Bitcoin Cash (BCH) stijgt: een snelle 101 op de rivaliserende Bitcoin van Bitcoin

Terwijl Bitcoin (BTC) de afgelopen uren $ 1.000 daalde, is Bitcoin Cash (BCH) – de cryptomunt die zich afsplitste tijdens de zeer omstreden hard-fork van 1 augustus – omgekeerd sterk gestegen..

Op het moment van drukken is Bitcoin Cash maar liefst 30% gestegen ten opzichte van gisteren, 9 november.

Dus, wat geeft?

Veel BTC-houders die probeerden te “verdubbelen” tijdens de voorgestelde SegWit2x-hardfork van half november, zijn zeker teleurgesteld nu SegWit2x schijnbaar is afgeblazen en nu teruggaan naar Bitcoin Cash om hun weddenschappen af ​​te dekken..

En aangezien de BCH-prijs vandaag omhooggeschoten is terwijl de meeste andere top 50 altcoins tijdelijk zinken, is het duidelijk dat de wispelturige menigten van crypto op dit moment Bitcoin Cash verkiezen boven andere cryptocurrencies..

Laten we proberen te begrijpen waarom.

CoinmarketCap Bitcoin Cash

BCH presteert vandaag acuut beter dan de top 5 van crypto’s CoinMarketcap

Ten eerste: wat is Bitcoin Cash

Omdat het Bitcoin-netwerk zwaardere vergoedingen krijgt en steeds trager wordt onder de last van groeiende transacties, is het debat over de schaalvergroting van BTC dit jaar in een vuurstorm terechtgekomen.

Bijgevolg resulteerde deze vuurstorm op 1 augustus in een Bitcoin hard-fork. De resulterende twee munten waren natuurlijk de huidige gevestigde BTC-keten en wat we nu kennen als Bitcoin Cash.

De redenen voor deze splitsing waren eenvoudig.

BTC-supporters wilden:

  • schalen via Lightning Networks op SegWit1x (Segregated Witness)
  • niet op te schalen door de blokgrootte van BTC te verhogen tot meer dan 1 MB

BCH-supporters wilden:

  • om op te schalen door de blokgrootte van BTC te verhogen tot 8 MB
  • niet om te schalen via SegWit1x
  • om Satoshi Nakamoto’s vermeende oorspronkelijke visie van het verhogen van blokgroottes te respecteren
  • om de blockchain te behouden met het genesisblok van BTC

De twee partijen bereikten geen consensus, en de rest is verleden tijd. BCH splitste zich af van BTC en factureert zichzelf sindsdien als de betere Bitcoin-keten voor het ondersteunen van commerciële betalingen.

Goede investering?

De grote vraag is nu of Bitcoin Cash in de toekomst een verstandige investering is.

Als u een maag heeft voor blootstelling aan matige tot hoge risico’s, kunnen de onduidelijkheden en onzekerheden die momenteel in de crypto-ruimte heersen (trefwoord: kan) uiteindelijk in het voordeel van BCH breken.

Er kunnen natuurlijk een miljoen dingen gebeuren.

Er is natuurlijk geen kristallen bol en een black-swan-evenement kan de cryptowereld op elk moment van de ene op de andere dag op zijn kop zetten. Maar afgezien van deze onvermijdelijke waarheid, zijn er een aantal veelbelovende bullish signalen voor BCH.

Ten eerste, met hoe omstreden de grotere Bitcoin-gemeenschap op dit moment in het algemeen is, is het potentieel voor machtsverschuivingen in de ruimte onbeperkt. Alleen al het openen van een spraakmakende tent als het ware betekent dat meer gebruikers onvermijdelijk zullen migreren naar de show van BCH.

Ten tweede, als BCH de commerciële betalingsmarkt kan veroveren zoals het wil, kan het een niveau van dominantie bereiken dat misschien genoeg is om het op de lange termijn te overtreffen van BTC..

Mijnwerkers zijn ook een interessante dynamiek om te overwegen. Mijnwerkers die door Bitcoin Core-ontwikkelaars werden verbannen tijdens de vurige SegWit2x-debatten zouden een rol kunnen spelen bij het verschuiven van de mijnbouwkracht – en meer gebruikers in het algemeen – naar BCH.

Overwegingen op korte termijn:

  • BCH zou opwaartse prijsdruk kunnen blijven ervaren zolang BTC-houders blijven verkopen na de schijnbare annulering van SegWit2x
  • het tegenargument is echter dat dit het einde zou kunnen zijn van de huidige prijsstijging van BCH

Bitcoin Cash heetste handelspaar

Het populairste handelspaar op ShapeShift op dit moment? BTC voor BCH

Overwegingen op middellange en lange termijn:

  • gebruikers / mijnwerkers die naar BCH migreren in verdere gemeenschapsdebatten
  • Het vermogen van BCH om meer commerciële gebruikers voor zich te winnen

Grote pro & grote con

Misschien wel het meest opwindende en veelbelovende aspect van Bitcoin Cash zijn de lage transactiekosten. Deze kunnen buitengewoon aantrekkelijk worden naarmate de vergoedingen van BTC steeds hoger en hoger worden.

Aan de andere kant is naamherkenning / intuïtie de belangrijkste factor die niet verrassend tegen Bitcoin Cash werkt.

Deze factor zou natuurlijk gemakkelijk genoeg kunnen worden aangepakt, vooral op middellange en lange termijn.

Toch valt niet te ontkennen dat reguliere kringen buiten de cryptogemeenschap vrijwel geen kennis hebben van Bitcoin Cash.

En hoewel cryptocurrencies moeilijk uit te leggen zijn aan het reguliere publiek in het algemeen, is het misschien gemakkelijker om bijvoorbeeld de verschillen tussen Ethereum en Bitcoin uit te leggen in plaats van de verschillen tussen Bitcoin en Bitcoin Cash. Hoewel dat zeker een punt van discussie is.

De BCH-gemeenschap kan dit probleem aanpakken door middel van gecoördineerde marketinginspanningen, zoals de r / btc subreddit heeft de laatste tijd samengewerkt.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me