Bitcoin Gold (BTG) Review: moet u erover nadenken?

Cryptocurrency-forks zijn niets nieuws, het lijkt erop dat we tegenwoordig bijna wekelijks een nieuwe krijgen.

Zelfs Bitcoin verwacht in 2018 verschillende forks te zien, en deze komen na de verschillende forks die vorig jaar al zijn voltooid. Een van de meest controversiële van deze vorken was de Bitcoin Gold-vork van oktober.

De Bitcoin Gold-fork van de originele Bitcoin-blockchain vond plaats op 24 oktober 2017 op blokhoogte 491407. Er zijn een aantal redenen waarom cryptocurrencies een hard fork ervaren, waaronder verbeteringen aan de code, verschillen tussen ontwikkelaars of veranderende doelen. In het geval van Bitcoin Gold was het aangegeven doel van de fork om Bitcoin weer gedecentraliseerd te maken.

Dit lijkt een beetje overbodig aan de oppervlakte. Is Bitcoin niet al gedecentraliseerd? Het heeft geen links naar een regering, centrale bank of een specifiek land. Het is een wereldwijde valuta en wordt gecontroleerd door de gemeenschap.

Hoewel dat allemaal waar is, waren de ontwikkelaars van Bitcoin Gold niet bezig met de kwestie van de centrale uitgifte van Bitcoin. Ze maakten zich eerder zorgen over het mijnbouwproces en de opkomst van grote ASIC-mijnactiviteiten, die in toenemende mate de hashkracht van het Bitcoin-netwerk controleerden.

De ontwikkelaars van Bitcoin Gold stelden de vork voor om over te stappen op het Equihash-consensusalgoritme en Bitcoin Gold ASIC-resistent te maken, waardoor de hash-kracht voor de mining grotendeels weer in handen van individuen komt..

Bitcoin Gold Mining-proces

Bitcoin goudwinning

Afbeelding via Fotolia

Bitcoin-mining kan winstgevend zijn, maar het vergt ook veel middelen. Dit heeft ertoe geleid dat mijnwerkers ervoor hebben gekozen om hun middelen te bundelen, en tot grote gecentraliseerde mijnbouwactiviteiten, waar honderden zeer krachtige mijnbouwplatforms zijn ondergebracht, en daarbij enorme computerbronnen hebben meegenomen..

Dit betekent dat de solo-mijnwerker, degenen die gewoon vanuit huis willen mijnen, gedwongen werden grote hoeveelheden geld uit te geven om hun eigen superkrachtige mijnbouwinstallaties te bouwen. Degenen die er niet voor kozen om dit te doen, zouden worden overgeslagen in het mijnbouwproces, omdat hun computers simpelweg niet de rekenkracht hadden om een ​​blokkade op te lossen vóór de professionele systemen. Of ze kunnen lid worden van mijnpools, waardoor de Bitcoin-mijnbouw zelf verder wordt gecentraliseerd.

Bitcoin Gold nam het als een van zijn centrale doelen om het mijnalgoritme te veranderen en verbood daarmee het gebruik van gespecialiseerde ASIC-chips in de mijnbouw. Dit voorkomt dat de grote mijnactiviteiten het mijnproces domineren en stelt solo-mijnwerkers in staat om door te gaan met mijnbouw met alleen de GPU van hun computer.

Distributie, bescherming, transparantie

Afgezien van het teruggeven van decentralisatie naar Bitcoin, kiezen de ontwikkelaars van Bitcoin Gold ervoor om de kwesties van transparantie, bescherming en distributie aan te pakken waarmee Bitcoin wordt geconfronteerd. Volgens de Bitcoin Gold-website:

De blockchain van hard forking bitcoin distribueert eerlijk en efficiënt een nieuw digitaal activum onmiddellijk naar mensen over de hele wereld die interesse hebben in cryptomunten.

Zoals iedereen weet die met cryptocurrencies te maken heeft gehad, is beveiliging een van de belangrijkste zorgen van gebruikers. Er is altijd de dreiging van hackers en slechte acteurs die op de achtergrond op de loer liggen.

Deze behoefte aan beveiliging zette de makers van Bitcoin Gold ertoe aan om vanaf de datum van de hard fork extra beveiligingsmaatregelen aan de munt toe te voegen. Een van deze maatregelen was het creëren van unieke portemonnee-adressen voor Bitcoin Gold, terwijl de andere was om replay-bescherming voor de munt in te stellen om dubbele uitgaven te voorkomen.

Ten slotte werd transparantie toegevoegd door Bitcoin Gold open-source software te maken, die voornamelijk wordt ontwikkeld door vrijwilligers van over de hele wereld. Het feit dat de broncode voor het project gratis beschikbaar is, is een sterke aantrekkingskracht voor potentiële Bitcoin Gold-gebruikers en investeerders. U kunt de wereldwijde distributie zelfs van het officiële Bitcoin Gold-team zien hier.

Bitcoin Gold-team

Bitcoin Gold Founders. Bron: bitcoingold.org

Als u toevallig een Bitcoin had op het moment van de vork, zorg er dan voor dat u de juiste procedures volgt om de munten te claimen. Er zijn een aantal Bitcoin Gold-scams geweest die hebben geprobeerd de privésleutels van Bitcoin te phishen.

Bitcoin Gold controversiële lancering

Er was enige controverse rond de lancering van Bitcoin Gold, en sommigen noemden het niets meer dan hebzucht die de vork inspireerde. Deze beschuldiging kwam toen de ontwikkelaars na de lancering een post-mine deden, waarbij met terugwerkende kracht de eerste 8.000 blokken of 100.000 BTG-munten werden ontgonnen.

Het gerucht ging dat deze munten rechtstreeks naar de portemonnee van Jack Liao, de oprichter van Bitcoin Gold zijn gegaan, maar in feite werden ze opzij gezet als een schenking om het Bitcoin Gold-netwerk te helpen onderhouden en uitbreiden..

Er is niets ongewoons aan deze praktijk, en veel nieuwe projecten zullen munten opzij zetten om hun ontwikkeling te financieren. Ongeveer 5.000 van de voorgemijnde munten werden als bonus uitgedeeld aan de leden van het oprichtende team en alle Bitcoin-houders ontvingen Bitcoin Gold in een verhouding van 1: 1 of één BTG voor elke gehouden BTC.

Coinbase, een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld, was bij de lancering een van de grootste sceptici van Bitcoin Gold. Vertegenwoordigers van Coinbase verklaarden dat de beurs:

kan bitcoin gold niet ondersteunen omdat de ontwikkelaars de code niet ter inzage hebben gegeven aan het publiek. Dit is een groot beveiligingsrisico

In feite is de code open-source en publiekelijk beschikbaar, en deze verklaring is mogelijk politiek gemotiveerd, aangezien het team van Bitcoin voorstander was van de aanstaande Bitcoin Cash-vork..

Sinds 30 april 2018 heeft Bitcoin Gold 246 bereikbare knooppunten. De hoogste concentratie knooppunten bevindt zich in Duitsland en de Verenigde Staten met elk 41 knooppunten, daarna Frankrijk met 33 knooppunten, gevolgd door Canada met 15 knooppunten en Rusland en Nederland met elk 14 knooppunten.

In februari 2018 lanceerde Bitcoin Gold de Bitcoin Gold Insight Explorer, een blockchain-verkenner voor Bitcoin Gold die draait op een volledige Bitcoin Gold Bitcore knooppunt en gehost door de Bitcoin Gold Organization. De ontwikkeling van de ontdekkingsreiziger is gedaan door bitpay en werd ondersteund door SatoshiLabs.

Bitcoin Gold kreeg minder dan een maand na de lancering een extra controverse, toen een van de hoofdontwikkelaars werd beschuldigd van het verbergen van een vergoeding van 0,5% in een Bitcoin Gold-mijnbouwpool. Nogmaals, dit kan politiek gemotiveerd zijn geweest.

De vergoeding was niet verborgen omdat de code open source was. En de vergoeding is veel lager dan de typische vergoeding van 1-2% die door de meeste mijnbouwpools in rekening wordt gebracht. Achteraf had hij de vergoeding moeten bekendmaken, maar het feit dat de code open source was, verklaart die weglating gedeeltelijk.

Bitcoin Gold-uitwisselingen

Bijna alle cryptocurrencies leven en sterven op basis van hun beurslijsten. Zonder vermeldingen op de grootste beurzen is er simpelweg niet genoeg rente en handelsvolume gegenereerd voor de munt.

Bitcoin Gold heeft nog nooit een probleem gehad met cryptocurrency-beursvermeldingen en het stond vanaf het begin op een van de grootste. En het blijft zelfs zes maanden na de vork meer uitwisselingsvermeldingen toevoegen. Dit betekent dat u nooit een probleem zult hebben om een ​​plaats te vinden om uw Bitcoin Gold te kopen of verkopen.

Volgens de Bitcoin Gold-website wordt de cryptocurrency vanaf mei 2018 live verhandeld op ten minste 30 beurzen, waaronder de grootste. Ze staan ​​bijvoorbeeld vermeld op de Binance Exchange, Bitfinex en Bittrex. Hieronder ziet u een voorbeeld van enkele uitwisselingen.

HitBTC BTG

Registreer u bij HitBTC en koop BTG-tokens

Een blik op Coinmarketcap.com laat zien dat ongeveer 10 van deze beurzen niet handelen, maar het toont ook ongeveer 20 beurzen die hier niet worden vermeld. Vermoedelijk is de Bitcoin Gold-website in dit opzicht een beetje verouderd.

Er zijn aanvullende beurzen gepland om in de nabije toekomst ook Bitcoin Gold aan te bieden, waaronder GDAX en BitFlyer. U zult het ook gemakkelijk vinden om uw Bitcoin Gold op te slaan, waarbij de munt wordt ondersteund door de volgende portefeuilles (volgens de Bitcoin Gold-website): Trezor Wallet, Ledger Wallet, Exodus, Coinomi, Bitpie, Guarda, Freewallet, BTGWallet, Atomic Portemonnee en Cobo.

Bitcoin Gold 51% aanval

Aangezien Bitcoin Gold een echt nieuwe blockchain is, betekent dit dat het niet de voordelen heeft van veel decentralisatie en dus beveiliging. Dit maakt de blockchain bijzonder vatbaar voor een gevreesde 51% -aanval. Dit is met name relevant in deze tijden van ‘gehuurde’ hashkracht, waar een aanvaller de benodigde hashkracht kan verzamelen om het netwerk aan te vallen.

Dit gebeurde met de Bitcoin Gold Blockchain toen deze op 18 mei een 51% -aanval kreeg en de aanvaller kon opstijgen met 388.201 BTG (circa $ 17 miljoen op het moment van de aanval). U kunt het adres van de hacker bekijken hier in de Bitcoin Gold-verkenner. Volgens een ontwikkelaar in het team:

Een onbekende partij met toegang tot zeer grote hoeveelheden hashpower probeert “51% -aanvallen” te gebruiken om “dubbele uitgaven” -aanvallen uit te voeren om geld van Exchanges te stelen. We hebben alle beurzen geadviseerd om het aantal bevestigingen te verhogen en grote stortingen zorgvuldig te bekijken

Dit was de grootste aanval van 51% in de recente geschiedenis en veroorzaakte veel zenuwen bij ontwikkelaars die dachten dat hun blockchains veilig waren voor een dergelijke aanval. Hoewel de Bitcoin Gold-ontwikkelaars deze aanval hebben kunnen afhouden, hebben ze de onderliggende dreiging niet verholpen.

Aangezien Bitcoin Gold gebruik maakt van een gedeeld hash-algoritme (Equihash), betekent dit dat de blockchain zoveel gemakkelijker aan te vallen is met apparatuur die andere equihash-munten mijnen. Als de ontwikkelaars een permanente oplossing voor het probleem willen, zullen ze hun hash-algoritme moeten aanpassen.

De toekomst van Bitcoin Gold

Bitcoin Gold zet zijn ontwikkeling voort en de Routekaart 2018-2019 beschrijft enkele ambitieuze projecten voor de uitbreiding van de blockchain en het netwerk. Het eerste kwartaal van 2018 was om een ​​rebranding van Bitcoin Gold en een vernieuwde website te zien, evenals integratie met open source bibliotheken voor BitcoinJS, BitcoinJ en CoPay. Hoewel we deze ontwikkelingen nog niet hebben gezien, hebben we de lancering van v3 van het testnet gezien, evenals de lancering van BTGPay en de Bitcoin Gold Blockchain Explorer.

Het tweede kwartaal van 2018 zal de integratie van een verlichtingsnetwerk en meer decentralisatie via mijnbouw via P2Pool brengen. Betalingssystemen zouden komen, maar we hebben de lancering van BTGPay. Er zijn ook plannen voor de lancering van een pinpasprogramma.

Gedurende de tweede helft van 2018 is het team op zoek naar cross-chain atomaire swaps en sidechains, evenals financiering voor een aantal ontwikkelaarsconferenties en bijeenkomsten, waaronder universitaire outreach-programma’s en een wereldwijd ambassadeursprogramma.

In de overgang naar 2019 zal het team zich richten op privétransacties en onderzoeksondersteuning en op langere termijn zijn ze van plan om ondersteuning toe te voegen voor slimme contracten en blockchain-democratie, en om hun eigen DEX te ontwikkelen, een gedecentraliseerde fiat-crypto-makelaardij..

Ten slotte

Het is duidelijk dat de oprichters en ontwikkelaars die aan Bitcoin Gold werken zich volledig bewust zijn van de connectie met de bredere wereld van cryptocurrencies en van de geschiedenis en ontwikkeling van de moedermaatschappij Bitcoin. Daartoe hebben ze zich geconcentreerd op verbeteringen die het bredere cryptocurrency-ecosysteem ten goede zullen komen, niet alleen Bitcoin Gold zelf..

Ondanks enkele vroege controverses, is het team toegewijd en duidelijk geweest in de toekomstige ontwikkeling van Bitcoin Gold. Hoewel ze hun uiteindelijke doel misschien niet bereiken, of van koers kunnen veranderen naarmate de cryptocurrency-wereld zich zo snel ontwikkelt en verandert, is het goed om te zien dat een dergelijke betrokkenheid en een visie voor de toekomst wordt uitgevoerd..

Met slechts zes maanden in bestaan, is Bitcoin Gold erg nieuw in de crpytocurrency-wereld, maar het heeft een marktkapitalisatie van meer dan $ 500 miljoen en blijft in de buurt van de top 30 van alle cryptocurrencies. Dit is natuurlijk behoorlijk gedaald als reactie op de algemene marktomstandigheden en de aanval van 51%. Deze laatste hangt nog steeds boven de munt als onderliggende dreiging.

We weten niet zeker wat de toekomst zal brengen, maar het ogenschijnlijk toegewijde team probeert gedecentraliseerde besluitvorming, slimme stemmechanismen en schaalbare manieren om met harde vorken om te gaan, aan te pakken, allemaal waardige projecten om toe te voegen aan de toch al ambitieuze lijst van geplande ontwikkelingen in de komende maanden.

Afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me