Beste Siacoin-portefeuilles: Top 4 plaatsen om uw SIA veilig op te slaan

Sia is ontworpen als een gedecentraliseerde methode om gegevens op te slaan. Het maakt gebruik van blockchain-technologie om die gegevens te beveiligen en door te profiteren van alle ongebruikte en onderbenutte opslagcapaciteit over de hele wereld.

Sia is erin geslaagd om een ​​oplossing voor gegevensopslag te creëren die zowel betrouwbaarder als goedkoper is dan traditionele gecentraliseerde cloudopslag. Hierdoor zijn veel mensen geïnteresseerd geraakt in het project en de eigen Siacoin (SC) cryptocurrency. Natuurlijk hebben al deze Sia-gebruikers een plek nodig om hun Siacoin (SC) op te slaan

In deze post geef ik je een lijst met enkele van de beste Siacoin-portefeuilles die momenteel op de markt zijn. Ik zal je ook enkele toptips geven als het gaat om het kiezen van je SIA-portemonnee en het veilig bewaren van je munten.

Top 4 Siacoin-portefeuilles

Omdat Siacoin een native token is, niet gebouwd op de ERC-20-standaard zoals zoveel tokens tegenwoordig, heeft het een speciale portemonnee nodig. Helaas zal dat uw keuzes in Siacoin-portefeuilles beperken, omdat er niet veel zijn ontwikkeld door externe ontwikkelaars..

Siacoin wordt bijvoorbeeld niet ondersteund door veel van de wallets met meerdere valuta’s, zoals Exodus of Coinomi. Er is ook beperkte ondersteuning voor in de vorm van mobiele apparaten en hardwareportefeuilles.

Waarschuwing ⚠️: U kunt websites of apps tegenkomen die SIA-ondersteuning bieden. Als ze niet in deze lijst hieronder staan, worden ze niet ondersteund door de community en kunnen ze schadelijk zijn.

Dat gezegd hebbende, zijn er nog steeds een paar opties die zijn ontwikkeld door het Siacoin-team en een externe ontwikkelaar. Deze moeten de meeste van uw opslag- en bestedingsvereisten voor Siacoin dekken.

Sia-UI (Desktop Wallet)

De Sia-UI desktop portemonnee is de officiële portemonnee voor het opslaan van Siacoin en is ontwikkeld door Nebulous, hetzelfde team van ontwikkelaars dat het Sia Storage Platform heeft gemaakt. Het is de enige portemonnee die wordt aanbevolen door het Sia-team en ze waarschuwen gebruikers dat het gebruik van wallets van derden kan leiden tot het verlies van uw Siacoin. Dit is wat het Siacoin-team te zeggen heeft over het gebruik van andere portemonnees dan de officiële Sia-UI-portemonnee:

“Er zijn tal van oplichting in de cryptocurrency-ruimte. Zorg ervoor dat de enige softwareportemonnee die u gebruikt om uw Siacoin op te slaan de officiële app is die is gedownload via die link hierboven of onze GitLab-pagina. We kunnen niet garanderen dat een andere softwareportefeuille uw Siacoin veilig bewaart. “

De Sia-UI-portemonnee is een desktopportemonnee die beschikbaar is voor Windows, Mac OS en Linux en wordt zowel als veilig als functioneel beschouwd.

Siacoin Sia-UI desktopinterface

De Siacoin Desktop Wallet UI op Ubuntu GNOME. Afbeelding via Wikipedia

Opgemerkt moet worden dat de Sia-UI-portemonnee een portemonnee met volledige knooppunten is en de volledige blockchain moet downloaden om te functioneren. In sommige gevallen kan dit enkele dagen duren. Als je de portemonnee downloadt, bekijk dan de synchronisatie om te weten wanneer de blockchain klaar is met downloaden.

Top Tip ✔️: Als u wilt verifiëren dat de Sia-UI die u downloadt, kunt u de handtekeningen handmatig verifiëren op de opdrachtregel. Zie instructies op beginnen

Omdat de Sia-UI-portemonnee een volledig knooppunt is, kunt u ook opslagruimte op het Sia-platform huren of verkopen, waardoor het uitermate handig is voor diegenen die van plan zijn om bestanden op te slaan of opslagruimte op hun eigen computer te verhuren. Bovendien help je het Sia-netwerk te beveiligen.

Tot nu toe zijn er 1.023.682 downloads van de Sia-UI-portemonnee, wat een indicatie geeft van hoe populair dit platform en deze munt worden.

Ledger Nano S (hardware portemonnee)

Als het gaat om veilige opslag van SIA, kan niets de beproefde offline hardware wallet-aanpak overtreffen. Een van de meest populaire hardwareapparaten die momenteel op de markt zijn, is die van de Ledger Nano S. Dit is een hardwareportefeuille voor meerdere valuta’s, wat betekent dat het een overvloed aan andere munten en tokens ondersteunt.

Het belangrijkste voordeel van een hardwareportefeuille is dat deze uw privésleutels op het apparaat bewaart en dat niemand er online toegang toe heeft. Als u een transactie wilt verzenden, gebruikt u een USB-verbinding en voltooit u de ondertekening van de transactie op het apparaat. Dit beschermt ook uw sleutels tegen malware die op uw pc op de loer kan liggen.

Ledger Nano S SIA Portemonnee

Schaf vandaag nog uw Ledger Nano S aan

Als het gaat om Ledger Nano ondersteuning van SIA, het vereist nogal wat opdrachtregelwerk om het op te zetten en de vereiste applicaties te installeren. Daarom mag dit alleen echt worden geprobeerd door iemand die vertrouwd is met de opdrachtregelcode. Ik ga er hier niet op in, maar dit officiële gids heeft alles wat je nodig hebt.

Notitie ✍️: In tegenstelling tot andere Ledger-apps, vereist Sia dat u een “volledig knooppunt” uitvoert, wat betekent dat u de hele Sia-blockchain moet downloaden.

Als je de hardware wallet-route gaat afleggen, kost de Ledger Nano S $ 69 en kan deze worden gekocht op de Ledger-website. Het is ook de moeite waard erop te wijzen dat Ledger ook pre-orders aanneemt voor hun nieuwste generatie Ledger Nano X. Dit wordt een bijgewerkte versie met tal van andere functies.

Sia Android Wallet (mobiele portemonnee)

De Sia Android-portemonnee is ontwikkeld door een derde partij en is geen officiële Sia-app en wordt ook niet aanbevolen door het Sia-team. Het is de enige Android-app voor Siacoin, en in feite de enige mobiele app voor Siacoin.

Deze Android-app is ook een volledig knooppunt voor het Sia-netwerk en moet de volledige blockchain downloaden voordat deze functioneel is. Er zijn klachten geweest over hoe lang dit duurt (soms meerdere dagen), maar dat heeft niets met de app zelf te maken, het is een beperking van de Sia-software.

Siacoin Android-portemonnee

Siacoin Android-portemonnee. Afbeelding via Google Play Store

Met de portemonnee kunt u Sia verzenden en ontvangen en aangezien het een volledige client is, kunt u deze ook gebruiken om bestanden op het Sia-platform op te slaan. Omdat het een mobiele applicatie is, heeft het niet de functionaliteit waarmee u uw opslagruimte kunt huren, wat logisch is gezien de extreem beperkte opslag op mobiele apparaten.

De portemonnee is volledig open source en de broncode kan worden ingezien hier.

De app heeft niet veel installaties (1.000+) en heeft een beoordeling van 3,9 in de Play Store, maar veel van de lage beoordelingen zijn te wijten aan de trage synchronisatie met de blockchain, waarover de ontwikkelaars van de portemonnee geen controle hebben. Merk ook op dat er abonnementskosten van $ 0,99 / maand zijn om de volledige functies van de portemonnee te ontgrendelen.

Sia Cold Storage (koude opslag)

Sia Cold Storage is een app waarmee je een Sia-zaadje en een verzameling adressen voor een Sia-portemonnee kunt maken. De app is bedoeld om offline te worden uitgevoerd in een proces dat bekend staat als ‘air gapping’, waarmee u uw Siacoin kunt opslaan zonder het risico te lopen op virussen of malware of de dreiging dat hackers uw netwerkverkeer onderscheppen of traceren..

U kunt Sia Cold Storage krijgen van Github en het is bedoeld om op een offline computer te worden uitgevoerd. Voor de beste resultaten moet het worden gebruikt op een computer die nog nooit online is geweest of een LiveCD met luchtopeningen voor de beste beveiliging.

U kunt veilig elk van de gegenereerde adressen delen om betalingen te ontvangen of om uw eigen geld te verzenden vanuit een andere portemonnee, een beurs of vanuit een mijnpool. Hierdoor kunt u volledig veilig geld laten ophalen in het portefeuilleadres.

Wanneer u klaar bent om toegang te krijgen tot het geld dat u kunt inwisselen of uitgeven, kunt u Sia-UI gebruiken om het zaad op elk gewenst moment te herstellen.

Welke SIA-portemonnee u moet kiezen?

Het type Siacoin-portemonnee dat u uiteindelijk kiest, komt uiteindelijk neer op uw eigen persoonlijke voorkeuren en ervaring. Het lijdt geen twijfel dat de officiële SIA-UI-desktopportemonnee de meeste community-ondersteuning heeft. Dit is ook een geweldige portemonnee omdat u bijdraagt ​​aan het Siacoin-netwerk.

Aan de andere kant, als u uw SIA-sleutels liever offline bewaart, kunt u kiezen voor de Ledger Nano S hardware wallet. Deze oplossing is misschien niet voor iedereen geschikt, omdat er een aantal technische stappen nodig zijn om het op te zetten. Vindt u dit te uitdagend, dan kunt u altijd kiezen voor de Sia Cold Storage-oplossing.

De mobiele portemonnee kan een interessante optie zijn voor degenen die veel onderweg zijn. Mobiele portefeuilles en lite-portefeuilles zijn echter niet echt een goede keuze voor Siacoin, omdat ze u niet toestaan ​​deel te nemen aan het Sia Storage Platform..

Ongeacht het type Siacoin-portemonnee dat u besluit te gebruiken, zorg ervoor dat u Wallet Security 101 toepast. Houd uw pc vrij van virussen en download geen verdachte applicaties / bestanden. Bewaar je zaad veilig en vertel mensen niet over alle SIA die je aan het “Hodling” bent!

Gevolgtrekking

Gezien het feit dat het Sia Storage Platform en Siacoin zijn uitgebracht in 2015, zou je denken dat er meer opties zouden zijn om je Siacoin op te slaan.

Gezien het feit dat de ontwikkelaars alleen een desktopportemonnee hebben uitgebracht en hebben vermeden een lite-versie te maken waarvoor geen volledig knooppunt nodig is (waardoor portefeuilles van derden geen Siacoin kunnen toevoegen), lijkt het erop dat de ontwikkelaars het aantal portefeuilles dat u gebruikt wilt minimaliseren. kunnen gebruiken om Siacoin op te slaan.

Dit is echter niet zo’n groot probleem voor de Siacoin-gemeenschap. Er zijn tot nu toe meer dan 1 miljoen downloads van de Sia-UI-portemonnee en gebruikers willen bijdragen aan het Siacoin-netwerk door hun volledige knooppunten uit te voeren.

Beste plaatsen om SIA te kopen

  • Binance
  • Huobi
  • Bittrex
  • HitBTC

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me