Bewijs van verbranding verklaard – een alternatief crypto-consensus-algoritme

Het valt niet te ontkennen dat blockchain-technologie een uitvinding is die voorbestemd kan zijn om de wereld te veranderen op manieren die we ons niet eens zijn gaan voorstellen.

Een cruciaal onderdeel van elke blockchain, vereist om goed te functioneren, is een soort consensusalgoritme dat zowel de blockchain beveiligt als ervoor zorgt dat deze efficiënt werkt.

Een consensusalgoritme dient verschillende doelen, waarvan er twee bescherming bieden tegen manipulatie en de geldigheid van transacties waarborgen. Momenteel staan ​​de meest gebruikte consensusmechanismen bekend als Proof-of-Work (PoW), het Bitcoin-consensusprotocol, en Proof-of-Stake (PoS), dat wordt gebruikt door Peercoin en Dash.

Er worden alternatieve consensusmechanismen onderzocht en een daarvan wordt Proof-of-Burn (PoB) genoemd. In het proof-of-burn-mechanisme moeten gebruikers bepaalde gedolven PoW-cryptocurrency ‘branden’ of permanent onbeschikbaar maken.

Wanneer de PoW-munten worden verbrand, ontvangt de gebruiker munten of tokens van een alternatieve cryptocurrency, of in sommige gevallen andere mijnprivileges op het netwerk

Bewijs van brandwonden op het werk

Bewijs van verbranding werkt dus op een vrij eenvoudige manier. De miners van de PoB-munten sturen munten naar een onbestedbaar adres (ook wel een “eter adres”), Waardoor ze voor altijd uit de circulatie worden genomen of verbrand. Deze transacties worden geregistreerd op de blockchain, zodat er een noodzakelijk bewijs is dat de munten niet opnieuw kunnen worden uitgegeven, en de gebruiker die de munten heeft verbrand, krijgt een beloning.

Het idee van een consensus over proof-of-burn is dat de gebruiker die de cryptocurrency verbrandt, een langdurige toewijding aan de munt toont door te verbranden, omdat ze op korte termijn verlies lijden in ruil voor winst op lange termijn. Het verbranden van munten wordt door sommigen ook als minder arbeidsintensief beschouwd, in feite is de hulpbron die wordt gebruikt de bereidheid van de persoon om zijn winst uit te stellen.

In de loop van de tijd blijft de gebruiker van een Proof-of-Burn-munt beloningen ontvangen, ofwel zijn inzet voor alternatieve munten vergroot of meer privileges verdienen voor het minen op het netwerk. Op deze manier, hoe meer munten een gebruiker verbrandt, hoe groter de kans dat hij het volgende blok succesvol ontgint, waardoor zijn beloningen verder toenemen

Er zijn een paar manieren om een ​​Proof-of-Burn-consensusmechanisme te implementeren. In sommige gevallen kan een bestaande Proof-of-Work-munt, meestal Bitcoin, worden verbrand in ruil voor de PoB-munt. In andere gevallen is het de feitelijke PoB-munt die wordt verbrand om verhoogde mijnprivileges te krijgen.

Op dezelfde manier waarop de kosten van het delven van Bitcoin in de loop van de tijd toenemen in de vorm van hardware- en elektriciteitskosten, nemen de kosten van het delven van een PoB-munt ook in de loop van de tijd toe, omdat er meer munten moeten worden verbrand om dezelfde kansen te behouden om te worden geselecteerd voor mijn het volgende blok

De eter adressen

The Eater Address Proof of Burn

Het eter-adres is gewoon een adres dat wordt gebruikt om munten op te slaan die nooit meer kunnen worden gebruikt, of om munten te verbranden. Hoewel de meeste openbare adressen worden gegenereerd op basis van een privésleutel, en de houder van de privésleutel vervolgens toegang heeft tot alle munten die naar dat adres zijn verzonden, is een eteradres een willekeurig gegenereerd adres dat niet is gekoppeld aan een privésleutel.

Omdat er geen koppeling met een privésleutel is en er geen manier is om een ​​privésleutel te genereren vanaf een openbaar adres, is er geen manier om munten die naar het adres van de eter zijn gestuurd, ooit te openen of te besteden. Als je het in actie wilt zien, hier is een eteradres dat op het moment van schrijven meer dan $ 100.000 aan Bitcoin heeft. Deze Bitcoin is nu onbereikbaar en eigenlijk voor altijd verdwenen, hoewel ze wel in het berekende aanbod blijven

Voordelen van bewijs van verbranding

Een argument voor proof-of-burn is dat het een langetermijnverbintenis en een tijdshorizon voor een project aanmoedigt. Dit zorgt theoretisch voor meer prijsstabiliteit voor de munt, aangezien langetermijnbeleggers hun munten minder snel zullen verkopen of uitgeven.

Proof-of-Burn zou ook beter zijn dan proof-of-work om ervoor te zorgen dat munten op een eerlijke, gedecentraliseerde manier worden verdeeld. Vergelijk dit met bewijs van mijnbouw, waar we allemaal hebben gezien hoe de opkomst van ASIC-mijnbouwpools een grotere centralisatie van mijnbouw kan veroorzaken.

Bewijs van nadelen bij verbranding

Terwijl voorstanders van proof-of-burn zeggen dat het geen middelen gebruikt, beweren critici dat proof-of-burn wel degelijk middelenverspilling inhoudt, net zoals de middelen die worden gebruikt om de verbrande munten te genereren, worden verspild..

Er is ook een probleem dat lijkt op het probleem dat wordt gezien bij consensus over het bewijs van inzet, waarbij degenen die veel munten hebben, een nog groter aantal munten blijven verzamelen. Het is het rijk, word rijker probleem.

Proof-of-burn wordt ook wel een hoogrisicoprotocol genoemd, omdat er geen garantie is dat een gebruiker ooit de volledige waarde van de munt die wordt verbrand, zal terugkrijgen

Cryptocurrencies die bewijs van branden gebruiken

Er zijn verschillende voorbeelden van munten die gebruik maken van proof-of-burn, en het wordt steeds populairder als keuze voor een consensusprotocol. Waarschijnlijk het bekendste voorbeeld van een PoB-munt is Tegenpartij (XCP), die PoB gebruikt om zijn tokens te seeden. Bitcoin wordt naar een niet-besteedbaar adres gestuurd en gebruikers ontvangen in ruil daarvoor tegenpartij-tokens.

Er zijn anderen zoals Slimcoin (SLM), die munten verbrandt als een mijnbouwmethode en consensusmechanisme, en Triggers (TRIG), dat is gebaseerd op het tegenpartijprotocol

Ten slotte

Proof-of-burn is een nieuwe methode om consensus te bereiken over de blockchain, en gezien de belofte van behoud van decentralisatie en een gebrek aan resource-intensieve mechanismen, zou het in toenemende mate kunnen worden gebruikt.

Sommige projecten hebben al het verbranden van munten gebruikt, simpelweg als een manier om te helpen bij het stabiliseren en de prijs van hun tokens te verhogen, waardoor ze aantrekkelijker worden voor investeerders.

Heeft iemand van u Proof-of-Burn cryptocurrencies gekocht? Denk je dat PoB superieur is aan andere consensusmethoden, zoals proof-of-work en proof-of-stake? Ik hoor graag uw mening.

Afbeeldingen via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me