markt is.

Exodus is gratis te downloaden en is een portemonnee voor meerdere valuta’s die ondersteuning biedt voor meer dan 100 munten. Het heeft ondersteuning op Windows-, Mac-, iOS- en Android-apparaten.

Een van de beste eigenschappen van de Exodus-portemonnee is de gebruiksvriendelijke interface. U kunt eenvoudig schakelen tussen uw verschillende cryptovaluta’s en uw gecombineerde portefeuille volgen.

Exodus Portemonnee NANO

Exodus Desktop UI en mobiele screenshots. Afbeelding via Exodus

Een andere heel handige functie van de Exodus-portemonnee is de ingebouwde ondersteuning voor het uitwisselen van verschillende cryptocurrencies. Daarom hoeft u, in tegenstelling tot andere portefeuilles, niet eerst uw cryptovaluta te verzenden – u kunt het daar in de portefeuille omwisselen.

Open source ​: Exodus is niet volledig open source. Er zijn echter veel open source-componenten die u kunt bekijken in hun GitHub-opslagplaatsen.

Iets anders dat u wellicht op prijs stelt, is het niveau van klantenondersteuning bij Exodus. Ze reageren niet alleen snel op vragen die in online tickets worden geplaatst, maar ze staan ​​ook bovenaan hun beoordelingen in de Google PlayiTunes-winkels.

In deze respectievelijke winkels wordt bijna elke opmerking (positief of negatief) behandeld door het exodus-team. Over het algemeen lijken de meeste commentaren en beoordelingen vrij positief te zijn.

Guarda Portemonnee

Een andere portemonnee van derden die u misschien wilt overwegen, is die van Guarda portemonnee. Dit is ontwikkeld door een bedrijf dat is gevestigd in Estland en feitelijk een vergunning voor financiële dienstverlening heeft in dat land.

Guarda ondersteunt niet alleen NANO, maar het heeft ook ondersteuning voor maximaal 10.000 andere tokens en munten aan verschillende ketens. Het is beschikbaar op desktop en mobiel en wordt ondersteund op een aantal verschillende apparaten.

Iets dat u moet weten, is dat u altijd de controle heeft over uw privésleutels. Deze privésleutels moeten echter op uw pc of mobiele apparaat worden bewaard. Als u echter uw beveiliging wilt upgraden, kunt u dat ook doen, aangezien dit de Ledger-apparaten ondersteunt die we hierboven noemden.

Guarda Nano

Bureaublad & Mobiele versie van Guarda NANO Wallet

Als je je NANO op het apparaat hebt staan ​​en je wilt deze inwisselen voor een van de honderden ondersteunde munten, dan is dat ook vrij eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is de ingebouwde uitwisselingsfunctie gebruiken. Dit kan een vergoeding zijn, maar het brengt wel veel gemak met zich mee.

Het Guarda-apparaat lijkt behoorlijk sterke steun te hebben onder de Nano-gemeenschap en mensen hebben er positieve ervaringen mee. Je kunt deze zelf bekijken door naar de beoordelingen en recensies van de app store te springen.

Iets anders dat u misschien waardeert aan de Guarda-portemonnee, is de ondersteuning die wordt geboden door het team. Ze lijken vrij snel te reageren op technische vragen en er is ook een behoorlijk grote Telegram-community die je ook kan helpen.

Nog een leuke functie waarvan u misschien gebruik wilt maken, is het feit dat de Guarda-portemonnee multisig ondersteunt. Dit betekent dat als u met een aantal andere gebruikers een wallet wilt opzetten, u dat ook kunt. U heeft meer dan één sleutel nodig om een ​​transactie te ondertekenen.

NanoVault (webportemonnee)

De NANO online portemonnee, ook wel bekend als de NanoVault, geeft u toegang tot en controle over uw NANO-assets zonder dat u de hele blockchain hoeft te downloaden zoals u zou doen met een desktopportemonnee.

Dit is ook de portemonnee die we eerder noemden wanneer u uw Ledger Nano Wallet gebruikt. Dit geeft u de veiligheid van een hardware wallet met het gebruiksgemak van de web wallet.

Je kunt de NanoVault natuurlijk ook alleen gebruiken zonder Ledger. Het enige dat u nodig heeft om een ​​online portemonnee aan te maken, is uw e-mailadres en een wachtwoord. Zodra u dit heeft opgegeven, krijgt u uw portemonnee-ID en een Seed.

Het online hebben van de portemonnee is handig omdat u er vanaf elk apparaat met internetverbinding en een browser toegang toe hebt, maar het betekent ook dat u enige verantwoordelijkheid voor de beveiliging op uw eigen schouders moet nemen..

Pas op ​: Webportefeuilles zijn riskant omdat ze een gemakkelijk doelwit zijn voor hackers. Phishing komt veel voor op webportefeuilles, dus zorg er altijd voor dat u zich op het officiële Nano Vault-domein bevindt: nanovault.io

Dan bent u klaar om de portemonnee te gaan gebruiken. Aangezien webportefeuilles niet zo veilig zijn als andere opties, zou ik u aanraden om dit type portemonnee alleen te gebruiken voor kleine transacties en niet voor omvangrijke opslag van munten.

NANO papieren portemonnee

EEN papieren portemonnee is een superveilige en beveiligde manier om uw NANO op te slaan, op voorwaarde dat u er zeker van kunt zijn dat de papieren portemonnee zelf niet wordt vernietigd.

Dat is eenvoudig genoeg om meerdere kopieën te maken en deze op verschillende locaties op te slaan. Er zijn zelfs verschillende stijlen om uit te kiezen, zodat u een portemonnee kunt bedrukken die bij u past.

Nano papieren portemonnee

Enkele mooie NANO-papieren portefeuilles

Om volledig veilig te zijn, wordt het aanbevolen om een ​​computer te gebruiken met een nieuwe installatie van Linux, samen met een domme printer en om de portemonnee offline met uw computer te genereren.

Zodra u uw papieren portemonnee heeft, kunt u deze in de koude opslag bewaren, d.w.z. zonder verbinding met internet. Afhankelijk van het bedrag dat op het apparaat wordt opgeslagen en hoeveel het voor u betekent, wilt u misschien iets als een bankkluis of kluis overwegen..

Gevolgtrekking

En daar heb je het, de top 7 van beste Nano-portefeuilles die momenteel op de markt zijn.

Als u op zoek bent naar de veiligste optie, dan kunt u die van een hardwareportefeuille niet verslaan. Als u liever een andere optie voor koude opslag heeft, kunt u een papieren portemonnee overwegen.

De Nano Wallet voor desktop / mobiel is echter ook een goede optie, mits u uw computer of telefoon vrij houdt van schadelijke programma’s of apps..

Daarna zullen alle andere wallets het lukken. De Exodus is geweldig voor ondersteuning van meerdere valuta’s, maar het ontbreken van volledige open source-code kan een beetje een uitdaging zijn voor degenen die zich extreem zorgen maken over de beveiliging.

Welke portemonnee u ook kiest, zorg ervoor dat u de best practices toepast op het gebied van portemonnee-beveiliging. Maak altijd een back-up van uw Seed-woorden en wees voorzichtig met wat u installeert en aan wie u het vertelt over je NANO Stash!

Plaatsen om NANO te kopen

  • Binance Exchange
  • Huobi

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me