Binance Coin (BNB): Native Token van de grootste crypto-uitwisseling

Binance is op tal van fronten baanbrekend. Afgezien van hun marktuitbreiding hebben ze ook de protocolontwikkeling uitgebreid met hun native Binance-munt.

De Binance Coin (BNB) is veel dingen. Een utility-token dat wordt gebruikt om crypto te verhandelen, een ontwikkelingsprotocol om dApps te bouwen en tokens uit te geven, een beloningsmunt die hodling stimuleert & uitgaven – de lijst gaat maar door. De adoptie op BNB groeit net zo snel als de beurs zelf.

Zal deze groei echter waarschijnlijk afnemen en is BNB nog steeds de moeite waard om te gebruiken?

In deze Binance-muntrecensie zal ik je alles geven wat je moet weten. Ik zal ook kijken naar het prijspotentieel en de groeivooruitzichten op lange termijn van BNB.

Wat is Binance?

Voordat we u enig inzicht kunnen geven in wat de Binance-munt is, moeten we u een snel overzicht geven van de uitwisseling waarmee deze is uitgegeven.

Binance is momenteel de grootste cryptocurrency-uitwisseling ter wereld, met elke dag bijna $ 1 miljard aan handelsvolume. Wat dat bijzonder verbazingwekkend maakt, is dat de uitwisseling pas medio 2017 is gelanceerd – op 14 juli 2017 om precies te zijn.

Dat betekent dat ze in minder dan een jaar van een gloednieuwe cryptocurrency-uitwisseling zijn gegaan om elke andere exchange in te halen en de beste wereldwijde cryptocurrency-exchange zijn geworden, met miljoenen geregistreerde gebruikers. We hebben het uitgebreid behandeld in onze Binance Review.

Wat is de Binance Coin (BNB)?

Binance-munten zijn tokens die op het Binance-platform worden gebruikt, dus hoewel ze op de open markt worden verhandeld en hun waarde fluctueert, zijn ze traditioneel wat je zou beschouwen als valuta zoals de Amerikaanse dollar of Bitcoin..

Toch is de use case voor de Binance-munt erg waardevol, en daarom zien we de waarde van het token blijven stijgen.

Binance Coin uitgelegd

Wat is de Binance-munt ?. Afbeelding via Binance-blog

De Binance-munt is wat bekend staat als een altcoin, en toen deze werd gemaakt, was deze gebaseerd op de ERC-20-standaard, met behulp van het Ethereum-netwerk en blockchain. Dit betekent dat de coin ook de regels volgt die door de community zijn opgesteld voor de Ethereum blockchain.

Wat echter nog belangrijker is, is dat de Binance-munt kan profiteren van de stabiliteit en veiligheid van de Ethereum-blockchain en het netwerk. U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw munten worden gestolen in een 51% -aanval of een ander scenario met dubbele uitgaven, omdat het wordt beschermd doordat het op Ethereum is gebouwd.

Dat veranderde allemaal in april 2019, toen Binance de BNB naar zijn eigen mainnet verplaatste. Destijds verbrandden ze ook 5 miljoen ERC-20 BNB-tokens en wezen ze een overeenkomstig aantal BEP-2 native BNB-tokens toe aan hun eigen portemonnees.

Destijds moedigde Binance gebruikers aan om hun eigen ERC-20 BNB-tokens om te zetten naar de native BEP-2-tokens, maar vanaf november 2019 ondersteunt Binance nog steeds de ERC-20-tokens en kunnen gebruikers nog steeds converteren naar BEP-2-tokens , hoewel het niet mogelijk is om de ERC-20-tokens meer terug te trekken.

De Binance Blockchain

De Binance Chain heeft verschillende handige functies, zoals het aanmaken van nieuwe tokens om bestaande activa te digitaliseren, verzenden, ontvangen, branden / mint en bevriezen / vrijgeven van tokens.

U kunt ook de DEX-markt bekijken om de prijs en marktactiviteit van bepaalde activa te bevestigen, de transactiegeschiedenis en blokkades in de keten verkennen via Binance Chain Explorer, API en knooppunt RPC-interfaces.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat u ook andere gegevens van Binance Chain kunt extraheren via volledige node of API’s, tools en applicaties kunt ontwikkelen om gebruikers te helpen Binance Chain en Binance DEX te gebruiken, en natuurlijk BNB-tokens kunt verzenden en ontvangen.

Binance Chain Swap

Binance Chain Mainnet Swap. Afbeelding via Binance

De Binance Chain maakt gebruik van een aangepaste versie van Tendermint BFT-consensus. Tendermint is gemaakt voor gebruik in het Cosmos-netwerk en maakt gebruik van modulaire architectuur om verschillende doelen te realiseren, waaronder het aanbieden van netwerk- en consensuslagen van een blockchain als een platform waarop verschillende gedecentraliseerde applicaties kunnen worden gebouwd.

De belangrijkste aandachtspunten voor het ontwerp van Binance Chain zijn:

 • Geen bewaring van fondsen: handelaren behouden de controle over hun privésleutels en fondsen.
 • Hoge performantie: lage latentie, hoge doorvoer voor een groot gebruikersbestand en handel met hoge liquiditeit. We streven naar bloktijden van 1 seconde, met een finaliteit van 1 bevestiging.
 • Goedkoop: in zowel vergoedingen als liquiditeitskosten.
 • Gemakkelijke gebruikerservaring: zo vriendelijk als Binance.com.
 • Eerlijke handel: zo min mogelijk front-running, voor zover mogelijk.
 • Ontwikkelbaar: in staat om te ontwikkelen met steeds betere technologiestapel, architectuur en ideeën.

Hoe BNB werkt?

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat het nut is van de Binance-munt als het geen valuta is. Als token dat op het Binance-platform wordt gebruikt, heeft het een zeer waardevol doel. Onthoud dat Binance handelskosten in rekening brengt voor elke transactie die u doet.

Hoe wil je stoppen met het betalen van transactiekosten? Met de Binance-munt kun je, want daarvoor wordt hij gebruikt, vergoedingen betalen op de Binance-beurs.

In plaats van een vergoeding van $ 1 te betalen voor elke $ 1.000 in transacties (wat eigenlijk vrij snel kan oplopen voor actieve handelaren), kunt u Binance-munten gewoon gebruiken om de kosten te dekken. Dit maakt Binance-munten buitengewoon nuttig en waardevol voor handelaren op de Binance-uitwisseling.

Hier is precies hoe het werkt. Binance verlaagt handelskosten voor degenen die de Binance-munt willen gebruiken bij het handelen – gedurende de eerste vijf jaar. En er is een glijdende schaal, dus in het eerste jaar kun je 50% korting krijgen op je kosten door Binance-munten te gebruiken.

BNB-korting

Korting op handelskosten voor BNB-houders. Afbeelding via Binance

De korting halveert elk jaar, dus in jaar twee is de korting 25%, in jaar drie is dat 12,5%, in jaar vier is dat 6,75% en in het vijfde en laatste jaar wordt de korting verwijderd.

Deze korting wordt automatisch berekend en verrekend als je Binance-munten in je uitwisselingsportefeuille hebt. Als u uw Binance-munten niet wilt gebruiken om kosten te dekken, kunt u deze functie ook eenvoudig uitschakelen.

Maar wat dan? Als uw korting blijft dalen, maakt dat de token uiteindelijk niet waardeloos?

Nou, dat zal worden geholpen als er steeds meer mensen naar de beurs komen, maar de oprichters van Binance hebben ook een andere oplossing gevonden om te voorkomen dat de waarde van het token daalt.

BNB Coin Burn

Elk kwartaal halen ze 20% van hun winst uit vergoedingen en gebruiken die om munten te kopen en ze te ‘verbranden’ of te vernietigen. Dit is al negen keer gebeurd, met de meest recente verbranding op 16 oktober 2019, toen Binance 2 miljoen BNB verbrandde.

Het was de op een na grootste brandwond ooit, wat aangeeft hoe sterk de zaken bij Binance zijn geweest. De grootste muntverbranding vond plaats op 15 april 2018 toen Binance 2.220.314 BNB verbrandde. Door munten uit de circulatie te halen, maakt Binance de resterende munten veel waardevoller. Dit gaat door totdat de helft van de muntenvoorraad, oftewel 100 miljoen BNB, is vernietigd.

Als je naar een prijsgrafiek van BNB kijkt, zul je zien dat de prijs van de munt elke keer dat er een brandwond op komst is, is gestegen (met uitzondering van de eerste brandwond, omdat niet bekend was dat deze eraan kwam).

BNB Coin Burn

Binance viert hun 8e muntenverbranding. Afbeelding via Binance-blog

Hoewel de prijs onmiddellijk na de verbranding daalt, keert deze niet terug naar het niveau van vóór de rally. BNB was zelfs een van de best presterende munten in het eerste kwartaal van 2018, toen de meeste cryptocurrencies hun waarde min of meer zagen halveren..

De volgende muntverbranding zou rond 15 januari 2020 moeten plaatsvinden, en hoewel er geen manier is om te voorspellen dat de munt hetzelfde patroon zal volgen, lijkt het waarschijnlijk dat dit zal gebeuren. Dit betekent dat het kopen van BNB ongeveer een maand voor de verbranding een aantal zeer mooie winsten kan opleveren.

De verbranding van januari 2018 zou bijzonder winstgevend zijn geweest omdat deze plaatsvond terwijl de bull-run in crypto nog steeds grotendeels plaatsvond en BNB ging van $ 3,34 op 15 december 2017 naar $ 21,48 op 15 januari 2018 toen de verbranding plaatsvond..

De brandwonden in 2018 vonden plaats tijdens een bearmarkt, maar je zou nog steeds je BNB-munt zien stijgen van $ 9,18 op 15 maart 2018 naar $ 13,06 op 15 april 2018. Houd er rekening mee dat Bitcoin en de meeste andere cryptocurrencies in waarde daalden in dezelfde periode.

De meest recente verbranding van 16 oktober 2019 zag BNB onmiddellijk na de verbranding met 5% dalen, maar sindsdien is het hersteld en op een gegeven moment meer dan 5% gestegen ten opzichte van de prijs vóór het branden.

Binance Launchpad

Het Launchpad is een ander interessant voorstel dat zojuist door Binance is gelanceerd. Dit is een token-uitgifteplatform dat Binance’s alternatief is voor de Etheruem ICO. Hiermee kunnen transformatieve projecten hun eigen tokens rechtstreeks op het lanceerplatform uitgeven.

Dit is ook erg belangrijk voor de Binance Coin (BNB), omdat deze zal worden gebruikt als het native token bij de uitgifte. Net zoals ICO’s ETH hebben verhoogd in de door Ethereum ondersteunde verkopen, zal BNB worden ingewisseld voor het token dat wordt uitgegeven door het project dat de verhoging uitvoert.

Dit is al behoorlijk effectief gebruikt in de BitTorrent-token (BTT) -verhoging in januari van dit jaar. De vraag was zo sterk dat de volledige verkoop in minder dan 20 minuten werd afgerond. Dit verraste veel mensen gezien de huidige bearmarktomstandigheden.

Er was ook een recente stijging in de prijs van BNB op het nieuws dat een ander project het lanceerplatform zal gebruiken om hun tokens uit te geven. Het project Fetch.ai dat de nieuwe op AI gebaseerde autonome machine-economie tot leven brengt.

Dit is een verdere bevestiging dat activiteit rond het lanceerplatform kan leiden tot vraag naar de BNB-munt. Naarmate meer gebruikers BNB in ​​handen wilden krijgen om in Fetch.ai te investeren, bleven ze BNB kopen om erin te investeren.

Binance DEX

Hoewel Binance een grote gecentraliseerde beurs is, hebben ze de vraag van handelaren naar gedecentraliseerde beurshandel gerealiseerd. Daarom hebben ze onlangs hun Binance DEX.

Voor degenen die het niet weten, een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) is een cryptocurrency-uitwisseling die peer-to-peer-handel onder jonge deelnemers mogelijk maakt. Het is niet nodig om crypto naar een uitwisselingsportefeuille te sturen en uw bestellingen te plaatsen.

binance DEX BNB

Voordelen van het gebruik van Binance DEX. Afbeelding via Binance.org

De Binance DEX is het antwoord van Binance hierop. Het werd bovenop de Binance Chain gebouwd en de native asset die de uitwisseling aandrijft, is natuurlijk BNB.

Enkele van de andere kenmerken van de binance DEX zijn:

 • Geef nieuwe tokens uit
 • Stuur tokens naar anderen op DEX
 • Brand tokens als dat nodig is
 • Zet enkele fiches vast en maak ze later weer vrij
 • Stel nieuwe handelsparen voor

In iets meer dan 6 maanden is de Binance DEX in handelsvolume gegroeid tot de grootste gedecentraliseerde beurs zoals gerangschikt op CoinMarketCap. Er zijn meer dan 300.000 wallets gemaakt en momenteel zijn er 114 handelsparen.

Deze groei is natuurlijk niet alleen geweldig nieuws voor traders die gedecentraliseerde liquiditeit willen, maar ook voor de Binance Coin. Het zal het gebruik ervan vergroten, niet alleen als hulpprogramma, maar ook als uitgiftetoken.

BNB Prijsgeschiedenis

BNB is qua marktkapitalisatie de 8e grootste cryptovaluta op 20 november 2019, en heeft een marktkapitalisatie van $ 2,87 miljard. Het laagste punt ooit van $ 0,096109 voor de munt vond plaats niet lang nadat deze op 1 augustus 2017 werd gelanceerd.

Het hoogste punt ooit was veel recenter, met BNB op $ 39,57 op 22 juni 2019. Sindsdien is het natuurlijk meer dan gehalveerd en wordt het op 20 november verhandeld tegen $ 18,47..

Hoewel de prijs ver verwijderd is van de hoogtepunten van juni, lijkt het erop dat deze in de eerste week van oktober 2019 het dieptepunt heeft bereikt, en sindsdien is de prijs langzaam maar zeker hoger..

BNB-prijsprestaties

BNB-prijsprestaties. Afbeelding via CMC

Het is ook belangrijk op te merken dat de prijsdynamiek van BNB behoorlijk verschilt van een aantal andere altcoins met vergelijkbare marktkapitalisaties..

Ten eerste moet u er rekening mee houden dat de toenemende muntverbranding het aanbod van BNB op de markt doet afnemen. Dan heb je de toenemende vraag die op het project wordt gebracht.

Deze twee factoren zijn de reden waarom BNB minder vluchtig is dan andere munten. Bovendien dient het het belang van Binance om een ​​relatief stabiele native valuta als handelspaar te hebben.

Dit gezegd hebbende, hebben ze onlangs hun eigen versies van fiat stablecoins uitgebracht. Dit zijn onder meer de Binance USD en de Binance GBP stablecoin.

Handel & BNB opslaan

Het spreekt voor zich dat het volume en de liquiditeit voor de Binance Coin vrij hoog is. Evenzo vindt het grootste deel van dit volume plaats op Binance over de Tether- (USDT) en Bitcoin-paren.

Het is echter genoteerd op een aantal andere beurzen die voor extra liquiditeit en prijsvorming zorgen. Dit zijn onder meer P2PB2B, Coinsbit, MXC enz.

Binance-munten worden, net als elke andere cryptocurrency, in een portemonnee opgeslagen. Voorheen konden ze worden opgeslagen in elke ERC-20-compatibele portemonnee, maar sinds de overstap van april 2019 naar het mainnet en BEP-2-tokens heb je een portemonnee nodig die compatibel is met de BEP-2-tokens.

Gelukkig is er geen tekort aan portemonnees die BNB ondersteunen. Als je de sterkste beveiliging wilt, kun je kiezen voor een hardware wallet zoals de Ledger of de Trezor.

Als u de voorkeur geeft aan een mobiele portemonnee, kunt u Coinomi, BRD, Trust Wallet of Atomic Wallet gebruiken. Jaxx Liberty ondersteunt ook BNB, net als een handvol andere wallets.

Binance-ketenontwikkeling

Het lijkt er inderdaad op dat er veel gebeurt in het BNB-ecosysteem. Maar hoe vertaalt dit zich naar onbewerkte ontwikkelaarsoutput en vinden er protocolupdates plaats??

Gelukkig, aangezien de Binance Chain een open source-project is, kunnen we rechtstreeks in hun coderepository’s kijken om hier een goed beeld van te krijgen.

Code commits zijn een geweldige barometer om precies te bepalen hoeveel werk op protocolniveau wordt gedaan. Hieronder staan ​​de code commits naar de top drie van meest actieve repo’s in de Binance Chain GitHub het afgelopen jaar.

Binance Chain GitHub

Code verbindt zich ertoe om repo’s in de afgelopen 12 maanden te selecteren

Zoals je kunt zien aan de hand van deze commit-activiteit, zijn ze nog steeds behoorlijk actieve pushcode. Het is ook belangrijk op te merken dat er nog eens 23 repo’s in de GitHub zijn met verschillende mate van commits.

Vanuit mijn ervaring met het bekijken van andere projecten, lijkt dit een behoorlijk actief ecosysteem te zijn. Iets anders dat belangrijk is om op te merken, is hoe actief de Binance Evolution Proposal (BEP) repo is die hierboven wordt weergegeven.

BEP’s zijn het Binance Chain-equivalent van Bitcoin Improvement Proposals en het zijn enkele van de dingen die de gemeenschap graag geïmplementeerd zou willen zien.

Er is een overvloed aan BEP’s aan de horizon om naar uit te kijken. Natuurlijk heeft het bredere BNB-ecosysteem ook een behoorlijk robuuste routekaart met initiatieven.

Laten we een paar van deze bekijken, zullen we?

Plannen voor Binance Coin

De Binance-munt begon als weinig meer dan een token dat strikt werd gebruikt om handelskosten te betalen, hoewel sommigen zouden beweren dat de speculatie op open markten in de munt het een op zichzelf staande digitale valuta maakt..

Dit zal echter niet altijd het geval zijn, aangezien het Binance-team plannen heeft om de reikwijdte van wat er met de Binance-munt kan worden gedaan, uit te breiden. Dit wordt nog belangrijker naarmate de prijs van BNB blijft stijgen en het stijgende gebruikersbestand bij Binance de munt wil gebruiken om te besparen op handelskosten.

De Binance-munt kan al worden gebruikt om te investeren in de ICO’s die worden gehost op het Binance Launchpad-platform, wat houders van BNB een manier geeft om een ​​rendement op hun muntenbezit te realiseren.

Deze ICO’s omvatten Bread, BitTorrent, Elrond, WINk, Kava en een aantal andere blockchain-projecten. Tot dusver is de verkoop van de Binance Launchpad-munten behoorlijk succesvol geweest, wat het BNB-token een verdere stap geeft.

Projecten BNB

Projecten met behulp van de Binance Coin

Bovendien heb je de voortdurende muntondersteuning op de Binance DEX. Naarmate meer gedecentraliseerde markten opengaan voor het verhandelen van unieke munten, zult u waarschijnlijk een toename zien in de vraag naar BNB om deze van stroom te voorzien.

Andere toepassingen voor BNB op dit moment zijn onder meer het betalen van reiskosten bij geselecteerde handelaren in Australië, het betalen van uw Crypto.com-creditcardrekening, het kopen van virtuele geschenken op het Mithril-platform, betalen voor alles in winkels die het PundiX XPOS-systeem gebruiken en een aantal andere toepassingen. Toegegeven, de meeste hiervan zijn gekoppeld aan individuele platforms, maar naarmate het gebruik toeneemt, zal het BNB-ecosysteem ook blijven groeien.

Terwijl Binance blijft groeien en nieuwe functies toevoegt, zal het aantal dingen dat je kunt doen met Binance-munten vrijwel zeker toenemen.

Bovendien kunt u BNB-munten al als speculant verhandelen, op zoek naar een lage prijs en vervolgens het token voor een hogere prijs verkopen, net zoals veel andere handelaren al doen.!

Gevolgtrekking

Het valt niet te ontkennen dat het lot van de Binance-munt nauw verband houdt met de prestaties van Binance als beurs. Terwijl Binance de handelskorting die wordt geboden door de Binance-munt langzaam afbouwt, vinden ze andere manieren om de munt waardevol te maken.

Deze omvatten het verbranden van munten en het creëren van een gedecentraliseerde uitwisseling die de Binance-munt als zijn oorspronkelijke valuta gebruikt. Dit zou niet alleen de waarde op Binance Coin verhogen, maar het zou het ook tot ver in de toekomst bruikbaar maken. Ze voegen ook nieuwe toepassingen voor BNB toe, waardoor het steeds nuttiger wordt en de vraag naar de munt stimuleert.

Het potentieel voor meerwaarde in de Binance-munt hangt natuurlijk af van het succes van Binance als exchange. Als de beurs binnen zes maanden het momentum kan behouden dat het van net gelanceerd naar nummer één in handelsvolume bracht, zou de toekomst vrij rooskleurig moeten zijn voor Binance-munten, en voor degenen die de Binance-munt bezitten.

Tot dusver lijkt dit een uitgemaakte zaak te zijn, maar dingen veranderen snel in de cryptocurrency-ruimte.

En hoewel BNB zijn waarde beter lijkt te behouden dan andere altcoins, volgt het nog steeds de algemene trend op de markten, die momenteel vlak tot neerwaarts is.

Nuttige links

Omslagafbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me