Binance USD Review: complete gids voor BUSD Stablecoin

Binance USD is een door dollar gesteunde stablecoin die wordt ondersteund door Binance, een van ‘s werelds grootste cryptocurrency-uitwisselingen. Er is inderdaad veel belangstelling voor deze munt.

De stablecoin-markt is momenteel echter behoorlijk verzadigd. Er is een hele reeks even aantrekkelijke door de dollar gesteunde alternatieven, ondersteund door beurzen, trusts en banken. Er zijn ook een aantal decentrale varianten die de markt stormenderhand veroveren.

Dus, met zoveel concurrentie, moet Binance USD worden overwogen?

In deze Binance USD-recensie zal ik proberen daarop te antwoorden. Ik zal je ook geven wat je moet weten over de technologie, evenals enkele toptips als het gaat om het gebruik van BUSD.

Wat is BUSD?

De Binance USD (BUSD) is een stablecoin die wordt gedekt en gedekt door Amerikaanse dollars. Het geeft zijn gebruikers de mogelijkheid om transacties uit te voeren met andere digitale en blockchain-gebaseerde activa, terwijl de volatiliteitsrisico’s worden geminimaliseerd.

De BUSD is gemaakt met de bedoeling het gedecentraliseerde financiële ecosysteem te verbeteren door het gebruik van een wrijvingsloos wereldwijd netwerk waarmee digitale activa in toenemende mate toegankelijkheid, flexibiliteit en snelheid aan transacties kunnen toevoegen..

Welke BUSD

Wat is Binance USD? Afbeelding via Binance

Binance USD’s werden uitgegeven als ERC-20-tokens op de Ethereum-blockchain. Ze worden 1: 1 ondersteund door Amerikaanse dollars die worden aangehouden op Amerikaanse bankrekeningen die eigendom zijn van Paxos, de partner van Binance in dit project..

Bovendien is BUSD een van de slechts drie stablecoins die tot nu toe zijn goedgekeurd door Amerikaanse toezichthouders, terwijl de andere twee GUSD zijn uitgegeven door Gemini Trust Company en PAX, ook uitgegeven door Paxos..

Oorsprong van BUSD & Uitbreiding

Binance en Paxos hebben hun samenwerking aangekondigd om de Binance USD stablecoin te creëren 5 september 2019, en dat het New York State Department of Financial Services (NYDFS) hun goedkeuring had gegeven aan de BUSD. Vanaf 12 september 2019 werd de BUSD beschikbaar gesteld voor aankoop op een 1: 1-basis met de USD van Paxos.

Op 20 september 2019 kwam de BUSD beschikbaar op het Binance-platform in de handel met BTC, BNB of XRP. De stablecoin wordt maandelijks gecontroleerd door het accountantskantoor Withum zoals vereist door de NYDFS.

Waarom BUSD

Waarom Binance USD gebruiken. Afbeelding via Paxos

In de zes maanden sinds de lancering van BUSD heeft Binance verschillende dwingende redenen gecreëerd om niet alleen de stablecoin op het Binance-platform te gebruiken, maar om deze ook buiten het Binance-ecosysteem te gaan gebruiken. Op het platform zelf heeft Binance de handel uitgebreid met 48 verschillende handelsparen met USD.

Dit geeft investeerders en handelaren de kans om het token te verhandelen tegen veel van ‘s werelds beste cryptocurrencies, evenals tegen leveraged tokens. Binance heeft ook een platform toegevoegd dat kopen en verkopen met één klik mogelijk maakt met 8 fiat-valuta’s. Beleggers kunnen dit doen met behulp van USD, EUR, GBP, JPY, RUB, CAD, VND en CNY met bankoverschrijvingen of met creditcards.

Technologie achter Binance USD

De Binance USD is gecreëerd om volledig onderpand te krijgen met Amerikaanse dollars die op Amerikaanse bankrekeningen op een 1: 1-basis staan. Deze accounts worden aangemaakt en beheerd door Paxos en worden maandelijks gecontroleerd, zoals voorgeschreven door de staatsvoorschriften van New York.

Elke aanvraag om BUSD te kopen of te verkopen gaat gepaard met een beweging van contanten naar of uit de reserverekening. Op basis van deze verzoeken worden BUSD-tokens dienovereenkomstig geslagen of gebrand.

Een aankoop van $ 1.000 aan BUSD zal bijvoorbeeld resulteren in het slaan van 1.000 BUSD-tokens en een toename van $ 1.000 op de reserverekeningen. Aan de andere kant hiervan zal een inwisseling van 1.000 BUSD het verbranden van die tokens veroorzaken en een afname van $ 1.000 in de reserve, aangezien de Amerikaanse dollars worden verwijderd en overgedragen aan de persoon die de tokens heeft ingewisseld. In het geval dat er een kritieke beveiligingsdreiging is, zoals een hack, heeft Paxos de mogelijkheid om de overdracht, aanmaak of vernietiging van BUSD-tokens te onderbreken.

Terwijl Paxos de aanmaak en vernietiging van BUSD-tokens beheert, zijn er ook ERC-20 slimme contracten die werken met BUSD-tokens. Deze slimme contracten helpen het proces te beveiligen, omdat het de behoefte aan derden overbodig maakt en de transacties naar de vertrouwde mogelijkheden van het blockchain-netwerk verplaatst..

Binance USD-proces

Proces van uitgifte & BUSD inwisselen

En aangezien BUSD een ERC-20-activum is, is het eenvoudig om tokens te verhandelen, omdat het overdragen en bekijken van transacties wordt ondersteund door de meeste wallets en exchanges die Ethereum ondersteunen.

De NYDFS controleert en reguleert BUSD in overeenstemming met het Trust Charter. Dit zorgt ervoor dat Paxos alle toepasselijke bankwetten van New York volgt in haar operationele procedures met betrekking tot BUSD. De geldende regelgeving vereist dat Paxos een middel heeft om rekeningen te bevriezen en om rekeningsaldi van bevroren rekeningen te wissen wanneer dat nodig is.

Deze regelgeving wordt nageleefd door middel van een functie genaamd “setLawEnforcementRole.” Deze functie kan worden gebruikt indien nodig om administratieve beperkingen te stellen aan het circulerende aanbod van BUSD.

Omdat dit in strijd is met de decentralisatie van activa, heeft Paxos heel duidelijk beweerd dat de functie alleen bestaat om te voldoen aan wettelijke vereisten en om illegale activiteiten zoals terrorismefinanciering en het witwassen van geld te voorkomen. In dat opzicht heeft Paxos gezegd dat de functie nooit zal worden gebruikt, tenzij vereist door wetshandhavingsinstanties.

BUSD versus PAX?

Paxos is een partnerschap aangegaan met Binance om de Binance USD stablecoin te creëren, maar daarvoor hebben ze ook hun eigen stablecoin genaamd PAX uitgegeven. Zowel de BUSD als de PAX worden 1: 1 ondersteund door Amerikaanse dollars die door Paxos Trust Company in reserve worden gehouden op Amerikaanse bankrekeningen.

Binance USD versus PAX

BUSD in vergelijking met de PAX Stablecoin van Paxos

Binance kiest ervoor om samen te werken met Paxos vanwege hun staat van dienst bij het creëren van een vertrouwde stablecoin-oplossing. Dit maakte het voor Binance veel gemakkelijker om een ​​vertrouwde stablecoin te lanceren voor hun eigen platform en ecosysteem.

Er is geen menging van de USD die in reserve wordt gehouden om beide stablecoins te ondersteunen en ze worden afzonderlijk gebruikt om verschillende doelen te ondersteunen.

Huidige staat van BUSD

Vanaf begin maart 2020 is de Binance USD zes maanden in omloop. In die tijd is het uitgegroeid tot een totaal aanbod en marktkapitalisatie van bijna $ 200 miljoen, en een dagelijkse handelsvolume van bijna $ 100 miljoen. Dat plaatst het op de 35e positie op Coinmarketcap.com vanaf 25 maart 2020.

Volgens gegevens van Binance waren er vanaf 11 maart 2020 ook meer dan 40.000 gebruikers met BUSD op Binance en Binance.US, waarbij dat gebruikersbestand wekelijks met 20-30% groeide. Er zijn ook 416 miljoen BUSD gekocht sinds de lancering van het token, of dat nu via Binance of Paxos is, of via een van de 45 beurzen die aankopen en verhandelen van BUSD mogelijk maken..

Binance USD uitwisselingen

Reeks uitwisselingen die BUSD ondersteunen

De groei en het momentum van de BUSD stablecoin was behoorlijk opmerkelijk, hoewel de steun van Binance zeker heeft geholpen. Toch is het indrukwekkend om van een marktkapitalisatie van $ 17 miljoen in september 2019 naar $ 182 miljoen in maart 2020 te groeien, en het laat zien hoe sterk de Binance-gemeenschap is en hoe het bedrijf de acceptatie van de stablecoin heeft kunnen bevorderen, zelfs buiten de eigen ecosysteem.

Hoewel BUSD slechts # 35 is op basis van marktkapitalisatie in het totale universum van cryptocurrencies, staat het ook op # 5 onder stablecoins. Interessant is dat de # 4 stablecoin Paxos Standard (PAX) is met een marktkapitalisatie van $ 262 miljoen. Gezien de indrukwekkende groei van BUSD zou het binnen de komende twee maanden mogelijk PAX kunnen inhalen.

Na het passeren van de marktkapitalisatiemijlpaal van $ 100 miljoen op 11 maart 2020, de CEO van Binance, Changpeng Zhao merkte op in een persbericht:

De marktkapitalisatie van BUSD van meer dan $ 100 miljoen is een grote mijlpaal voor Binance en illustreert de sterke behoefte aan en het gebruik van alternatieve activa op de markt. We kijken ernaar uit om meer nut te zien door de kracht van stabiele digitale activa en ons deel te dienen met BUSD, een door NYDFS goedgekeurde op USD gebaseerde stablecoin..

Het team achter BUSD heeft deze enorme vooruitgang geboekt in slechts zes maanden door hard te werken, de ontwikkeling van nieuwe functies en partnerschappen, door de use-cases voor de stablecoin zowel binnen als buiten het Binance-ecosysteem te vergroten en door de markt een solide oplossing te bieden. om fiat-valuta en cryptocurrency te verbinden.

Het gebruik van BUSD

Binance USD wordt op dezelfde manier op het Ethereum blockchain-netwerk afgehandeld als elk ander ERC-20-token. Elke gebruiker die zijn BUSD wil verzilveren, kan de tokens eenvoudig naar een door Paxos gecontroleerd adres sturen waar de tokens worden verbrand en het overeenkomstige bedrag in de fiat-valuta wordt overgemaakt van de Paxos-reserverekeningen naar de bankrekening van de gebruiker.

Hoe BUSD te gebruiken

Hoe BUSD te gebruiken

Omdat BUSD bestaat op een openbare blockchain zoals het Ethereum-netwerk, is het voor handelaren mogelijk om BUSD te gebruiken als alternatief voor fiat-valuta’s. Dit betekent dat gebruikers en bedrijven hun bankbehoeften via BUSD kunnen uitbesteden aan Paxos. Omdat BUSD een ERC-20-token is, kan het bovendien worden geïntegreerd met alle op Ethereum gebaseerde dApps en slimme contracten.

Binance en Paxos hebben hiervan geprofiteerd gedurende de zes maanden sinds de lancering van BUSD om de volgende use-cases en functies toe te voegen:

  • Een nul-makervergoeding-promotie voor alle BUSD-paren die op Binance worden verhandeld;
  • Verschillende uitleenproducten bij Binance waar BUSD kan worden gestort om rente van maar liefst 15% per jaar te verdienen;
  • BUSD kan worden gebruikt als onderpand voor het lenen van Binance Margin Trading;
  • BUSD kan ook worden gebruikt als cross collateral op het Binance Futures-platform;
  • Binance heeft 48 verschillende BUSD-handelsparen geïntroduceerd, waaronder handel tegen de Chinese yuan (CNY), Russische roebel (RUB) en Vietnamese dong (VND);
  • Het Binance-platform heeft een functie geïntroduceerd waarmee gebruikers direct 1: 1 en zonder kosten van verschillende andere stablecoins naar BUSD kunnen converteren. Deze stablecoin-conversiefunctie kan worden gebruikt met TUSD, USDC en PAX.

Naast de bovenstaande functies is Binance.US ook begonnen met het opvoeren van de acceptatie van de BUSD. Het beschikt al over zeven verschillende BUSD-handelsparen (BUSD / USD, BTC / BUSD, ZIL / BUSD, XRP / BUSD, BNB / BUSD, ALGO / BUSD en ETH / BUSD).

Het heeft onlangs ook de mogelijkheid geïntroduceerd om USDC bij Binance.US te storten en het onmiddellijk te laten converteren naar BUSD op een 1: 1-basis zonder enige kosten.

Gevolgtrekking

Sinds de lancering in september 2019 is Binance USD gegroeid in gebruik door handelaren en investeerders, terwijl het ook aanzienlijke steun heeft gekregen van bedrijven buiten het eigen ecosysteem. Dankzij zijn volledig gereguleerde status wordt het beschouwd als een veilige brug tussen fiat- en crypto-activa.

Bovendien heeft BUSD vele voordelen voor de financiële sector, van gedecentraliseerde financiering, of DeFi, tot vermogensbeheer en afrekeningen van rekeningen. Er is ook een wereldwijde use-case-applicatie voor betalingen dankzij het snelle aflossings- en muntproces dat automatisch werkt via slimme contracten.

De exponentiële groei van BUSD in de eerste zes maanden sinds de lancering toont aan dat de markt klaar was voor een alternatief voor de bestaande stablecoins. Naast het bieden van nut binnen de Binance-uitwisseling, kan de stablecoin ook worden gebruikt als een medium voor waardeoverdracht in de Ethereum- en Binance-ketens. Binance heeft ook aangegeven dat binnenkort volledige ondersteuning voor online betalingen eraan komt.

BUSD biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere stablecoins, zoals de verbeterde transparantie als volledig gereguleerde stablecoin. Het heeft ook prijsstabiliteit, wordt volledig onderpand en maandelijks gecontroleerd, is schaalbaar en wordt volledig ondersteund door het Binance-ecosysteem, dat bijna de voortdurende groei en acceptatie garandeert.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me