Bidao Review: Binance Chain Based DeFi Stablecoin

Bidao (BID) bouwt een gedecentraliseerde Proof-of-Stake-blockchain, die ook een door onderpand ondersteunde stablecoin zal bevatten, vergelijkbaar met de DAI stablecoin.

Ze beweren een one-stop-shop te zijn voor gedecentraliseerde financieringsapplicaties (DeFi) en zullen bij de eerste uitrol de Binance-keten gebruiken als afwikkelingslaag. Dit betekent dat gebruikers in eerste instantie kunnen communiceren met andere cryptoassets in de Binance-keten.

Kan dit project echt vertrouwd en is het het overwegen waard?

In deze Bidao-recensie zal ik precies dat beantwoorden. Ik zal de technologie, het team en de use-case bekijken, evenals het langetermijnpotentieel voor Bidao-bijdragers.

Is BAI een andere DAI?

In sommige opzichten lijkt het erop dat Bião probeert het succes van MakerDAO te repliceren met hun gedecentraliseerde stablecoin DAI. Maar in plaats van de Ethereum-blockchain te gebruiken, gebruikt Bidao de Binance-blockchain. Als we naar het Bidao-model kijken, is het duidelijk dat het vrij gelijkaardig is aan het model dat door MakerDAO voor DAI werd gebruikt voordat het multi-collateralized werd.

Biationale verkoopargumenten

Belangrijkste verkoopargumenten van Bião

Terugkijkend op de oorsprong van DAI, is het gemaakt om Ethereum smart contracts te gebruiken als een gedecentraliseerde algoritmische stablecoin. Het gebruikt ETH als onderpand en MKR als het governance-token.

Bekijk nu het voorgestelde Bidao-systeem. De BAI stablecoin is ook een gedecentraliseerde algoritmische stablecoin, maar dan gebaseerd op de slimme contracten van de Binance-keten. Het gebruikt BNB als onderpand en BID als het governance-token. Dit systeem lijkt opmerkelijk veel op het MakerDAO-systeem.

Er zijn echter enkele verschillen, zoals we hieronder zullen zien.

Inzicht in de Bidao-keten

De nieuwe blockchain die door Bidao wordt gebouwd, zal in het begin een systeem gebruiken dat vergelijkbaar is met MakerDAO, maar uiteindelijk zal het veranderen in een systeem dat geschikter is voor gedecentraliseerde financiering (DeFi) naarmate het wordt uitgebreid met tal van cryptocurrencies als potentieel onderpand voor de Collateralized Debt Positions. (CDP’s) die zullen worden gemaakt met de Binance-chain smart contracts.

In het Bidao-systeem zijn er drie verschillende tokens die nodig zijn. De eerste is het governance- en staking-token, de Bidao of BID. De tweede is de stablecoin BAI, die wordt uitbetaald via de slimme contracten.

De derde is de BNB-munt van Binance, die als onderpand zal worden gebruikt en in de slimme contracten zal worden bewaard. Uiteindelijk zal dit derde token worden uitgebreid met een aantal verschillende cryptocurrencies van blockchain die kunnen worden gebruikt als onderpand in het Bidao-systeem..

Token-typen van Bião

Biennium Chain Cross Communication & De biologische tokens

Naast het creëren van CDP’s, zullen gebruikers ook BID-tokens kunnen houden en inzetten. Hierdoor kunnen gebruikers helpen met consensus voor het netwerk en worden ze beloond met passief inkomen. Momenteel is het rendement voor uitzetten vastgesteld op 3% per jaar.

Het BAI-token is een gedecentraliseerde algoritmische stablecoin die wordt uitbetaald bij het maken van een CDP en is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar op een 1: 1-basis. In eerste instantie kunnen de CDP’s alleen worden aangemaakt met de Binance-keten BNB als onderpand.

Maar uiteindelijk zal Bidao steeds meer blockchain-agnostisch worden, een aantal blockchains integreren en de visie realiseren om een ​​blockchain-agnostische DeFi-applicatie te worden. De eerste stappen hiertoe zijn opgetreden met de integratie van Chainlink en Bidao in maart 2020.

Het belang van Chainlink

Om de veiligheid te behouden bij het bereiken van consensus, kunnen blockchains alleen gegevens gebruiken die al op de blockchain zijn opgeslagen om berekeningen te verwerken. Natuurlijk kan een blockchain veel effectiever en nuttiger worden gemaakt als deze toegang heeft tot en gebruik kan maken van gegevens en systemen die geen deel uitmaken van het netwerk, ook wel off-chain resources genoemd..

Blockchains hebben de beveiligingsproblemen van het gebruik van off-chain data weggenomen door het gebruik van digitale agents die orakels worden genoemd. Deze orakels kunnen verbinding maken met off-chain systemen of gegevens en deze in een smart contract trekken, en / of acties uitvoeren in het externe systeem op basis van instructies die in het smart contract zijn gecodeerd. Om ervoor te zorgen dat de orakels correct werken, is het noodzakelijk dat zowel de externe gegevens als de levering van die gegevens net zo veilig en betrouwbaar zijn als de blockchain zelf..

Biennium Chainlink

Bião & Chainlink-integratie. Afbeelding via Twitter

Voer Chainlink (LINK) in, een gedecentraliseerd oracle-netwerk. Het biedt decentralisatie op orakelniveau en bij de bron van de gegevens. Door het gebruik van meerdere knooppunten voor elk orakel, beschermt Chainlink tegen een enkel orakel dat een storingspunt voor het netwerk wordt. Op dezelfde manier worden meerdere gegevensbronnen gebruikt om te voorkomen dat één gegevensbron valse gegevens levert.

De pool van geteste, Sybil-resistente, onafhankelijke operators bij Chainlink is continu gegroeid, momenteel in totaal 30, met elk uitgebreide ervaring met PoS-knooppuntoperaties.

Naast het werk met Bidoa, heeft Chainlink gewerkt met meer dan 120 verschillende projecten. Deze projecten lopen uiteen van bedrijfsgrootte en gebruiksscenario’s, en zijn afkomstig uit de gaming-, verzekerings-, financiële en andere sectoren.

Voor DeFi-toepassingen heeft Chainlink 29 verschillende datafeeds, die worden gebruikt door veel van de toonaangevende Ethereum dApps. Elk knooppunt haalt zijn gegevens uit een pool van zeven hoog aangeschreven API-providers voor gegevensaggregatie.

De gegevens die door elk worden verstrekt, worden samengevoegd om een ​​enkel gegevenspunt te creëren, dat vervolgens regelmatig in de keten wordt bijgewerkt op basis van specifieke intervallen die in de slimme contracten zijn geprogrammeerd. Deze feeds geven dApps de mogelijkheid om gedecentraliseerde en nauwkeurige marktbrede prijsgegevens te gebruiken die redundant zijn beveiligd door het orakel.

Chainlink gebruiken om Bidao CDP’s te beveiligen

Chainlink heeft al orakels die prijsgegevens produceren voor BTC / USD, ETH / USD en LINK / USD en Bidao gebruikt deze gegevens als een betrouwbare datafeed om het gebruik van BTC, ETH en LINK te ondersteunen als onderpand om de BAI stablecoin te ondersteunen . Door de gegevens te gebruiken die door het Chainlink-orakel worden gegenereerd, garandeert Bidao dat het prijsfeeds heeft die gedecentraliseerd, veilig, nauwkeurig en betrouwbaar zijn.

Chainlink Orakels

Chainlink Smart Contract Oracles. Afbeelding via Chainlink

In het geval van de BTC / USD- en ETH / USD-prijsfeeds bestaan ​​de gegevensbronnen uit 21 onafhankelijke en zeer veilige gedecentraliseerde orakels. In het geval van de LINK / USD-gegevens zijn er 7 orakels.

Zelfs met slechts 7 orakels zorgt het ervoor dat de prijsfeed een brede marktprijsontdekking weerspiegelt die alle wereldwijde liquiditeitsbronnen omvat. Deze diversiteit beschermt Bidao tegen markt- en orakelmanipulatie, inclusief acties waarbij uitwisselingen met een lage liquiditeit worden aangevallen om valse prijsgegevens te verstrekken.

Bidao eerste muntenaanbieding

Een probleem met de BID- en BAI-tokens is het gebrek aan noteringen op openbare beurzen, maar dat zal veranderen nu Bidao geld heeft ingezameld via een eerste muntenaanbieding die begon in het derde kwartaal van 2019 en zal worden afgerond in het derde kwartaal van 2020.

De ICO biedt 1,95 miljard tokens aan tegen een vaste prijs van $ 0,01 per token, wat Bidao $ 19,5 miljoen zou opleveren. Het vasthouden van BID-tokens tijdens de ICO biedt 30% uitzetvermogen, dat zal dalen tot 3% zodra de ICO is voltooid.

Om BID-tokens te kopen tijdens de ICO-periode, moeten gebruikers een account bij Bidao aanmaken, inclusief het opgeven van hun e-mailadres. Het maximale BID-bedrag dat door een persoon kan worden gekocht, is 1 miljoen BID of $ 10.000 waard.

Biationale ICO-fondsen

Verdeling van de fondsen van Bião van de ICO. Afbeelding via whitepaper

U kunt betalen via bankoverschrijving in USD of via BTC, ETH of LTC. Tokens worden op het gebruikersaccount bewaard totdat de ICO eindigt in het derde kwartaal van 2020, waarna de tokens niet meer dan vier weken na het einde van de ICO worden overgedragen naar de wallets van gebruikers.

Houd er rekening mee dat inwoners van de volgende landen niet mogen deelnemen aan deze ICO: Volksrepubliek China, Singapore, Verenigde Staten van Amerika, Canada, Hongkong, Zuid-Korea, Afghanistan, het schiereiland van de Krim, Cuba, Eritrea, Gazastrook, India, Iran, Irak, Kosovo, Libanon, Libië, Myanmar, Palestina, Somalië, Zuid-Soedan, Soedan, Syrië, Venezuela, Jemen, Noord-Korea.

Bidao Staking-beloningen

Behalve dat het het governance-token is voor de Bidao-blockchain, is het BID-token ook de uitzetmunt die consensus brengt over dit Proof of Stake-systeem. Dat geeft houders van BID-tokens de mogelijkheid om passief inkomen te genereren door beloningen te ontvangen.

Beloningen voor het uitzetten van biologische valuta

Verdeling van uitzetbeloningen op basis van bijdrage

Tijdens de ICO-periode is de uitzetkracht van BID-tokens zo hoog als 50%, maar zodra de ICO is voltooid in het derde kwartaal van 2020, daalt het jaarlijkse percentageopbrengst voor uitzetten tot 3%. Dat is nog steeds veel meer dan u tegenwoordig kunt krijgen van de meeste spaarrekeningen en obligaties.

Om BID in te zetten is alles wat nodig is enkele BID-tokens en de officiële Bidao-portemonnee. Zodra de tokens zijn overgebracht naar de portemonnee, worden de inzetbeloningen binnen 12 uur uitbetaald. Het is niet nodig om deze beloning te innen, deze wordt automatisch gestort op het portefeuilleadres waar de BID-tokens worden bewaard.

Bidao-technologiestapel

Er zijn een aantal mechanismen die de Bidao-kettingtechnologie ondersteunen. Laten we ze eens bekijken, zullen we?

Nederzettingslaag

Vergelijkbaar met de manier waarop MakerDAO zijn blockchain heeft opgezet met Ethereum als afwikkelingslaag, is Bidao gemaakt met Binance-chain als afwikkelingslaag van de blockchain..

In plaats van ETH als onderpand te gebruiken in het Bidao-systeem, wordt Binance Coin (BNB) als onderpand gebruikt. De makers van Bidao zijn van mening dat het gebruik van BNB in ​​plaats van ETH als onderpand voor hun systeem een ​​aantal voordelen heeft.

  1. Op de Ethereum-blockchain wordt ETH voornamelijk gebruikt voor het uitvoeren van code in plaats van als opslag van waarde. BNB daarentegen kan worden gebruikt als een winkel van waarde en wordt regelmatig verbrand door de Binance Exchange, waardoor het waardevoller wordt voor houders.
  2. Binance-chain is gefocust op zijn snelheid en betrouwbaarheid als nederzettingslaag, waardoor het ideaal is voor dat doel. Ethereum is uitstekend geschikt voor het ontwikkelen van slimme contracten en dApps, maar is traag en heeft veel geheugen nodig, en het schaalt niet goed.
  3. Binance-chain kan gemakkelijk sidechains gebruiken, wat betekent dat slimme contractfunctionaliteit kan worden uitbesteed aan sidechains terwijl Binance-chain nog steeds als afwikkelingslaag wordt gebruikt.

Bewijs van consensus op het spel

Het consensusmechanisme dat door de Bidao-keten wordt gebruikt, is Delegated Byzantine Fault Tolerance Proof of Stake (dBFT PoS). Dit type consensus kan duizenden transacties per seconde ondersteunen.

Het BID-token is het staking-token voor de ketting en het zal een jaarlijkse beloning hebben van ongeveer 3%. Met het dBFT PoS-consensusmechanisme wordt staking eenvoudiger gemaakt voor gebruikers die alleen hun BIED in de officiële portemonnee hoeven te plaatsen om beloningen te ontvangen.

Cross Chain-communicatie

Een van de belangrijkste behoeften om de Bidao-keten succesvol te laten zijn, is het vermogen om effectief te communiceren met andere blockchains. In het begin was dit beperkt tot de Binance-keten, maar met de recente integratie met Chainlink zijn er nu twee ketens beschikbaar voor Bidao.

In de komende maanden en jaren zullen er meer blockchains worden toegevoegd, waardoor gebruikers schuldposities met onderpand kunnen creëren met behulp van veel verschillende cryptocurrencies..

Een stabiele munt

De BAI stablecoin wordt uitbetaald voor alle gemaakte CDP’s en kan net als elke andere digitale valuta worden gebruikt. Het belangrijkste is dat het als een stablecoin een 1: 1-koppeling aan de Amerikaanse dollar behoudt, waardoor de volatiliteit wordt verwijderd die met de meeste cryptocurrencies is geassocieerd..

Biationale stabiliteitsmechanisme

Hoe BAI de stabiliteit behoudt. Afbeelding via Bibao whitepaper

De koppeling wordt vastgehouden door middel van aanpassingen van een interne stabiliteitsvergoeding, de vergoeding die wordt betaald om een ​​CDP te sluiten en onderpand uit het systeem op te nemen. In het geval dat de BAI minder dan $ 1 waard wordt, zal de stabiliteitsvergoeding toenemen om het evenwicht te herstellen, en in het geval dat de BAI meer waard is dan $ 1, zal de stabiliteitsvergoeding dalen om het evenwicht te herstellen..

Het Bidao-team

De CEO van Bidao is Bastian Aigner en volgens zijn LinkedIn-profiel werkt hij sinds februari 2018 bij Bidao. Hij staat echter niet vermeld als oprichter van het project en het is onduidelijk of hij daadwerkelijk de oprichter is of niet.

Het is duidelijk dat hij nog vrij jong is, want hij is nog bezig met het afronden van zijn diploma Computerwetenschappen aan de Technische Universiteit van München. Afgezien daarvan was hij eerder mede-oprichter van Crococoding, een website-ontwerpbureau, en drie keer winnaar van de Apple WWDC Student Scholarship.

De CTO bij Bidao is Brian Condenanza, geboren in Argentinië en huidig ​​inwoner van de VS, waar hij onlangs een Bachelor’s Degree in Business Administration heeft behaald. Hij kwam in augustus 2019 bij Bidao en is ook lid van de adviesraad van de IDACB. In 2018 was hij de afgevaardigde van de VN-jeugdvergadering voor zijn geboorteland Argentinië.

Bio-teamleden

Bidao-teamleden (van links): Aigner, Condenanza, Kurpiers, Zhang

De CMO bij Bidao is Caroline Kurpiers, die in september 2019 bij het project kwam. Naast haar rol bij Bidao werkt ze ook voor Accenture in Strategy Consulting, waardoor ze uitgebreide ervaring heeft die ze ook inbrengt in Bidao. Ze heeft een masterdiploma in management en technologie van de Technische Universiteit München.

De COO en het hoofd van Asia Development voor Bidao is Xiaolong Zhang. We hebben geen aanvullende informatie kunnen vinden omdat zijn LinkedIn-profiel niet beschikbaar was.

Conclusie

In feite is het Bião-project Makerão in de Binance-keten. Dat hoeft niet per se een slechte zaak te zijn, en Bidao biedt een aantal voordelen door Binance-chain te gebruiken als afwikkelingslaag.

Het richt zich ook op gedecentraliseerde financiële toepassingen door de integratie van meerdere blockchain-tokens voor gebruik als onderpand. Of dit op de lange termijn succesvol zal zijn, valt natuurlijk nog te bezien, aangezien het project zich nog in een zeer pril stadium bevindt.

Een punt van kritiek dat sommigen op het project hebben geuit, is de ICO van een jaar, die in de ogen van sommigen onnodig lang is. De reden achter de lange tokenverkoop is het nieuwe model dat wordt gebruikt, de Power Stake Token Sale genoemd.

In dit model kunnen vroege investeerders onmiddellijk beginnen met staken, waarbij ze dramatisch verhoogde beloningen ontvangen. Het is in feite een manier om al vroeg interesse te wekken in wat anders waarschijnlijk een over het hoofd gezien project zou zijn.

Met $ 0,01 per BID is het niet duur om vroeg in te stappen bij deze ICO en de grotere inzetbeloningen te genereren die worden aangeboden voor vroege investeerders. Aan de andere kant is er ook geen garantie dat het project grip zal krijgen zodra de ICO eindigt.

Met een gebrek aan concrete informatie afgezien van het whitepaper en het tokenoffer-document (die in wezen hetzelfde document zijn), hebben we niet volledig vertrouwen in de vooruitzichten op lange termijn van het project, maar je moet je eigen onderzoek doen om te bepalen of Bi kan uw eigen beleggingsdoelstellingen.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me