Bitcoin Diamond (BCD) Review: alles wat u moet weten

Bitcoin Diamond was een van de uiterst controversiële harde vorken van Bitcoin uit 2017.

Destijds was er allerlei speculatie dat de munt oplichterij was. Sommigen zeiden dat Bitcoin Diamond alleen is gemaakt om de naam Bitcoin te verzilveren, terwijl anderen beweerden dat u uw persoonlijke gegevens zou kunnen verliezen door de Bitcoin Diamond te claimen die is gemaakt door de hard fork..

Tot dusver is er geen echt bewijs van enige oplichting rond Bitcoin Diamond, hoewel we zullen zien dat pomp- en dumpactie van de munt een realiteit kan zijn. Laten we dieper kijken naar wat zichzelf wordt bestempeld als de ‘Betere Bitcoin’.

Geschiedenis van Bitcoin Diamond

De lancering van Bitcoin Diamond vond plaats op 24 november 2017 toen de Bitcoin-blockchain blok 495.866 bereikte. Het probleem op dat moment (of een van de problemen) is dat de oprichters van Bitcoin Diamond op dat moment niets hadden vrijgegeven. Geen whitepaper, geen community gevormd, heel weinig informatie en voor zover iemand kon zien geen blockchain omdat er op dat moment geen broncode was vrijgegeven, of zelfs maar een GitHub-account.

Bitcoin Diamond-geschiedenis

Bitcoin Diamond-geschiedenis & Routekaart. Bron: btcd.io

Ondanks alle vragen rond de nieuwe hardfork van Bitcoin, was de prijs binnen enkele dagen omhooggeschoten naar $ 94, wat ook het hoogste punt ooit was voor Bitcoin Diamond. Sindsdien is de prijs gestaag gedaald, hoewel er enkele pieken zijn geweest, die ik later in meer detail zal bespreken.

Het team achter Bitcoin Diamond heeft ook vrijgegeven de broncode kort na de lancering, evenals het verbeteren van de communicatie en het actiever worden op sociale media. Dus veel van de zorgen over het project die het als oplichterij bestempelden, werden weggenomen.

Wie heeft Bitcoin Diamond gemaakt?

Bitcoin Diamond deelt een gelijkenis met zijn moedermaatschappij Bitcoin, en dat zit hem in het anonieme karakter van de oprichters. Bitcoin is gemaakt door Satoshi Nakamoto, een pseudoniem voor een programmeur of een groep programmeurs. Evenzo is Bitcoin Diamond gemaakt door ontwikkelaars die pseudoniemen gebruiken.

In dit geval zijn er drie, waarbij twee zichzelf identificeren als “Evey” en “007”, en de derde volledig anoniem blijft. Later werd vermeld dat de namen eigenlijk verwijzen naar ontwikkelingsteams en dat de waarschijnlijke locatie van de Bitcoin Diamond Foundation Singapore is.

Hoe werkt Bitcoin Diamond?

Net als andere blockchains is Bitcoin Diamond een gedecentraliseerd netwerk dat erop gericht is gebruikers een middel te bieden om waarde uit te wisselen. Omdat het van Bitcoin is gevorkt, deelt het overeenkomsten met de moedermunt, hoewel het ook verschillen heeft.

Een overeenkomst is dat het het Proof of Work-algoritme en mining gebruikt voor transactie- en blokverificatie. Mijnwerkers ontvangen een beloning voor het leveren van de rekenkracht die nodig is om verificaties uit te voeren. Het verschilt echter van Bitcoin omdat het geen gebruik maakt van het SHA-256-algoritme.

Het ontwikkelingsteam stapte weg van SHA-256 omdat het gedomineerd werd door gespecialiseerde ASIC-mijnwerkers die Bitcoin tot op zekere hoogte hebben gecentraliseerd. In plaats daarvan gebruikt Bitcoin Diamond een algoritme dat bekend staat als X-13 dat ASIC-resistent is en waarmee miners basis-GPU’s kunnen gebruiken om het netwerk te beveiligen en verificaties te bieden..

Bitcoin Diamond vergeleken

Bitcoin Diamond vergeleken. Bron: Steemit

Het doel bij het maken van Bitcoin was om een ​​volledig gedecentraliseerde digitale valuta te creëren die transacties sneller, goedkoper, betrouwbaarder en privéer maakte dan de huidige financiële transacties. Hoewel Bitcoin die ambities realiseerde, lijdt het geen twijfel dat het niet perfect is en dat er wijzigingen kunnen worden aangebracht om de oorspronkelijke Bitcoin-implementatie te verbeteren..

Een wijziging die is aangebracht, en we weten niet zeker wat het doel is, is dat Bitcoin Diamond is gemaakt met 210 miljoen munten. Dat zijn 10 keer zoveel munten als Bitcoin.

Het verklaarde doel van Bitcoin Diamond is om drie tekortkomingen van Bitcoin op te lossen:

  • Slechte privacybescherming;
  • Hoge drempel vereist voor nieuwe leden;
  • Lage transactiesnelheid.

Bij de release waren er 170 miljoen Bitcoin Diamond vrijgegeven, en de resterende 40 miljoen werd in reserve gehouden voor mijnbeloningen. De ontwikkelaars benadrukten ook dat Bitcoin Diamond niet is gemaakt als een concurrent van Bitcoin, maar eerder een dividend is voor Bitcoin-houders, en dat het zich inspant om de acceptatie en het gebruik van cryptocurrency te vergroten..

Waar en hoe Bitcoin Diamond te kopen?

Het eerste dat u nodig heeft als u Bitcoin Diamond wilt aanschaffen, is een compatibele portemonnee om het in te bewaren. Het Bitcoin Diamond-team heeft gezegd dat een native wallet zal worden uitgebracht in het derde kwartaal van 2018, maar in de tussentijd kunt u QoinPro, BitGo of een van de andere handvol wallets gebruiken die op de Bitcoin Diamond-website worden vermeld..

Als je een portemonnee hebt, is de gemakkelijkste manier om aan Bitcoin Diamond te komen, door het simpelweg te kopen bij een van de ondersteunende beurzen. Je kunt het krijgen bij Binance, Huobi, OKEx, Gate.io en een aantal andere beurzen. Houd er rekening mee dat u het niet met fiat kunt krijgen, maar dat u BTC of ETH nodig heeft om de aankoop te doen.

Bitcoin Diamond Live-uitwisselingen

Live uitwisselingen voor Bitcoin Diamond. Bron: Bitcoin Diamond-website

Houd er ook rekening mee dat u een handelsaccount nodig heeft op de beurs die u wilt gebruiken, en in de meeste gevallen betekent dit dat u nogal wat persoonlijke informatie moet indienen om te voldoen aan de KYC- en AML-voorschriften die worden gehandhaafd door bijna elke gecentraliseerde beurs..

Als u het idee niet leuk vindt om uw persoonlijke gegevens mogelijk aan uw Bitcoin Diamond te koppelen door ze via een beurs te kopen, kunt u in plaats daarvan een peer-to-peer-marktplaats gebruiken. LocalBitcoins is zo’n P2P-marktplaats, maar je vindt de liquiditeit misschien vrij dun om te kopen.

Mijnbouw Bitcoin Diamond

U hoeft Bitcoin Diamond niet te kopen om het te verzamelen. Als je wilt, kun je het gewoon mijnen.

Mijnbouw Bitcoin Diamond vereist eerst dat u de kernclient downloadt en installeert. Begrijp dat dit betekent dat u de volledige blockchain naar uw computer downloadt om een ​​knooppunt te worden. Hiervoor heeft u veel ruimte op de harde schijf nodig. Het goede nieuws is dat Bitcoin Diamond een nieuw algoritme gebruikt genaamd X-13 dat veel eenvoudiger is dan het SHA-256-algoritme dat door Bitcoin wordt gebruikt. Dit maakt het mogelijk om Bitcoin Diamond te minen met je GPU.

Bitcoin Diamond Mining Pools

Bitcoin Diamond Mining Pools

Als u meer vaste beloningen wilt, kunt u overwegen om lid te worden van een Bitcoin Diamond-mijnbouwpool. Op de Bitcoin Diamond-website staan ​​6 pools waarvan je zou kunnen overwegen om lid te worden. Een mining pool combineert de hash-kracht van alle deelnemers, waardoor het makkelijker wordt om blokken te vinden. De blokbeloningen worden vervolgens verdeeld over alle leden van de pool.

Voordelen van Bitcoin Diamond

Bitcoin Diamond is gemaakt om bepaalde aspecten van Bitcoin te verbeteren, zoals netwerksnelheid en transactiekosten. Privacy is ook erg belangrijk voor het Bitcoin Diamond-team. Welke voordelen heeft Bitcoin Diamond ten opzichte van zijn bovenliggende Bitcoin??

Bitcoin Diamond heeft geholpen de mijnbouw te decentraliseren – De centralisatie van Bitcoin-mijnwerkers is een voortdurend probleem geweest, maar Bitcoin Diamond heeft geen last van dit probleem. De belangrijkste reden is dat het is afgesplitst van het SHA-256-algoritme dat wordt bestuurd door ASIC-mijnwerkers en is verplaatst naar een GPU-mijnvriendelijk algoritme.

Voordelen van Bitcoin Diamond

Bitcoin Diamond claimde voordelen

Het is een snellere, goedkopere manier om geld te verzenden – Een van de belangrijkste redenen voor de oprichting van Bitcoin was om het verzenden van geld gemakkelijker en goedkoper te maken. Bitcoin Diamond heeft dat zeker bereikt, en het is zowel sneller als goedkoper dan Bitcoin. In feite is het goedkoper dan de meeste cryptocurrencies, voornamelijk vanwege de lage waarde in vergelijking met andere grote cryptocurrencies.

Met BCD-tokens kunt u uw vermogen opslaan, weg van mogelijke inbeslagnames en nieuwsgierige functionarissen – Dit is een ander voordeel van cryptocurrencies in het algemeen. In tegenstelling tot traditionele bankrekeningen, is er geen manier voor een overheidsinstantie of -organisatie om uw Bitcoin Diamond-fondsen te bevriezen. Dankzij het privacyaspect van de munt zal zelfs niemand weten dat u Bitcoin Diamond bezit.

De gemeenschap en het vertrouwen van Bitcoin Diamond zijn gegroeid – Toen de Bitcoin Diamond-fork plaatsvond, was er een enorme hoeveelheid controverse, en veel mensen noemden het project ronduit oplichterij. Dat is aan het veranderen, met een gemeenschap die rond Bitcoin Diamond wordt gebouwd en het vertrouwen wordt gestaag hersteld.

Wat zijn de risico’s van Bitcoin Diamond?

Bitcoin Diamond heeft voordelen, maar niets komt zonder risico’s, en Bitcoin Diamond is geen uitzondering. Als u erover denkt om betrokken te raken bij Bitcoin Diamond, is het belangrijk dat u zich bewust bent van mogelijke risico’s.

Bitcoin Diamond is nieuw – Het is minder dan een jaar geleden dat Bitcoin Diamond werd gemaakt en we hebben nog niet gezien of het ontwikkelingsteam echt zal presteren. Het is ook veel te vroeg om te weten of het BCD-token in waarde zal stijgen en stabiel zal worden.

De dreiging om gehackt te worden en tokens te verliezen – Dit is een risico bij elke cryptocurrency, en als je al langere tijd cryptocurrencies volgt, weet je hoe kwetsbaar munten op een exchange zijn. Als u Bitcoin Diamond gaat verzamelen, zorg er dan voor dat u deze in uw eigen portemonnee bewaart, en bij voorkeur in een hardware wallet.

Het gevaar van meer geavanceerde cryptocurrencies die op de markt komen – Bitcoin Diamond is gemaakt om waargenomen tekortkomingen in Bitcoin aan te pakken. Het is nog erg vroeg in het cryptocurrency-spel, dus er is geen manier om te zien of er over zes maanden of een jaar of zelfs 2 jaar een nog beter alternatief zal komen..

BCD Coin Trading

Toen Bitcoin Diamond werd gelanceerd, steeg het snel naar $ 94, maar het is nooit teruggekeerd naar dat niveau. Het is zelfs langzaam aan het afnemen en heeft vanaf 23 juli 2018 een waarde van $ 2,20. Merk op dat het op deze dag ongeveer 50% onder de prijs van de vorige sessie ligt. Toch heeft het een marktkapitalisatie van bijna $ 350 miljoen en staat het op nummer 42 op Coinmarketcap.com. De reden voor de schijnbare pomp en dump in de afgelopen dagen is de vermelding van het BCD-token op HitBTC op 16 juli.

Wilde Bitcoin-prijsschommelingen

Wild BCD Prive-schommels. Bron: Coinmarketcap

Anders zag het er niet geweldig uit in de prijsactie van het token, aangezien het sinds maart 2018 ernstig onderdrukt is. Daarvoor kende het enkele maanden van grote volatiliteit, met een handel tot $ 47,29 en slechts $ 8,36, allemaal binnen enkele weken . Die actie zag eruit als de pomp en dump waarvan de oprichters werden beschuldigd, maar er is geen manier om met zekerheid te zeggen of dat het geval is, of dat het gewoon de gebruikelijke vluchtigheid van cryptocurrency was.

Gevolgtrekking

Hoewel het waar is dat de ontwikkelaars van Bitcoin Diamond in geheimhouding zijn gehuld, zou het goed zijn om te onthouden dat de ontwikkelaar van Bitcoin ook tot op de dag van vandaag in mysterie, privacy en anonimiteit was gehuld. Satoshi Nakamoto gaf de wereld Bitcoin en verdween, waardoor ontwikkelaars de blockchain konden onderzoeken en verbeteren.

Een deel van dat verbeteringsproces omvat hard forks, die nodig zijn wanneer de gemeenschap het niet eens is over aspecten van Bitcoin, of enige andere cryptocurrency die niet is gemaakt op een manier die de mogelijkheid van hard forks vermijdt..

Bitcoin Diamond heeft verbeteringen aangebracht in de kern van de Bitcoin-blockchain, en hoewel het misschien niet perfect is, zijn er geen aanwijzingen dat het ook oplichterij is. In plaats daarvan ziet het eruit als een groep ontwikkelaars die privacy in gedecentraliseerde valuta’s waardeert. En de verbeteringen hebben de wereld een stap dichter bij de perfecte cryptocurrency gebracht, als zoiets mogelijk is.

Ik heb het gevoel gekregen dat Bitcoin Diamond misschien veel te snel is bedacht en gelanceerd, maar de groei sindsdien geeft niet het gevoel dat het oplichterij is. Wat denk je?

Uitgelichte afbeelding Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me