Beste Stablecoins: 8 van de Top Stablecoins voor Hodl Crypto-winsten

Stablecoins worden gezien als enkele van de beste alternatieven voor handelaren om hun CryptoCurrency-winsten te Hodl in tijden van extreme marktvolatiliteit.

De stablecoin-markt is echter recentelijk behoorlijk verzadigd geraakt doordat een aantal concurrerende projecten en uitgevende instellingen hun eigen alternatieve versies hebben uitgebracht. Elk van deze stablecoins is in staat om een ​​fiat-peg te behouden met behulp van hun eigen unieke mechanismen en incentives.

In dit bericht zal ik je een overzicht geven van enkele van de beste stablecoins en de voor- en nadelen van elk. Ik zal je ook enkele toptips geven als het gaat om het gebruik ervan.

Wat is een Stablecoin?

Laten we, voordat we in de beste stablecoins springen, beginnen met een beetje basisprincipes achter deze unieke functie cryptocurrencies.

Zoals de naam doet vermoeden, zijn stablecoins bedoeld om stabiel in prijs te zijn. Ze zijn meestal vast of “gekoppeld” aan de prijs van een ander activum. Dit activum kan van alles zijn, maar momenteel zijn ze alleen gekoppeld aan een fiat-valuta.

Wat is Stablecoin

Overzicht van het Stablecoin-ecosysteem. Afbeelding via blockchain.com

“Pegged” betekent dat ze hun waarde 1: 1 behouden met een eenheid van de fiatvaluta. In de meeste gevallen is dit de Amerikaanse dollar met 1 munteenheid ter waarde van $ 1. Er zijn echter andere stablecoins die zijn gekoppeld aan valuta’s zoals de euro.

Het voordeel van het hebben van een munt die is bevestigd aan een Fiat-valuta, is dat deze zijn waarde behoudt, ongeacht de cryptomarkten. U kunt er zeker van zijn hoeveel dollars / euro’s u waarschijnlijk zult uitbetalen als u het omwisselt.

Top 8 stabiele munten

Nu je een idee hebt wat stablecoins zijn, kunnen we een kijkje nemen bij enkele van de meest bekende stablecoins op de markt. Dit is een behoorlijk diverse mix van hen en omvatten gecentraliseerd & gedecentraliseerd en verschillende fiat-pegs.

Er kunnen munten zijn die we hier niet hebben behandeld en die u zou kunnen overwegen. Als dit het geval is, moet u ervoor zorgen dat er een gerenommeerde organisatie achter hen staat, evenals een gevestigd trackrecord.

Ketting (USDT)

Tether (USDT) eerste stablecoin en het blijft de meest populaire, momenteel op de 8e positie qua marktkapitalisatie. Het gebied waar je echt de kracht van Tether kunt zien, is echter het 24-uursvolume, dat veel groter is dan welke cryptocurrency dan ook, behalve Bitcoin.

Het is interessant dat Tether op zo’n prominente positie blijft, aangezien er nogal wat controverse is over de kasreserves en het gebrek aan transparantie en belangenconflicten van de bedrijven die bij Tether betrokken zijn..

Er zijn ook een aantal vragen die rond de verbinding tussen de Bitfinex-uitwisseling en Tether draaien. Veel van de oprichters van het bedrijf Tether zijn bijvoorbeeld zelf directeur bij Bitfinex.

Tether Overzicht

Overzicht van de Tether Stablecoin

Ten slotte zijn er de talrijke theorieën dat “Tether prints” worden gebruikt om de prijs van Bitcoin te manipuleren. Deze handelaren bestellen grote partijen Tether voordat ze worden bedrukt en zullen deze op de markt dumpen.

Dit alles gezegd hebbende, zijn er een aantal redenen waarom handelaren nog steeds voor Tether kiezen:

 • Trackrecord: De belangrijkste functie van een stablecoin is om een ​​prijskoppeling te behouden en daartoe is Tether erin geslaagd om die verhouding van 1: 1 consistent te behouden. Dit is zelfs mogelijk door enkele van de meest vluchtige handelsomgevingen in 2017 en 2018.
 • Liquiditeit: Het lijdt geen twijfel dat Tether de hoogste liquiditeit heeft onder de stablecoins. Het is de enige stablecoin die momenteel in de top 100 staat qua marktkapitalisatie. Dit betekent dat het gemakkelijk voor je is om enorme blokken Tether te verhandelen met heel weinig slip.
 • Exchange-ondersteuning: Iets gerelateerd aan het bovenstaande punt, is de uitwisselingsondersteuning voor Tether ongeëvenaard. Op dit aantal beurzen staat geen andere stablecoin vermeld.
 • Fiat-conversie: Als het erom gaat uw USDT weer om te zetten in fiat, kan dit bij Tether eenvoudig worden gedaan. Ze kunnen u het geld overmaken via traditionele bankmiddelen.

Je zult dus de voor- en nadelen moeten afwegen als het om Tether gaat. Als u besluit om Tether te gebruiken, wilt u ze waarschijnlijk buiten de beurzen houden. We hebben een lijst met de beste Tether-portefeuilles als je aan het hollen bent.

USD Munt (USDC)

De USD-munt is de op een na grootste stablecoin op basis van marktkapitalisatie en staat in het algemeen op de 32e positie.

Het is niet zo verwonderlijk dat het sinds de lancering in september 2018 zo snel is gegroeid sinds het werd opgericht door het Center Consortium, een samenwerking tussen Coinbase en Circle Internet Financial.

Coinbase zou u bekend moeten voorkomen, en Circle is een blockchain-holdingmaatschappij die wordt ondersteund door Goldman Sachs, die ook eigenaar is van de Poloniex-beurs.

USD Coin Consortium

Het USD Coin Consortium. Afbeelding via Coinbase-blog

De USDC wordt ook 1: 1 ondersteund door fiat-valutareserves en de geblokkeerde rekeningen worden regelmatig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de juiste reserves worden aangehouden. En natuurlijk, uitgegeven door Coinbase, is het vrij eenvoudig om de USDC in te wisselen voor fiat en dat naar uw bankrekening te laten overmaken..

Technisch gezien werd de USDC uitgegeven op de Ethereum-blockchain. Dit betekent dat dit ERC20-tokens zijn en daarom eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met alle Smart Contracts die op dezelfde blockchain zijn gecodeerd.

Hoewel de munt betrouwbaar lijkt, blijft hij centraal beheerd en moet je vertrouwen stellen in Coinbase en Circle, maar met de transparantie die ze de munt geven, lijkt het gemakkelijker om hier te vertrouwen dan bij Tether..

De belangrijkste voordelen van de USD-munt zijn onder meer:

 • Sterke dragers: Met Coinbase en een in Goldman Sachs gevestigd bedrijf dat deze stablecoin ondersteunt, heeft het een aantal behoorlijk gerenommeerde emittenten.
 • Volledig ondersteund: De USD-munt wordt volledig gedekt door fiat-stortingen en er worden ook regelmatig audits uitgevoerd.
 • Conversie & Intrekking: Voor degenen met in de VS gevestigde Coinbase-accounts, kunt u eenvoudig de USD-munt in uw dashboard omzetten in USD. Vervolgens kunt u uitbetalen met de traditionele fiatbanksystemen van Coinbase.
 • Exchange-ondersteuning & Liquiditeit: Je hebt sterke steun voor het token op een aantal beurzen. Dit betekent dat liquiditeit waarschijnlijk geen punt van zorg is.
 • Wallet-ondersteuning: Aangezien dit een ERC20-token is, zijn er een aantal wallets die dit ondersteunen.

TrueUSD (TUSD)

De TrueUSD werd gelanceerd in januari 2018 en is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest vertrouwde stablecoins. De reden is de volledige transparantie van TrueUSD en zijn moederbedrijf TrustToken. Net als Tether & de USDC, TrueUSD houdt fiat-valuta in een 1: 1-verhouding van reserves tot digitale munten.

In tegenstelling tot Tether biedt TrueUSD volledige informatie over het bedrag aan USD dat in reserve wordt gehouden. TrueToken werkt samen met accountantskantoren en banken, en deze derden voeren regelmatig audits uit en rapporteren over de reservesaldi. En binnenkort hebben traders toegang tot een dashboard dat een real-time momentopname geeft van de USD-reserves voor TrueUSD.

Hoe TrueUSD werkt

Hoe TrueUSD werkt. Afbeelding via Vertrouw op Token Blog

Dit alles heeft geleid tot een ranking van 38 in termen van marktkapitalisatie voor TrueUSD, waarmee het de derde meest waardevolle stablecoin is. Er zijn ook redelijke liquiditeitsniveaus en een behoorlijk behoorlijk team achter het project.

Twee unieke kenmerken waardoor de TrueUSD voor mij opvalt, zijn de volgende:

 • Aflossingen met één klik: Hierdoor kunnen gebruikers TrueUSD met slechts één klik inwisselen voor fiat. TrueUSD kan ook op meerdere platforms worden belegd voor een gezond jaarlijks rendement.
 • Fiat-ondersteuning: Behalve dat het alleen Amerikaanse dollars ondersteunt, heeft Trust Token ook TrueAUD, TrueCAD en TrueGBP, terwijl in de toekomst andere valuta en goud worden gepland.

De TrueUSD is ook een ERC20-standaardtoken, wat betekent dat u het in een aantal compatibele portefeuilles kunt opslaan zodra u het van de beurs hebt gehaald.

Paxos Standaard (PAX)

Paxos bestaat al sinds 2012 als een bedrijf en ze begonnen als een beurs en runnen nog steeds de itBit-beurs in Singapore..

In 2015 hebben ze een trust charter voor beperkte doeleinden uitgegeven in de staat New York, waarmee ze zich vestigden als het eerste bedrijf dat is goedgekeurd en gereguleerd om daar cryptoproducten en -diensten aan te bieden. Zo volgde de lancering van de PAX-munt in september 2018.

Net als de anderen die zijn besproken, houdt Paxos Standard fiat-valuta in een verhouding van 1: 1 ten opzichte van PAX-munten. Het voert maandelijkse audits uit van zijn reservesaldo om er zeker van te zijn dat het overeenkomt met het aantal PAX dat in omloop is. PAX is de 56e grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie en de vijfde grootste stablecoin.

Paxos Standard-voordelen

Belangrijkste voordelen van het gebruik van Paxos Standard. Afbeelding via Paxos-website.

PAX is genoteerd op meer dan 70 beurzen, dus het is gemakkelijk te gebruiken, en aangezien Paxos de itBit-beurs bezit, kun je daar altijd handelen en vervolgens direct en zonder kosten andere cryptocurrencies in PAX opnemen. Paxos biedt gebruikers ook de mogelijkheid om een ​​account aan te maken bij Paxos en PAX direct om te zetten naar fiat.

Net als TrueUSD en de USD Coin werd dit uitgegeven op de Ethereum-blockchain en werden de tokens ook gecontroleerd door Nomic Labs, een gerespecteerde smart contract-auditor. Dit betekent dat de munten niet alleen volledig gedekt zijn, maar ook veilig zijn.

Het nadeel van PAX zijn de recente rapporten die het bedrijf heeft maakte het moeilijk voor sommige gebruikers om hun PAX te laten uitbetalen, zelfs tot het afsluiten van accounts. Overweeg dus de risico’s en onthoud dat de PAX, net als de USDC, een gecentraliseerde stablecoin is en dat uw lot in handen is van Paxos..

Gemini Dollar (GUSD)

Net als de Paxos Standard werd de Gemini Dollar gelanceerd in september 2018. Deze is gemaakt door de Gemini Exchange, maar heeft niet dezelfde populariteit gekend als PAX of andere stablecoins. Het staat momenteel op de 283-plek op basis van marktkapitalisatie.

De GUSD wordt regelmatig gecontroleerd, dus ze hebben gezorgd voor transparantie voor de munt, die 1: 1 wordt ondersteund door fiat-valuta die wordt aangehouden bij State Street Bank. De Gemini Exchange biedt ook een FDIC-verzekering voor het product binnen bepaalde limieten.

GUSD Stabiele munt

Gebruik cases voor de GUSD & Belangrijkste kenmerken.

GUSD is ook gecontroleerd door BPM LLP, een gerenommeerd bedrijf gevestigd in New York. Het voordeel hiervan is dat het ervoor zorgt dat het geld per saldo op hun rekeningen altijd gelijk zal zijn aan het bedrag aan uitstaande GUSD.

GUSD is genoteerd op enkele tientallen beurzen, maar bijna al het volume vindt plaats op tien beurzen. Je kunt natuurlijk altijd de Gemini Exchange gebruiken om snel GUSD in te wisselen voor fiat, maar de aflossingen zijn volledig in handen van Gemini.

In feite zijn er zijn hier verslagen geweest, vergelijkbaar met die bij Paxos, dat het inwisselen van GUSD voor sommige gebruikers moeilijk was en dat er gevallen zijn geweest waarin accounts zijn afgesloten.

MakerDAO Stablecoin (DAI)

Dit is zonder twijfel een van de meest interessante stablecoins die momenteel op de markt zijn. Dit komt door het feit dat het de enige “gedecentraliseerde” stablecoin is die wordt aangeboden. Het wordt niet uitgegeven door een centrale autoriteit die er controle over heeft.

Misschien nog verrassender is dat de DAI stablecoin niet eens fiat-valuta gebruikt om de stablecoins te ondersteunen. Het maakt gebruik van slimme contracten en wordt ondersteund door cryptocurrency-schulden met onderpand.

DAI wordt gemaakt door Ethereum te vergrendelen in een Collateralized Debt Position, wat een slim contract is dat uw inzet vasthoudt, de DAI creëert en later met DAI kan worden ontgrendeld. Als je meer wilt weten over hoe het werkt, kun je ons volledige DAI stablecoin-overzicht lezen.

De DAI stablecoin is gebouwd door het Makeruay-team op de Ethereum-blockchain en is als zodanig gedecentraliseerd, veilig en verifieerbaar. U hoeft niet te vertrouwen op audits of verklaringen om te bevestigen dat de DAI wordt ondersteund. Dit kan allemaal worden bevestigd op de blockchain.

DAI Stablecoin

Hoe DAI de pin onderhoudt. Beeld Bron

Gezien de vluchtigheid van Ethereum waren er twijfels over hoe goed dit zou werken, maar tot nu toe heeft het heel goed gewerkt en hoewel de prijs van Ethereum in 2018 met meer dan 80% daalde, kon DAI zijn peg vasthouden. En dit gebeurde allemaal met een volledig gedecentraliseerde en betrouwbare stablecoin.

Afgezien van al deze voordelen, is DAI ook geliefd bij handelaren en is het behoorlijk populair. Er zijn behoorlijke volumes op een aantal beurzen, waaronder Coinbase Pro en Fatbtc. Zodra u uw DAI heeft, kan deze eenvoudig worden opgeslagen in elke ERC20-compatibele portemonnee.

Dus het klinkt geweldig, maar er zijn ook nadelen?

Welnu, aangezien DAI niet wordt uitgegeven door een gecentraliseerde autoriteit, is er geen snelle en gemakkelijke manier om het terug te converteren naar fiat-valuta. U zult het eerst moeten verhandelen voor Bitcoin of een andere cryptocurrency en vervolgens de crypto verkopen en fiat intrekken. Dit kan natuurlijk handelskosten met zich meebrengen.

Top Tip​ &# 128175; Aangezien Coinbase Pro zowel DAI als USDC vermeldt, waarom zou u de ene dan niet inruilen voor de andere en uitbetalen met de munten op Coinbase??

STASIS EURS (EURS)

Niet alle stablecoins worden ondersteund door Amerikaanse dollars, en de STASIS EURS is een van hen, die 1: 1 wordt ondersteund door euro’s. Het staat op nummer 150 op basis van marktkapitalisatie, waardoor het groter is dan de Gemini Dollar (GUSD).

EURS is in september 2018 geïntroduceerd en is gestaag gegroeid. Het heeft volledige transparantie, waarbij de rekeningsaldi dagelijks worden gecontroleerd door een derde partij, samen met wekelijkse verificaties en driemaandelijkse audits die worden uitgevoerd door een van de vier grote accountantskantoren..

Stasis EURS Stablecoin

Mechanica van de Stasis Stablecoin. Afbeelding via Stasis

Er is natuurlijk één nadeel aan deze stablecoin en dat is uitwisselingsondersteuning.

Momenteel zijn er slechts drie beurzen waarop u dit token kunt verhandelen. Deze omvatten HitBTC, Ethfinex en DSX (die niet echt een goede naam hebben). Dit betekent dat het omzetten van uw EURS weer in fiat een behoorlijk lastige aangelegenheid zal zijn.

Bovendien is het volume op deze beurzen veel kleiner dan dat van de andere munten die we hierboven hebben vermeld. Dit betekent dat u moeite zou kunnen hebben om grote blokorders van dit token uit te voeren.

Singaporese dollarkoers (SGDR)

SGDR is een vrij nieuw project dat de Singaporese dollar digitaliseert. Net als andere stablecoins heeft het een 1: 1-back-up, maar in dit geval is de eerste valuta die wordt gebruikt om de digitale SGDR te ondersteunen Singaporese dollars.

Gezien het grote aantal blockchain-startups dat in Singapore opkomt, is het niet verrassend om een ​​stablecoin te zien die door Singapore dollar wordt ondersteund..

De munt is gemaakt door blockchain startup Rate en werd gelanceerd in januari 2019. Momenteel in alfafase, wordt de SGDR alleen verkocht aan geaccrediteerde investeerders. En aangezien het ondersteunende bedrijf de beslissing heeft genomen om het token alleen bij Recognized Market Operators te vermelden, staat het niet vermeld op een van de cryptocurrency-uitwisselingen en is het niet gerangschikt door CoinMarketCap.

SGDR muntmechanica

Aankoop en inwisseling van de SGDR-munt

De stabiliteit van de Singaporese dollar maakt het historisch gezien een goede keuze voor een stablecoin, maar zonder toegang voor detailhandelaren weten we niet zeker welk doel de SGDR zal dienen..

Wij houden deze stablecoin in de gaten en houden u in de toekomst op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Gevolgtrekking

Daar heb je het, de lijst met 8 van de beste stablecoins die momenteel op de markt zijn. Omdat de meeste stablecoins behoorlijk op elkaar lijken, vraag je je nu misschien af ​​welke je moet gebruiken …

Het hangt echt af van uw eigen voorkeuren en uw tolerantie voor risico’s. Sommige van de stablecoins lijken meer risico’s met zich mee te brengen dan andere. U kunt ook kiezen op basis van het gemak waarmee u van de stablecoin naar de fiat-valuta kunt omzetten, evenals de liquiditeit in dat token..

Alle vermelde stablecoins voldoen aan de vereiste om een ​​koppeling vast te houden en zullen goed werken voor handelaren die op zoek zijn naar een toevluchtsoord tegen volatiliteit.

Tether blijft de meest populaire stablecoin, maar heeft zijn transparantieproblemen. De USD-munt van Coinbase en Circle is ook populair, maar je moet de centralisatie van de munt accepteren. Voor degenen die volledig gedecentraliseerd willen blijven, is de DAI-munt een uitstekende optie.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me