Bitcoin Blockchain Explorers: Top 10 beste block explorers

Iedereen die in Bitcoin handelt, heeft een goede blockchain-verkenner nodig. Bitcoin gebruiken zonder een goede blockchain-verkenner is als internetten zonder een goede zoekmachine. Natuurlijk is het mogelijk, maar u mist zoveel geweldige informatie.

Blockchains zijn in feite enorme openbare databases en als zodanig ontworpen om de gegevens die erin staan ​​gemakkelijk te verkennen. En hoewel we nu een ruime keuze aan blockchain-ontdekkingsreizigers hebben, was dat niet altijd het geval. Het heeft enige tijd geduurd voordat blockchain-ontdekkingsreizigers evolueerden naar het niveau dat ze in 2019 hadden bereikt.

In dit bericht zal ik je een overzicht geven van enkele van de beste Bitcoin-blokverkenners die momenteel op de markt zijn. Ik zal je ook enkele hints en tips geven zodat je het meeste uit deze handige tools kunt halen.

Behoefte aan een Bitcoin Block Explorer

Traditioneel hebben Bitcoin-houders blockchain-verkenners voornamelijk gebruikt om de voortgang van transacties in de gaten te houden, om te zien hoelang het duurt voordat een verzend- of ontvangsttransactie geverifieerd is. De blockchain-verkenner van vandaag heeft zoveel andere functies, waardoor gebruikers gegevens kunnen ontdekken die in het verleden buitengewoon moeilijk te vinden zouden zijn geweest, zo niet onmogelijk.

Hier zijn enkele dingen die u kunt bereiken met een goede blockchain-verkenner:

  • Maak een lijst van recente blokken;
  • Zoek naar specifieke transacties;
  • Krijg links naar vorige en volgende transacties, inclusief elke input en output;
  • Genereer een lijst met alle transacties voor elk adres;
  • Bekijk huidige adresbalansen of historische adresbalansen;
  • Zoek naar specifieke adressen, transacties of blokkeringen.

Top 10 Bitcoin Blockchain-ontdekkingsreizigers

Hoewel er geen vaste regel is die men kan gebruiken om de “beste” blokverkenners te bepalen, zijn er een aantal die de tand des tijds hebben doorstaan ​​en goed worden ondersteund door de gemeenschap. Sommige hiervan hebben zelfs ondersteuning voor andere blockchains dan die van Bitcoin.

Met dat gezegd zijnde, laten we meteen naar de lijst met de beste blokverkenners springen (in volgorde van voorkeur) ?

1. Blockchain.com

Tot voor kort deze bekendste Bitcoin blockchain-verkenner bevond zich op Blockchain.info. Het blijft de meest populaire Bitcoin blockchain-verkenner en is ook een zeer solide blockchain-verkenner, hoewel de functies vrij eenvoudig blijven volgens de huidige normen.

Bitcoin.com Block Explorer

Zoek op adres, tx-ID of blok voor BTC, BCH en ETH

Toch geeft het je de mogelijkheid om basiszoekopdrachten uit te voeren naar adressen, transacties en blokken, en de gebruikersinterface is solide. Het is ook een betrouwbare en vertrouwde service. Een van de beste functies bij Blockchain.com is de berg statistieken die beschikbaar zijn voor de Bitcoin-activiteit in de afgelopen 24 uur. Dit omvat informatie over de prijs, hashrate, moeilijkheidsgraad, TX’s per dag, gemiddeld tarief, niet-bevestigde transacties en Mempool-grootte.

Je kunt ook naar hun gaan grafieken sectie waar u veel uitgebreidere gegevens kunt verzamelen. Dit omvat statistieken over portemonnee-activiteit, netwerkactiviteit en meer mijndetails. De grafieken kunnen worden uitgebreid tot het begin van de Bitcoin-blockchain.

Heb meer nodig?

Er zijn ook Ethereum- en Bitcoin Cash-verkenners beschikbaar, evenals een uitgebreide API voor de beginnende ontwikkelaar in jou. Hiermee kunt u de gegevens van blockchain.com ophalen en gebruiken in uw eigen applicaties en websites.

2. Blokkeerstoel

Wilt u iets vinden op de Bitcoin-blockchain? Zoek niet verder dan Blokkeerstoel, die als slogan heeft; “Zoek naar alles in de blockchain-wereld.” Er is hier een schat aan informatie over de Bitcoin-blockchain, inclusief de huidige moeilijkheidsgraad, het aantal knooppunten, transactiekosten, mempool-grootte en meer. Blockchair is een blockchain-verkenner die niet op zijn lauweren rust, maar blijft verbeteren.

Blockchair Blockchain Explorer

Mogelijkheid om in talloze munten te zoeken

U kunt hier overweldigd raken door het aantal variabelen dat u kunt doorzoeken. U kunt zelfs zoeken naar woordgroepen of individuele woorden die in blokken zijn gecodeerd. Hierdoor kunnen nieuwsgierigen erachter komen of hun favoriete team of universiteit permanent aan de blockchain is toegevoegd. Blockchair heeft ook blockchain-verkenners voor Ethereum, Litecoin, Dash, Dogecoin, Bitcoin Cash en Bitcoin SV.

Voor de nachtbrakers ?: U kunt de gebruikersinterface in hun “donkere modus” zetten

Iets dat ik echt heel nuttig vond, was hun “vergelijken”Tool. Hiermee kun je de blockchain-, mijnbouw- en netwerkstatistieken vergelijken voor alle munten waarvoor ze gegevens bewaren. Dit wordt naast elkaar weergegeven voor een gemakkelijke vergelijking.

3. Tokenview

Tokenview is een van de recentere Bitcoin blockchain-ontdekkingsreizigers die op de markt is gekomen. Het is ontwikkeld door een Chinees team, voornamelijk voor de Chinese markten, en u zult af en toe vertaalproblemen tegenkomen als u de site in het Engels bezoekt. Het compenseert zijn tekortkomingen door een van de breedste ontdekkingsreizigers met meerdere ketens te zijn.

Tokenview Blockchain Explorer

Block Explorer en Crypto / Dapp Market overzicht

Naast een blockchain-verkenner voor Bitcoin, vind je blockchain-verkenners voor 70 extra altcoins, met voortdurend nieuwe munten. Er is ook een krachtige dApp-verkenner. Tokenview is echt een van de krachtigste en meest veelzijdige blockchain-verkenners die er zijn.

Voor de mijnwerkers ⛏️: Er is een mijnsectie die door de beste minbare munten gaat en een handige calculator voor mijnopbrengst bevat

4. Bitcoin.com

De blockchain-verkenner bij Bitcoin.com is een strak en minimaal ontwerp dat het gemakkelijk te gebruiken maakt. Zowel Bitcoin als Bitcoin Cash worden aangeboden en de blockchain-verkenner is slechts een klein deel van de toolset en informatie die u op deze handige site kunt openen. Geef het een kijkje en je zult merken dat je een aantal uren aan het verkennen bent.

5. Blokkeer Explorer

Het open source-project van Blokkeer Explorer maakt het gemakkelijk om transacties, blokken en adressen te verkennen met hun gratis Bitcoin blockchain-verkenner. U kunt ook eventuele vergoedingen voor transacties, hun invoer en uitvoer en het aantal bevestigingen zien.

Gebruikersinterface van BlockExplorer.com

De belangrijkste gebruikersinterface van Block Explorer

Naast de Bitcoin blockchain explorer vind je hier ook een Bitcoin Cash en ZCash blockchain explorer. Bovendien ondersteunen ze naast Engels ook Duits, Spaans en Japans, en kunt u vier verschillende valuta-eenheden bekijken (BTC, USD, mBTC en Bits).

Pro-tip ✔️: Als u uw telefoon gebruikt, kunt u hun QR-codescanner gebruiken om snel het betreffende adres te laden

6. BlockCypher

Het project bij BlockCypher is een ander gratis open-sourceproject voor het verkennen van de transacties, blokken en adressen op de Bitcoin-blockchain. Het heeft een van de schoonste gebruikersinterfaces en er is weinig twijfel voor gebruikers over hoe ze de blockexplorer moeten gebruiken en hoe ze op de site moeten navigeren. Het heeft een real-time feed, wat cool is, maar het heeft ook enkele unieke functies die even cool zijn.

BlockCypher-scanner

BlockCypher Blockchain-scanner

Deze omvatten bevestigingsvoorspellingen, suggesties voor transactiekosten en een openbare adresmelding voor Bitcoin cold wallets. Naast ondersteuning voor Bitcoin heeft het ook ondersteuning voor Litecoin, Dash en DogeCoin, hoewel het geen ondersteuning biedt voor Bitcoin Cash.

Net als de blockchain.com-verkenner heeft BlockCypher een behoorlijk robuuste API, wat betekent dat je applicaties buiten hun platform kunt ontwikkelen. Er is ook uitgebreid documentatie over het gebruik van deze API.

7. BTC.com

BTC.com is een van de oudere blockchain-ontdekkingsreizigers en veel gebruikers geven er de voorkeur aan voor de realtime blokfeed die wordt weergegeven zodra u op de startpagina arriveert en vanwege de eenvoudig te navigeren gebruikersinterface. Het heeft ook een handige ingebouwde kalender die kan worden gebruikt om blokken en transacties te lokaliseren.

Het is een site met veel informatie en naast de basiszoekopdrachten kunt u ook dingen zien als de beste huidige transactiekosten, een historische tarieftrend, een lijst met onbevestigde transacties en interessante uitgebreide lijsten. Bovendien kunt u historische portefeuilletransacties en saldi in gebruiksvriendelijke grafieken bekijken.

BTC.com Blokkeerverkenner

Historische portefeuillestatistieken in grafiekvorm op BTC.com

Een unieke dataset op BTC.com is hoe vaak een openbaar Bitcoin-adres op internet wordt vermeld. Naast Bitcoin-gegevens kunt u ook Ethereum en Bitcoin Cash verkennen op BTC.com.

Curiosa voelen?: BTC.com heeft een adres “Rich-list” waar u de saldi en distributies van de rijkste Bitcoin-adressen kunt zien. 

Ten slotte, voor de mijnwerkers die er zijn, kan BTC.com waarschijnlijk worden gebruikt als uw go-to-resource voor alles wat met mijnbouw te maken heeft. Ze hebben alle statistieken als het gaat om pooldistributie, netwerkhashates, moeilijkheidsgraad enz. Inderdaad, BTC.com is zelf een enorme mijnbouwpool, dus dit is logisch.

8. BitcoinChain

BitcoinChain is een andere geweldige blockchain-verkenner die een realtime weergave van de blockchain direct op de startpagina geeft. U vindt hier ook tal van andere informatie.

Het beste van alles is misschien wel dat alles op de site goed georganiseerd en gemakkelijk te vinden is. Ik hou van de focus op mijnpools op de site, die je zelfs vertellen welke blokken zijn gedolven door individuele mijnpools. De site volgt ook de Bitcoin-markt en netwerkknooppunten en heeft een eigen gratis portefeuilleservice.

Lightning-gebruikers ⚡: U kunt uw knooppunt-URI invoeren in hun Bliksem tracker om uw netwerkkanaal te openen

9. TradeBlock

De TradeBlock blockchain explorer is goed bekend bij liefhebbers van cryptocurrency. Het is zowel geliefd als gehaat vanwege zijn schaarse, zwarte achtergrond en unieke presentatie. Dat wil niet zeggen dat het geen complete blockchain-verkenner is. Het geeft u alle basisinformatie en de gegevens zijn mooi opgemaakt, inclusief links naar individuele transactiehashes.

TradeBlock Blockchain Explorer

De Sparse UI van de TradeBlock-verkenner

Het houdt het aantal bevestigingen voor elke transactie bij en maakt zelfs een onderscheid tussen het aantal inputs en outputs. Data-geeks zijn dol op TradeBlock en als je van onbewerkte data houdt, zul je dat ook doen.

Voor de handelaars?: Ze hebben een nette markten sectie die u de laatste handelsstatistieken, prijzen, orderboeken en marktdieptegrafieken geeft.

Ten slotte kan TradeBlock, net als de meeste andere ontdekkingsreizigers op deze lijst, ook worden gebruikt om transacties op de Ethereum-blockchain bij te houden. Er is hier echter veel minder functionaliteit dan voor de Bitcoin-blockchain.

10. Insight.is

De Insight.is blockchain explorer is een open-source bitcoin blockchain API. De Insight REST API biedt gebruikers een handige, krachtige en eenvoudige manier om gegevens uit het bitcoin-netwerk te lezen en er services mee te bouwen.

Het biedt een uitgebreide reeks gegevens over de Bitcoin-blockchain, inclusief gegevens over dubbele bestedingspogingen, invoer / uitvoer en geavanceerde transactiedetails. Het kan ook valutaconversies uitvoeren met behulp van Bitstamp-tarieven.

Gevolgtrekking

Daar heb je het, de top 10 beste Bitcoin-blokverkenners. Elke Bitcoin-gebruiker moet vertrouwd raken met blockchain-ontdekkingsreizigers, omdat ze een deel van de reden zijn dat Bitcoin transparant en open blijft.

Bovendien kunnen ze leuk zijn om mee te spelen …

Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, probeer dan een blokverkenner te gebruiken om het Genesis blok gedolven door Satoshi Nakamoto in 2009.Het is een geweldige geschiedenisles en een goede introductie tot het gebruik van een van de krachtige functies van de gedecentraliseerde blockchain.

Welke Bitcoin-blokverkenner u besluit te gebruiken, komt uiteindelijk neer op uw eigen persoonlijke voorkeuren. Als je geïnteresseerd bent in het bestuderen van andere blockchains, dan ben je misschien geïnteresseerd in de ontdekkingsreizigers met extra muntondersteuning. Als alternatief, als u een mijnwerker of handelaar bent, wilt u misschien er een gebruiken die mijn- of marktstatistieken heeft.

Natuurlijk zijn deze blockchain-ontdekkingsreizigers volledig gratis te gebruiken, dus niets houdt je tegen om een ​​paar van je favorieten uit de bovenstaande lijst te selecteren.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me